Kingrex T20

  • Keskustelun aloittaja Deleted member 8601
  • Aloituspäivämäärä
D

Deleted member 8601

Yritin hakutoiminnolla löytää ketjua Kingrexin vahvistimista, mutta ei oikein löytynyt mitään, joten aloitetaan sitten uusi aihe.
Eli Kingrexin perusmallin ostoa tässä suunnittelen. Netistähän näistä löytyy tietoa aika mukavasti vaikkapa nämä sivut.

http://www.kingrex.com/kingrex/t20amp.html
http://www.6moons.com/audioreviews/kingrex/t20.html
http://www.tnt-audio.com/ampli/kingrext20_e.html
http://www.stereomojo.com/KingrexTrendsShootoutXX.htm

Vielä kiinnostaisi kuitenkin onko foorumin käyttäjillä omia kokemuksia näistä vahvistimista ja millaisessa käytössä nuo ovat. Kakkossetissä kenties vai ainoana Hifivahvistimena ? Myös myyjäliikkeen kommentit tervetulleita.
 
Omistin kyseisen vahvistimen ja täytti toiveet enemmän, kuin paremmin.

Soi minun mielestä paremmin kuin Densen B100, mutta potku loppui armottomasti kesken.

Melko varmasti paras laite hintaluokassaan.
 
Täällä ajellaan 90kg puhelinkoppeja tuon usb-mallin kera. Potkuhan tuosta loppuu kesken (jos kaljoittelemaan alkaa) mutta pintaan kompressoidun nykymusiikin kera riittää kyllä nipinnapin omaan käyttöön (tapana on kuunnella astetta reippaammilla voimakkuuksilla). Äänellisesti hyvinkin lähellä 10x kalliimpia Bel Canton D-luokkaisia monoja (jos nyt unohdetaan antotehon vaikutus). Kokonaisuudessaan vallan mainio ostos. Suosittelen virtalähteen vaihtamista johonkin auton akkuun tai muuhun vastaavaan, ääni muuttui merkittävästi parempaan suuntaan.
 
Kun nyt myyjänkin kommenttia pyydetiin, niin tässä se tulee. KingRexin tuojana ja myyjänä voin kertoa kokemuksistamme sekä asiakkaiden kommenteista. Se todellakin soi hyvän äänilähteen perässä paremmin, kuin monet isot ja kalliit vahvistimet. Ei niin hyvin, kuin meidän musikaalisesti kompetentit vaffimme eri hintaluokissa kuitenkaan. Ei siis mikään raamatullinen ihme sentään..

KingRexille on meillä tarjolla useita eri virtalähteitä, mm. KingRexin oma SLAP! akkuvirtalähde. Vahvistin soi hyvin mukana tulevallakin virtalähteellä, mutta paremmalla tulee sekä säröpuhtautta, musikaalisuutta, erottelua että tukea alakertaan lisää. Kyllä KingRexillä herkempien kaiuttimien kanssa parta väpäjää ja viikset vipajaa.

Teho pitää ottaa huomioon ja herkät kaiuttimet siis ovat poikaa. Tripathilla särö nousee jyrkästi, kun tehoa aletaan mitata äärimmilleen. Jotkut asiakkaat ovat verranneet KingRexiä muihin Tripatheihin ja eräs heistä piti verrokkia "hitaana" vs. KingRex. Muita nimiä en tässä tahdo tietenkään mainita.

Ossi
musiikin.com
 
Sivulta 3 löytyy Kingrex -ketju. Jos et löytänyt haku-toiminnolla, lienee syy huonossa hakukoneessa (useita kokemuksia). En saanut laitettua linkkiä tuohon ketjuun, sillä olen kännykällä liikenteessä.

Mutta myös minua kiinnostaisi suuresti kuulla lisää mietteitä Kuningaskuningas -vahvistimesta ja varsinkin vertailukokemuksia Icon NuForceen. Itselläni oli testissä NF monta päivää ja tykkäsin aika paljon, ongelmat liittyivät lähinnä sähköpuoleen (peruskohina, laitteen jäätyminen jne). Oli tarkoitus hakea Kingrex vertailuun mutta musiikin.comissa ei ollut tuolloin antaa banaanipiuhoja matkaan. Aion vierailla liikkeessä uudelleen asian tiimoilta.

Harmittaa ja ihmetyttää, ettei 6moons juuri vertaile NuForcea ja Kingrexiä keskenään, vaikka molemmat olivat testissä. Sen taisivat sanoa että Kingrexissä on hiukan laadukkaampi DA-muunnin. Toisaalta NFssä on kuulokeliitäntä ja subille linjalähtö.

Ps. Kai tämä on sairautta kun ollaan tähän aikaan hifipalstalla :D
 
Kokeilin etusta ja kyllähän se ihan hyvä oli, tosin jotkut äänenvärit jättivät toivomisen varaa, tässä setissä. Kyseessä taisi olla uusi laite tai uudehko, joten ei siitä sen enempää.
 
Itselleni tuo Kingrex T20U -vaffi käskyttää 85 kilosia sumutorvia, joten viitisen kiloa jäädään ketjun ennätyksestä. :D

Puolentoista kuukauden tuttavuuden perusteella Kingrex T20U on osoittautunut suhteellisen hyväksi vahvistimeksi, ja jos hinta huomioidaan, niin aika loistavaksikin. Se jaksaa ajaa kohtuullisesti kaiuttimiani (92 dB, 8 ohm ja noin 20 m2 huone), mutta kovaan luukutteluun siitä ei luonnollisesti ole. Vahvistin on muutenkin selkeästi parhaimmillaan maltillisilla tehoilla, minkä taustoja Ossi tuossa osin jo avasikin. Ulkoisestihan tuo on varsin siisti värkki, mutta katu-uskottavuus voi tosin olla koetuksella siron ulkomuodon myötä – turhaan tosin, ellei harrastuksen syvin olemus ole äänenpaineessa, wateissa ja teinicorollissa.

Kingrexin huonoina puolina ovat liitäntöjen vähäisyys (vain yhdet RCA-liitännät ja USB, jota en käytä), nirsot kaiutinliitännät (vain banaaniliitäntä käy) sekä tuo ylikirkas ledi etupaneelissa. Äänellisesti kaipaisin ehkä eniten lisää potkua alakertaan, mut se saattaisi hoitua virtalähdejutuillakin – täytyy siis (ehkä) kokeilla.

Ihan hyväksi hankinnaksi tuo T20U on osoittautunut, eli täyttää omat tarpeeni (väliaikaisen) vahvistimen suhteen. Uskoisin siis, että kelpaa monen muunkin settiin, joten suosittelen kyllä kokeilemaan.
 
Antvarhin Kingrex päätyi minulle Regan R3-paria soittelemaan. Kaiuttimet voisivat olla hieman herkemmät, mutta kohtuullisella voimakkuudella soitellessa äänenlaatu on maallikon korvaan suorastaan loistava. USB-liitäntä on myös mainio ominaisuus, sillä tietokoneelta on helppo soitella flacceja ja winamppiin saa vielä toimivan equ-pluginninkin (electri-Q). DA-muunnin on kaltaiselleni multakorvalle vähintäänkin riittävän hyvä, sillä en todennäköisesti erottaisi sen tuottamaa ääntä cd-soittimestani, joka sekään ei ole ihan huonoimmasta päästä (Advance Acoustic MCD-203). Hinnan ja laadun suhde on siis kaikenkaikkiaan loistokas edellyttäen, että omistaa herkät kaiuttimet ja minimalistiset liitännät eivät haittaa.

Ledin himmensin muuten onnistuneesti mustalla sähkömiehenteipillä. Tavallisella rei'ittimellä saa juuri sopivan kokoisen pyöreän palasen teipistä. Sama modaus piti tehdä myös cd-soittimen ledille, johon tosin käytin maalarinteippiä, joka sointuu paremmin alumiininväriseen etulevyyn.
 
Lähetysseurannan mukaan on päälle kuukauden odottelun jälkeen rantautunut Kingrex SLAP! akkuvirtalähde ja Audiomaguksen modifioima Kingrex T20 vaffi. Vähän suvaitsevaisemmat liittimet eli käy banaanit ja haarukat ja kaksi rca-ottoa. Sisältä toki modailtu enemmän. Innolla odotan, jos sen loppuviikosta pääsisi kytkemään Lebenin kilpakumppaniksi. Lebenistä en silti luovu vaikka olisi kautta linjan parempi :) Tunneside.... :D
 
Lainaanpa röyhkeästi ketjua myös omiin tarpeisiini >:D

Eli kiinnostaisi itseänikin tuo Kingrex, erityisesti T20U (käyttökokemuksia anybody?).
Kaiuttimien virkaa toimittaa tällä hetkellä Triangle Zerius 202 (herkkyys 92db) ja vahvistimena Atoll IN50. Pienoisena ongelmana kuitenkin on, että vahvistimessa on omiin tarpeisiini hiukan liian paljon tehoa (vaikkei mikään tehohirmu hi-end vempula olekaan). Ei tällaisessa n. 20 neliön betoniparaatisissa oikein voi luukutella, ja optimi äänenvoimakkuus onkin hieman alle "1" (eli minne pötikkä sojottaa).

Ja koska kaiuttimissa herkkyys uskoakseni riittää ja kovaa ei tarvitse (lue: pysty) luukuttaa, voisi tuo olla vastaus tämänhetkiseen tarpeeseeni. Varsinkin kun tulee leffat ja sarjat katsottua tietokoneen kautta eli tulisi tuo usb-liitäntä ja sisäinen DAC myös tarpeeseen.

Vaihtoehtona olen pitänyt myös Nuforcen Iconia, mutta sivuillaan esim. varoittavat käyttämästä "liian" herkkiä kaiuttimia sen kanssa. Olisikos kenelläkään kokemuksia noiden kahden väliltä tai muuta painavaa argumenttia puoleen tai toiseen? Ja kysytäänpä vielä, että mistäs olette näitä nyt halvan punnan aikana tilailleet?

Näköjään tulee kevät minulle tänä vuonna ajoissa kun alkaa laitevaihtoa olla rinnassa jo tammikuussa :)
 
Nyt tätä on tullut jo kuunneltuakin. Tosi tukkoinen sointi oli ensimmäiset 5 tuntia ja siitä se on ruvennut pikkuhiljaa avautumaan. Lupaavalta kuulostaa.
 
Back
Ylös