Kevytkuulokkeet (PX100n voittajat)

alspe

Käyttäjä
Liittynyt
13.3.2007
Viestejä
14 329
Kaupunki
Tampere
Mitkäs muutaman kympin kevytluurit vois olla paremmat kuin nykyiset Sennheiset Px100?

Kolme kertaa jo kolvannut liittimen ehjäksi, enää en jaksaisi. Jos koittaisi muuta välillä.
 

Patu

Hifiharrastaja
Liittynyt
31.7.2006
Viestejä
3 528
Kaupunki
Helsinki
Vuti sanoi:
KCS35/75/PortaPro

Siinä ne tulikin. KSC75 on etenkin hintaansa nähden kyllä törkeän hyvä kuuloke. Itsellä oli aiemmin PX100:t, mutta Porta Pro:t korvasivat ne tuossa taannoin. Huomattavasti tasapainoisempi sointi.

Jännää sinänsä kun joskus pari vuotta sitten vertasin PX100:sta ja Porta Prota niin ominaisuudet menivät mielestäni juuri toisin päin. Porta Pro oli bassojyrä ja PX100 se tasapainoisempi. Nyt kesällä vertaillessani Porta Pro veti kuitenkin selvästi pidemmän korren. Samoin KSC75, mutta en saa noita clippejä pysymään kunnolla korvissa joten halusin sangalliset Porta Pro:t. En tiedä alkoiko ikä tehdä tepposiaan jo noille meikäläisen PX100:lle. Olivat ainakin sitä ensimmäistä versiota.
 

premier

Käyttäjä
Liittynyt
31.7.2006
Viestejä
365
Potta proot on ihan jees, mutta se niiden sankasysteemi on saatanasta. >:D
 

Kls

Käyttäjä
Liittynyt
2.11.2008
Viestejä
718
Kuten jo sanottu, Porta Pro:t ovat mahtavat. Itselläni on vuoden käytön aikana tullut vain yksi mainittava ongelma: Johdot ovat haurasta tekoa. Kolme kertaa vaihdettu. ):
Mutta näitä suosittelen. Joku nerohan voi vaikka tökätä niihin uudet johdot, eli tuokin ongelma on ratkaistavissa.
 

alspe

Käyttäjä
Liittynyt
13.3.2007
Viestejä
14 329
Kaupunki
Tampere
Vai olis PortaProt hyvät? Kuullut muutamasta paikasta, että PX100 pesee ne. Pitää testiä. Kerran koitin niitä ja heti oli hiukset siellä välissä, siitä miinus. Johdot sais olla sellaiset että kestää ei mene kikkaralle.
 

rajani

Käyttäjä
Liittynyt
18.2.2007
Viestejä
12 789
Kaupunki
Lahti
Lainaan vähän ketjua. Mitkäs kuulokkeet olette kokeneet yleispäteviksi ja riittävän hyviksi iPod-käytössä? Nappikuulokkeet tai vähän isommat. Hintaluokka 30-100 euroa. Vaatimuksina se ettei kuulokevahvistinta tarvita. Tällä hetkellä on Koss Sparkplug ja ilmeisesti jo The Plugit on paremmat ja sitä paremmat voisivat olla Sennheiser CX300:set, jotka kuulin kerran pikaisesti iPod Nanon perässä.
 

Fosu

Käyttäjä
Liittynyt
16.5.2008
Viestejä
32
Jo aikasemmin täällä mainitut Kossin KSC75 ovat kyllä hintalaadultaan erittäin hyvät. Suosittelen testaamaan.
 

alspe

Käyttäjä
Liittynyt
13.3.2007
Viestejä
14 329
Kaupunki
Tampere
Kylä mä sanoisin, että laita vaan sankamallit. Mä luulen, että napit on lähinnä niitä varten joilla kuulokkeet pitää mahtua tulitikkuaskin kokoiseen tilaan ja toiseksi "ei saa näkyä mitää rumia luureja, yöks". ;) Itse en jaksa kyllä tunkea korviini mitään kikkareita, muutenkin siellä on vaikkua ja muuta kamaa.

Eli PX100 tai PortaPro.

Eikä 100 eurolla huono setti ole Alessandro MS1 + 25 euron napit. Olis vähän parempaakin olemassa.
 

rajani

Käyttäjä
Liittynyt
18.2.2007
Viestejä
12 789
Kaupunki
Lahti
Patu sanoi:
Samoin KSC75, mutta en saa noita clippejä pysymään kunnolla korvissa joten halusin sangalliset Porta Pro:t.

Tuossa yksi syy mikseivät nuo innosta.
 

theman

Käyttäjä
Liittynyt
11.1.2008
Viestejä
137
Missä ajattelit kuulokkeita pääasiallisesti käyttää? Itselläni on iPod-käytössä PortaPro ja SparkPlug. Portossa on erinomaisen hyvä ääni, mutta esim. lentokoneessa tuli ikävä Sparkkeja kun taustameteli oli valtaisa. Eli molempi parempi. Sparkkien ääni ei kyllä suoraan sanottuna ole järin häävi ainakaan akustisella muzaakilla.
 

rajani

Käyttäjä
Liittynyt
18.2.2007
Viestejä
12 789
Kaupunki
Lahti
theman sanoi:
Missä ajattelit kuulokkeita pääasiallisesti käyttää?

Jos ajattelin kuunnella vaikka makuuhuoneen sängyssä maaten päivätorkuilla, niin silloin nuo Beyerdynamic DTX-900:set on ihan hyvät ja sopivan anteeksiantavaiset äänilähteen kura-äänisyydelle (Shuffle 2gen kelpaa mainiosti). Sen takia etsin pienempiä, että niitä voisi käyttää kaupungilla ja ehkä juuri julkisissa kulkuvälineissä. Sparkkien ääni riippuu niin siitä miten ne asettelee korvaan, pahimmillaan ne on todella utuiset ja ääni tulee maan alta. Parhaimmillaan ne jopa vähän loistavat äänellään, kunnes tulppa liikahtaa vähän. The Plugeja on kehuttu ainakin paremmiksi.

Ne TM:ssä testatut Sonyn testivoittajanapit olisi kiva testata, ovatko niiden kehujen arvoiset, mutta hintaa on yli 70 euroa.
 

rajani

Käyttäjä
Liittynyt
18.2.2007
Viestejä
12 789
Kaupunki
Lahti
Mites nuo AKG K324P, onko kokemusta? Väristä (Cromi/valkoinen) riippuen 40-50 euron hintaluokassa. Sennheiseriltä löytyy PX200 sangallisena.
 

pasi

Käyttäjä
Liittynyt
1.8.2006
Viestejä
949
Kaupunki
HKI
Mulla on aktiivikäytössä PortaProt ja CX300:set. PortaProt ajaa asiansa tietokonekäytössä ihan jees, soundi on hyvä mutta toi sanka on ikävä. Jää hipillä tukka väliin.

Pyöräillessä käytän CX300:sia, aikaisemmin oli Sparkin Plugit ja kyl noi CX300:set on huomattavasti hifimmät ja mukavammat päässä, helpompi änkeä korvaan ja melkein yhtä hyvä tulppaus taustamelulta. Plugeissa oli muheva alakeskialue, joka toi kyllä heville kivaa bodyä mutta siinäpä ne plugien bonukset sitten ovatkin. Pyöräillessä CX300:set eivät humise yhtä ikävästi mitä Plugit. CX300:set vaativat sisäänajoa, alkuun ässät suhisivat mutta ajan kanssa suhina ja äänen kovuus katosi.
 

Lepi

Käyttäjä
Liittynyt
20.7.2007
Viestejä
117
Täällä on myös Porta Prot käytössä ja näin vuosien harjoittelun jälkeen ei hiukset enää jää sinne sangan väliin. Venytän luurit oikeaan mittaansa jo ennen päähän laittoa, jonka jälkeen ne pysyvät kutakuinkin samassa mitassa päässä ollessaan. Sanka käy kyllä painamaan päälakea, luurit korvia ja se metallisen hakasen toinen puoli toista korvalehteä. Eli mukavat on! :)

Kossin Plugeista ei itsellä ole oikeastaan mitään hyvää sanottavaa. En ikinä saanut ääntä sieltä mutapohjista nostettua normaaliksi ja mitkään foamit eivät sopineet korviini.

Tuollaisia in-ear - nappikuulokkeita voin kyllä muuten suositella. Työmatkabusseilussa tuli pari vuotta käytettyä Ultimate Earsin luureja, jotka eristivät äänen mainiosti ja olivat mukavan neutraalit suoraan iPodin kuulokeannosta.
 

jjo

Käyttäjä
Liittynyt
1.11.2006
Viestejä
3 203
Kaupunki
Vantaa
rajani sanoi:
Mites nuo AKG K324P, onko kokemusta? Väristä (Cromi/valkoinen) riippuen 40-50 euron hintaluokassa.

ostin tuollaiset tyttöystävälle jouksukäyttöön (verkkokaupasta 30 euroa) ipodin kaveriksi. en minä niitä kyllä ole kamalasti testaillut, mitä nyt suoraan paketista nopeasti tyyppäsin. eivät ne pahalta kuulostaneet, mutta ikävänä puolena huomasin, että johdon liikkeet kuuli aika selvästi.
 

tosikko

Käyttäjä
Liittynyt
14.8.2008
Viestejä
489
alspe sanoi:
Mä luulen, että napit on lähinnä niitä varten joilla kuulokkeet pitää mahtua tulitikkuaskin kokoiseen tilaan ja toiseksi "ei saa näkyä mitää rumia luureja, yöks". ;) Itse en jaksa kyllä tunkea korviini mitään kikkareita, muutenkin siellä on vaikkua ja muuta kamaa.

No ihan ensialkuun kannattaa putsata korvat, poistaa sieltä ainakin se "muu kama". Paranee muidenkin kuulokkeiden tuoma ääni. ;)

IEM tulppien merkittävin ominaisuus lienee ulkoisten häiriöäänien ym. tarpeettomien mölyjen suodatus, ovatkin tulleet kuulokeharrastajien keskuuteen alunperin lavamuusikoilta. Ulkoisten äänten tehokkaan suodatuksen myötä voi käyttää merkittävästi pienempiä kuunteluvoimakkuuksia, jolloin meluvamman riskikin vähenee selvästi. Toki kotikuuntelussa kaikilla ei häiriöääniä ole tarpeen suodattaa (jollei niitä ole), mutta esimerkiksi lentokoneessa, bussissa jne. taustameluisessa ympäristössä ne on varsin kätevät, unohtamatta sitä pientä ja kompaktia fyysistä kokoa. Tämä on kannettavan soittimen kanssa kuitenkin jo ihan mukavuustekijäkin.

Kossin KSC75 mallia pitää minunkin kehua, ne on käsittämättömän hyvät hintaisekseen. PortaProsta en itse pidä sen korostuneemman bassopään vuoksi, samaa vaivaa ei näillä KSC75 malleilla ole. Perinteinen sanka puuttuu, ja tuon korvanlehden taaksen tulevan clipin suhteen täytyy menetellä samoin kun silmä-/aurinkolasien sankojen kanssa - se pitää muotoilla omaan päähän, vai pitäisikö sanoa omaan korvaan, sopivaksi. Sitä voi aika huoletta taivutella, omia en ainakaan ole saanut poikki. 8)
 

Kls

Käyttäjä
Liittynyt
2.11.2008
Viestejä
718
PortaProt ovat yhä täällä, tällä viikolla sain taas uudet, kun nuo johdot tuppaavat menemään hajalle, kun ovat niin paljon käytössä. Aina vahingossa repäsee niitä tms. PotaProt ovat siinä huonot, että valuvat pois kun laittaa hupun päähän, tai jos on hiuksia korvan päällä. Uskon, että useimmilla kuulokkeilla on toki sama vika, eikä siitä pääse ellei laita tyynyjen päälle kumia tms. :I (Mikä ei ehkä kannata)

Ääni mielyttää minua, ihan iPodin kanssa käytän. Bassoa ei ole liikaa(mielestäni), kuten jotkut tässä ketjussa ovat sanoneet.
 

rajani

Käyttäjä
Liittynyt
18.2.2007
Viestejä
12 789
Kaupunki
Lahti
Lepi sanoi:
Kossin Plugeista ei itsellä ole oikeastaan mitään hyvää sanottavaa. En ikinä saanut ääntä sieltä mutapohjista nostettua normaaliksi ja mitkään foamit eivät sopineet korviini.

Äsken kun asettelin ne korviin, niin ne oli taas kelvollisemmat. Sillä on merkitystä paljon ettei se pehmuste pääse tukkimaan sitä pillin suuta yhtään eli työnnän pehmustetta pillin reunojen ulkopuolelle ja sitten asettelen niin ne korvaan että pillillä on mahdollisimman suora yhteys korvakäytävään. Äsken niitä piti pitää käsin parhaan äänenlaadun saamiseksi, joten pehmustetta piti litistää vielä siltä reunalta että tulppa pysyy oikeassa asennossa. Kaverin CX300 oli huomattavasti helpompi asetella ja soi paljon hifimmin (= ei tunkkaisuutta, eikä turhan tuhtia bassoa) . Huono puoli on se että kun pehmuste on noin lytyssä, niin hopeinen reunus painaa korvaa koska ovat niin syvällä korvassa.
 

pasi

Käyttäjä
Liittynyt
1.8.2006
Viestejä
949
Kaupunki
HKI
rajani sanoi:
Äsken kun asettelin ne korviin, niin ne oli taas kelvollisemmat. Sillä on merkitystä paljon ettei se pehmuste pääse tukkimaan sitä pillin suuta yhtään eli työnnän pehmustetta pillin reunojen ulkopuolelle ja sitten asettelen niin ne korvaan että pillillä on mahdollisimman suora yhteys korvakäytävään. Äsken niitä piti pitää käsin parhaan äänenlaadun saamiseksi, joten pehmustetta piti litistää vielä siltä reunalta että tulppa pysyy oikeassa asennossa. Kaverin CX300 oli huomattavasti helpompi asetella ja soi paljon hifimmin (= ei tunkkaisuutta, eikä turhan tuhtia bassoa) . Huono puoli on se että kun pehmuste on noin lytyssä, niin hopeinen reunus painaa korvaa koska ovat niin syvällä korvassa.

Plugeille löytyy netistä myös paljon tviikkausohjeita, esim bassopään taltuttamiseksi. Ja plugien omat pillit ja foamit voi korvata kuusenmallisilla korvatulpilla.
 
Ylös