Kaiutinjalkojen täyttö

  • Keskustelun aloittaja eeko
  • Aloituspäivämäärä
E

eeko

Ajattelempi täyttää kaiutinjalkani, mutta mikäs siihen olisi järkevintä?

Atabites kun on vähän tyyristä tuohon tarkoitukseen vai onko panostuksen väärti?
 
Oisko mitään muita vaihtoehtoja? Toisaalta, miksi juuri kissanhiekkaa?
 
Hiekkapuhallushiekkaa. On halpaa ja saa melkein joka rautakaupasta.

t: Pasi
 
eeko sanoi:
Oisko mitään muita vaihtoehtoja? Toisaalta, miksi juuri kissanhiekkaa?

Enpä ole itse noiden jalustojen kanssa pelannut mutta olisko se kissanhiekka pölyämätöntä ja halpaa... ja kun kaadat vettä perään ni saat täytteestä kiinteän :D :D :D (no älä tee)
 
Pasi K sanoi:
Hiekkapuhallushiekkaa. On halpaa ja saa melkein joka rautakaupasta.

Toinen ääni täältä. Biltemasta tuli itsekin aikoinaan haettua hiekkapuhallusainetta täytteeksi. Hyvin pelitti ja oli edullista.

T. Teme
 
Kissanhiekka lienee sellainen urbaani suositus, sitä kun saa 'kaikista kaupoista' - itse materiaalissa nyt ei liene mitään sen erityisempää. Hiekka kuin hiekka, kunhan on mielellään suht' kuivaa. Tärkeämpää on annostelu - mahdollisimman paljon ei aina ole mahdollisimman hyvä.
 
Jos biltemat ja mut hiekkaliikkeet ovat kaukana, voi käyttää ihan tavallista hiekkaa. Sen voi pestä ja jos haluaa taata, ettei kosteus homehduta kaiuttimia, niin kuivaaminen kotiuunissa on helppoa ja tehokasta.
Olen akvaarioon käyttänyt pesemääni ja sitten kuivattamaani hiekkaa (jottei pieneliöitä eikä bakteereja kulkeudu veteen). Kaipa moinen käsittely riittää kaiutinkäyttöönkin.
 
Miksi ihmeessä riisiä? Tilavuuteen nähden kevyttä, imee kaiken saamansa kosteuden ja on vielä kaiken lisäksi kallista... Luin kyllä tuon jutun, mutta en ole vakuuttunut...

Minusta tästä asiasta on ihan turhaa tehdä mitään salatiedettä. Puhallushiekkaa (varmasti kuivaa eikä pölyä) tai jotain vastaavaa. Halutessaan sinne jalkaan/hiekkatilaan voi tiputtaa aluksi vaikka jonkin lyijymotikan pohjille, jos haluaa madaltaa painopistettä (eli tehdä tukevammaksi).

Tokihan sinne voi tunkea vaikka lasikuulia ja vehnäjauhoja, mutta miksi tehdä asioista vaikeita? Tuollaiset puolifillit hiekalla ja riisillä tuntuu "hifistelyltä" siinä pahassa mielessä.
 
Itselläni on teräshiekkaa. Mielestäni riittävän 'heavyä' näin metallimiehelle.
Sen saatavuus noin yleisesti vaan hivenen huonoa. Melko exclusiivinen aines.

Hiekkapuhallushiekka voisi olla helpoin ratkaisu jos jalat pitää saada täyteen.

Riisistä voisi tehdä kerhotapaamisessa pientä testiä. Mihin järjestykseen rankataan tumma tai pitkäjyväinen riisi?
Entä puuroriisi? Raakana vai keitettynä?
 
Luomu-täysjyväriisi on varmaankin paras.

Täytyy kyllä testata tuota, miten tahansa vaikea materiaali tuo joillekin onkaan niellä :D
Maksimimassa kun ei aina ole paras, vaikka putkien demppaus on joskus toivottavaa. Tosin nuo artikkelissa mainitut jalustat ovat jossain määrin self damping johtuen materiaalivalinnoista (ei metallia).
 
hiekkapuhallushiekkaa. joltain puhaltamolta käytettynä, on hiukan raskaampaa.
 
Mites ootte muuten hiekat jalkoihin syöttäneet? Kaikissa jaloissa kun ei ole säntillisen kokoista aukko mistä hiekkaa sinne kaataan. Oisko hyviä niksejä kellään?
Tratilla vaanko?
 
eeko sanoi:
Mites ootte muuten hiekat jalkoihin syöttäneet? Kaikissa jaloissa kun ei ole säntillisen kokoista aukko mistä hiekkaa sinne kaataan. Oisko hyviä niksejä kellään?
Tratilla vaanko?

Näin.
 
jos haluat extreme täytteen, kysy paikalliselta koneistamolta sorvinjätteitä. tulee riittävän painavat :D
 
Ehkä menee ohi aiheen, mutta oletteko sen sijaan että olisitte hiekoittaneet jalusta kokeillut jotain muuta. Vinkkinä voin heittä pakoputken kannatinkumit (kumiset paksut o renkaat). Kokeilet kädellä musiikin soidessa millä korkeudella kaiuttimen jalat resonoivat. Laitat siihen sitten tuon o renkaan, olisko tärkeää vaimentaa resonanssi mutta ei tappaa ääntä. Mallaksen vinkki hiekkamäärän täyttöasteesta kannattaa muistaa ja huomioida. Täysi ei ole aina paras.
 
Itse käytin pihatiilten saumaushiekkaa, tuli mukavasti painoa ja saa myös rautakaupasta. On myös vähän isompikiteistä kuin puhallushiekka, vaikka muuten kai hyvinkin samaa tavaraa.
 
Back
Ylös