Kaiuttimet CA 640A v2:lle ja USB-DAC hakusessa

Veteli

Käyttäjä
Liittynyt
25.1.2008
Viestejä
47
Kaupunki
Helsinki
Moro,

Otsikon Cambridge Audio 640A v2-vahvistin tuli hommattua pitkällisen arvonnan jälkeen. Nyt sitten kaipailisin uusia kaiuttimia, että pääsisi tämä uusi harrastus eteenpäin. Hintaa saisi olla maksimissaan 500€ ja käytettyjä jalustakaiuttimia metsästän.
Nyt tarvitsisinkin hieman apua siihen mihin etsintäni rajaan. Paikallisesta hifiliikkeestä löytyy edustettuna ainakin Amphion, Infinity, Chorus ja Dynaudio eli näitä merkkejä luultavasti saisin kotiini kuunteluun. Muutamassa muussa liikkeessä on näköjään best buy-paketeissa kyseistä vahvistinta ja niissä ovat parittaneet sen Elac 63:n ja Usher v-601:n kanssa eli näiden kanssa en varmaankaan menisi metsään. Pohdinnassa ovat myös Amphion Helium 2 ja Dynaudio Audience 42 (tämä voi kyllä olla liian tumma kun vahvistimelle käsittääkseni sopisi paremmin kirkkaanpuoleiset kaiuttimet).
Mitäs mieltä olette näistä vaihtoehdoista? Mitä muita kannattaa harkita? Tarjonta tietenkin on rajattua kun käytettynä olen ostamassa.

DACiksi olen ajatellut laittaa E-MU 0404 USB:n. Tarkoitus olisi käyttää cd-soittimena tuollaista halpaa dvd-soitinta vetämällä siitä koaksiaali-piuha äänikorttiin ja tietokoneelta kuunnella sitten tietenkin USB:n välityksellä. Jos tulee mieleen parempia vaihtoehtoja tässä hintaluokassa niin ehdottakaa toki. Osaako joku sanoa minkä hintaluokan cd-soittimien kanssa tämä äänikortti kilpailee soundillisesti?

Kiitoksia
 
Itsellä on kyseinen vahvistin kakkossetissä työhuoneessa yhdistettynä magnat quantum 503-kaiuttimiin, ei nyt ihan surkea yhdistelmä mielestäni sekään, aika hypetetty budjettikaiutin tuo 503, mutta ei taida saada kauheen paljon parempaa samalla hinnalla (saksasta tilasin n. 250,-/pari kuluineen). Vaikka CA 640v2 hieman tummaan päin onkin kallellaan äänellisesti, niin uskoisin, että onnistuneella cd/dac-valinnallakin voi asiaan vaikuttaa merkittävästi. Dynaudio 42 + Ca640 kokeilin joskus muutama vuosi sitten ja muistelisin sen menneen liikaa tummaksi ja basso korostui jotenkin liian vahvaksi suhteessa muuhun kokonaisuuteen. Mites Totem tai Epos ?, tais olla jotkin käytetyt epos-jalustakaiuttimet juuri jollain palstalla myynnissäkin hiljattain...
 
Magnateista on kyllä paljon juttua foorumeilla. Pitänee niitäkin harkita, mutta ehkä yritän jotain laadukkaampaa löytää kun tästä nyt olisi tulossa ihan ykkössettini. Taisin löytää nuo Epokset mitä tarkoitit, ihan mielenkiintoiselta vaikuttaa. Voi olla, että ehtivät kadota, kun pystyn ostoksia tekemässä aikaisintaan kuun lopussa. Totemit eivät ole minulle niin tutut, mitähän malleja kannattaisi tarkastella?
 
Veteli sanoi:
Totemit eivät ole minulle niin tutut, mitähän malleja kannattaisi tarkastella?
Totem on kanadalainen kaiutinvalmistaja jolla on muutama varsin legendaarisen statukset saanut kaiutinmalli. Jalustalta löytyy Model One ja hieman uudempi malli on siro lattiakaiutin Arro. Arroja liikkuu nyt käytettynä ennennäkemättömän paljon koska ne eivät saaneet huippuarviota paikallisessa lehdistössä. Noihin kannattaa tarttua, koska kaiuttimet ovat suomalaiseen olohuoneeseen kuin tehty. Yritä päästä jonnekin kuulemaan, mittarihifisteille nuo eivät kelpaa mutta musiikinkuuntelijalle kyllä.

arrotu3.jpg
 
Joo kannattaakin katsastaa laadukkaampia vaihtoehtoja, kuin tuo magnat 503, mutta lähinnä tarkoitinkin, että äänellisesti ei mulla ainakaan se yhdistelmä ole metsästä. Olen kuullut Totem Acousticin pikkuisen Dreamcatcherin ja Arrot. Dreamcatcher voi toisaalta jäädä hieman köykäiseksi alapään toistossa, mutta yleisesti em. Totem-mallien sointi miellytti itseäni kovasti ja sopinee oikein hyvin tummasointiseen vahvistimeen. Käytettynä on tuo Dreamcatcher liikkunut 500 eur hujakoilla. Kannattaa ehdottomasti mennä kuuntelemaan johonkin tuo epos, vaikka nyt myynnissä olevat menisivätkin, niin tiedät valmiiksi soundin ja voit painaa liipaisinta heti, kun tulee uusia myyntikohteita! Yksi vaihtoehto voisi myös olla Monitor Audion RS1, oikein mukavasointinen kaiutin sekin, käytettynä kaiketi liikkeellä vaan aika nihkeesti
 
temuri sanoi:
Yksi vaihtoehto voisi myös olla Monitor Audion RS1, oikein mukavasointinen kaiutin sekin, käytettynä kaiketi liikkeellä vaan aika nihkeesti

Noissa olisi oikeasti pontentiaalia jonkun >2kE miellyttäväsoundisen integroidun perässä. Oman entiset kaiuttimet ovat alkuperäispakkauksineen priimakuntoisina yhdellä tämän foorumin käyttäjällä. Olisin pitänyt kaiuttimet, jos näistä edullisemmista löytäisi kunnon vahvistimia ja soittimia.

Edit: ei <2kE vaan >2kE
 
temuni ja rajani ovat oikeassa. Kannattaa ainakin testata rs1-mallia. Edellä mainittu Cambridgen tummuus suorstaan huutaa kaverikseen kirkkaamman sävyistä kaiutinta. Matalimpia bassoja ne ei tietenkään toista, mutta 500 budjetilla ei laadukkaasti ja alas toistavia kaiuttimia saa... edes käytettynä. Totem Arrot taitavat käytettynä liikkua 750 euron hutikoilla...
 
Kannattaa harkita myös cambridgen perään usherin pienintä mallia eli 520II:tä.
Hyvin pätevä kaiutin hintaisekseen, eikä häpeä mielestäni hiukan kaalliimpienkaan seurassa. Yleissointi on kirkas muttei kuitenkaan rasittava. Mielestäni ääni on ilmava ja avara, ja voisi tuon vahvistimesi kanssa toimia oikein mukavasti.
Käytettyjä liikkuu foorumeilla kohtalaisesti..
 
Alkaa olemaan aika hyvä kattaus jo valmiina testattavaksi:
Monitor Audio RS-1
Epos M12.2
Usher S520 II / V-601
Totem Arro / Dreamcatcher / Mite
melko hyvin alan liikkeissä on tarjolla myös amphionia, joten sen voi samalla kuunnella vaikka ohimennen vertailuksi. Jos em. repertuaaria innostut kuuntelemaan, kuulemme kaikki varmasti mielenkiinnolla kuuntelukokemuksiasi ! Ja noista suurimmasta osasta taitaa löytyä kotimaisten lehtienkin arvosteluja ja netistä lisää.
 
Tosiaan alkaa noita vaihtoehtoja olla. Katsotaan nyt mitä saan kuunteluun, kerron toki sitten kokemuksia, jos niistä vaikka olisi jollekin apua tulevaisuudessa. Ei kenelläkään olisi mielipidettä tuohon DAC asiaan?
 
Vaikka pikku-Usher olisi kuinka hyvä kaiutin, niin ei pärjää tuossa sarjassa yhtään. Viiltävän tarkka, mutta ei kovin kuunneltava minusta.
 
alspe sanoi:
Vaikka pikku-Usher olisi kuinka hyvä kaiutin, niin ei pärjää tuossa sarjassa yhtään. Viiltävän tarkka, mutta ei kovin kuunneltava minusta.

Monitor Audio menee myös tuohon liian analyyttiseen tarkkuuteen. Tarvitsee pehmeämpää oheislaitteistoa vaikka kyllä monet Cambridgenkin kanssa niitä kuuntelee.
 
En ole aivan varma tuosta CA 640 vs - Arro -parista. CA:n tummahko maailma ja Arron avoin yläpää muodostavat varmasti mukavan parin, mutta miten on basson kanssa? Arron basson vahvuus on sen nopeus ja napsakkuus, "snappia" löytyy. Mutta saako CA 640 v2 :sta sellaista ulos? Olen kokeillut tuota vahvistinta vain Quad 12L:n kanssa, joka on varsin lämmin ja rauhallinen kaveri, joten sikäli kommenttini on vajavainen... Mutta tuosta testistä jäi kuitenkin epäilys; saman myymälän XTZ ja oma Nakamichini saivat tuolla kaiuttimella aikaan paljon kiinteämmän ja tarkemman alapään.

Kannattaako tuota signaalia kierrättää PC:n kautta? Ajattelen nyt enemmänkin käytettävyyttä kuin saundia... Mulla on työpaikkasetissä Beresford DAQ, johon tulee kuitu vanhalta CD-soittimelta ja PC-signaali USB-Coax -konvertterin kautta. Tuokin toimii, mutta kätevintä ois toki löytää DAQ, jossa on sekä USB- että coax/optical -tulot. Onkohan sellaisia budjettiluokassa?
 
Tuskin minulle tuota Arroa tuleekaan. En usko pystyväni venymään budjetista siihen asti. Ehkä sitten joskus. ;)

E-MU:nhan käsittääkseni saa toimimaan erillisenä DAC:kina eli ei ideani ollutkaan kierrättää signaalia PC:n kautta vaan CD-soitinta käytettäessä siitä menee kuitu suoraan E-MU:un ja RCA edelleen vahvistimeen ja PC taas USB:n välityksellä. Tuota Beresfordia aiemmin pohdiskelinkin, muistaakseni siitäkin löytyy kaksi sisääntuloa eli ei ole poissuljettua vetää PC:kin optisen kautta. En sitten tiedä onko tämän hintaluokan vehkeissä vielä kuultavaa eroa käyttääkö integroidun äänikortin s/pdif-lähtöä vai erillistä USB äänikorttia. Tosin pitänee selvittää saanko asion toimimaan integroidun kanssa tässä tapauksessa.
 
alspe sanoi:
Vaikka pikku-Usher olisi kuinka hyvä kaiutin, niin ei pärjää tuossa sarjassa yhtään. Viiltävän tarkka, mutta ei kovin kuunneltava minusta.

En nyt kuitenkaan ihan suoralta istumalta ja kuuntelematta lähtisi pikku-ushereita teilaamaan pois ehdokaslistalta.
Aiheen aloittaja ei ilmeisesti ole kuullut kyseisiä kaiuttimia, joten kannattaa kokeilla mikäli ei koidu liikaa vaivaa.
Mistäs sitä tietää vaikka olisikin hakijan mieleen..
 
Onkos kukaan kuullut noita Epos M12.2-kaiuttimia tämän vahvistimen kanssa? Vähän tuossa netistä kaivelin tietoa niin ilmeisesti voi tehot loppua kesken? Arvosteluiden perusteella kyllä vaikuttivat hyvin mielenkiintoisilta.
 
Epos M12.2:set tuossa möllöttää. Kuuntelematta ostin käytettynä kun saahan nuo aina kiertoon, jos haluaa vaihtaa. Kaiuttimet saatuani kävin kuuntelemassa ja hieman vertailemassa kotisoundiin eri liikkeissä/tuttujen luona ainakin seuraavat kaiuttimet: Dynaudio 42, Genelec 8030A, Amphion Prio ja B&W:n jonkin lattiamallin. Toistaiseksi ei tullut mitään pakottavaa tarvetta vaihtaa mihinkään edellämainituista. Parhaalta äkkiseltään kuulosti Amphion ja epämieluisin oli B&W, mutta kuuntelu näistä oli hyvin pikaista.

Vertailu Epos:in ja noiden muiden välillä tosin oli hieman vaikeaa eri laitteistoista ja akustiikasta johtuen. Ja eritoten siitä, että minulla on ketjun palasten keräily vielä pahasti vaiheessa :)
Lähteenä toimii halpis DVD-soitin ja kaiutinkaapelit ovat "vain" Gigantin 4mm peruspiuhaa.

Äänessä olen pitänyt erityisesti ilmavuudesta ja mielestäni suhteellinen tasapainoisesta toistosta. Toisaalta soundi on tällä hetkellä makuuni liian epätarkka ja kaipaisin lisää hyökkäävyyttä, äänikuva saisi ottaa pari askelta eteenpäin. Bassontoisto myös on toisinaan ehkä hieman suttuista. Uskon ja toivon kuitenkin, että nämä asiat olisivat nimenomaan korjattavissa lähteellä ja akustoinnilla (kaksi seinää pelkkää ikkunaa ilman verhoja ja kaiuttimien takana ohut väliseinä aivan paljaana).

Eli pikkuhiljaa eteenpäin ja sitä kunnon wow-elämystä odotellen..
 
Back
Ylös