Kiinnostaisiko kimppatilaus diffuusoreista?

Pesonen

Käyttäjä
Liittynyt
23.7.2006
Viestejä
1 008
Ajattelin kysyä jos täältä löytyisi kiinnostusta kokeilla diffuusoria. Olen luultavasti tilaamassa jokusen paketin jotakin diffuusoria, ja ne ovat tunnetusti kooltaan suhteellisen isoja, eli rahtikuluissa voisi olla säästön paikka kimppatilauksella. Samoin hinta on aina isommissa tilauksissa neuvoteltavissa.

Yksi ihan mielenkiintoinen (ja sisustukseen helposti istuva) on Auralex Space Array. http://www.auralex.com/partscience/spacearray.asp

Muitakin vaihtoehtoja voi hyvin ottaa esille, eli ne jotka haluavat sijoittaa toimiviin diffuusoreihin ainakin joitain satoja euroja, niin ilmoittautukaapa tänne tai yksityisviestillä.
 
Mistä olisit Jani tilaamassa?
Auralex Q-fusoreita olisi melko mielenkiintoinen. Ne on varsin edullisia http://www.newmusik.dk/ hinnastossa n 30€/kpl. Minkähän hintainen tuo Space Array lienee?

Consepthifissä on muuten Auralexin T-fusoria. Sillä olisi varsin mallikkaat diffuusiokertoimet mutta on niin helkutan ruma ettei tuota kylllä kehtaa olkkariin laittaa.
http://www.concepthifi.fi/epages/Kaupat.axl/?ViewAction=View&ObjectID=233222&Page=2
Josko heiltä saisi muutakin Auralexin kamaa?
 
Pasi P sanoi:
Mistä olisit Jani tilaamassa?
Auralex Q-fusoreita olisi melko mielenkiintoinen. Ne on varsin edullisia http://www.newmusik.dk/ hinnastossa n 30€/kpl. Minkähän hintainen tuo Space Array lienee?

Tarjouksia voi varmaan kysyä useammastakin paikasta. Etukäteen pitäisi olla tiedossa määrä jollakin tarkkuudella. Space Array näyttäisi olevan 299 USD per laatikko (laatikossa kaksi paneelia). Q-fusor on halpa, mutta jos niillä alkaa peittoamaan pintoja, niin ne tulevat nopeasti hintavammiksi.
 
Space Arrayt näyttäisivät olevan varsin päteviä (myös ulkonäkö). Tosin parempi puolisko kerkesi heti kommentoimaan että tuollaisia ei meille tule :)

Miten muuten näiden diffuusorien kanssa, voiko koko paketin kietaista ohueen kankaaseen ilman että ominaisuudet heikkenevät? Ihan korkeisiin tuolla on varmaan jotain vaikutusta, mutta muuten ei luulisi olevan väliä...
 
vaakko sanoi:
Miten muuten näiden diffuusorien kanssa, voiko koko paketin kietaista ohueen kankaaseen ilman että ominaisuudet heikkenevät? Ihan korkeisiin tuolla on varmaan jotain vaikutusta, mutta muuten ei luulisi olevan väliä...

Voi kietaista ilman ongelmia. Minusta tuollaisen diffuusorin pinta on sellaisenaan paljon kauniimpi kuin paljas seinä tai kangaspinta.
 
Jani,
Kyllä mutta miksi noilla seiniä pitäisi peittää sen kummemmin kun jollain muullakaan diffuusorilla? Syvyys on toki sen verran matala (n.7cm) joten kovin alas tuo ei kunnolla voi diffusoida. Valitettavasti Auralex julkaisee speksejä erittäin kitsaasti joten jää vähän arvailuksi millaiseen diffuusioon tuo Q-fusor yleensäkin pystyy. Tuo space array ei varmaan ole kaukana ole RPG:n vastaavasta.
 
Pasi P sanoi:
Kyllä mutta miksi noilla seiniä pitäisi peittää sen kummemmin kun jollain muullakaan diffuusorilla? Syvyys on toki sen verran matala (n.7cm) joten kovin alas tuo ei kunnolla voi diffusoida.

Juu mikään kotiin soveltuva diffuusori ei kovin alas asti toimi. Jos haluaa bassojakin saada tapettua, niin BAD paneeli on siihen omiaan. 100mm paneeli 50-100mm ilmaraolla seinästä vaimentaa bassoa siitä alaspäin mistä diffuusi loppuu.

Kokonaista seinää ei noilla kannata tapetoida, mutta kyllä noita voi aika huoletta pistää muutaman takaseinään (jos semmoinen on) ja molemmille sivuille sopivan rivin. Jos hommaa tuon alapuolelle samaa sävyä olevan hyllytason esimerkiksi levyille tai lehdille, niin luulisi toimivan. Jos on intoa, niin noita voi lähteä upottamaan ja laittaa alapuolelle halogeenivalot ja jo tulee hienoa katseltavaa hämärässä.
 
Jos tuolaisen space array / RPG omnifusor tyyppisen tekisi itse, millaisella kaavalla se pitäisi tehdä. Noissa kahdessa kilpailijassa näyttää olevan erilainen lay-out noiden kolojen osalta. Muistanko että DIA olisi tehnyt jonkun tuolaisenkin? Esim. viilutetusta MDF:stä kun tekisi niin saisi varmaan ihan siistin.
 
Joutuuko noihin Space Array:hin maksamaan vielä kuljetukset ja tullit päälle? Jos tuollaisia laittaisi 16 neliön huoneeseen esim. neljä takaseinälle, millaisen vaikutuksen voisi arvioida olevan noin mutu-tuntumalla? Sinänsä nuo sopisivat kuunteluhuoneeseeni sisustuselementeiksi aika kivasti...
 
Pasi P sanoi:
Jos tuolaisen space array / RPG omnifusor tyyppisen tekisi itse, millaisella kaavalla se pitäisi tehdä. Noissa kahdessa kilpailijassa näyttää olevan erilainen lay-out noiden kolojen osalta. Muistanko että DIA olisi tehnyt jonkun tuolaisenkin? Esim. viilutetusta MDF:stä kun tekisi niin saisi varmaan ihan siistin.

Tuo diffuusori on tosi työläs. Etenkin "kuilujen" pohjien tekeminen on ongelmallista. Ja eteenpäin näkyvät levyjen reunat olisivat joka tapauksessa mdf levyä. Tehtiin tuohon diffuusoriin kankaat päälle, mutta maalattuna olisi näyttänyt varmaan ihan hienolta. Edelleen suosittelen QRD diffuusoreja tai jos tekee suuria pintoja, niin on ehkä parempi käyttää QRD:stä kehittyneempää versiota, joita itsellä on ollut puolivalmiina jo vuoden päivät :-[

http://rpgdiffusorsystems.com/news/reflections/drv9i1.pdf
http://www.freepatentsonline.com/6772859.pdf
 
DIA,
Joo, kyllä nuo helposti liian työläitä on. QRD:ssä vain hieman arveluttaa sen sopivuus takaseinälle kun diffuusio on enemmän tai vähemmän 1-ulotteista. Sivuseinälle varmaan melko ihanteellinen. Tiedä sitten miten paljon tuolla käytännön merkitystä, tuo 1-vs 2-ulotteisuus ei ymmärtääkseni ilmene diffusiokertoimista (?).

Tuo kehittyneempi versio on mielenkiintoinen. Miten kolojen syvyydet lasketaan?
 
Joo kiinnostusta löytyy takaseinälle parille diffusorille varsinkin kun noi Concepthifin myymät on aikas rumat.

luoti
 
Toistaiseksi kiinnostus on ollut hirveän laimeaa jostain syystä. Noiden Space Array -diffuusoreiden hinnat ovat tähtitieteellisiä Suomessa, joten ne voitanee unohtaa.

Yksi mitä voisi harkita, olisi diffuusorien suunnittelu porukalla, ja sitten työllistettäisiin joku puuseppä tekemään sarjatyönä sopivan erän. Hinnasta voisi tulla ihan kohtuullinen.

Mitä immeiset yleensäkin olisivat valmiita maksamaan vaikkapa 60 x 60 cm kokoisesta parista diffuusoripaneeleita?
 
Tommonen kiinnostaisi, mutta voisiko koko olla isompi?
 
Waiski sanoi:
Tommonen kiinnostaisi, mutta voisiko koko olla isompi?

Tyypillinen koko on 60x60 ja niitä voi toki laittaa vierekkäin niin paljon kuin haluaa. Muita kokojakin on, esimerkiksi 60 x 120 ja 120 x 120. Liian isot voi olla hankalia sellaisille, jotka haluaa pelkästään heijastuspisteisiin jotakin.
 
Täälläkin löytyy kiinnotusta. Tuo puuseppähomma saattas olla käypänen idea. Perus QRD saattais jopa tulla halvemmaksi kuin jostain hifidiileriltä valmiin ostaminen.
 
Olen myös kiinnostunut. Sopiva hintahaarukka voisi olla luokkaa 100-200 euroa parilta.
 
Kyllä kiinnostaa kimppakaupanteko...
Minulle kävisi alkuun 60x60 koko, ei se kyllä ole niin justiinsa.
Takaseinälle näitä kaipailisin 2 tai 3 kpl nyt aluksi, space arrayt kelpaisi hellasärölle ;)
ja itse olen aivan liian laiska ja tunari et rupeisin itse duunaan.

Luoti
 
Aika mielenkiintoinen ajatus Aurelexin sivuilla. Space arrayt tehdään massiivipuusta, jotta niissä olisi itsessään hieman jälkisointia. Oman mutuni mukaan tuo voisi olla toimiva ajatus ainakin jos diffuusoria ei ole pakko asentaa ihan kuuntelupaikan välittömään läheisyyteen.

---
The SpaceArray is handmade from solid wood. The craftsmanship is exceptional and the musical qualities of the Paulownia wood (used in musical instrument construction) give a very natural feel to the room that is extremely conducive to maximizing creativity.

What Berger and some users have found is that using a high quality, natural wood diffusor—as opposed to diffusors made of certain man-made materials—can give a room a warm sound quality that isn't really quantifiable.
---
 
Täällä voisi olla yksi ukko porukkaan mahdollisesti lisää... Jos saatte vakuutettua mahdollisesta hyödystä.
Luultavasti toimisi hienosti paneeleiden takana (siis etuseinälle)???
Akustointilevy veti soundin paneeleiden takana aivan tukkoon. :-\
Koosta on mennä paha sanomaan, 1.6:t on semmoista 170cm korkeat. Tiedä sitten olisiko kokopaneelin mittaiset parhaimmat?
Sivu taikka takaseinälle taitaa olla aika turha mitään katella ihan hellasärön vuoksi, etuseinälle ne saisi kuitenkin verhojen taakse piiloon.
On nimitäin saanut painia jo noiden paneeleiden + akustointilevyjen takia :D
 
Back
Ylös