Karkottaisiko klassinen musiikki sinut?

  • Keskustelun aloittaja salla
  • Aloituspäivämäärä
Joo, kyllä se ainakin nuorisoon tepsii. Tampereen Stockmannillahan parkkiluola rauhoittui linnunlaululla, sama periaate silti. Ehkä tuo karkoittaisi minutkin, ainakin riittävän tylsän esityksen toistaminen usein saisi vaihtamaan maisemaa pienemmällä äänenvoimakkuudella klassisella kuin populaarimusiikilla. Kai tuossa klassisessa on se hyvä puoli, ettei lyhyenä annoksena ärsytä ketään liikaa, mutta nuoriso ei kestä isoa annosta.
 
Kyllä minutkin se klassinen kitkutus ja vingutus karkottaisi hyvinkin tehokkaasti, vaikka olenkin jo 50 wee :D
 
Jos musiikki olisi siis oikeasti hyvää klassista musiikkia hyvin soitettuna ja toistettuna niin jäisin luultavasti hengailemaan pitkäksikin aikaa. Jos sensijaan jotain onnetonta ilmeetöntä tuubaa autoradiokaiuttimista niin pakenisin juosten.
 
Emmä klassisesta tiedä. Riippuu vähän..(onko Mozarttia siis..) ;) Wolfgangia saattaisin säikähtää. Jotkut Blue Oyster Cultin pahimmat hissimusiikitkin sais varmaan Lehtisen siirtymään..
 
Minulle klassinen on houkutin, ei karkoitin. Kaupungilla en kuitenkaan kaipaa mitään ylimääräisiä ääniä, liikenteen melua on ihan riittävästi. Vähemmän on tässäkin enemmän.
 
Klassinen ei karkoita, päinvastoin. Tosin Classic Radio karkoittaa aika tehokkaasti. Ohjelmasta ehkä 10% on hyvää klassista ;D
 
Nykyään en juuri mitään muuta jaksa kuunnellakaan (ikä 38v). Klassinen soi taustamusiikkina lähes taukoamatta ainakin kotioloissa ja työmatkoilla. Elviksestä, Beatlesista ja Abbasta se alkoi ja jatkui moniin muihin. Musiikin suhteen olen sinänsä lähes kaikkiruokainen, mutta se pitää täyttää omat laatuvaatimukseni.

Jos musiikki on esillepantu jotenkin luotaantyöntävällä tavalla, esim. >10v vanhan Nokialaisen kännykän, tai lähes tämänpäiväisen japanilaisen DECT-puhelimen soittoäänenä, niin sitten poistun takavasemmalle.

Classic Radion suuri fani olen, poisluettuna toisinaan puheohjelmat ja niiden uusinnat. Nyttemmin olen alkanut kuunnella myös web-radioita, jotka CR:n tavoin soittavat klassikoiden klassikkoja. Moderni klassinen ei ole oikein avautunut minulle ainakaan paljon 1950-luvun jälkeen. Sori vaan nykysäveltäjät, olen kai enemmän niitä, joille riittää musiikillisissa vahakabineteissa käynti. Nykyäänkin toki sävelletään addiktoivia melodioita kuten Schindlerin listan tunnari (joka on soinut CR:ssä usein) tai Kauriinmetsästäjien kitarointi. Mutta nämä eivät olekaan mitään ultramodernia.
 
Arvo Pärt, Saariaho, Rautavaara ja Gubaidulina muunmuassa uppoo jos on vähänki kuunnellu klassista.
Sosta ei oikeestaan oo uutta musiikkia vaikka sen paras biisi onki jostain seitkytluvulta (15.sinfonia)
Ei noi uudet kyl sovi mihkään ostarille, ne tarttee LAITTEET. ;)

Kuulin kerran ku yhellä rautatieasemalla soitettiin Pergolesin huilukonserttoo. Siel oli niitä alan henkilöitä. Must näytti että ne tykkäs.
Että karkotus ei onnistunu ja mäkin myöhästyin junasta ku tuli koti-ikävä siinä kuunnellessani.
Eikä ne toistimet ollu highendiä.
 
Yksi hyvä tapa karkoittaa asiakkaat. Kuten 60- luvulla sattui. Baarissa kahvit, tai mitä lie oluet juotuamme laitoimme levariin kolikkoja. Sen verran, että Eino Virtasen ja Brita Koivusen "saavissa on reikä, oi Eikka, oi Eikka" kuului 5 kertaa. Emme jääneet tarkastelemaan muiden asiakkaiden käytöstä. :p Varsinaiseen asiaan. kyllä klassisen kuuntelu maistuu. Varsinkin, jos vaihtoehtona on tyhjänpäiväinen ns. paskaräimelistajöötikrähinä. Sunnuntaiaamuisin kuuntelen Groovyä.
 
Ei karkoittaisi. Klassista tulee kuunneltua yhtä paljon kuin metallia, joskus jopa enemmän. :)
 
Kappas. Löytyi hauska vanha ketju. :D

Tajusin tässä tätä(kin) ketjua lukiessani, että hyvillä vehkeillä toistettu klassinen, siis hyvä sellainen, saisi minut vierailemaan paikassa usemminkin. Jos jokin ravintola soittaisi vaikkapa asiallista klassista taustamusiikkina, niin voisi se pöperö maistua pikkuisen paremmalta kuin normaalin kompressoidun listamössön tukemana...

Hmm... Oma kuunteluni on yhä enemmän mennyt linjalle hevimättö-klassinen. Jopa vanha rakkauteni eli jazz on jäänyt vähän paitsioon. ???

t. jjahifi
 
Kun kävin aikoinani kääntymässä lukiossa porvoossa, niin huidoin suurimmaksi osaksi kebabbia ruuaksi, siinä torinlaidassa olleessa kebab - paikassa. Rupes oikeasti ottamaan pattiin siellä se Turkkilainen iskelmä, tai mikä olikaan, jota paikan pyörittäjät vielä luonnollisesti hoilasivat siellä tiskintakana, silleen tunteella.

Se on meikäläiselle kyllä pahinta se "Hoiloloiloooo ahlooo moloooo, dinnngg ja dannngg jne." Nousee silleen agressiot pintaan ja ei tule kebun syömisestä oikein mitään..
 
Back
Ylös