Kaapelivalmistajien keinot

  • Keskustelun aloittaja jkh
  • Aloituspäivämäärä
jkh sanoi:
Olen ihan eri mieltä.Nuo -" -toteutukset parantavat ääntä!
Minä taas olen tästä hivenen eri mieltä eli en itse sanoisi että nekään aina ääntä parantavat. Ne muuttavat sitä ääntä jollain tavalla X ja sitten tästä johtuen sen muun laitteiden/systeemin kanssa muodostuvasta kokonaisuudesta missä ovatkaan voi sitten sanoa menikö ääni mihin suuntaan.
Minusta siis se kaiutinkaapeli on komponentti hyvässä systeemissä aivan kuten mikä tahansa muukin, se voi siis muuttaa systeemin ääntä mihin suuntaan tahansa kaapelin hinnasta/mallista/ei tavallinen kaapeli- virityksestä riippumatta..
 
jkh sanoi:
Kun lukee toisen foorumin kaapelijuttuja,niin joidenkin mielestä kaikille pitää riittää kaapeliksi mahdollisimman ohutta bulkkitavaraa.
Kaikki kaapelit on kuulemma aina äänellisesti samanlaisia.
Jos joku valmistaja on sitten laittanut johtoihinsa jonkun "jutun",se kuulemma aina huonontaa äänen!
Eli eroa kuullaan silloin kuitenkin!
Nuo passiivikomponentit,DBS,Active Shieldingit,maadoitukset ym.tekevät johdosta muka huonomman.
Onkohan tuo skeptikot salaa kuunnelleet noita juttuja sisältäviä johtoja ja kuulleet äänen huonontuneen?
Olen ihan eri mieltä.Nuo -ei tavallinen kaapeli -toteutukset parantavat ääntä!
Itse olen erittäin varauksellinen kaapeleihin audiokomponentteina. Ensinnäkin kaapelien erot ovat minimaalisia verrattuna laitteiden eroihin. Hyvin suunniteltujen laitteiden ei pitäisi olla kovin riippuvaisia kaapeleista, joten sen on väärä paikka "korjata" laitteiston sointa. Seuraavan kerran kun olen kaapeliostoksilla, niin aion kyllä valita ne subjektiivisen kuuntelun perusteella. En kuitenkaan aio ostaa kovin kalliita kaapeleita.

Itselleni kaapelit, joissa palaa siniset ledit aiheuttavat lähinnä vastenmielisyyttä (lähinnä siitä syystä, että sinisä ledejä tungetaan nykyään joka paikkaan). Melkein joka alalla on tyypillistä erottua muista valmistajista kehittelemällä omia termejä tai tekniikoita, jotka palvelevat etupäässä markkinointia. Active Shielding voi olla aivan pätevä häiriösuojaustekniikka, en tunne teoriaa sen takana. Osa harrastajista tuntuu vain suhtautuvan näihin "valmistajien keihoihin" kovin kritiikittömästi.

Tiedän, että kirjoitan nyt Tinkimätön äänentoisto -alueelle, mutta mielestäni se ei saa tarkoittaa sitä, että täällä ei voi esittää minkäänlaista kritiikkiä. Olen vain sitä mieltä, että nämä valmistajien keinot ovat usein kaupallisia keinoja pyrkiä erottumaan kilpailijoista.
 
Mika K sanoi:
Minä taas olen tästä hivenen eri mieltä eli en itse sanoisi että nekään aina ääntä parantavat. Ne muuttavat sitä ääntä jollain tavalla X ja sitten tästä johtuen sen muun laitteiden/systeemin kanssa muodostuvasta kokonaisuudesta missä ovatkaan voi sitten sanoa menikö ääni mihin suuntaan.
Jos verrataan näitä erilaisia komponentteja sisältäviä johtoja 10 euron bulkkitavaraan,ero on mielestäni selvä erikoisjohtojen hyväksi myös äänellisesti.
Mutta laitteiston pitää olla sellainen,että eroja voi kuulla.
Huoneen ja kaiuttimien väilinen yhteistyö ilman pahoja moodeja myös välttämätöntä.Ainakaan itse en erota korostumien seasta mitään eroavaisuuksia ongelmallisissa kuuntelutiloissa.
Itselläni on muuten myös halpaa bulkkiroinaa täällä.Äänellisesti sitä voi kuvata tylsäsointiseksi.
 
Kolmet kaiutinkaapelit vertailussa Sonus Faber kaiuttimilla.
Tuo tuttu Synergistic-Active Shielding systeemi.
Van Den Hul Magnum edusti testissä 80-90 lukua.
Transparent Music Wave Reference edusti hinnakkaita johtoja.
Transpa näitä kahta muuta kuusi kertaa kalliimpi.Senhän pitäisi siis pyyhkiä alemmillaan lattiaa!
Kahdessa äänellisessä asiassa se sen tekeekin.
Bassotoisto ja kuunneltavuus.Me kaikki neljä kuuntelijaa kuultiin matalien jyrähdykset Refellä.Ja ääni pysyi kasassa kovaakin soitettaessa.
Synergistic pärjää Refelle tässä kovaa soitossa ja erottelussa kohtuullisesti.Bassossa ei mitään jakoa.
VDH kompastuu volyymitasoihin.Tällä ei kaikkia levyjä noin vain luukutella ilman,että ääni hyökkää päälle.
Mutta kohtuulliset volyymit,niin VDH Magnum on yhä kelpo johto.
 
Back
Ylös