Kaiuttimia Pioneer A-757:lle

notkone

Käyttäjä
Liittynyt
2.8.2008
Viestejä
10
Olen ihan aloittelija ja sain juuri käsiini em. vahvistimen ja nyt on vuorossa kaiuttimet. Vaatimuksena hyvälaatuinen ylös ja alas ulottuva ääni ja se että ne saa osamaksulla jostain korkeintaan tonnin hintaan per pari. Soittopeleinä toimivat lähinnä Pro-Ject Debut SE II ja tietokone häviöttömien tiedostojensa kanssa. Musiikkilajeina klassinen, rock ja metalli. Huone johon ne tulevat on parinkymmenen neliön kokoinen, eli pieni.

Sopisiko Audio Pro Blue Diamond V2:t yhteen vahvistimen kanssa? (Löytyy netanttilasta) Vahvistin toimii myös 4 ohmilla kuten kaiuttimetkin. Entä muita ehdotuksia? Jostain päin nettiä luin, että vahvistimessa on jatkuvaa tehoa 150W 4 ohmilla.
 
Et ole saanut 3 päivään vastauksia, joten syynä voi olla
a) Ostat kaiuttimet kaupasta, jossa ei ole kuuntelumahdollisuutta, joten onko mahdollisuus tilata postimyynnin kautta Anttilasta, jolloin on edes palautusoikeus?
b) Haluat ostaa mahdollisimman isot ja edulliset entry_level -luokan kaiuttimet.
c) Audio Pro ei ole kovin arvostettu merkki vakavemman hifin parissa pyöriville

Asiallisemmin vastattuna: Koita päästä kuulemaan niitä ja äläkä ihastu mihinkään kaiuttimiin joiden ainoa hyvä puoli on mahdollisuus ostaa ne osamaksulla, koska luottokortit, käyttöluotot ym. muut on keksitty, joista voi nostaa tilille rahaa. Onko muuten pakko ostaa uudet kaiuttimet?
 
Rajani ehti juuri vastata, mutta postaanpa kanssa omani, vaikka tässä onkin samaa asiaa.

Pioneer A-757 näyttäisi olevan aika jämäkkä vahvistin, joten sinänsä sille pitäisi kelvata melkeinpä millainen kaiutin tahansa. Itse suosittelisin Magnatin omistajana esim. Magnat Quantum 903:a, jota saa esim. käytettynä pari alle 500 eurolla. Uutenakin menee alle tonnin ja jotkut ovat ilmeisesti tilailleet noita Saksasta uutena edullisemmin. Nuo Magnatit toistavat suht alas kokoonsa nähden.

Täällä palstalla mainittuja merkkejä ovat esim. Triangle, Rega, Dynaudio, Epos, Sonus Faber jne. Audio Prosta minulla ei ole kokemuksia. Yleisesti lehtien mukaan ovat kai hintaluokassaan ihan ok vehkeitä ja luulisin tuon Pioneerin noita ajavan ihan ok. Täällä Hifiharrastajien palstallakin on aika monta ketjua kaiuttimien valinnasta, mistä voi saada kanssa lisää vinkkejä.

Tärkeintä kaiutinta valittaessa on oma koekuuntelu ja siten itse löytää sen parhaalta kuulostavan. Tietysti olisi parasta, jos saisit myyjältä lainaan kaiuttimet kotiin koekuunteluun tuon oman vahvistimesi kanssa omassa huoneessasi.
 
Kiitos vastauksista.

Toki Anttilan postimyynnissä on palautusoikeus ja käytänkin sitä, jos sieltä tilaan eikä kaiuttimien ääni miellytä.

Yksi hyvä vaihtoehto on, että säästän ihan rauhassa käteistä kasaan ja ostan jostain, jossa on mahdollista saada kaiuttimet kuunneltavaksi. Tietenkään ei ole pakko saada uusia kaiuttimia vaan myös käytetyt kelpaavat.
 
Yksi vaihtoehto on metsästää jotain asiallista klassikkokajaria. Esimerkiksi Hifi 85-B eri variaatioineen, kuten vaikkapa kaupallinen valmiiksi koottu versio BBX 485 voisi olla hinta-/laatusuhteeltaan aika hyvä valinta. Noita BBX:n pönttöjä on silloin tällöin liikkunut lähes roskalavahinnoilla, muutaman parin olen bongannut kahden kympin hintaisina kirppareilta.

Tuo Pioneer on melkoisen hyvä vaffi, joten katsele mieluummin vanhaa mutta ehjää klassikkoa kuin uudempaa mutta heikkolaatuisempaa.

t. jjahifi
 
jjahifi sanoi:
Yksi vaihtoehto on metsästää jotain asiallista klassikkokajaria.

t. jjahifi

Kiersin paikalliset kirpparit ja kierrätyskeskuksen läpi ja paras (melkein ainoa) vaihtoehto oli OR Classic Audio 1 (120 W, 8 ohm ilmoitettiin lapussa). Näyttivät 80-luvun kaiuttimilta, enemmän leveät kuin syvät. Yksi kulma oli hieman painunut. Kierrätyskeskuksen huoltamat. Hinta 70,-

Onko kellään tietoa noista kaiuttimista?
 
Sen mitä mulla on kokemusta Pioneerin (ja Yamahan) 80-90-luvun vahvareista, niin niille hakisin enemmin kirkasta, erottelevaa ja räyhäkkäästi soivaa kaiutinta. Muista kuvat tuon ajan japsivahvareista on, että soivat suht siististi mutta tummasti/tumpusti. Voin tietysti liikaa yleistääkin, joten vanhemmat vintage-miehet korjaa. 8)
 
notkone sanoi:
Eli mitä merkkejä ja malleja esimerkiksi?

Ekana mulle tuli mieleen Usherin S-520II, mutta se ei maksa kuin 400€ eikä kyllä maan järistysbassoja anna. :D
 
alspe sanoi:
Sen mitä mulla on kokemusta Pioneerin (ja Yamahan) 80-90-luvun vahvareista, niin niille hakisin enemmin kirkasta, erottelevaa ja räyhäkkäästi soivaa kaiutinta. Muista kuvat tuon ajan japsivahvareista on, että soivat suht siististi mutta tummasti/tumpusti. Voin tietysti liikaa yleistääkin, joten vanhemmat vintage-miehet korjaa. 8)

Mulla on Pioneeri A-656 (mkII muistaakseni, laite on tällä hetkellä lainassa) ja samanlainen muistikuva, eli hieman tumma/verhoutunut ääni. Voi johtua tietysti laitteen iästäkin, mutta joka tapauksessa alspen kokemusta tukeva havainto. Voisi kuvitella varsinkin mainittujen musiikinlajien kanssa sopivan em. neuvo.
 
Uusista käikättimistä tulee mieleen Rega ja R3. Niitä saa ihan kuunnellakin. Semmosissa paikoissa niitä myydään. Saat varmaan viedä oman vahvistimesikin sinne kokeilulle, niin tulee se sopivuus selväksi. Tannoyllakin näytti olevan pari ihan mielenkiintoista lattiakaiutinta tuossa tuhannen euron alapuolella.

Alas asti ulottuvat kaiuttimet ovat vähän hankala pala. Kun se tulee vielä yllättävän arvokkaissakin kaiuttimissa jonkun muun kustannuksella. Audio Prota en - suhteellisen rajallisten kokemusteni merkistä perusteella - uskalla tummaäänisen vahvistimen pariksi suositella. Voi tulla liiankin loudness-mainen sointi. Merkille kun tietty loudnessmaisuus taitaa olla jokseenkin ominaista.

Näyttää sulla tuo musamaku menevän aika yksiin omani kanssa. Joku taisi tuolla myyntipalstalla myydä Audio Physicin Sparkeja käytettynä, mutta hinta taisi mennä yli. Sekään ei ole mahdottoman alas ulottuva kaiutin, mutta tekee sen minkä tekee jokseenkin niin hyvin kuin siihen hintaan vain voi. Eikä ole kranttu musiikin suhteen. Tuollaiset omistan, enkä ole ihan heti vaihtamassa.
 
Dalin Ikon 6:ia monet pitävät kirkasäänisinä ja ovat reilun tonnin hintaiset. Käytetty pari on myynnissä näemmä dvdplazalla. Lattiakaiuttimesta voisi tulla jonkin verran bassojakin.

Kyllähän noi jotkut klassikkokajaritkin sopisivat tuon kanssa.
 
pölsä sanoi:
Kyllähän noi jotkut klassikkokajaritkin sopisivat tuon kanssa.
Vieläkin suosittelisin noita Hifi 85-B -pönttöjä johdannaisineen. Outoa, että lähiaikoina ei ole ollut yhtään paria myynnissä, yleensä noita löytää aika helposti. Lisäksi vielä laatuun nähden halvoilla hinnoilla.

t. jjahifi
 
Kiitos vastauksista. Alas asti menemisen ongelmat voisi kai ratkaista subbarilla? Mitä malleja suosittelette musiikkikäyttöön n. alle 400 euron hintaluokassa?
 
Hifimaailman myydäänpalstalla olisi käytettynä Usher S-520 ja V-601 kaiuttimet myynnissä.
Kummassakin hintalaatu enemmän kuin kohdallaan.
Tosin osarilla noita tuskin saa. ;)
 
Matkan päästä ostamalla koekuuntelu on aina vähän hankalaa, enkä viitsi keskustelupalstasuositusten perusteella ostaa kaiuttimia. Ensi viikolla saan koekuunteluun (mielestäni) klassikot OR 130 Hi:t. Olen niitä joskus kuullut ja pitänyt äänestä, mutta pitää nyt kuunnella tarkemmin uudestaan.
 
Back
Ylös