Kaiuttimien pintakäsittely

  • Keskustelun aloittaja PPU
  • Aloituspäivämäärä
P

PPU

Puuhastellut tässä hiljakseen uutta Orion paria.

Ämyreistä tulee kutakuinkin tämän näköiset http://www.linkwitzlab.com/images/photos/Cherry_Sides2c.jpg
http://www.linkwitzlab.com/images/photos/Cherry_FS2c.jpg

Bassokotelo mustaksi maalattu "satiininhimmeä" vaneri ja kirsikka-massiivipuuosat samaisen himmeä akrylaattilakka. Maalaukset tekee alan ammattilainen. Ajattelin käsittellä vaneriosien pienet virheet 2-komponentti muovikitillä ja sen päälle ruiskukitti (joka kestää yksikomponenttimaalauksen). Ja tietysti viimeisen päälle hyvä hionta.

Vinkkejä parhaista mahdollisista maaleista ja lakoista ko. kohteeseen otetaan suurella kiitollisuudella vastaan.
Samoin jos pohjatyössä on jotain huomautettavaa.

Näistä on tarkoitus tehdä ns. viimeisen päälle.
 
Piti oikeen kirjautua sivuille pitkästä aikaa, kun näin että uutta Orion-paria pukkaa!

Voisiko ajatella että sama ammattilainen joka maalaa mustat osat, lakkaisi muut osat myös?
 
Kannattaa kysyä kalustemaalaamoista hintaa. Alle satasella voisi onnistua koko systeemin maalauttaminen
 
Joo, uutta pukkaa. Hyvää kannattaa aina tehdä lisää vaikkei tarvitsekaan 8)

Teettänen samaisella automaalarilla myös lakkauksen ja jälki tulee varmaankin ensiluokkaista kunhan osaan valita oikeat maalit ja lakat. Eli lähinnä noihin kaipaisi näkemystä kokeneemmilta "myrkkymaalareilta" ja -lakkareilta. Itse en ole käyttänyt kuin tikkurilan diccoa ja muutamia vesiohenteisia lakkoja. Maalaukset on olleet kilikalipullo tasoa.
 
Aiotko tehdä noihin pianolakatun näköisen pinnan tai automaalipinnan vai esim. keittiön kaapeissa käytettävän maalipinnan?

Jos haluaa oikeasti hienon pinnan, niin se pitäisi puleerata tai hioa ja kiillottaa jotenkin. Onko tämä threadi tuttu:
http://www.diyaudio.com/forums/showthread.php?s=&threadid=83141&highlight=

Jossain netissä on vastaava ohje tietokoneen boksille tehtävästä pintakäsittelystä.

Me maalautettiin jokunen vuosi sitten keittiön kaapin ovet. Oltiin laajennettu keittiötä Ikean valkoisilla puolikiiltävillä kaapistoilla. Vietiin yksi ovi malliksi maalarille, joka mittasi värin ja kiillotti mekaanisesti pinnan samaan kiiltoasteeseen. 12 ovea ja 2 laatikkosarjaa maksoi yhteensä 390 euroa. 140 eurolla olisi saanut normaalin puolihimmeän pinnan. Jälki oli täydellistä.

Mun piti viedä Jordanin kotelot maalattavaksi. Kysyin hinnankin, mutta en muista sitä. Ei kuitenkaan ollut kallis. Homma kaatui siihen, että olin jo käyttänyt kaiuttimiin omia kittejä ja maaleja, jotka eivät kestä 2-komponenttimaaleja joita maalaamossa käytetään. Sanoivat, että ensi kerralla pitäisi tuoda käsittelemätön kaiutin ja he vetävät siihen paksun ruiskukitin niin tulee täydellistä jälkeä.

Kyseessä oli siis Maalaamo Pauli Heikkilä Keravalla.
 
Minun puusepällä teetetyt kotelot on maalattu metallihohtoisella Temadur 90 maalilla. Kaksikomponenttinen Temadur 90 on sopivan kiiltävä, ei kuitenkaan ihan superkiiltävä. Pinta on kestänyt normaalikäyttöä hyvin.

Naparuuvien peilautumista:
index.php


Lisää kuvia:
https://foorumi.hifiharrastajat.org/showthread.php?42288
 
Sekä maali- että lakkapinnasta on tarkoitus tehdä "satiininhimmeä" eli ei liian kiiltävä.
Onko 2-komponenttitökötti tarpeen puun maalauksessa? Eikö esim. Diccolla saa ruiskulla yhtä laadukasta pintaa? Extreme kulutuskestävyyys ei ole tarpeen.
 
No jos kulutuskestävyys ei ole edes listalla niin tuskin 2K:ta tarvinnet.Useimmilla 2K:lla on parempi valon kestävyys,kulutuskestävyys ja voisiko sanoa huoltovapaampi.
Olet varmaan jo kalunnut Tikkurilan nettisivut?Mikäli et, niin sieltä on hyvä aloittaa.Mailiakin kannataa heittää ja kysyä suosituksia.
Itse olen vetänyt puuosia suoraan Unicalla.Loistava alkydilakka pieniin töihin.Mööpeleitä kummempiin en ole tuota tölvännyt.

Minä olen totaalisesti hurahtanut mattaväreihin.Enkä edes tiedä miksi :D
 
Tuossa on yksi varsin kiinnostava 2k lakka sisältäen selostukset erilaisten pintojen aikaansaamiseksi.
http://plektratrading.com/dir0/dir8/dir0/file8

Jo aikaisemmin hyväksi koettu pinnoitus olisi Danish oil/ Rustins floor oil joka ainakin tammeen tekee varsin komiaa pintaa. Pitää vielä tehdä koepaloja kirsikkaan.

Tuolla maalattavalla pinnalla ei sinällään ole Orioneissa kovin paljon merkitystä kun näkyvillä siitä ei ole kuin vähän takanurkkaa. Muu tule maskien taakse.
 
Vaikuttaa aika hyvältä ja mielenkiintoiselta tuo tuote.Vähän liian hyvältä mutta kokeile ja kertoile tännepäin tuloksista ;)
Ei edes niin kallista loppujen lopuksi etteikä itse voisi tuota kokeilla.
 
Back
Ylös