Kaapeleiden hinnat ihmetyttää.

Atheris

Käyttäjä
Liittynyt
30.11.2009
Viestejä
218
Katselin vknl. varsovassa hifi lehtiä, ja ihmetys oli suuri kun kaiutinkaapeleiden hinnat ovat lievästi sanottuna eritasolla kuin suomessa. Esim. Audioquest rocket 88 maksaa 200 pln eli 50 eur metri, kun taas suomessa hinta palttiaralaa 190 EUROA / m (verkkokauppa). Eli onko tätä piuhaa saatavilla sekä metritavarana sekä valmiikisi tehtyinä. Voiko hinta todella nousta noin huimasti jos joku on lätkässy valmiiksi liittimet päihin ??? Täytyy vissiin raahata kaapelia puolasta kotia metritolkulla ******* :D
 

Atheris

Käyttäjä
Liittynyt
30.11.2009
Viestejä
218
kimmosto sanoi:
Alle 10 €/m saa kunnon kajarikaapelia.

Varmasti saa, se ei ollut tässä pointti vaan lähinnä hinta erot suomen ja puolan välillä. Ja ihmetys valmiin ? ja metritavara kaapelin välillä.
 

Aux

Käyttäjä
Liittynyt
9.2.2009
Viestejä
5
Verkkokauppa onkin varsinainen ryöväri.
Ensin tehdään halvan maine ja heti seuraavassa vaiheessa aletaan rahastamaan.
Samalla tavoinhan nämä muutkin ovat toimineet. Hong Kong, Robin hood ja Tarjoustalo.
Halvalla noista saa ainoastaan romua. Kaikki muu on samanhintaista tai kalliimpaa, kuin muualla.
 

v-a

Käyttäjä
Liittynyt
28.11.2007
Viestejä
9 704
Kaupunki
Helsinki
Se on se kysynnän ja tarjonnan laki. Eri markkinoilla samasta tavarasta saa eri hinnan. Eri markkinoita eivät ole vain eri maiden mrkkinat. Myös valmiiden tuotteiden markkinat ja diy-mrkkinat ova usein kokonaan omat asiansa.

:) v-a
 
K

ksaunisto

Janne-ii sanoi:
Saako udella mitä kaapelia tai kaapeleita tarkoitat?

Tuo heitto oli tyylipuhdas puukorvaprovo, joka jatkuu...
Spirit 225 ja 240 eli hopeoidut 2.5 ja 4.0 mm2. Mulla varmaan toimisi omasta mielestäni mitkä tahansa lamppujohdot, jotka johtavat sähköä. Kokonaisuuksia olisi tietysti hauska vertailla; minun setti Ohlsoneilla ja lamppujohdoilla vastaan 100k€ huippusetti niille parhaiten sopivilla arvokaapeleilla meidän olkkarissa. Saa tulla yrittämään :D
 

suj

Käyttäjä
Liittynyt
3.9.2006
Viestejä
1 292
Kaapelit nyt ylipäätään on suurin kusetus koko hifin historiassa. Tosin onhan niissä kuultavia eroja, mutta nekin ovat aina selitettävissä vertailuissa sähköisillä arvoilla. Kyllä itsekin kuulin kännissä eron oman diy-kaapelin ja transparentin rca-kaapelin välillä, mutta kumpi sitten oli parempi, vai olinko vain humalassa?

Tuo John Dunlavyn juttu on aika kaikenkertova: http://www.verber.com/mark/ce/cables.html

Tosin? Jos mielukuvilla saa luotua itselleen paremman äänen, niin onko se väärin? Ei kai, jos on tarpeeksi tyhmä ja rahaa riittää.


edit: kimmosto varmaan tietää... muuttamalla jakosuotimesta vaikkapa yhden vastuksen arvoa 0.2Ohm saadaan suuremmat erot kuin millään kaapeleilla :D
 

rajani

Käyttäjä
Liittynyt
18.2.2007
Viestejä
12 789
Kaupunki
Lahti
Lainaus poistetusta viestistä:

Niinpä unohdinkin, Gretch, ja unohdin vielä senkin, että usein kuulee uudet kaapelit kytkettävän käyttöön lähes välittömästi kun ne on kotiin kannettu.

Tämä on totta, jos yleensä kaapeleilla on mitään merkitystä ko. käyttäjän laitteistossa. Jollei niillä ole merkitystä niin saa käyttää kuinka huonoja kaapeleita tahansa. Sale^:n kommenttiin sellainen lisäys että vain kalliit kaapelit ovat...kuinka sen sanoisi: rahastusta. Alle satasen kaapeleissa taas hinta selittyy usein käsityön hinnalla. Ulkomaisissa kaapeleissa päälle tullit ja alvit. Monilla aloilla se tieto kuinka asia tehdään maksaa, ei niinkään se itse työ.

Seuraava aiheesta vitsailija saa pienen loman foorumilta.
 

anttmaki

Käyttäjä
Liittynyt
3.11.2009
Viestejä
311
Eiköhän olisi jo aika siivota foorumia näistä viestiketjuista...
 

rajani

Käyttäjä
Liittynyt
18.2.2007
Viestejä
12 789
Kaupunki
Lahti
anttmaki sanoi:
Eiköhän olisi jo aika siivota foorumia näistä viestiketjuista...

Ketjua on siivottu rankemmalla otteella. Jos ei kuule kaapeleissa eroja tai oma laitteisto ei tuo niitä esiin, niin ei tarvitse osallistua keskusteluihin.
 

ahaapalainen

Hifiharrastaja
Liittynyt
1.8.2006
Viestejä
11 121
Kaupunki
Oulu
rajani sanoi:
Sale^:n kommenttiin sellainen lisäys että vain kalliit kaapelit ovat...kuinka sen sanoisi: rahastusta. Alle satasen kaapeleissa taas hinta selittyy usein käsityön hinnalla. Ulkomaisissa kaapeleissa päälle tullit ja alvit. Monilla aloilla se tieto kuinka asia tehdään maksaa, ei niinkään se itse työ.

"Alle satasen kaapeli" on vähän suhteellinen käsite. Se on aika paljon metristä liittimetöntä kaiutinpiuhaa, mutta satasen metrinen välijohto ei ole minusta erityisen kallis.
 

kre

Käyttäjä
Liittynyt
4.6.2007
Viestejä
7 955
rajani sanoi:
Jos ei kuule kaapeleissa eroja tai oma laitteisto ei tuo niitä esiin, niin ei tarvitse osallistua keskusteluihin.

Aika outo linjaus, tai sitten epäonnistunut sanavalinta. Siis puukorvien ei tarvitse osallistua enää mihinkään keskusteluun missään? >:D
 

rajani

Käyttäjä
Liittynyt
18.2.2007
Viestejä
12 789
Kaupunki
Lahti
kre: pidä sitä epäonnistuneena sanavalintana, mutta tarkoitin vain tätä ketjua. Huomaathan että nämä molemmat viestit ovat myös offtopiccia (ja poistan ne lähiaikoina). Enkä usko että on olemassa puukorvia vaan on olemassa ihmisiä, jotka eivät ole kokeneet niin paljon asioita.

Paluu aiheeseen: Jos puolan kaapeleiden hinnat mietityttävät, niin se voi selittyä myös palkkatasojen erolla maiden välillä. Onhan halvempia tavaroita ostettu kautta aikojen toisista maista.
 

jjo

Käyttäjä
Liittynyt
1.11.2006
Viestejä
3 244
Kaupunki
Vantaa
Atheris sanoi:
Eli onko tätä piuhaa saatavilla sekä metritavarana sekä valmiikisi tehtyinä. Voiko hinta todella nousta noin huimasti jos joku on lätkässy valmiiksi liittimet päihin ??? Täytyy vissiin raahata kaapelia puolasta kotia metritolkulla ******** :D

kyllä se voi nousta vaikka kuinka huimasti. esim. niinimäen hinnastossa oyaiden across 750 välikaapeli metritavarana 29 euroa metri ja tehdasterminoituna 172 euroa metri. tuo nyt on välikaapeli, mutta silti. eli turha lähteä puolaan asti, kyllä kaapelia saa metritavarana suomestakin. vaihtoehtoisesti vaikka sitten kauppiaan terminoimana, mutta ei sekään tietty ilmaista ole, kyllä ne kunnolliset liittimetkin maksaa.

enemmän mä ihmettelen vaikkapa gradon hinnoiottelua jossa täsmälleen saman tuotteen hinta yli tuplaantuu matkalla.
 

jjahifi

Käyttäjä
Liittynyt
24.2.2007
Viestejä
16 244
Kaupunki
Kaarina
rajani sanoi:
Enkä usko että on olemassa puukorvia vaan on olemassa ihmisiä, jotka eivät ole kokeneet niin paljon asioita.
:D

Itse olen samoilla linjoilla kimmoston kanssa. Mulle riittää vallan mainiosti Clas Ohlsonin paremmat johdot yhdessä metritavarana ostetun kajaripiuhan kanssa. Nykyisellä setilläni en ole huomannut eroja muualla kuin vinyylinvinguttimen ja etuvahvistimen välisen johdon osalta, mutta sekin on selitettävissä vallan mainiosti normaaleilla sähköisillä suureilla. Muissa kohteissa eroja en ole kuullut, mutta mun setti onkin hengeltaan jurakautinen.

Ja kyllä, kyllä minulla on paljon asioita äänentoistosta kokematta vaikka värkkien valinta onkin viimeisen neljännesvuosisadan aikana alkanut lähestyä laitteita, jotka ovat mahdollisimman tunnottomia välikaapeleiden valinnoille yms. Tosin tuo ei ole ollut valintaperusteiden listalla vaan sivuseuraus muista valintaperusteista...

t. jjahifi
 

rajani

Käyttäjä
Liittynyt
18.2.2007
Viestejä
12 789
Kaupunki
Lahti
On olemassa paljon edullisia kaapeleita, jotka toimivat niissä laitteistoissa, jotka ovat tunnottomia kaapeleiden sähköisille arvoille, geometrialle tai maavaipan kytkentätavalle. Näistä voisin mainita seuraavat ja kuvailla niiden äänellisiä ominaisuuksia:

ClasOhlson RCA 1m - Tarkka mutta jollain tavalla hieman sävyttömän harmaa ääni. Vertaus ikkuna-analogiaan, kuin olisit jättänyt ikkunoiden lasit pesemättä keväällä kun aurinko alkaa paistamaan ja lasissa on harmaa kalvo.
Cordial RCA 1,5 m - Edellistä skarpimman tuntuinen, mutta aivan kuin pientä säröä äänessä. Ikkuna-analogia: syysmyrskyjen jälkeen lasissa on pihkalla tarttuneita havunneulasia ja hiekkaa.
Shultz 1 m - Aavistuksen utuinen, mutta jännällä tavalla yhdistää yksittäiset äänet isommiksi kokonaisuuksiksi. Ikkuna-analogia: Katsot ulos rankalla vesisateella kun vesi valuu ikkunaa pitkin etkä näe tarkasti ulos.

Eli 10-30 eurolla saa kaapeleita, mutteivat ne ole niin täydellisiä kuin moni haluaisi. Jos joku löytää hyvän kaapelin reseptin omissa kokeiluissaan, niin tottakai hän pyytää siitä enemmän rahaa.
 

kre

Käyttäjä
Liittynyt
4.6.2007
Viestejä
7 955
rajani sanoi:
Enkä usko että on olemassa puukorvia vaan on olemassa ihmisiä, jotka eivät ole kokeneet niin paljon asioita.

Tämän palstan puukorviksi julistautuneilla on aika paljon tietoa ja kokemusta kaikennäköisestä, tai näin olen ainakin ymmärtänyt. Ehkä se kokemus auttaa asettamaan asioita oikeisiin mittasuhteisiin.
 

v-a

Käyttäjä
Liittynyt
28.11.2007
Viestejä
9 704
Kaupunki
Helsinki
Kannataa muistaa sellainenkin asia kun hintaluokat. Eri tuoteryhmissä meille kuluttajille muodostuu käsitys hintaportaista. Vahvistimissa ja cd-soittimissa esimerkiksi 200-250, 350-500, 1000-1500, 2000-2500, 4000, 6000, 8-10000 euroa luokat tai sinnepäin. Markkinoden ja omasta psykologiastamme johtuen valmistajien kannattaa suunnitella tuotteitaan näihin luokkiin. Suuri valmistaja pyrkii kattamaan kaikki hintakategoriat, joku pyrkii erikoistumaan ala- ja keskitasoon, toinen keski- ja yläluokkaan ja joku keskittyy vain ylätasoon. Kuten tiedämme: 1) havaitun laadun ja hinnan suhde toisiinsa ei ole suoraviivainen, 2) ylemmmän hintaluokan tuote ei automaattisesti ole parempi kuin edullisemman, 3) makuasiat vaikuttavat, 4) kaikki eivät huomaa kaikkia eroja ja 5) voimme kokea kalliimmasta tuotteesta muutakin mielihyvää kuin konkreettinen paremmuun äänenlaadussa.

:) v-a
 

rajani

Käyttäjä
Liittynyt
18.2.2007
Viestejä
12 789
Kaupunki
Lahti
kre: Huomasitko yllä kun jjahifi selitti saman asian? Eli valitsemalla tietynlaiset laitteet saat samalla niiden laitteiden äänelliset ominaisuudet kaapeleiden suhteen. Osassa kaapelit vaikuttavat ja osassa ei. Jos kaapelit eivät vaikuta niin asia ei kiinnosta. Se ettei kaapelit vaikuta omassa laitteistossa, ei oikeuta terrorisoimaan muiden keskustelua aiheesta. Joskus taas vaikutus on niin mitättömän pieni ettei siitä halua maksaa edes 10 euroa. Silloin on tehtävä päätökset sen hetkisen mielipiteen suhteen.

DIY-harrastajilla on tässä pieni etumatka, koska usein kaapelien tekemiseen vaadittavat tarvikkeet ovat edullisia, mutta ongelmaksi jää löytää se oikea geometria ja kaapelilaatu. Jos useiden kokeilujen jälkeen tulos lähestyy nollaa, niin turhauttaahan se kun toinen harrastaja löytää äänellisesti paremman ratkaisun vain Tilaus-nappia painamalla.
 
Ylös