Kaiutinkaapelin minimipituus

ToKa

Hifiharrastaja
Liittynyt
10.9.2006
Viestejä
2 551
Lueskelin tuossa Consonance Cyber 100 signaturen käyttöohjetta (http://www.opera-consonance.com/products/PDF/manual/manual for cyber100 signature.pdf). Käyttöohje kertoo kaiutinkaapeleiden pituudesta seuraavaa: "Loudspeaker leads are also very important leads to suit your equipment installation. The leads should each be at least
3.5 meters long and of equal length. The recommended maximum is 20 meters."

Miksi ihmeessä kaiutinkaapeleille on määritelty minimipituus?
 
Arvaus 1: jotta kaapelin induktanssi estäisi päätteen värähtelyn ja ylikuumenemisen mikäli kaiutin on sattumalta korkeilla taajuuksilla kapasitiivinen.
 
Tai sitten se on vaan suositus, että saa hommattua tarpeeksi pitkät narut, jotta kaiuttimet saa siten suhteellisen oikeille paikoille ja riittävän kauas toisistaan ja esim. takaseinästä(?).
 
Jotenkin tuntuisi erikoiselta, että vahvistimen käyttöohje ottaisi kantaa kaiuttimien sijoitukseen kaiutinkaapelien pituuksia suosittelemalla?
 
Niin, tarkoitin vain, ettei siinä ehkä olekaan mitään sen kummempaa takana. Että ovat vain ajatelleet sen 3,5 metriä sopivaksi ja ajattelevat ihan kokonaisuuden kannalta. Voin olla kyllä hyvin hyvin väärässä.
 
Naim on suositellut jo usean vuosikymmenen ajan ensinäkin omaa piuhaansa sekä vähintään 3,5m pituutta kyseisille kaapeleille.

Naim amplifiers do not have inductors in the output, we prefer to use the speaker cable to provide the correct inductance and capacitance.

To do so a minimum of 3.5 metres of cable is required – although the optimum is around 5 metres. We find the supplied Naim speaker plugs to be an optimal match for the 4mm sockets we use on our amplifiers.
 
jacqueline.lacan sanoi:
Ei kai tämä nyt vain ole sellainen freudilainen mitä lyhyempi mies sitä pitemmät piuhat?

Paksummat. Sitä paksummat piuhat.
 
Ihan käytännön syistä, helpompi sijoittaa kaiuttimet. Käyttöohjeessa
kerrottuna se antaa myös valmistajasta hyvän kuvan , asiakkaan puolesta mietitty.
 
Back
Ylös