Kaverille 2-tie

hoffa

Sepittäjä
Kaupallinen toimija
Hifiharrastaja
Liittynyt
11.2.2007
Viestejä
6 537
Kaupunki
Joensuu
Kaveri tosiaan tilasi korkeintaan 600 euron kaiuttimet stereokuunteluun. Opiskelen aikuisopistolla puusepäksi niin riittävät laitteet ja tilat on vielä tämän syksyn käytössäni.

Omalle työlleni ei paljon hintaa jää, kun osatkin maksavat jo melkoisesti. Omassa hyllyssä on pyörinyt pari Seasin T25CF001 diskantteja. Vielä käytettynäkin voisi parin hinnaksi laskea 100 euroa. Exceleiden kaveriksi päädyin tilaamaan Seasin CA18RNX bassokeskiäänet, joilla hintaa on n. 90 euroa kappale.

Jakosuotimiinkin tilasin jo alustavasti osat 3000 hertsin jakotaajuutta ajatellen. Sitten kun on kotelokin kasassa niin pääsee suotimia vielä twiikkaamaan. 2. asteen jaot kummallekin elementille pitäisi riittää. Zaphilla on hyvät mittaukset kummastakin elementistä: http://www.zaphaudio.com/

Koteloihin löytyisi tuosta laitetasona toimivasta läjästä koivua ihan riittävästi. Se pitäisi petsata sitten kirsikan näköiseksi. Kokemuksieni mukaan kun Osmo Colorin kirsikka-vaha ei koivussa tee riittävän tummaa sävyä. Pintaan sitten Osmo petsin päälle. Kotelon malli olisi ylhäältä katsottuna 5-kulmio ja refleksiputki aukeisi alhaalta lattian rajasta (west.zeraw.biz/aaninen/makenamurit).

Kiinnostuksella kuulisin mielipiteitä projektsista ja ottaisin vastaan vinkkejä joita kullekin tulee mieleen...


Terveisin,

Jussi Hoffrén
 
Jakosuotimet tulikin sitten 3. astetta passiivina. Pitänee vielä tehdä jossain välissä noille ainakin 2. asteen aktiivisuotimet vertailun vuoksi.

Tällä hetkellä elementit soivat varsin nätisti vaimennetussa U-framessa, mutta lopulliset monopoli-kotelotkin alkavat valmistua... vielähän tässä on jopa viikko aikaakin koulun puolesta. Vasteita en ole edes mitannut nykyisissä koteloissa, mutta käppyröitäkin tulenee jatkossa.

Tuotokset olisi tarkoitus tuoda ensi kevään DIY-tapahtumaan sekä aktiivisin että passiivisin suodoin kuunneltaviksi.
 
Noista protoista räpsäytin vasteen kuuntelupaikalta 240 sentin päästä kajarista. Mukana on subbarikin.

vaste.png
 
En nyt osannut editoida entisiä vastauksiakaan niin pistän uuden.

Koulu menikin tänään jo kahelta kiinni niin jäi vielä toinen pönttö kasaamatta, mutta tuossa on kuva ensimmäisestä:

_DSC2775.jpgps. Kuvan osoitteesta löytyy lisääkin räpsyjä eri työvaiheista.
 
Hienon näköiset, erityisesti hienon malliset pöntöt.
Nuo työkalut ja työtilat sitten käy kateeksi........

Laitahan kuvaa kun pintakäsittely on valmis
 
Noista tulee tavallaan rotina-, tupari- ja joululahja kaverille niin ei ilkeä rahastaa. Ja saapahan tehdä jotain mitä haluaa ilman, että siitä tarvitsee kauhesti itse maksaa. Sähköiset osat uutena on n. 700 euroa ja koteloitten hintaa en uskalla arvioida. Puutavara maksoi tuppeen sahattuna 50 euroa (kaupan päälle tuli muutama lankku loimukoivua, josta tein ylä- ja etulevyt).

Vähän jännittää miten jakosuotimet toimii kun bassokeskiäänet laittaa monopoliin ja impedanssi muuttuu. Tällä hetkellä suodin toimii kyllä hyvin dipolissa.

Sain vielä kaksi armonpäivääkin lisää. Vielä jouluviikolla voin käydä kasaamassa koululla toisen pöntön. Pintakäsittely varmaan jää kyllä pyhiksi sitten. Onneksi on kaveriporukalla halli vuokralla niin ei tarvitse räntäsateessa petsata.


Valkoista joulua toivoen,

Jussi Hoffrén
 
Hienot ovat, niin kuin muutkin nettisivuilta löytyvät "kaapit".
Olisi kyllä hienoa, jos itselläkin olisi mahdollisuus rakentaa muutakin kuin kantti x kantti koteloita.

Siis kyllähän se lasikuidun avulla onnistuu, mutta kun haissoo niin pahalta, eikä talvikaan juuri auta asiaa.
Ja se hiominen, oh nou.

Sun pitää alkaa tekemään noita koteloita tilaustöinä.
Voisin olla heti jonossa ;)
 
Muistuttaa erehdyttävästi mun keksibaffelia :)
Alakaarine,viisteineen päivineen.Kokoluokka taitaa olla vaan eri.Oma baffeli L36xK120. Syvyyttä löytyy tosin maltilliset 11cm.
Hieno on lodju kuitenkin!ja kiva että joku viittii vielä tänäpäivänä tavanomaisia passiivipönttöjä väkertää.
 
Niin.

Kyllähän sitä on haaveillut jo pitemmän aikaa, että alkaisi ihan myyntiin noita ämyreitä tekemään. Pitää nyt katsella miten ihmisiä tuntuu kiinnostavan ja millaista palautetta saa DIY-tapahtumassa. Nämäkin pöntöt vaan lähentelee jo 2000 euroa ovh:llaan ja siihen hintaluokkaan vaaditaan jo vastinettakin rahalle.

Tilaustyönä ei tietysti tarvitsi kauheasti laittaa itseään edes likoon ja asiakas saisi haluamaansa ulkonäön. Laittakaa vaikka yksityisviestiä, jos on jotain ajatuksia tai vihjeitä.
 
Pelkkien "pönttöjen" hinta ?
Hienot ovat.Pöntöt siis ilman elementtien reikiä,paas hintaa esille
 
"Pönttöjen" hinta elementein ja jakosuotimin olisi siis luokkaa 2000 euroa / pari. Sähköiset osat kustantaa n. 700 euroa.

Tavallisesta oksattomasta koivusta tehtynä pelkät kotelot ilman elementtien reikiä ja pintakäsittelyä voisi olla hinnaltaan 500-600 euroa :/


Terveisin,

Jussi Hoffrén
 
hoffa sanoi:
"Pönttöjen" hinta elementein ja jakosuotimin olisi siis luokkaa 2000 euroa / pari. Sähköiset osat kustantaa n. 700 euroa.

Tavallisesta oksattomasta koivusta tehtynä pelkät kotelot ilman elementtien reikiä ja pintakäsittelyä voisi olla hinnaltaan 500-600 euroa :/


Terveisin,

Jussi Hoffrén
Pidä kaappis :D ohan mulla itelläkin autotalli jossa väsätä.....
50€ puutarpeet ja pyydät 500 € ?
 
Puuhis sanoi:
Pidä kaappis :D ohan mulla itelläkin autotalli jossa väsätä.....
50€ puutarpeet ja pyydät 500 € ?

Aika perus puusepän taksa? Ellei reilusti halvempikin? ;)
 
Jospa sen taksan arpomisen jättäis keväämmälle ja liiton asiaksi. Nykyään siinä 7 euron tienoilla tunti, mitä ihmiselle maksetaan.
 
Back
Ylös