Kaiuttimein toimintaperiaate

landola

Käyttäjä
Liittynyt
6.8.2006
Viestejä
939
Jep

Linkwitz Orioinit alkavat valmistua, niiden metallirunkoja odotellessa on hyvää aikaa miettiä tulevia.
Tällä hetkellä kaiuttimina on soundiltaan vähän pehmennetyt alkupään mallin Xenonit, jotka toimivat tilassani jota kuinkin ok.

Nälkä kasvaa syödessä ja nyt on hakusalla suurempi ja elävämpi äänikuva, tuoneeko Orionit asiaan merkittävää muutosta? Tilaa on kohtalaisesti n. 3.6 x 5m ja se avautuu toiseen tilaan päädyn suurehkosta kulkuaukostaan.

Jostain syystä ajatus on päätynyt paneeleihin lopullisena ratkaisuna, kun niitä kehutaa usein juuri äänikuvallisten asioiden vuoksi. Martin Loganit tai Magnepanit, molemmat mahdollisesti subbarein varustettuina + (ti-dipoli)subit olisivat mahdolliset. Tarkoitus on hankkia käytetyt kajauttimet ja tehdä subbarit itse.

Kommentteja ja kokemuksia/näkemyksiä ajatuksistani siirtyä paneeleihin em. "vaihtoehtojen" puitteissa otetaan vastaan. Erityisesti kiinnostaa paneeleiden ja Orionien hyvien ja huonojen puolten vertaaminen.

Olisiko paneelit + käänettävät W-frame -dipolibassot hyvä ratkaisu, silloin voisi sijoittaa kaikki kaiuttimet melko lähelle seinää...

Toisaalta Genelecin 1032:t houkuttaisi pirusti, niissä on aika moni asia tosi kohdallaan ...puhumattakaan 1037- ja 1038-malleista, hinta kyllä sitten pompsahtaa... Dipoleissa houkuttaa helpompi pulaaminen resonanssien kanssa.

Joo, ei oo helppoo ei ;).

Jussi
 
Back
Ylös