Kelanauhat ja muut vanhat nauhaformaatit

Terve, yritän etsiä kelanauhurilleni (Tandberg TD 20A) osaavaa firmaa/yksityishenkilöä pääkaupunkiseudulta, joka kävisi sen läpi ja katsoisi, että kaikki on niinkuin pitää. Tsekkasin viestiketjua hieman taaksepäin, mutta kovin tuoretta vinkkiä ei sieltä ainakaan löytynyt.
 
Yle Teemalla vastikään uusintana pyöri parin vuoden takainen dokumentaari Suzi Quatrosta, Areenassa. Jokaiselle musiikinystävälle suosittelen dokkarin katsomaan. Ja sen lisäksi.

Dokkarissa oli leikkeinä huikea määrä etenkin levysoittimia, mutta myös magneettinauhalaitteita. Muun muassa Pioneerin nauhoittava 8-raituri [ruutuleike postauksen lopussa]. Suzi Quatro -dokkarissa myös näkyi kaksi mankka-tv -komboa [ruutuleikkeet postauksen lopussa]. Nuohan tulivat 70-luvun puoliväliltä Suomen-markkinaankin. Olivat cooleja, mutta tv:n katseleminen söi virtaa julmetusti - eli edellytti verkkovirtaa tai 12 V autonakkulähdettä. Mm. muistan yhden tilanteen, kun mökkirannassa oliko 6 tuuman ruudulla tv-mankka telkulla nielaisi tuliterät ruskohiiliparistot luokkaa 40 minuutissa.

Mutta saattaako joku tunnistaa nuo mankka-tv:t? Mulla ei mitään hajua, paitsi että kytkin- ja säädinnuppien perustalla vaikuttavat halpatuotannolta. Uskottavista mankka-tv -valmistajista olen muistavinani Hitachin ja Sharpin.
-ilkka
SuziQ_8track.jpg
SuziQ_comboTV.jpg
SuziQ_comboTV_2.jpg
 
f5cf548e53160653f4f220c9e5416225.jpg
Keskellä on NATIONAL "THREE IN ONE", ihan varmasti mustavalkoinen, väri-TV-kuvat yllä lienee kuvankäsittelyä...
 
huutonetissä olisi yksi yhdistelmälaite.lähtöhinta 329€.tuolla rahalla ostaisin mieluummin hyvän kasettidekin.
katso liitettä 155603
Telkkuhan noissa ei enää edes näy, nyt kun vastaanottosignaali on digitalisoitu, jos ei käytä monimutkaista ketjutusta, josta ilmoittaja myyntipuheissaan laajasti kertoo.
 
Viimeksi muokattu:
Telefunkenit arvotetaan Revoxien yläpuolelle kun ovat paljolti studiolaitteita, tuo on todennäköisesti verkkovirrasta irrotettavaa kenttäkalustoa, live-nauhoituksiin ulkona esim. Hinta on kumminkin "sillä saranalla".. Telefunken M36 tietoa.
 
Viimeksi muokattu:
hei, minkä pituinen ja millainen hihna tuohon kuuluu tuon ison pyörän ja alhaalla vasemmalla olevan välille ? Ei viihtis purkaa kun edes tiedä saako tuota edes toimimaan.
 

Liitteet

  • 20210408_081210.jpg
    20210408_081210.jpg
    250,8 KB · Katsottu: 41
hei, minkä pituinen ja millainen hihna tuohon kuuluu tuon ison pyörän ja alhaalla vasemmalla olevan välille ? Ei viihtis purkaa kun edes tiedä saako tuota edes toimimaan.
Oliko tuolla laitteella merkki ja mallinumerokin ehkä ( tähän kymmenen kysymysmerkkiä). Vetoakselihihnasta näyttäis olevan kysymys...
 
^ Muusikoiden.net :in puolella V-M K. ilmoitti vaihtavansa Revoxeihin A77/B77/PR-9/A-800 tehdasuudet päät oliko töineen jotain 350,-. Romaniassa on joku iso varasto noita, saa EBaysta tilattua.

Toi ranskalaisten projekti ei ole pahemmin edennyt...
 
^Pitää harkita tuon Revox C-270 lähettämistä kyseiselle henkilölle huoltoon. Ei tuo 350€- 450€ paljoa paina kun kuitenkin kyseessä useamman tuhannen euron nauhuri.
 
reVox_head.jpg

Erään reVoxini toistopää. En ole niiden kaikkien äänipäiden kuntoa juuri tällä hetkellä vaivautunut tarkistamaan, mutta ajattelin ottaa yhden neliraitaisen B77 MkII:n käyttöön, konkkien uusimisen ja säätötöiden jälkeen. Mistä tässä puhutaan, terminologia täällä.

Revoxin äänipäihin on nauhan kosketuspinnan kumpaankin reunaan hiottu ääninauhan suuntainen ura, näkyy keltaisten nuolien välissä (ylempi ura jää äänipään suojakuoren taakse piiloon). Urien tarkoitus on estää "olkapään" nouseminen äänipäähän nauhan kahta puolen, kun nauha vähitellen kuluttaa äänipäätä ja "kaivautuu" äänipään pintaan. Olkapää olisi siinä mielessä haitallinen, että nauhan satunnainen nouseminen sen päälle aiheuttaisi heilahduksen stereokuvassa.

Kuvassa näkyy punaisten pystyviivojen välissä äänipään tähänastisesta kulumisesta syntynyt tasaisempi "peili". Eräs alansa osaava teknikko kertoo, että kun peilin leveys on 4.0mm, kulumisvaraa on vielä 50% jäljellä, olisiko siis noin 20-40 vuodeksi? Kuvassa peilin leveys on täsmälleen tuo 4.0mm mauserilla mitattuna. Välitöntä kiirettä äänipään uusimiseen ei vielä olisi. (y) Asialla on kumminkin toinen puoli: kulunutta äänipäätä joutuu putsailemaan liasta useammin kuin uudenkiiltävää. Siinä vaiheessa, kun peili on yhtä leveä tai leveämpi kuin reunaura, äänipää on lopussa. Olisi mielenkiintoista nähdä kuva sellaisesta reVoxin äänipäästä, joka on kulutettu loppuun ääniraon aukeamiseen asti :unsure: ...
 
Back
Ylös