Kaiuttimet 6x9 m huoneesen

  • Keskustelun aloittaja Deleted member 7852
  • Aloituspäivämäärä
D

Deleted member 7852

Tämmöset pitäis yhdelle tutulle löytää. Hintaluokka alle 10000, mielellään jotain pari tonttua. Vähän vaan pelkään, että pienistä loppuu basso.
Kuuntelee folkkia ym pienimuotoista akustista pääasiassa. Jos on herkät niin sen parempi, ei tarvi niitä watteja niin hirveesti. Nehän ne kanssa maksaa.

Kämppä on kaiken lisäksi selvästi normaalia korkeampi.

Parin tonnin trankku/hybridi on todennäköisin vahvistin ratkaisu.
 
Ei lopu pienistä basso.

Jos taas basson sijasta halutaan suuri määrä matalataajuista mölyä, niin se tietenkin voi loppua kesken..

Mutta ensisijaisesti on tärkeätä, että systeemi on alkuosaltaan erinomainen. Muuten seuraa se, että hyvät (ja siis tarkat) kaiuttimet vain kuulostavat kamalilta, koska toistavat sen alkupään puuttellisen toistolaadun niin tarkasti.

Ossi
 
Ääni Avantgardelle täältä. Mulla on neliöitä samaa luokkaa (tosin ei 6x9 m vaan 'epämääräisen' muotoisena) tässä tilassa, jossa ämyrit on. Mulla siis Solot - eli mopoversio, eikä edes ihan aidosti torvipelit noihin isompiin verrattuna - joiden kanssa ei tartte kuin asiallisen etusen sekä tietysti äänilähteet.

Toimii ainakin omassa kontekstissani akustisella kamalla loistavasti ja tarvittaessa pölähtää sitten tuhdimmallakin matskulla, toimii erittäin hienosti hiljaakin. Perinteisestä hifimeiningistä noi poikkeaa säädettävyydellään (diskantin taso, subsonic/ylipäästö säätö+ohitus, bassotason säätö) ja tietysti design on jotain toisenlaista.

Hinnaltaan noi osuu tuohon mainitsemaasi haarukkaan. Mitä sitten kukin hakee... Omiaan on helppo suositella. :p
 
Isommat Dunlavyt tulee ekaks mieleen (SC-III -> SC-VI), lisäksi mustana hevosena kotimainen Crevasse. Dunlavyt ovat vaan hivenen kiven alla, ja crevasse taas maksaa sen 8700e muistaakseni. Molemmilla kyllä pääset audionirvanaan. Muista lisäksi akustointi!
 
Avantgardet on kyllä ehkä vähän utopistisen näköiset "tavalliselle" tallaajalle. Missä niitä voi käydä kuulemassa/katsomassa?
 
Soundworksilla näyttäisi olevan käytetyt Avantgarde Duo ja Avantgarde Unot.
 
Kutvonen sanoi:
Avantgardet on kyllä ehkä vähän utopistisen näköiset "tavalliselle" tallaajalle. Missä niitä voi käydä kuulemassa/katsomassa?
Heh, utopistiset ja utopistiset. Meillä nää oli ensimmäiset kaiuttimet, joista vaimo oli ulkonäkösyistä aidosti innostunut. Noh, Dirty Harryhän osuvasti noista mielipiteistä toteaa. Minä taas sitten innostuin äänestä -> Match made in heaven, hellasärö 0 %!

Anyway, omani ovat Silvennoisen Juhalta. En tiedä onko demopareja maassa, omani tulivat suoraan tehtaalta ja eivät Juhalle koskaan päässeet takaisin. Periaatteessa täälläkin näitä voi käydä ihmettelemässä, jos niikseen. Tuskin tosin pärjää Juhan demolle.
 
Woot! noi Unot tai Duot olis kyllä ihan killerit ainakin sillä ehdolla, että viitsii nähdä systeemin kanssa vähän vaivaa.

Käyn tutustumassa tilaan ja selvittämässä PARISKUNNAN sisustuksellisia mieltymyksiä.
 
Itse olen haaveillut, että jos pääsisi noin isoon tilaan settiä rakentaan kantaisin huoneeseen luultavasti B&W 802D. Ne pari demoa mitä olen noista kuulut on kyllä minut vähintäänkin vakuuttanut. Nykyisessä betonihelvetissä saa noitten pikkuveljet riittää, eli 805s mallit.

Budjetti voi pikkasen natista, mutta ei vielä paljoa..

Jyri
 
Ajattelin minäkin alunperin sellaista maanläheistä "yleispätevää" kajaria, niinku Usherin x-sarjan lattiamallia. Luulen, että se olis tyyliltäänkin sopiva.

Luulen, että toi 2-2,5 ke on kyllä hyvin lähellä sitä toivottua hintaluokkaa, vaan ihan selvää vastausta en saanut.
Eihän sitä tiedä, minne se mopo sitte lähtee..
 
Neatit Peliin. Motive 1, niin toimii eikä ole liian kallis
 
Omia tietysti aina olisi kiva retostella, mutta neutraalisti ajatellen piste Dunlavyjen suuntaan !
 
Kutvonen sanoi:
Ajattelin minäkin alunperin sellaista maanläheistä "yleispätevää" kajaria, niinku Usherin x-sarjan lattiamallia. Luulen, että se olis tyyliltäänkin sopiva.

Usherilta voisi tosiaan löytyä sopivaa ja sellaista "yleispätevää" tavaraa sekä muotoilun että äänen osalta. Dunlavyjen hankintaa puoltaisi puolestaan loistava ääni ja siihen nähden halpa hinta, mutta muotoilu/ulkonäkö (tai sen puute) voi nostaa hameväessä kovaa vastustusta :)
 
Abbyt taisi mennä. 6x9 oli harhaanjohtava, se oli aika lokeroitua mutta yhtenäistä tilaa..
 
Myös täältä ääni 802D:lle. Idioottivarma valinta, joka tosin edellyttää huippuluokan etupään ja reilusti virtaa pukkaavan vahvistimen. Alemmalla budjetilla 804S on kuuntelemisen arvoinen vaihtoehto.
 
Back
Ylös