Kaiutinjohtojen vetäminen seinän sisään

Liszt

Käyttäjä
Liittynyt
3.1.2007
Viestejä
91
Vanhemmat rakensivat talon, ja pääsin vaikuttamaan äänentoistosuunnitteluun sen verran, että vedin kaiutinjohtoa seinien sisään. Saa ainakin huomamattomasti johdot toiselle puolelle huonetta. Seinään teimme reiät ja asensimme normaalit pistorasian pohjat. Liittimien asennus jäi hautumaan, kunnes keksin ratkaisun. Ostin peitelevyjä ja kehikoita, sekä hifitalosta perus banaaniliittimien hylsyjä (luokkaa 1-2 euroa muistaakseni). Sitten vain porailemaan ja juottamaan. Kaapeli on tietysti Supra Ply 3.4S, ei kannata siinä vaiheessa säästellä. Kalliiksi tulee vetää uudet kaapelit myöhemmin. Juotin kaapelin pään kierteellisen hylsyyn (näkyy kuvassa), ja ruuvasin sen jälkeen hylsyt paikalleen. Työ oli pakko tehdä tässä järjestyksessä, muuten muovit olisivat sulaneet juottamisen aikana. Todellinen tee-se-itse mies olisi tehnyt hylsytkin itse, vaikkapa poraamalla rosteripulttiin 4mm reiän, mutta jätin sen tekemättä. Toivotavasti saisin kuvan liitettyä, jotta selviäisi muillekin. Rohkeasti vain kopioimaan ideaa, jos remontti tai rakennus menossa!

 
Tai tämmöttis, toimiva, mutta maanrakoon haukuttu systeemi. Tässä on kaksoisjohdotussysteemi. Ei nyt käytössä. Nuo peitelevyn merkinnät eivät kuulu tähän, ovat vain reliikkejä. Pistorasian pohja = kojerasia.

[ylläpito on poistanut liitteen]
 
Eipä ole aikoihin tullut käytettyä muuta kuin Speakonia.No vahvari päässä menee naparuuvikiinnityksellä.
Joo ja puoltoääni Speakonille jos seinäänsä haluaa pistokkeen.Ja jos paikka antaa myöten käyttäisin mutkamallia niin ei törrötä kovin esillä.Muutoinhan seinästä pilkistäisi 50mm mötikkä jonka halutessaan saa helpostikin säpäleiksi.
 
Back
Ylös