Keskustelualue

Trioihin en ole tilannut tehtaan konfiguraatiota, koska tila on väliaikainen. En myöskään osaa sanoa, mihin GT:t siirtyvät kun aikanaan tuosta tilasta luovun. Tuo tila oli alustavasti viime vuoden kolmelle viimeiselle kuukaudelle, mutta mukavasti olen kohta 8 kuukautta pystynyt tuolla olemaan.

Duoja pystyn myös tuomaan tosiostajalle kotidemoon, toki demokaiuttimet ovat myytävänä ja jos nopeasti GT:t haluaa, niin tuo lieneekin ainoa vaihtoehto, koska toimitusajat ovat yhä melko pitkiä.

Helatorstaita varten vielä viimeistelen ja viilaan soundia. Lähinnä virtapuoli on nyt työn alla...

-erkki
 
En tuu Logomoon. Noi Duot aiheuttaa kuulemattakin niin rajua omistamisen halua että kuultuna alkais vaan v***ttaa koska mitään realistisia mahdollisuuksia käytännön toimenpiteisiin ei ole. On ne vaan upeat.

Eivaaan. Ihan varmasti tuppaudun käymään jos vaan sopiva sauma tulee, helatorstai ei nyt vaan onnistu.
 
^ Laitetaan mikä tahansa hetki onnistumaan. Nuo kannattaa sekä nähdä että kuulla. Saattavat motivoida myös pikkuduojen tai one:jen suuntaan.

-erkki
 
Olen tässä vähän miettinyt näitä edustuksia. Kaiutinpuoli taitaa olla jo valmis. Huipulla on Avantgarde. Huipun huipulla on Triot, joita ei ainakaan tähän asti ole Suomessa muualla kuultu. Myös kakkosmalli Duo GT löytyy demosta. Ihan heti muita malleja ei anna lompuukki demota, mutta ehkäpä myöhemmin. No siis Zerot tietty on, mutta ne eivät enää ole uusinta sukupolvea.

Magnepan on toinen keskeinen merkki. Paneelisoundilla on aina omat ystävänsä ja syystäkin. Valikoimani edullisimmat kaiuttimet ovatkin vähän yllättäen Mannet. .7:t nimittäin parihinta noin 2 200 euroa. Akryylijalustoilla ja subbareiilla (Velo DB-10) listahinta on pyöreät viisi tonnia. Siihen rahaan saa ihan absoluuttiset huippukaiuttimet. Joskus vielä haluaisin 3.7:t demovalikoimaan, mutta kauppaa pitää jonkin verran vielä tehdä, ennen kuin tuo mahdollistuu.

Sitten on Boijs. Taas helatorstain messuilla pääsi kiinni siihen, kuinka hienon soundin noista saa ulos. Itselleni on tärkeää, että kaiuttimet on ihan oikeasti suunniteltu ja tehty alusta loppuun Suomessa. Tuo ei ole viherpesua, vaan fakta ja arvo, jonka jaan valmistajan kanssa. Rajojen ulkopuolella kun koteljojen valmistaminen on houkuttelevan halpaa. Tällä hetkellä Bojs on vielä edelläkävijän kaiutin, mutta positiiviset kokemukset lisääntyvät koko ajan.

Kaiuttimet ovat vain osa kokonaissettiä. Tähän setityksen saloihin pääsee hyvin kiinni vierailemalla Logomossa sovittuun aikaan. Sen verran komponettia tuolla on kaakattimien ohella, että mielenkiintoisia kombinaatioita löydetään, vähän joka kukkarolle. No, kyllä koko setin hinta väistämättä tuhansissa lasketaan, mutta ei välttämättä kovinkaan monessa...

Kotimaiset, saksalaiset ja jenkit, ei huono kombinaatio...

-erkki
 
Viimeksi muokattu:
Nyt vuorossa on hetkellisesti kotisetin downgreidaus. Ajattelin kokeilla ESA Credo Illuminatoreita kotikaiuttimina. Clearaudio kun on nyt ykköslevarina esittelyseteissä, niin kotikuunteluhuoneesta on mahdollista tehdä ainakin vähäksi aikaa ilmava.

Voi olla, että parin kuukauden päästä mennään toiseen äärimmäisyyteen ja tungen kotihuoneeseen Duo GT:t :D

-erkki
 
  • Tykkää
Reaktiot: MPS
Voi olla, että parin kuukauden päästä mennään toiseen äärimmäisyyteen ja tungen kotihuoneeseen Duo GT:t :D

-erkki
Tuo ne ensin mulle :D No vitsi, mutta olis ne näky siellä Liedossakin kun torven syvyys taitaa olla metrin luokkaa kaikkinensa.
 
Kaiuttimen (eli torven) syvyys ja leveys ovat molemmat noin 70 senttiä. Kaiuttimen korkeus torven yläreunassa on noin 170 cm. Eli näyttäiswivät kyllä varsin hassuilta kotikuunteluhuoneessani. Mutta miltei kaikkeahan pitää kokeilla...

-erkki
 
Voisit ruveta edustamaan Wilson-Beneschiä. Olen yrittänyt kysellä Discovery-mallin hankkimisesta. Lähin jälleenmyyjä on Hollannissa. He eivät vastaa puheluihin, taikka sähköpostiviesteihin.
 
^ Mulla olisi Arc:t ja niihin kuuluva keskikaiutin. Mulla ei oikein ole rahkeita/haluja maahantuontiin, joten pitäisi keksiä noille maahantuoja. Laitan kyllä idean korvan taakse. Ovat mielenkiintoisia tuotteita...

-erkki
 
Varmaan mun takia alkoivat etsimään maahantuojaa ja kauppiasta Suomeen. ( 😅 ) Pari kk sitten kyselin Passilta saisiko heidän waffia Suomeen testiin jotain kautta.
 
^Tuskin ihan pelkästään, vaikka se tuskin on ainakaan haitannut :)

Olen itsekin vaihtanut meiliä suoraan herra Passin kanssa ja ihmetellyt, että kuinka vaikeaa on saada heidän tuotteitaan testattavaksi, hypestä huolimatta, tänne maailman onnellisimman kansan pariin.
 
Ihan heti noita ei ole tulossa, mutta täytyy vähän miettiä, minkä mallin ottaisi demoon. Rahapuoli rajoittaa rankahkosti…

-erkki
 
Ihan heti noita ei ole tulossa, mutta täytyy vähän miettiä, minkä mallin ottaisi demoon. Rahapuoli rajoittaa rankahkosti…

-erkki

Jos rahapuoli rajoittaa, niin eikö loogisinta olisi ottaa edullisin malli :)

Tuskin sekään kovin huono on...eikä toisaalta varmaan kovin halpakaan. Minulla ei ole käsitystä Pass Labsin hinnoista, mutta oletan, että mennään linjalla "suolaiset ovat sulosointujen lunnaat".

Otit minkä otit, niin mahtavaa, että jotain on jossain vaiheessa tulossa (y)
 
Kotisetin downgreidaus

No, ehkäpä klikkipelleilyä, mutta otn kyllä kotisettiin ne kaiuttimeni, joita halvimmalla myyn. Tai ei ihan, näiden pähkinäviiluiset pikkuveljet ovat sentään myytävänä myös. ESA:n Credo Illuminator 1:t ovat sentään "uusina" olleet kuuden tonnin kaiuttimet. Toimisto- ja mökkisetissä olen näitä ihan onnistuneesti soitellut. Mutta nyt nappasin ne kotisettiini. Setityksen ollessa kunnossa, nämä soivat kyllä varsin hyvin. Alapää on runsaahko, mutta ei tunkkainen. Erottelu ja äänikuva ovat niin kunnossa, mitä muu setti vain sanelee.

IMG_7806.JPG

KORAn aivan erinomainen TB-140 toimii vahvarina, kaapelointi on lähinnä Furutechin huippuluokkaa. DACcina toimii Erinomainen Brystonin BDA-3.14. Käytän SIlent ANgelia erillisenä striimerinä, jotta saan DSD:n toistumaan natiivina. Brystonin sisäinen Rasperry muuntaa natiivi DSD:n PCM:ksi ennen DACcia.

Olen leikilläni sanonut, että hyvä etupää soittaa nautittavasti vaikka rautanaulaa. Tuskin sentään, mutta musiikki välittyy aivan erinomaisesti näistä. Pitää vielä miettiä, laitanko tähän vinyylisoittimen, ykkössoitinhan ajelee showroomissa Duoja ja Trioja.

-erkki
 
Olen tässä miettinyt setityksen merkitystä ja monimutkaiseksi menee…

Ammoisina aikoina kaikki rahat laitettiin kaiuttimiin. Vuonna 1988 ajelin Gradientin 2.2:sia Rotelin 850 päätteellä ja passiivisella etusella. Kun kuunteluhuone vielä oli kumiseva elementtirakenteisen lähiökaksion olohuone, niin tulos oli taattu eli käytännössä sitä itseään. Vuonna 1993 menin vielä pidemmälle, kun hommasin opiskelijayksiöön B&W:n 801:t. CD-soitinkin vaihtui kannettavaan ja televisiosta lähtien kaikki mahdolliset meni vaihdossa.

Vasta ajan kuluessa ja varallisuuden maltillisesti lisääntyessä kaiuttimien ympärille alkoi kertyä kohtuullisen laadukkaita laitteita. Joskus vuosituhannen vaihteessa oheislaitteisto oli jo ihan ok. Mutta setityksestä ei vielä ollut tietoakaan.

Virta- ja muut vakavammat johtokokeilut vasta näyttivät suuntaa setitykselle. Laitteiden yhteensopivuus sekä kunnon perusta kaapeloinnin kautta ovat nykyään se, miten settiä rakennan. Tähän rakentamiseen linkittyy väistämättä yritys ja erehdys, joten tätäkin kautta tullaan siihen, että laitteet pitäisi kuunnella omassa setissä ennen hankintaa.

Itse rakentaisin setin tyhjästä niin, että ensin olisi budjetti, sitten päätös äänilähteestä. Tämän jälkeen päättäisin kaapelointisatsauksen suuruudesta. Sitten päätös kaiutinsatsauksen suuruudesta. Tämän jälkeen sitten vaan kokeilemaan laite kerrallaan. Setityksessä on niin monta muuttujaa, että montaa liikkuvaa osaa ei kannata kerralla analysoida. Toki yhden komponentin kanssa tapahtuvat muutokset voivat heijastua muuhun settiin ja aiheuttaa jopa uusia päivitystarpeita.

Jos silti yhden neuvon osaisin vaihtelunhaluiselle setittäjälle sanoa, niin se olisi vähän yllättäen ”maltti on valttia”.

-erkki
 
Viimeksi muokattu:
Setittäminen on joskus jännää. Osti kalleimmat Furutech liittimet, hienoa Japanilaista kaapelia, tein piuhat ja laitoin sen jakoblogille. Ennestään oli vähän järeämpi mutta huomattavasti halvempi Furun kaapeli ja liittimet vahvarilla. Yksi päivä mietin että mitä jos noi vaihtais toisin päin. Se järeä blogille ja se heleä vahvistimelle. Vaikutus oli todella suuri. Asioita pitää miettiä kokonais-systeemin kannalta. Tässä tapauksessa ratkaiseva tekijöitä oli (ehkä) kaksi: 1) lähteen pari Naim PS555 jotka imee virtaa sen verran että mehupillikaapeli blokille ei pelaa ja 2) Avantgarden vahvistin on aika herkkä, ajetaan siis alle 1w teholla, taitaa hyötyä selkeästi vähän paremmasta touvista. Tai sitten olen ihan hakoteillä ja noi vain sopi näin paremmin. Tarinan opetus: eri komponenteille on hyvinkin erilaisia kaapelitarpeita.
 
Back
Ylös