Kannaattaako korjauttaa?

teeteekoo

Käyttäjä
Liittynyt
18.9.2008
Viestejä
5
Terve,

Kaapin perällä makaa Yamaha A 520 -vahvistin ja Yamaha K 2000 -kasettidekki. Molemmissa on "pientä" vikaa. Vahvistimen nappien painamisesta ja säätimien pyörittämisestä aiheutuu kamalaa rätinää ja ääni voimistuu ja särkyy todella pahasti. Erityisesti säröä tulee jos yrittää painaa tone bypassin pois päältä. Dekissä kuuluu kelatessa lonksutusta.

Mietin, että kannattaisiko noita lähteä korjauttamaan? Ainakin 80-luvun puolivälissä nuo olivat opiskelijan silmissä melko arvokkaat vehkeet.

Ja jos lähtisi korjauttamaan, niin mistähän löytyisi kunnon paja? Aikoinaan käytin jotain dekkiä paikallisella TV-/ radiokorjaajalla ja se sai aikaan saman verran uusia vikoja, mitä se osasi korjata vanhoja. Asuinpaikkana tällä hetkellä Länsi-Uusimaa.
 
Tuskin kannattaa. Korjaajan tuntuveloitus lienee sitä luokkaa että laitteide arvo menee rikki helpollakin.

Toki, jos löytyy joku joka suostuu korjaamaan huvikseen niin mikäs siinä.. käyttöarvoahan noilla on.
 
Itse kokeilisin suihkuttaa ensin sinne sisälle sellaista kontaktisuihketta. En tiedä sen paremmin mitä tuo aine on mutta pienellä kyselyllä varmasti selviää.
Joskus kaverin kanssa korjattiin vanha vahvistin tuollaiselle. Samat oireet kun sinulla mutta kuin volumepotikka sai sisäpuolelle hieman kontaktia niin johan loppu rätinät.
 
Kiitokset kommenteista. Vähän arvelinkin, ettei korjauttaminen lyö leiville. Yritänpä sen sijaan löytää tuota ihmesuihketta.
 
Minusta homman matematiikka menee näin: Vahvistimesi huolto maksaa reilun satasen, jonka jälkeen se käy ja kukkuu vuosikymmenen. Saatko jostain vastaavan toimivan pelin halvemmalla?
 
Mä kyllä tykkäisin tuosta matematiikasta. :)

Eli olisin valmis maksamaan remontista sen satasen tai vähän päälle, jos voisi olettaa, että laite tulisi käyttökuntoon. Onko tietoa, missä tuollaisia huoltoja tehdään (mieluiten Länsi-Uusimaan alueella, mutta myös pääkaupunkiseutu/ Pirkanmaa kävisi)?
 
tjarvine sanoi:
Itse kokeilisin suihkuttaa ensin sinne sisälle sellaista kontaktisuihketta. En tiedä sen paremmin mitä tuo aine on mutta pienellä kyselyllä varmasti selviää.
Joskus kaverin kanssa korjattiin vanha vahvistin tuollaiselle. Samat oireet kun sinulla mutta kuin volumepotikka sai sisäpuolelle hieman kontaktia niin johan loppu rätinät.
Komppaan tätä ohjetta.

Itse asiassa mulla on ollut juuri tuo Jammun vahvistin. Ostin sen uutena ja myin pois jokunen vuosi sitten. Jossain vaiheessa sen kytkimet ja volumepotikka teki juuri kutne ketjun aloittaja kuvaili. Tai no ehkä mulla ei ollut ihan noin paha ongelma. Phdistussuihketta saa elektroniikkaliikkeistä ja sitten koppa auki ja mahdollisesti se etulevykin pitää irroittaa (en muista enää varmaksi) sitten pullon kyljessä olevien ohjeiden mukaan puhdistus ja sen jälkeen vissiin pitää vähän odotella.

Ei se tietenkään mitenkään ole taattu, että näillä ohjeilla korjaantuu, mutta kokeilu on halpaa. Pullo maksaa ehkä 5-10 euroa.
 
Korjauta tai anna jollekin DIY-hemmolle joka sen korjaa. Ota rahaa korvaukseksi jos annetaan. Miettikääpä, mitä (nyt kun tästä vouhottaminen on muodikasta) ympäristölle tekee sellainen kulutus, että aina vain ostetaan uutta ja heivataan vanhat helevettihin sen enempiä ajattelematta vaikka käypä kampe olisi kyseessä.

Voin minäkin sen ottaa, jos antaa haluat, en pane vastaan.
 
Joo, vaikka en mikään ihan radikaaleimman pään vihreä olekaan, niin en kauheasti tykkää mättää kamaa kaatopaikalle.

Puhdistusaine on nyt ostettu, katsotaan ehdinkö viikonlopun aikana iskeä vahvarin kimppuun.
 
Hyvällä tuurilla sieltä saa tarpeen vaatiessa ne rahisevat potikat vaihdettuakin, jos mitään kovin ihmeellistä nappulaa ei sisältä löydy. Etsi käsiisi rahapulainen elektroniikka-alan opiskelija, ne voivat olla hyödyllisiä eläimiä tuollaisissa tapauksissa. Siihen vaihtohommaan kun ei osaavalta tinanäpiltä pitäisi kauhian montaa tuntia tuhraantua. Varsinkin insinööriopiskelijat ovat usein mainioita tähän käyttöön, niiden lahjomiseen kun usein riittää pelkkä "korjaussarja".
 
Perinteinen voiteleva puhdistussuihke Kontakt PRF 7-78 voipi auttaa. Potikoista löytynee "huoltoaukko" jonne pieni suihke ja
sen jälkeen kääntelet nuppia edestakaisin useita kertoja. Ja sähkötöpseli tietysti seinästä irti ennen kannen avaamista.
 
Suikuttelin sprayta viikonloppuna ja projektista on nyt sekä hyviä että huonoja uutisia.

Hyvät: Säätimet toimivat kuin uudessa! Ei mitään rahinoita. Ja olin etukäteen melko varma, että se tone bypass -nappulasta tullut "säröpiikki" ei putsaamisella korjaantuisi, mutta niinpä vain kävi. Hämmästyttävän tehokasta ainetta!

Huonot: Vähän olin toivonut, että Jammun ääni olisi parempi kuin nykyisessä Technics viritinvahvistimessani (sekin iän kaiken vanha), mutta ei siitä eroa löytynyt meikäläisen multakorvilla. Mutta nuorempi penska sai itselleen asiallisen vahvistimen, joten reilusti plussalle jäätiin.

Ja seuraavaksi dekin kimppuun...
 
Back
Ylös