Kaikki tahtoo elää säkenöivästä voimasta

ToKa

Hifiharrastaja
Liittynyt
10.9.2006
Viestejä
2 524
Nousin äsken vaihtamaan levyn puolta ja juuri kun olin ottamassa kiinni nostovarteen niin näin miten "salama" iski vivusta sormeen, myöskin tunsin kyseisen tapahtuman sähköiskuna sormessa. Lattialla on villamatto, jalassa villasukat ja päällä villapaita. Voiko staattinen sähkövaraus tehdä tällaista? Voiko tällainen rikkoa äänirasian? Onko tähän muuta keinoa kuin kuunnella levyjä nakuna?

Ja ei, levylautasella ei ollut Sielun Veljet.
 
on sitä munasillaan juostu taloakin ympäri kun sille päälle on sattunut, joten ehkä tuo nakuna kuuntelu voisi tulla tässä tapauksessa kyseeseen... :-\
 
ToKa sanoi:
Onko tähän muuta keinoa kuin kuunnella levyjä nakuna?

On toki.

3106.jpg
 
Vinyyli vasten vinyyliä pump pump? Omakohtaisia kokemuksia? Harkitsen vielä.
 
Entäs auttaako tämä?

index.php
 

Liitteet

  • ranneke.jpg
    ranneke.jpg
    18,4 KB · Katsottu: 315
Lähinnä hain ratkaisua joka ei rajoittaisi yksilönvapautta :) Huomaamani ilmiö on siis todellinen ja ihan oikeasti kysyin, että voiko tuosta äänirasia rikkoutua?
 
Äänirasia varmaan tuollaisen kestää, ellei sähköisku ole sitten sitä luokkaa että kynteen tulee reikä (näitäkin on nähty), itse olen nähnyt noita salamia vipeltämässä pitkin levyn pintaa, pimeässä ihan hieno ilmiö.
Toinen seikka on sitten se, että mitä kaiuttimet tykkäävät, jos äänirasiaan tupsauttaa kunnon staattisen latauksen, voi nimittäin paukahdus olla jo räväkkää luokkaa.
 
Kannattaa vielä yleismittarilla varmistaa että maadoituspiuha on kunnolla kiinni.
 
Back
Ylös