Kaapelitiedot yhteen?

Fundeeraaja

Käyttäjä
Liittynyt
8.8.2006
Viestejä
4 923
Kaupunki
IČIĆI Kroatia
Mitäs mieltä harastajat ovat? Meillä kun on nyt hirmukokemus kaapeleista keskuudessamme. Jospas pantaisiin kiinteä lista kasaan kaapeleista ja niiden perusominaisuuksista, mahdollisista laitesynergioista, ym. ominaisuuksista. Saataisiin hyvä apu kaapelia hakevalle. Kaiutin-, väli- ja balansoidutkaapelit omanaan. Tuota voitaisiin päivittää moderaatoreiden avustuksella.

Keskustelua!
 
Kyllä voin kokemuksiani kirjoitella jos ne ketään kiinnostavat.
 
Kiittäisin jo etukäteen tällaisesta yhteenvedosta :)
 
Hyvä idea kannatetaan ja jaan mielelläni omat kokemukset kaapeleista.
Olisi ehkä järkevää pitää minimivaatimuksena mainita missä kokoonpanossa omat mielikuvat kulloinkin arvioitavista kaapeleista ovat syntyneet.
Tällä tavalla saataisiin vielä enemmän irti aiheesta ja minimoitaisiin virhetulkinnat ( lue liialliset yleistämiset)
 
Audiomania sanoi:
Hyvä idea kannatetaan ja jaan mielelläni omat kokemukset kaapeleista.
Olisi ehkä järkevää pitää minimivaatimuksena mainita missä kokoonpanossa omat mielikuvat kulloinkin arvioitavista kaapeleista ovat syntyneet.
Tällä tavalla saataisiin vielä enemmän irti aiheesta ja minimoitaisiin virhetulkinnat ( lue liialliset yleistämiset)

Ehdottomasti vaatimuksena oltava käytetyn laitteiston esittely myös. Eri kaapelit kun voivat setistä riippuen kuulostaa aivan päinvastaisilta. Itse voisin kirjoitella kokemuksia halvoista/keskihintaisista kaapeleista naimien parina (vaikka eihän sitä NACA5:sta parempaa ole).
 
kaapeleille oma osio! onhan täällä sellainen jopa autohifille.
 
Ilman muuta kanatettavaa. Vaikka en itse (ainakaan vielä) usko kaapeleiden 'sointiin' , olen valmis lukemaan kuinka muut kokeneemmat kuuntelijat niistä eroja löytävät. Tämä siis totaalisen ilman mitään v...tuilua, koska olen vielä aloittelija ja laitteistonikin vielä sillä tasolla. Ainut havaitsemani kaapelin tekemä ero on tullut kun vaihdoin kaupasta koneen mukana tulleen paukkulangan (oletettavasti) vähän parempaan taralabsin perus johtoon. Tässä taisi suurin muutos olla sen vanhan narun imemien häiriöiden poistuminen. Joka tapauksessa tulen mieluusti seuraamaan keskustelua, jotta voisin välttää ainakin ne huonoksi havaitut laite ja kaapeli yhdistelmät.
 
Kannatan omaa osioita. Jutut mielellään kokonaisuuksista. Heikoin lenkki se on mikä ratkaisee.
Aika hyvä kokemus tuli juuri kun vaihdoin vihdoin cd:n ja vahvistimen kaapelin vastaavaan kuin kaiuttimelle menevät >:D
Melkein jo luulin että ~700€ (OVH) investionti olis pitänyt tehdä Biltemaan.
 
Kommentoin henkilökohtaisen mielipiteeni tähän kaapeliosioon.

Ei minusta kaapelit itsessään edusta mitään harrastusta, ja oma osio tarkoittaisi että toinen kysyisi suosituksia kaapeliksi autovahvistimen virransyöttöön ja toinen kyselisi hyvin häiriösuojattua RCA kaapelia levysoittimen etuvahvstimelle. Kuten todettua kaapelista itsessään kirjoittaminen ei kerro mitään vaan aina pitäisi tietää laitteisto millä sitä käytetään ja mitä asiassa oikeastaan haetaan.

Itse asia, kaapelitietojen kerääminen, kannatan lämpimästi, ei muuta kuin aloittakaa tähän ketjuun ja ilmoitelkaa kun saa koota yhteen :)
 
Mielestäni myöskään oma osio kaapeleille ei ole toimiva ratkaisu. Esim. Autohifi-, Kuuloke- tai Vinyyliharrastaminen ovat hieman laajempia kokonaisuuksia ja siksi oman osionsa arvoisia minusta. Kaapelit taas ovat (pieni?) osa näitä kaikkia harrastusmuotoja ja sekä harrastajan mielipiteet, että käyttöympäristö määrää aika paljon tarkastaltaessa niiden kaapeleiden toimivuutta. Näin tietty muunkin harrastamisen kanssa, mutta toivottavasti joku nyt sai kiinni siitä mitä ajan takaa..

Tuommoiset isommat jutut kaapeleiden vaihdosta jne olisi mielestäni hyvä heittää artikkeli-muotoon niin tulee se big picture aiheesta paremmin esille. Ja hienohan se olisi tuommoisia kokemuspohjaisia artikkeleita lukea, missä olisi niin pohdintaa kuin omia havaintoja aiheesta pakollisten kuvien kera :) Esimerkkinä hyvistä kaapeliartikkeleista voisi olla vaikka taannoin eräässä kotimaisessa julkaisussa ollut juttu Anticables-tuotteista.
 
Ei täällä niin paljoa tunnu muutenkaan juttua olevan, että hirveätä jaottelua olisi tarpeen tehdä.

Kaapelit, on varsin tärkeä lenkki harrastuksessa. Samoin kuin verkkofilsat. Ehdottomasti kannattaa kokeilla.
 
Back
Ylös