Kahvikupin kyselytunti?

kahvikuppi

Käyttäjä
Liittynyt
8.1.2009
Viestejä
394
Ajattelinpa itsekkäästi pystyttää itselleni oman topicin johon voisin laittaa kysymyksiä nyt ja myöhemmin.

Taustoja:

Olen katselemassa itselle ensimmäistä kunnollista vahvistinta, kuitenkin pyörin taktisesti noin tuhannen euron tuntumassa. Tarkoitus olisi musiikkia kuunnella macista johon olenkin musiikit kääntänyt flac muotoon. Ja jossain vaiheessa sitten dac katsotaan sekä edulliset johdot. Kuitenkin tarkoitus on lähteä vahvistimesta tämä purkamaan eli se ostetaan ensin. Hifi sinällään ei itselle merkitse mitään, mutta kuitenkin haluaisin ostaa mahdollisimman laadukkaan sekä itseä miellyttävän. Kaiuttimeksi laitetaan vahvistimelle vanhat jamo concertit.

Pieninä seikkoina huomion valmistusmaan, myyntiliikkeen hyvämaineisuuden, hinta (n.>1000e), valmistusmaan, ulkonäkö, normaalit kaiutinliittimet jne. Olen katsellut kingrex, naim nait, densen b-110, sugden, linn, bluenote, ec-3, moon, cyrus ja viimeisenä mustana hevosena dayens ampino. Musiikki maku on 80-luvun kasarimusiikki karkeasti ilmaistuna ja haen jotain mahdollisimman helposti kuunneltavaa. Eli hyvin pitkälti taustalla soisi muun tekemisen yhteydessä. Mieluinen toive olisi kai ääneltä, että se olisi mahdollisimman rasittamaton, eli vaivaton.

Pisimmällä harkinnassa on dayens ampino edullisen hinnan takia ja muuten harkinnassa cyrus sekä moon, mutta mikään edellä mainittu ei ole poissuljettu luonnollisesti. Valitettavasti missä asun ei ole hifiliikkeitä ja muutenkin aihepiiriin tutustuminen onkin tullut netin perusteella (teknisesti ajatellen..) Olen lukenut noita hifimaailman ja tämän harrastajien vanhoja mielipiteitä paljon joista onkin saatu hyvä pohja.

1 Kysymys:

Ensimmäinen kysymys onkin onko jollain kokemusta tuosta Moon audioista? Rakenteesta ja mahdollisesti äänestä eli mielikuvia suuntaan tai toiseen? Ainakaan en ole huomannut, että kenelläkään olisi tuosta ollut juttua eli onko tuo vähäsen vaiettu merkki?

Moon i-0.5: Itseä hiukan viehättää tuo ulkoinen olemus eli hyvin konservatiivinen olemus. Kaiutinliittimet on normaalit ja perinteiset vaikka edullisen oloiset. Kaukosäädin on muovisen ja halvan oloinen, mutta se ei ole itselle suuri asia. Itse kotelo kuitenkin näyttäisi asialliselta. Hinta on ehkä hiukan kova, mutta hyvin lähellä tuhatta euroa tarjouksen kera kuitenkin.

Simaduio Moon kotisivu: http://www.simaudio.com/

Niin paljon tekstiä, mutta niin vähäsen asiaa. Jatkoa seuraa, mutta seuraako vastauksia? Kiitos ja kummarrus mielipiteistä etukäteen kuitenkin. :)
 
M

Matti Lehtinen

Moikka!

Ihan asiallista vahvarilistaa olet jo katsellut, ainakin meikäläisen mielestä. Se vois olla Yamaha vielä lisänä listallesi? En siis ole itse testannut, mutta testaisin kyllä tuon listan jatkoksi vielä senkin ja NAD voisi olla ihan varteenotettava vaihtoehto myös.
 

kolsja-4

Käyttäjä
Liittynyt
24.1.2009
Viestejä
1 968
Kaupunki
kotka
Mulla on Yamahan A-S 1000 vahvari ovh: 1190 jotaan saa netistä tarjouksesta halvenmalla, ja sitten olisi Yamahan A-S 700 sarja ovh :749 saa muistaakseen Laatulaitteesta halvenmalla, netti kauppa onnistuu ja tehoa piisaa aika hyvin jotaan 190 wattii kanava. tehoonsa nähden siis halpa. hifimaaelman testi 5/2009 kannattaa lukea.A-S 1000:nen on pelannut musta ihan hyvin, ei ole kyykähtänyt ajelen niillä magneplanereita MG 1.6:a.
 
J

Jigsaw

Moon Nova oli joskus helveti hyväsoundinen cd. Tykkäsin kovastikin.. Samoin iso integroitu, i7 oli varsin uskottavan oloinen, ulkoisesti että äänellisesti. Halvempia kuutamoita en ole kokeillut, mutta ainakin kalliimpien osalta jäi hyvinkin positiivinen kuva merkistä, ja mitä halppiskuutamoitakin hypistellyt, vaikutelma ei ole ollut mitenkään negatiivinen.

Hakekaapa joku kuunteluun, taitaa ainakin Armiselta saada, ja Hifihuoneelta täältä Mansesterista?
 

jartsa

Hifiharrastaja
Liittynyt
31.7.2006
Viestejä
1 382
Kaupunki
tampere
XTZ Class A100 D3, siinä laadukas integroitu vahvistin jossa sisäänrakennettu asiallinen dac. Hintakaan ei päätä huimaa 650 euroa.
 

jaappani

Käyttäjä
Liittynyt
31.7.2009
Viestejä
10
jartsa sanoi:
XTZ Class A100 D3, siinä laadukas integroitu vahvistin jossa sisäänrakennettu asiallinen dac. Hintakaan ei päätä huimaa 650 euroa.

Mikäs epeli se tämä on?
 

rajani

Käyttäjä
Liittynyt
18.2.2007
Viestejä
12 789
Kaupunki
Lahti
XTZ on ehdottomasti kiinnostava vahvistinmerkki. Ne ovat tehokkaita, laadukkaan näköisiä ja todella edullisia laatuun nähden.
 

Lpylkkanen

Käyttäjä
Liittynyt
7.8.2006
Viestejä
352
^...ja varsin mukavan kuuloisia! :D

Tuohon hintaan ihan ehdoton suositus kuuntelulistalle! Kannattaa ottaa huomioon, että hyllytilaa tulee olla vahvistimen ympärillä reilusti. Meinaa olla hiukan "påppa", kun A-luokkaisena soittaa pidempään..

Terv, Remara
 

kolsja-4

Käyttäjä
Liittynyt
24.1.2009
Viestejä
1 968
Kaupunki
kotka
nytten on tullut juuri mikrobitti-Hifi lehden vahvistin testissä tulos Yamaha A-S 1000 toimituksen valinta + tyylikäs muotoilu, tukevat liitännät ja testin paras äänen laatu. - aavistus ylimääräistä särmää. kannattaa lukea testi. testi on eka Yamahan A-S1000:sen testi suomessa.hinta ja laatusuhde erinomainen. OVH: 1095 euroa.
 

Gretch

Käyttäjä
Liittynyt
2.9.2007
Viestejä
10 849
jaappani sanoi:
On kovasti Advance Aukustin näköinen :)

Paljon mahdollista, että tulee samalta tehtaalta. Etulevyssä on kuitenkin muotoilussa eroa ja sisällä muuntaja ainakin ennen oli AA:ssa pystyssä kun XTZ:ssä muuntaja makaa suorassa. Piirilevyissäkin on pieniä eroja, mutta hyvin lähellähän nuo ovat toisiaan speksienkin osalta, joten paljon mahdollista että serkuksia ovat.
 

kahvikuppi

Käyttäjä
Liittynyt
8.1.2009
Viestejä
394
Matti Lehtinen sanoi:
.....Se vois olla Yamaha vielä lisänä listallesi? En siis ole itse testannut, mutta testaisin kyllä tuon listan jatkoksi vielä senkin ja NAD voisi olla ihan varteenotettava vaihtoehto myös.

Kieltämättä yamahan testi oli varsin kova suoritus. Tosiaan alkuvuodesta jo sitä hiukan pohdiskelin kun oli käytetty tälläkin foorumilla halpaan 450e hintaan. Kuitenkin lähemmäs 20kg paino ja aika suuri koko silloin sai omalta osalta jättämään asian pohdiskelun asteelle. Kyseinen vahvistin on kieltämättä yksi tyylikkäimistä ja varmaan tuon testin johdosta saavuttaakin hyvää myyntiä. Toivottavasti saakin ja myös saa Japanilaiset panostamaan entistä enemmän perinteisiin vahvistimiin jos myynti osottautuu maailmanlaajuisesti hyväksi.

Nad suurin ongelma on itsellä ollut tuo ulkoinen olemus joka on sanotaanko varsin vaatimaton. Kyseisiä vahvistimia on kuitenkin kehuttu paljon ja ilmeisesti ne antaa hinnalle vastinetta tuntuvasti. Kuitenkin toivotaan, että nad joskus panostaisi hiukan ulkoiseenkin olemukseen, kun olihan sillä muistaakseni joskus tyylikkäitäkin vahvistimia?

Jigsaw sanoi:
Moon Nova oli joskus ******* hyväsoundinen cd. Tykkäsin kovastikin.. Samoin iso integroitu, i7 oli varsin uskottavan oloinen, ulkoisesti että äänellisesti. Halvempia kuutamoita en ole kokeillut, mutta ainakin kalliimpien osalta jäi hyvinkin positiivinen kuva merkistä, ja mitä halppiskuutamoitakin hypistellyt, vaikutelma ei ole ollut mitenkään negatiivinen...

Kieltämättä tuota moon vahvistinta olenkin nyt muutaman viikon pohtinut tiiviisti. Noin 1100e hintaan se voisi olla varsin kohtuullisen turvallinen ostos ja ulkoisesti se on hyvän näköinen. Vahvistimen paino on noin 8kg ja olemukseltaan aika perinteinen.

jartsa sanoi:
XTZ Class A100 D3, siinä laadukas integroitu vahvistin jossa sisäänrakennettu asiallinen dac. Hintakaan ei päätä huimaa 650 euroa.

Tuo menee vähäsen samaan luokkaan mitä yamaha eli todella iso ja painava. Myös pieni miinus, että se on tosiaan Kiinalainen kun vieroksun kyseisen maan tuotantoa. Vaikka sieltä näyttääkin tulevan hyviä vahvistimia kuten edullinen consonance A100 linear jota aika paljon kehui rajani. Mutta minkäpä tuolle voi kun kokee tuollaisia tyhmiä asioita ongelmaksi? Plussaa siitä että dac oli sisällä ja hinta on aika järkevä sekä ilmeisesti varsin tehokas. No se koon lisäksi ulkonäkö hiukan myöskin kun olen turhamainen.

kolsja-4 sanoi:
nytten on tullut juuri mikrobitti-Hifi lehden vahvistin testissä tulos Yamaha A-S 1000 toimituksen valinta + tyylikäs muotoilu, tukevat liitännät ja testin paras äänen laatu. - aavistus ylimääräistä särmää.....

Tosiaan yamaha oli suveneeri voittaja. Testissä oli myös mielenkiintoiset vahvistimet roksan, cambridge, cyrus ja onkyo.

Cyrus on myös ollut tuon moon vahvistimen ohella tutkinnassa. Kuitenkin vaikka kuinka pyörittelen niin sille tuntuu tulevan ongelmaksi hinta ja toisekseen että se on ilmeisesti varsin kirkas soundinen. Eli kaipaisi tummaa Englantilaista puuta kaverikseen. Sikäli harmittavaa kun ei voi tehdä helppoja ratkaisuja. Cyruksessa viehättää omanlaisensa ulkoinen olemus yksinkertaisesti ja myös koko on aika pieni vaikka syvyys onkin 36cm. Paino ihan järkevät noin 5.5kg. Vaikka helposti se laittaakin miettimään lisäostoksia, heh..

Dayens Ampino on kuitenkin edelleen se järkevin ratkaisu. Hinta kuitenkin varsin halpa vaikka postituskuluista tuleekin lisää ikävästi. Pientä riskiähän aina tuollaisessa ostoksessa on. Plussaa nyt näen tuon hinnan ja koon vaikka syvyys suunnassa onkin pituutta jonkun verran. Miten soveltuu sitten ääneltään niin ne on tietysti aika arvoituksia vaikka kehua onkin kirjoitettu. Ulkoisesti se menettelee eli ei hullumpi sekä liitännät näyttää asialliselta vaikka onkin vähäiset. Vaikka olisikin todella hienoa ostaa tunteen perusteella moon niin pakko myöntää että kaurapuuro on parempi ratkaisu kuin se täytekakku. Säästynyt raha on mahdollista sitten käyttää muuhun. Ikävää olla realisti.

Tuon vahvistimen rinnalle täytyy sitten ruveta katsomaan se dac. Cambridge dac magic on ilmeisesti kehuttu sekä se näyttää ihan asialliselta. Kyseinen laite täytyy katsoa suomesta kuitenkin. Ilmeisesti optisesti kannattaa liittää ja macissa näyttää olevan se 3.5mm optinen lähtö. En äkkiä ole löytänyt mistä saisi suoraan 3.5mm ja toisessa päässä optisen pään. Vaihtopää ainakin verkkokaupasta löytyi..

http://www.verkkokauppa.com/popups/prodinfo.php?id=39860

Anttilassa oli kyllä optinen kaapeli jossa oli kääntyvät päät joissa oli sitten tuo 3.5mm. Aika lyhyt oli ja myös ruma. Ilmeisesti optisen johdon pituudella ei ole väliä kuitenkaan? Dac mukana nyt tuskin tulee mitään johtoa joten täytyy katsella noita valmiiksi.

Äkkiä laskettuna jos vahvistimen ostossa selviäisi posteineen ja kaikkineen 400e ja tuohon dac sekä johtoon toiset 400e. Niin kohtuullisella 800e investoinnilla sinniteltäisiin lähivuodet (varmaan seuraavat 50 vuotta!). Katsotaan ja pohditaan vielä jospa tässä viisastuu lisää.
 
T

teekal

Yhtenä mainiona vaihtoehtona voisin heittää tähän "one box laitteen" Linn Classic Music:in joka sisältää vahvistimen ohella todella hyvän dacin ja nykyään vielä uudella dynamik virtalähteellä todellinen bargain. Serkulla on tuollainen Macin seurana ja soi pirun hyvin, kannattaa käydä kuuntelemassa.

Toinen vaihtoehto olisi kaverillani myynnissä oleva Linn Majik I integroitu ja siihen mieluiten ds tai miksei jokin hyvä daccikin.
 

kahvikuppi

Käyttäjä
Liittynyt
8.1.2009
Viestejä
394
teekal sanoi:
Yhtenä mainiona vaihtoehtona voisin heittää tähän "one box laitteen" Linn Classic Music:in joka sisältää vahvistimen ohella todella hyvän dacin ja nykyään vielä uudella dynamik virtalähteellä todellinen bargain. Serkulla on tuollainen Macin seurana ja soi pirun hyvin, kannattaa käydä kuuntelemassa.

Toinen vaihtoehto olisi kaverillani myynnissä oleva Linn Majik I integroitu ja siihen mieluiten ds tai miksei jokin hyvä daccikin.

Tuo linn classic music on ollut myös harkinnassa tai tarkennetaan muotoon kun on ollut noita n.999e käytettyjä myynnissä niin asiaa on pohdittu. Kieltämättä tuohon hintaan ihan kiva ratkaisu. Kyseinen laatikko tuo mieleen itsellä muuten vanhat nokian videonauhurit eli sellaista tiettyä muotoilua nähtävillä niissä.

Tietysti pientä ongelmaa voidaan nähdä, kun kaikki on samassa pakkauksessa niin vian tullessa joutuu koko laitoksen laittamaan huoltoon. Ja voihan myös olla osaksi vikaherkempiäkin? Mutta ei maalata piruja seinille.

Majik on käytettynäkin jo liian kallis vaikka varmasti hieno vahvistin onkin.

Ps. Vai suvussasi menee linnit. :)
 
Ylös