Kakkonen, onko parempi kuin ykkönen? Vai onko kakkosessa ollenkaan järkeä?

jiteko

Käyttäjä
Liittynyt
26.12.2006
Viestejä
1 464
Kaupunki
Jyväskylä
Eilen kun kuuntelin hifilaitteistani musiikkia niin piti ruveta miettimään kakkos setin tarpeellisuutta. Millainen sen pitäisi olla? Jos on hieronut ykkösen omille mieltymyksilleen sopivaksi niin kakkonen on helposti jotakin muuta. Onko kakkonen siis aina turha ja jos ei niin millä ajatuksella olette sellaisen koonneet?
 
Mulla kakkonen on käyttöpeli, jota ei ole juurikaan hierottu, se on hankittu ainoastaan levyjen soittoon. Siis setti on olkkarissa, jossa on kiva kuunnella niinsanotusti taustalla, mutta tarpeen tullen myös kunnolla. En silti halunnut tehdä mitään pienoiskopiota ykkössetistäni, joten päädyin eri merkkeihin. Suosittelisin rakentamaan täysin erilaisen setin jos mahdollista.
 
Onko sitten ykkössetti se tarpeellinen? Mun vanha ykkönen (MG-10+ULD-12) jäi teatterisetiksi olkkariin kun väsäsin erilliseen kuuntelu/monitoimihuoneeseen uuden ykkösen. Onhan se kiva pikkasen joskus vanhallakin spottailla, yleensä ne kuitenkin hoitaa leffatehtäviä ja taustamusa tulee oikeasta lankusta suoraan oviaukosta keittiönpöydän ääreen.

Mutta jos tässä ollaan hakemassa perusteita pystyttää samaan huoneeseen kahta 2-kanavasettiä niin siinä ei ole mitään ideaa. Mieluummin yksi hyvä kuin kaksi siltä väliltä.
 
1. on kotiteatterin monikanavasetti. Takuu toimiva. Akustoinnin kautta toimivuuteen.

2. on olohuoneen harrastelu stereosetti. Omia kokeiluita, rakentelua ja tarvittaessa taustamusiikkia seurusteluun. Ulkonäön ja akustoimattomuuden vaatimaa toimivuutta.

Ongelmaksi muodostuu rahatilanne, kun kakkosen hyväksihavaittuja ratkaisuja haluaisi käyttää myös ykkösessä.
 
Kakkosia syntyy, kun ei myy entisiä ykkösiä uusien alta pois.. :D Jos niissä oli alkujaankaan järkeä, lienee niissä sitä vast' edeskin.
 
Joo kaippa niitä settejä olis jo iso läjä jos olis varaa pitää aina mieleisimmät vanhat kun hankkii uutta..
 
Itsellä oli kanssa useampi setti tulilla yht'aikaa yhdessä välissä. Ajatuksena mukava, mutta käytäänössä mitä järkeä ainakin jos saman tilan osalta puhutaan. Jos toiseen tilaan kuin siihen ykkössetin kuuntelutilaan on varaa se kakkonen jättää niin mikäs siinä.

Toinen asia sitten on se, että mielestäni kakkossetin pitää olla riittävän/merkittävän erilainen kuin sen ykkössetin. Monesti näin ei ole ja sen ratkaisun järkevyyttä hieman kyllä kyseenalaistaisin :)
 
Ajatus kakkossetistä on mukava...esim. telkkarissa (vaimo katsoo) Doctor Housella on hifikattaus töissä :D
 
Mika K sanoi:
Itsellä oli kanssa useampi setti tulilla yht'aikaa yhdessä välissä. Ajatuksena mukava, mutta käytäänössä mitä järkeä ainakin jos saman tilan osalta puhutaan. Jos toiseen tilaan kuin siihen ykkössetin kuuntelutilaan on varaa se kakkonen jättää niin mikäs siinä.

Toinen asia sitten on se, että mielestäni kakkossetin pitää olla riittävän/merkittävän erilainen kuin sen ykkössetin. Monesti näin ei ole ja sen ratkaisun järkevyyttä hieman kyllä kyseenalaistaisin :)

Itselläni on kolme vintagesettiä, kukin eri huoneessa. Tämä siksi että ensinnäkin minusta on mukavaa voida kuunnella musiikkia missä huoneessa tahansa, niin keskittyneesti kuin taustamusiikkinakin, ja toiseksi siksi että minusta nyt vain on mukavaa rakentaa erilaisia settejä. Paino on nimenomaan sanalla erilainen ja on äänitteitä jotka toimivat hyvin yhdessä setissä mutta eivät välttämättä toisessa.

Laitetaanpa vielä tähänkin ketjuun linkit laitteistoesittelyihin, siis musiikkihuone, olohuone ja makuuhuone. Nämä laitteistot ovat pääosin tulleet melko halvoiksi. Minulla ei mitenkään olisi varaa pitää yllä kolmea uusista laitteista koottua settiä koska vanhat laitteet menisivät väistämättä myyntiin uusien rahoittamiseksi. Lisättäköön vielä että mitään high end -tavoitteita minulla ei ole. Haluan vain saada musiikin kuullostamaan hyvältä ja mielestäni olen siinä varsin tyydyttävästi onnistunut.

Juhani

Lisäys: Nyt kun katsoin musiikkihuone-esittelyni kuvia niin huomaan että olisi pitänyt pyyhkiä pölyt Garrardin alta ennen kuvan ottamista... :mad:
 
Itellä on aikaisemmin ollut jonkinmoinen kakkossetti perähuoneessa, jossa pystyi kuuntelemaan paremmin perhettä häiritsemättä ja myös myöhäiseen kellonaikaan. Sittemmin siivosin sen pois kokonaan kun kuuntelu väheni vähenemistään tuolla setillä. Samoin on käynyt kuulokekuuntelun ja mobiilitoistolaitteiden kanssa. Minusta vähempi=enempi musiikin kuuntelussakin. Ei sitä mökää tarvitse aina, joka paikassa ja joka torvesta tulla.
Musiikista saatava tyydytys on minulle paljon suurempaa kun välillä kuuntelee hiljaisuutta.
Vaikka korviini tulee mökää tunneissa mitattuna vähemmän kuin ennen, koen suhtautuvani musiikin kuunteluun aikaisempaa intohimoisemmin.
Taustamusiikista en siis juuri nykyään perusta, vaikka en aina nyt niin hifistyneen keskittyneesti kuuntelekaan.
 
Itselläni on vain yksi setti, ja sekin alkaa olla kiteytetty olennaiseen (no tuon virittimen tarpeellisuus voidaan nykyisillä kuuntelumäärillä toki kyseenalaistaa). Jos olisi huomattavasti nykyista kookkaampi talo, voisin harkita kakkossettiä jonnekin toiseen päähän kartanoa, ja tuolloin se todennäköisesti rakentuisi aivan erilaiselle filosofialle & erilaisista komponenteista kuin nykyinen kuiva & naseva flättissetti. Joku vintage-Thorens / S.E.T. / Wideband Open Baffle -viritys ehkä...
 
Kakkossetissä (vanhaa romua) on järkeä, vaimo voi kuunnella omia passolevyjään yläkerrassa. Kolmossetissä (Tivoli Music System) on järkeä, vekarat voivat kuunnella omia levyjään. Nelossetissä (JVC muovilaatikko) on järkeä, vekarat voivat kuunnella omia levyjään eri huoneissa silloin kun huvittaa.

On järkeä ja kovasti.
 
Onhan siinä järkeä. Olohuoneessa ykkönen, yläkerran pikkuolkkarissa kakkonen (lähinnä lasten käytössä etenkin pleikkarin kanssa), kolmonen lasten makuuhuoneessa unimusiikin kuunteluun ja voisihan tuonne omaankin makuuhuoneeseen vielä setin laittaa, niin voisi illalla fiilistellä vaimon ulottumattomissa.
 
Minun kakkossettini sijaitsee television kanssa samassa huoneessa, ja on hinnaltaan n.10% kaliimmasta setistä. Äänenlaadussa ei ole lähimainkaan samaa eroa.
Tv:stä on mukava katsoa musiikkiohjelmia ja pojan vanhalla X-box pelikoneella DVD talenteita.
Käytettynä ostettu Cyrys two ja itse tehdyt jordan 92 elementeistä kootut kaiuttimet toimivat yllättävän hyvin pienessä huoneessa. Onhan se mukava harrastaa ja viritellä edullisempaa settiä kun kallimman settin laitteet ovat jo omassa
budjetissa kivuliaan kalliita.
 
Niin no, onhan meilläkin settejä :D
Emännällä matkaratio keittiössä ja molemmilla tenavilla jonkinmoinen ministereo omissa huoneessaan.
Ämpärisoittimet vielä päälle.
 
Mä koitan tehdä kolmea eri hommelia.

1. Olohuoneeseen kenties jokupäivä semmoinen viihdekeskus, mikä sisältää laadukkaan monikanavalaitteiston, ison kuvan ja paljon helppokäyttöistä tietotekniikkaa.

2. Kuulokehommelit.

3. Autohifit.

Jokaiseen vähän erilaista ja vähän samanlaista soundia ja painotusta eri osa-alueisiin fiilisten mukaan. Nytkin ostin kuulokevahvarin ja mietin autohifihommeleita, vaikka olkkarin elementit odottaa jo kaapissa valmiina, saadakseen vähän koteloita ympärilleen.

Noh. Totesin itselleni, että panostan aina sinne, mihin inspiraatio iskee. Mukavaa puuhaahan nämä hifihommelit kuitenkin ovat, joten hauska puuhastella ja suunnitella näitä. :)
 
Itselläni on kaksi settiä, perushifiä molemmat.

Nykyään käyttäisin enempikin termejä 2-kanava ja monikanava. 2-kanava on pienessä takkahuoneessa jossa on myös vinyylisoitin. Käytännössä nykyään lähes kaikki musiikki tulee kuunneltua siellä. Monikanavasetti on olohuoneessa tellun seurana. Musiikkia täältä kuunnellaan lähinnä silloin kun syödään tai kun on vieraita kylässä ja mölyä pitää taustalle saada. Eli aika harvoin sitä tulee tuolla olohuoneen setillä musiikkia kuuntelemalla kuunneltua.

On tässä se hyvä puoli, että musiikinkuuntelulle löytyy lähes poikkeuksetta oma paikka eikä kuunteluni ole este television katselulle. Paitsi tietenkin se valitus äänenpaineesta kun ei pysty katsomaan televisiota. Erikoinen nainen, jos toisessa huoneessa kuuluu musiikki niin hän ei pysty KATSOA televisiota >:D

Makuuhuoneessa Tivoli Audio Model One ja toiletissa Philipsin paristoradio :)
 
kuzma sanoi:
Kakkossetissä (vanhaa romua) on järkeä, vaimo voi kuunnella omia passolevyjään yläkerrassa.

Hyvä pointti ainakin siinä vaiheessa, kun on upottanut nos-putkiin muutaman kuukauden tulot..
 
Vaimo on intohimoinen sähkönsäästäjä ja viimeisimmän sähkölaskun nähtyään ei pidä hifilaitteistoa enää koko päivää päällä kuunnellakseen nettiradiota tai tv:n musiikkikanavia vaan toi keittiöradion sitä varten huoneeseen - kakkoslaitteisto. :D
 
Kutvonen sanoi:
Hyvä pointti ainakin siinä vaiheessa, kun on upottanut nos-putkiin muutaman kuukauden tulot..

Kalliita putkia sinulla :D. Mutta ihan oikeasti hyvä homma pitää kakkoslaitteistoa (jos on ylimääräisiä huoneita), ei tarvitse tapella kuunteluajasta eikä varsinkaan kuunnella vaimon vinoiluja kauheasta diskanttipitoisesta lamppulaitteistosta :D. Meillä on niin erilaiset tavoitteet, etteivät ne ole ikinä kohdanneet yhdessä laitteistossa.
 
Back
Ylös