Kalliit laitteet

  • Keskustelun aloittaja jkh
  • Aloituspäivämäärä

jkh

Käyttäjä
Liittynyt
4.8.2006
Viestejä
997
Ei hinta kaikille merkitse mitään tässä harrastuksessa.
12000 euron Burmester 001-CD-soittimiakin on muutama jo myyty Suomeen.
Tämän hintaisen soittimen ostanut ei olkiaan kohauta noille 200 euron soittimista kertoville.
Transparentin toiseksi kalleimpia johtoja on moniakin pareja jo omistajillaan tässä maassa.
Isoja torvikaiuttimia löytyy omistajiensa kodeista.
19 000 euron paneeleja on ainakin 7 paria myyty Finlandiaan.
Hinnakkaita äänirasoita on laitettu soittimiin kiinni .
Käsittääkseni vähän nihkeämmin on myyty kalleimpia vahvistimia.Miksi?

Yhdelle äänentoisto on vain pienen piirin juttu.Ja ostokset on pieniä.Samoin kommentit.Enimmäkseen kertovat vain levyistä ja laukovat vitsejä.Laitteet ovat enemmän tai vähemmän samantekevät.

Toisella on isommat kuviot.Ja harva näistä suurostoksia tekevistä tulee kertomaan ostoksistaan tälle sivustolle.
Heille on yhdentekevää,mitä täällä ajatellaan heidän hankinnoistaan.
He kuitenkin arvelevat suhtautumisen olevan enimmäkseen tuomitsevaa.
Eivätkä he näinollen hae tuolle näkemykselleen vahvistusta täältä.
Mutta tällä Tinkimätön-puolella heitä ei teilattaisikaan.
Voi olla tuntematon osio tämä Tinkimätön palsta monelle suurempia laitehankintoja tekevälle?
 
Öö, vaikka nyt ollaankin tinkimättömällä puolella, niin tartteeko silti alkaa vähättelemään toisia? Naureskele sinä vaan mun hankinnoille, vaikka ne tavallaan tinkimättömiä oliskin MUN näkökulmasta. Jos vaikka laitan koko kolmen hengen perheen kahden kuukauden nettotulot vahvariin. Ja sulle se ois vaan taskuraha.

Tais olla mun eka ja viimeinen viesti tähän osioon. Poistakoot modet, jos siltä tuntuu.


J
 
jkh sanoi:
Samoin kommentit.Enimmäkseen kertovat vain levyistä ja laukovat vitsejä.Laitteet ovat enemmän tai vähemmän samantekevät.

Eli pitävät harrastusta paitsi hauskana myös musiikin ympärillä pyörivänä? Outoja veijareita.

PS. Jos haet respektiä hintoja luettelemalla, niin ainakin allekirjoittanut arvostaa tässä harrastuksessa korkeimmalle DIY-hemmoja. Ostaminen kun on helppoa, jopa minä osaan sen.
 
Niin, kai se on sitä suomalaisen hifikultuurin pienuutta... kyllähän meillä hankitaan miljoonien asuntoja ja kulkupelejä sekä muuta krääsää, muttei hifiä, rahaa kyllä ihmisillä olisi, muttei kiinnostusta.

jhk, Source First, siksi meillä löytyy paljon kalliita etupäitä, mutta toisaalta mulle tulee heti mieleen kaveri jolla on etu- ja päätevahvistimet á 22k€ - kalliita vahvistimiakin siis menee. Ja asunnot on pieniä, puhelinkioskien hankkiminen niihin on usein, muttei aina, waste of money.

Hifiharrastuksen päälimmäinen tarkoitus ei ymmärtääkseni ole polttaa rahaa, vaan tuottaa harrastajalleen musikaalisia elämyksiä, ja koska siihen usein päästää pienemmälläkin rahalla, niin en yhtään ihmettele, että tilanne on se mikä on.
 
jkh sanoi:
Heille on yhdentekevää,mitä täällä ajatellaan heidän hankinnoistaan.
He kuitenkin arvelevat suhtautumisen olevan enimmäkseen tuomitsevaa.
Eivätkä he näinollen hae tuolle näkemykselleen vahvistusta täältä.
Mutta tällä Tinkimätön-puolella heitä ei teilattaisikaan.
Voi olla tuntematon osio tämä Tinkimätön palsta monelle suurempia laitehankintoja tekevälle?

Minulle on yhdentekevää paljonko toiset käyttävät rahaa. Nousukasmaista on kuvailemasi, koska ei muuten tarvittaisi mitään vahvistusta tai lauman hyväksyntää. Todellinen aristokraatti seisoo omilla jaloillaan tuulessakin. Ja onhan tämä aika tuulinen paikka kaikesta huolimatta.


Nyt soi Russische Klaviermusik, LP, Metronome records 1957, Xenia Prochorowa Klavier, mm. Rachmaninov
 
Kyllä rahaa palaa, toisilla enemmän ja toisilla vähemmän. Silti mielestä rahasta puhuminen erillisenä asiana tässä harrastuksessa osoittaa aika suurta tietämättömyyttä ja yleisemmin suurta moukkamaisuutta kun tuollaiselle vähättelyn tielle lähtee. Helppo on todeta että joku maksaa sen ja sen verran, mutta sen perusteella kertoa onko harrastus tinkimätöntä vai ei. Menee samaan sarjaan joidenkin imaginääristen kuppikuntiinjakamisviestien kanssa mistä on ennekin pitänyt vääntää. Melkein tekisi mieleni hieman moderoida tuommoista viestiä kuin tuo aloitus on. Miten se liittyy hifiharrastukseen?

Tinkimättömyys kun voi myös tarkoittaa monia asioita ja aina ne eivät sidoksissa valuuttaan. Jos pyritään todellakin vain kohti hyvää ja niitä omia korvia miellyttävää äänentoistoa niin silloinhan raha on sivuseikka? Se käyttääkö sitä paljon vai vähän ei merkitse vaan sitä menee sen verran kuin on mennäkseen ja siitä on sen vuoksi mielestäni turha vääntää.
Esimerkiksi joku haluaa rakentaa tinkimättömän diy-systeemin. Tai laajakaistasysteemin omassa hinta/koko/tyyliluokassaan mihin on mahdollisuuksia esim. vintagehemmot. Saavat minulta paljon enemmän kunnioitusta kuin kukaan isolla rahalla systeemiä kasaava koskaan voi saada ja kumma kyllä niillä seteillä voi olla mahdollista sen perimmäisen eli musiikin kanssa saada suurempia elämyksiä kuin kalleimmilla koskaan valmistetuilla vermeillä on mahdollista saada. Kaikki kun on niin suhteellista ja loppujen lopuksi kaiken pitäisi palvella sitä perimmäistä eli musiikkia ja omaa suhdetta siihen. Jos sitä ei tajua se on surullista.

Jos tämä tinkimättömän palstan henki alkaa olla tämä niin teen kanssa "Jarkot" ja voin huoletta lopettaa tänne kirjoittamisen, vaikka joissakin asioissa aika tinkimätön olenkin. Näin voi käydä monen kohdalla. Haluaako jäsen jkh siis tänne ihmisiä, jotka keskustelee tinkimättömyydestä vai vain isoimmista rahallisista satsauksista? Kannattaisi mielestäni ehkä miettiä asioita hieman uudestaa..
 
Minäkään en ihmettele sitä, että edullisilla laitteilla saadaan aikaan hyvää ääntä koteihin. Toisaalta se minua ihmetyttää suuresti, miksi joidenkin toisten kalliit laitteet ovat joillekin näistä ikuinen kateuden aihe. Ja turha kenenkään selitellä ettei ole kateellinen, se näkyy kirjoituksista kilometrien päähän. Näköjään tälläkin palstalla.

Melko pitkään etenkin Intenetissä kulttuuria seuranneena on melko helppo kategorisoida henkilöitä heidän kommenttiensa perusteella. Ne joilla on asiat kunnossa eivät yleensä palstoille eksy, tai sitten saattavat olla hyvinkin aktiivisia monissa aiheissa. He eivät kuitenkaan väheksy muita tai muiden tekemisiä. Eivät he myöskään aseta itseään muita korkeammalle. Fakta vain on, että useimmiten he sattuvat olemaan muita korkeammalla tasolla, täysin ansaitusti. Tätä voi olla vaikea ymmärtää ilman kokemusta, ja niin se tulee aina olemaan. Kalliit laitteet ovat myös yksi asia, joka tulee kokemuksen kautta. Ei siihen tarvitse mitään erityistä, jos ostokset osuvat oikeaan. Laitteiden vaihtelu (jopa halpojen) tulee lopulta paljon kalliimmaksi.
 
Pitkälti samoilla linjoilla ketjun avaajan kanssa. Minusta tämä Tinkimätön osasto on ollut erittäin hieno lisä ja melko ainutlaatuinen kauttaaltaan hififoorumeilla. Meni kyllä minulta ohi miksi näin suuri vastalauseiden ryöppy? Eihän avausviestin kirjoittaja suinkaan teilannut kenenkään harrastusta vaan ketjussa oli tarkoitus keskustella ymmärtääkseni hintavimmista hifilaitteista? Yksi perustason jaottelu on kuitenkin selvästi niiden, jotka kuluttavat enemmän rahaa laitteisiinsa kuin musiikkiin ja päin vastoin, välillä.
 
lator sanoi:
Pitkälti samoilla linjoilla ketjun avaajan kanssa. Minusta tämä Tinkimätön osasto on ollut erittäin hieno lisä ja melko ainutlaatuinen kauttaaltaan hififoorumeilla. Meni kyllä minulta ohi miksi näin suuri vastalauseiden ryöppy? Eihän avausviestin kirjoittaja suinkaan teilannut kenenkään harrastusta vaan ketjussa oli tarkoitus keskustella ymmärtääkseni hintavimmista hifilaitteista? Yksi perustason jaottelu on kuitenkin selvästi niiden, jotka kuluttavat enemmän rahaa laitteisiinsa kuin musiikkiin ja päin vastoin, välillä.

En minäkään ymmärrä tai sitten muut eivät ymmärrä. Eikö ketjun alottajalla ollut ihmettelyn kohteena miksi kalliiden laitteiden omistajat eivät pyöri foorumeilla jakamassa kokemuksiaan? Vai olenko minä hakoteillä? Se kuitenkin on totta ettei rahan käyttö ole pääasia vaan se musiikki, ainakin itselleni.
 
On sellaisiakin ihmisiä, jotka eivät olkaansa kohauta 12000 euron Burmesterille, vaan kiertävät omalla suihkujetillään mieluummin kuuntelemassa huippuluokan konsertteja New Yorkissa, Lontoossa ja Milanossa. Ja viettävät väliajat vaikkapa huippuluokan hotellissa Dubaissa, käännellen kylpyhuoneessansa 24 karaatin kultaa olevia hanoja (täysin tuulesta temmattu juttu, mutta ymmärtänet mitä tarkoitan).

Eihän jonkun yksittäisen laitteen hinnalla ole mitään merkitystä. On mautonta väittää, että 12000 euron Burmester olisi jokin tae tinkimättömyydestä, koska sehän voi olla aivan hyvin jonkin asiasta ymmärtämättömän venäläisen äkkirikkaan hetken mielijohteesta tekemä hankinta. Älä nyt hyvä mies tee Rytsölöitä.

Mutta se on hyvä, että tällainen palsta on perustettu ja toivottavasti niistä harvinaisemmistakin laitteista (Burmestereista yms.) syntyisi keskustelua! Laatulaitteista on aina mukava lueskella juttuja, vaikkei niihin itsellä olisikaan varaa.

En ihmettele, jos joku ei ymmärrä avausta tai ymmärtää sen väärin. Tekstin muotoiluun (sisältöön) olisi kyllä voinut käyttää vähän enemmän aikaa. Nyt se kuulostaa ylimieliseltä, ei siitä pääse mihinkään.
 
Niin siis sehän nyt on selvä, että harrastus kehittyy ja yksi luonnollinen suunta on kohti laadukkaampia ja siinä samalla usein kalliimpia laitteita. Ei siinä mitään, sama suunta se on minullakin vaikka tie on kuitenkin aavistuksen erilainen oman harrastukeni kanssa. Kuitenkin mielestäni harrastuksen kehittyessä pitäisi keskustella itse niistä laitteista eikä niiden hinnoista? Keskustelua omasta tiestä ja valinnoista niiden laitteiden takana ja siitä niiden avulla saavutetusta. Ja joskus myös siitä ei saavutetusta, siitä ettei se hinta tee onnelliseksi, harvoinpa vaan tätä näkyy vaan palvotaan hintalappua. Sen käsityksen minä ainakin saan ensimmäisestä viestistä, että keskitytään vain ja ainoastaa laitteiden hintaan ei muuhun. Ei siihen tärkeään.

Ainahan voidaan ihmetellä miksei joku tee sitä tai tätä ja miksei tee tai ole tekemättä sitä täällä, mutta ei se itsessään liity tinkimättömään äänentoistoon vai lienee ihan toinen asia, jota voisi pohtia muutenkin kuin vaan tällä osiolla. Mukava olisi saada mukaan oikeasti lisää pitkän linjan kulkijoita, sen kautta näkisin tämän keskustelun tason nousevan siksi mitä täällä tinkimättömällä osiolla haluaisin sen olevan, jotta voisin niitä vain lukea. Nyt nämä useat aloitukset on aika väkinäisen oloisia rypistyksiä kohtuu suppealta näkökannalta vielä useimmiten niin se on aivan sama paasata täällä joukossa kuin kuka tahansa muukin... ???
 
jussikoo sanoi:
En ihmettele, jos joku ei ymmärrä avausta tai ymmärtää sen väärin. Tekstin muotoiluun (sisältöön) olisi kyllä voinut käyttää vähän enemmän aikaa. Nyt se kuulostaa ylimieliseltä, ei siitä pääse mihinkään.

Joo, parempi antaa "Mummon" oikolukea ensi kerralla. Nyt näyttää siltä että musiikin kuuntelu on kakkosena ja törsäily on itsetarkoituksellista. Pelkään että aloitus on kuitenkin tehty tosissaan, kun on ne "100k€:n" pelitkin.
 
Jani P sanoi:
Ne joilla on asiat kunnossa eivät yleensä palstoille eksy, tai sitten saattavat olla hyvinkin aktiivisia monissa aiheissa.

Omalla kohdalla olis jääny koko harrastus aloittamatta ilman nettiä ja palstoja.

"Parempien" laitteiden hinnoittelu oli myös aikanaan shokki. Kaksi vuotta sitten 300e vahvariin tuntui vielä isolta rahalta. Voin varmuudella sanoa oppineeni paljon sen jäkeen, mutten välttämättä viisastuneen -***** on auki edelleen eikä vähiten tämän harrastuksen takia. No, elämä on ja maallinen rikkaus ei tuo onnea. Vai tuoko?
 
Kutvonen sanoi:
Omalla kohdalla olis jääny koko harrastus aloittamatta ilman nettiä ja palstoja.

Epäilemättä aika monilla. Aika hyvä kanava uusille kokemuksille ja kontakteille tämä ainakin on. Tinkimättömiä harrastajia näkee kyllä enemmän noilla varjomessuilla. Jokunen kyllä luuraa täälläkin. Toivottavasti häiriköt malttavat pysyä poissa, että näemme hyviä keskusteluja jatkossakin.
 
jkh sanoi:
Yhdelle äänentoisto on vain pienen piirin juttu.Ja ostokset on pieniä.Samoin kommentit.Enimmäkseen kertovat vain levyistä ja laukovat vitsejä.Laitteet ovat enemmän tai vähemmän samantekevät.

Niin, joillekin se musiikki, ja harrastuksen ilot ovat etusijalla. Omassa rauhassa voi testailla ja hankkia, palstoilla sitten vaihtaa kevyessä ilmapiirissä kokemuksia. Kallis laitteisto ei ole tae kokemuksesta, se kertoo vain ja ainoastaan siitä että joku on päättänyt hankkia kalliin laitteiston. Halvan systeemin omistaja voi taasen olla päätynyt laitteistoonsa nimenomaan vankan ja pitkällisen kokemuksen kautta.

Jani P sanoi:
Toisaalta se minua ihmetyttää suuresti, miksi joidenkin toisten kalliit laitteet ovat joillekin näistä ikuinen kateuden aihe. Ja turha kenenkään selitellä ettei ole kateellinen, se näkyy kirjoituksista kilometrien päähän. Näköjään tälläkin palstalla.

Oikeasti Jani, tuo useissa yhteyksissä jankkaamasi kateus on täyttä paskapuhetta, vaikka sen kuvitteletkin varmaan pitävän paikkansa. Joillain kirjoittajilla on reipas annos itsekriittisyyttä, mikä nimenomaan on "Tinkimätöntä äänentoistoa" &siihen pyrkimistä puhtaimmillaan. Puhtaasti subjektiivinen haihattelu ei ole tinkimättömyyttä nähnytkään. Tällöin tulee väistämättä hyvinkin erilaisia mielipiteitä asioista, ja joillain ne ovat huomattavasti paremmin perusteltuja kun toisilla. Mielestäni on erittäin valitettavaa että täälläkin muutama itsensä muita paremmaksi kuvitteleva höpisee kateudesta tai kokemuksen puutteesta mikä todella äärimmäisen harvoin on tilanne. Ehkä se on joku itsesuojeluvaisto mikä tuollaiseen ihmisen pistää, tiedä häntä.
 
sepi_1 sanoi:
Onneksi mun aloittaessa ei ollut nettejä ja palstoja. Ei tämmöisten lukeminen voi ketään kannustaa ryhtymään hommaan? Pitää olla joko perkeleesti valuuttaa tai sitten kuulla olemattomia ja sitä varten on perustettu oikeen keskustelualue.

Ei noin voi yleistää. Minun kohta 70-vuotias äitini on kysynyt minulta joka kerta uuden musiikkilaitteen ostettuani (hei, en siis suinkaan enää asu äitini luona), että onko tuo muka parempi kuin se entinen, eikä taatusti ymmärrä vieläkään miksi pitäisi olla erilliset musiikkilaitteet, kun musiikkia voi kuunnella 100euron matkaradiostakin!! Ja samaa kysyy nykyään vaimokulta, ja entäs nuo lapset sitten - kyseenalaistavat jokaikisen ostokseni. Ei mitään armoa :D.

Painotan edelleen, että tinkimättömyys EI OLE hintalapusta kiinni, korkeintaan se on kiinni hintalapun suhteesta omaan palkkapussiin. Joten suht vaatimatonkin budjetti voi olla jo todella tinkimätön, lähtökohdat ja mahdollisuudet vain ovat ihan erilaisia.

Ja se tässä(kin) nettipalstassa on hienoa, että koko ajan oppii uusia juttuja ja tutustuu uusiin laitemerkkeihin, joita alkaa tehdä mieli ;).

Sääliksi käy, jos tuo avaus oli pelkkää rehentelyä.
 
No johan on kumma. Saa kai tämän tinkimättömän äänentoiston palstan halutessaan karsinoida raharintojen reviiriksi. Jos puhutaan tinkimättömästä niin se tarkoittaa ettei tinkimätöntä saa perustavarasta tai pikku rahalla. Mikä tässä on niin vaikeaa? Ei ole pakko tulla marmattamaan että en tule enää tänne marmattamaan. Ei ollut se tämän palstan tarkoituskaan, ainakin jos minä ymmärsin oikein.

Kyllä aikuinen ihminen osaa käyttäytyä kussakin seurapiirissä. Joihinkin tilaisuuksiin mennään puku päällä ja joihinkin kelpaa farkut ja t-paita. Sen sijaan pukupakon alaisiin juhliin ei normaalisti mennä t-paita päällä ja valiteta että en tule enää tänne toista kertaa t-paita päällä kun olette niin snobeja että yököttää.

Pikku rahasta käsitteenä voidaan olla tietysti montaa mieltä. Joku pääsee tinkimättömään kohtuuhinnalla, joku kalliimmalla. Halvalla ei silti kukaan.

Ja sanotaan nyt vielä että en minä koe olevani tähän osastoon kuuluva henkilö. Mutta mielenkiinnolla seuraan jahka niitä tosiharrastajia, toivottavasti, tänne joskus ilmaantuu ja jotain kertovat itse asiastakin. Jos jollakin on ollut paalua ostaa niitä HIGH ENDEJÄ niin haluan mielenkiinnolla kuulla mitä heillä on niistä sanottavaa. Siltikin, vaikka kyseessä olisi se idioottimainen äkkirikas joka on täysin ilman omia ansioita perinyt miljoonat ja tuhlaa rahaa niihin vehkeisiin eikä osaa niitä edes yhteensovittaa saatika ymmärrä mitä ääneltä edes hakee. Näitä high-endistejähän tänne varmaan oikein toivotaan, että päästään oikein kilpaa laulamaan suohon ja hulluksi haukkumaan? Luuletteko että näiden postien jälkeen on rikkailla harrastajilla kiinnostusta tänne kirjoitella, kun tunnelma on että kalliista laitteista puhuminen on kielletty?

Eniten tässä ketjussa asiaa mainittiin aloitusviestissä, muistatteko, niitä Burmestereita ja Transparentteja? Kertokaa mikä on enemmän high-endiä ja mikä vielä enemmän rahan tuhlausta kunhan kerrotta mallit ja merkitkin ja missä niitä hypistelitte!
 
sepi_1 sanoi:
Onneksi mun aloittaessa ei ollut nettejä ja palstoja. Ei tämmöisten lukeminen voi ketään kannustaa ryhtymään hommaan? Pitää olla joko perkeleesti valuuttaa tai sitten kuulla olemattomia ja sitä varten on perustettu oikeen keskustelualue.

En hakenut kannustusta, vaan sattumalta löysin tietoa "paremmasta" äänentoistosta. Se meni jotenkin dvd-plaza->hifilehti-> harrastajat jne se loputon määrä erilaisia hifiin liittyviä kotimaisia ja ulkomaisia sivustoja mikä on kotoa käden ulottuvilla. Internetistä saa tietoa, todellista ja väärää, jos haluaa.
 
jussikoo sanoi:
Painotan edelleen, että tinkimättömyys EI OLE hintalapusta kiinni, korkeintaan se on kiinni hintalapun suhteesta omaan palkkapussiin. Joten suht vaatimatonkin budjetti voi olla jo todella tinkimätön, lähtökohdat ja mahdollisuudet vain ovat ihan erilaisia.

Ei se olekaan. Se vain melko usein kertoo siitä sekä myös kokemuksesta. Ei auton hintaisia laitteita osteta ihan noin vain...

jussikoo sanoi:
Sääliksi käy, jos tuo avaus oli pelkkää rehentelyä.

Kirjoittajan tuntien eipä ollut...
 
Jani P sanoi:
Ei se olekaan. Se vain melko usein kertoo siitä sekä myös kokemuksesta. Ei auton hintaisia laitteita osteta ihan noin vain...

Kirjoittajan tuntien eipä ollut...

Tottakai, kukapa sitä nyt halvempaan ja huonompaan vaihtaisi. Joskus halvempi voi olla parempi, mutta kyllä hinta ja laatu myös jossain määrin korreloivat ;). Ja eteenpäin mennään koko ajan täälläkin, vaikka tahti onkin kuin mummolla lumihangessa.

Hyvä jos ei ollut. Keskustelun avaaja voisi myös vahvistaa tämän, niin tämä turha jauhaminen loppuisi ja ne tinkimättömät pääsisivät vihdoin asiaan.

(Ylläpito saa kernaasti sen jälkeen poistaa nämä minunkin turhat viestini. Tai vaikka heti.)
 
Back
Ylös