Kaapeleita pitkin poikin

hande

Käyttäjä
Liittynyt
30.7.2009
Viestejä
19
Kiinnostaisi hommata kunnollinen ja tyylikäs AV-laiteteline, esim. Atacaman AV base tms tummennettu lasihyllykkö sopisi ehkä hyvin suunnitelmiini. Mutta tajusin tuossa päivänä eräänä että noissa esittelykuvissa on välikaapelit joko jätetty kokonaan pois tai vain yksi BD soitin on liitetty yhdellä piuhalla av-laiteeseen ja siitä televisioon eikä kaiuttimia näy missään => siistiä.

Mutta käytännössä... 46" telkulle tulee kuvaa neljästä eri lähteestä (Antenni, AV-vahvistin, HTPC ja NettiTV boksi). Kuvat menevät HDMI:tä pitkin, mutta äänet tuon erillistä piuhaa pitkin eri laitteilta suoraan vahvistimelle. Lisäksi näille kaikille tarvitsee sähköä ja tietysti 5+1 kaiutintakin vaativat omat kaapelinsa. HTPC:n näppis ja varmuuskovalevykin vievät omansa => kaaos on valmis.

Taitaa olla syytä vain hylätä avointen hyllyjen ratkaisut ja kääntää katse kohti suljettuja telineitä ja tyytyä siihen että laitteet kuumenee käytössä aika paljon. Vai onko hyviä ideoita kukaan kehitellyt kaapelihässäkkään.
 

NetRunner

Hifiharrastaja
Liittynyt
16.3.2008
Viestejä
132
Kaupunki
Espoo
Opettelee pitämään (tai sietämään) hillitöntä kaapeliröykkiötä? :D

..Itsellä ainakin on piuhoja laiteseinustalla niin paljon että eihän noita huvita edes lähteä laskemaan. *Olisi myös hankalaa; mihin tämä menee? Olenko jo laskenut tämän?.*

Jos jollakulla on hiukan inhimillisempi määrä kaapeleita niin ehkä ne voi vielä saada kaapissa piiloon, mutta kaapelikourut tuskin auttavat kuin takakaiuttimille, projektorille ja tv:lle.
 

rajani

Käyttäjä
Liittynyt
18.2.2007
Viestejä
12 789
Kaupunki
Lahti
Rohkeneeko ehdottaa DIY-henkistä ratkaisua valitsemaasi telineeseen, niin että hankit samantyylisen taustalevyn siihen kuin itse teline on ja asennat sen muutaman sentin raolla laitetason taakse. Jokin akryylilevy tai tumma pleksi saattaisi toimia. Sen levyn taakse voit sitten laittaa tarrakiinnitteiset kaapeliorganisaattorit, jolloin saat kaapelit nippuun. Johdot voit ohjata levyn alakautta ja taustalevyn takana tv:n taakse.
 
Ylös