Kaapelien vetäminen rakenteissa

thomas_s

Käyttäjä
Liittynyt
7.8.2006
Viestejä
1 031
Kellaria remontoidaan parhaillaan ja kellarin sisäkatto on purettu. Nyt olisi hyvä mahdollisuus saada kellarin yläpuolella olevaan olkkariin kaapelivedot kulkemaan siististi lattian ali. Helpoin upottaa lattiaan jonkinlaiset rasiat, joista menisi putket huoneen toiseen reunaan haluttuun paikkaan. Rasioissa voisi joko olla liittimet (speakon) tai sitten putki olisi näkyvillä niin että kaapelin voisi pujottaa oikeaan paikkaan. Mutta mistä tällaisia rasioita saa? Tai itse rasia voisi olla varmaan ihan tavallien sähköasennusrasia, mutta mistä saisi siistit peitelevyt lattian pintaan? Peitelevyssä voisi olla lovi, josta kaapeli mahtuu ylös.

Voisi tietenkin jättää rasiat kokonaan pois. Lattiasta nousisi silloin vain noin 15-20mm halkaisijan putki, johon kaapeli sopii. Käyttämättömälle putken päälle siisti kansi päälle.

Onko jollain parempia ideoita asian toteuttamiseksi? Tai tietoa tähän tarkoitukseen sopivista tuotteista?
 
Yleisesti kaapelointiin liittyen, jätä kaikki ylimääräiset liitokset poies eli rasiat speakonit jne jos vain mahdollista. Vaikka liittimet olisi kuinka laadukkaat niin kuitenkin ne on aina sitä ylimääräistä ja haittaavaa rojua siellä siirretyn signaalin tiellä.. :)
 
Back
Ylös