Käytetyn ja edullisen hifin puolesta!

fozi

Käyttäjä
Liittynyt
6.12.2006
Viestejä
394
Kaupunki
Vantaa, Matari
Hifin ei tarvitse välttämättä olla kallista. Käytettyjä laitteita liikkuu jokseenkin hyvään tahtiin ja se onkin eräs hifiharrastuksen suola - missä muussa harrastuksessa voit ostaa vuosia käytetyn harrastevälineen ja todeta, ettei se juuri uudesta eroa? Toiset saatavat kutsua käytetyn/edullisen harrastajia köyhiksi, minä nimitän meitä järkeviksi (+elän opiskelijabudjetilla :D)

Ajattelin, että voisi olla aiheellista ja mielenkiintoista listailla tänne käytettyjä/muuten edullisesti tehtyjä hifiostoksia. Mielenkiintoista siksi, että näkisi miten hyviä kauppoja harrastajat ovat solmineet ja hyödyllistä siksi, että tulisi todettua, että käytettyinä löytyy laatutavaraa edullisesti.

Tämän ketjun tarkoituksena on myös innostaa seuraamaan myyntifoorumeita täällä, Hifimaailman sivuilla, Huuto.netissä, Keltaisessa porsissä, hifiliikkeiden sivuilla jne. Toivottavasti tämä myös innostaa potentiaalisia kauppiaita laittamasta laitteitaan entistä hanakammin myyntiin (ja edulliseen hintaan tietysti ;)). Täällä mainitun ostetun laitteen ei tarvitse välttämättä olla käytetty, se voi olla esim. tarjouksesta bongattu tai liikkeessä tingitty. Tuleepahan samalla mainostettua, missä liikkeissä voi tinkiä ;)

Oma laitteistoni on kaiutinkaapeleita lukuunottamatta ostettu käytettynä, lähes kaikki ovat olleet kuin kaupan hyllyltä.

- DVD-soitin: Sony DVP-700V, ovh 400€, maksettu 40€ kaverille
- CD-soitin: Sony SCD-XB770, ovh 4700 mk eli 780€, maksettu 130€ Huuto.netissä
- Viritinvahvistin: Pioneer VSX-D2011, ovh n. 1300€, maksettu 500€ kaverille
- Kaiuttimet: Audiokit AW-10 Excel, osat ovh 680€ + viilutus, maksettu 600€ kasattuna, hifiharrastajat.org
- Kaiutinjalustat: NorStone 60 cm, ovh 100€ pari, maksettu 50€, hifiharrastajat.org
- Kuulokevahvistin: Creek OBH-21, ovh (nykyään) 270€, maksettu 122€ Huuto.netissä
- Kuulokevahvistin: Cavalli-Kan Kumisa III, osat ovh. n. 170€(?), ostettu samaan hintaan kasattuna.
- Kuulokkeet: Sennheiser HD 650, ovh vähintään 280€, vaihdettu AT A900 kuulokkeisiin, hifiharrastajat.org (ulkomailta tilattuna uutena 135€+posti).
- Välikaapelit: Van den Hul The Name 1m, ovh 70€, maksettu 35€ Huuto.netissä
- Välikaapelit: Musical Blue 1,25m, Ovh 79€, maksettu käyttämättömistä 50€, hifiharrastajat.org

Setin kokonais ovh-arvo liikkuu jossain 3700€ korvilla, maksettu on noin 1700€. Tarkoitus ei ole elvistellä, vaan osoittaa konkreettisesti miten suurista säästöistä voi olla kysymys, kun jaksaa metsästää käytettyjä laitteita.

Ei muuta kuin muutkin vaan listoja kirjoittelemaan ;)
 

Volta

Käyttäjä
Liittynyt
1.8.2006
Viestejä
3 297
Kaupunki
Turku
Kannatan itse samaa harrastusfilosofiaa, koska muuhun ei ole varaa. Kaikki laitteeni olen hankkinut enemmän tai käytettynä kirppareilta ja netistä. Hintoja en ala tähän listaamaan, ettei muille tule kade tai paha mieli! ;) >:D
 

alspe

Käyttäjä
Liittynyt
13.3.2007
Viestejä
14 874
Kaupunki
Tampere
Tiedän myös erään kokeneen harrastajan joka on keräillyt laitteitaan eräänlaisistä metallisista "laatikoista"! :D Ja halvalla. Itsekin olen kartoittamassa kyseisiä mestoja. Harmi vaan kun vaikutamme maantieteellisesti samalla alueella :D
 

Mika K

Hifiharrastaja
Liittynyt
31.7.2006
Viestejä
13 386
Kaupunki
Olut, eikun Oulu..
Kyllä sitä sieltäkin saattaa löytöjä tehdä ;) Itse tosin noudatan hieman erilaista harrastusfilosofiaa eli hommaan mieluummin sitä mitä haluan (ja mihin rajat riittää) kuin sitä mitä sattuu löytymään. Harvemmin ne tuuletkaan purjevenhoa oikeaan paikkaan kuljettaa ilman omistajansa omia toimia. Ainakaan useimmiten.

Tämän hetken setistä lienee kaikki muu hommattu käytettynä, paitsi demolaitteena hommattu etunen ja uutena ostetut kaiutinpiuhat ja roikka. ja yksi rasia taitaa olla uutena ostettu kun tarkemmin asiaa mietin. Ja osa onkin sitten jo vintegea tai muuten vaan vanhaa eli moista enää tuotannosta löydy, ainakaan meikäläisen tavoittelemissa hintaluokissa esmes Garrard 401 pyöritin. Laskeskelin tuossa joskus tuon oman setin hintaa uutena ja kylmät väreet iski, kyllä käytetyn hommaaminen saattaa olla ihan kannattavaa.. :D
 

fozi

Käyttäjä
Liittynyt
6.12.2006
Viestejä
394
Kaupunki
Vantaa, Matari
Joo no itsekin mietiskelin, että onko "hyvien tapojen mukaista" laittaa hintoja kaikille näkyviin.. Mutta päädyin kuitenkin laittamaan, että olisi konkreettisia esimerkkejä. Vastaavanlainen ketju on ollut varsin suosittu head-fi.orgissa.
 

rajani

Käyttäjä
Liittynyt
18.2.2007
Viestejä
12 789
Kaupunki
Lahti
Itsekin olen käytettyjen hankkimista täällä mainostanut, mutta aloin nyt miettimään että kukas ne uudet sitten ostaa, jos me kaikki ostamme vain käytettyjä tai demokoneita. Kaikki muu on nyt käytettynä hankittua paitsi DAC, yleiskaukosäädin ja DVD-soitin (kaksi viimeksi mainittua on saatu lahjaksi).

Levyjäkin etsiskelen divareista ja tarjouskoreista, mutta antaa valinnoistaan varmempien ostella lisää hyviä laitteita uutena että saamme niitä joskus käytettynä bongailla myyntipalstoilta. Mielestäni hyvä käytetty laite on sellainen, missä on kaikki uutena paketissa ollut mukana. Todellinen helmi on taas sellainen, millä on ikää jo paljon, mutta kunto ei uutta häpeä.
 

Lumia

Käyttäjä
Liittynyt
9.11.2006
Viestejä
2 958
Leben 1600€ käytettynä toiselta harrastajalta (ovh 2500€) (takuutakin jäljellä)

Xindak Dac-5 Demona 495€ (ovh silloin oli 643€)

Slimdevices Squeezebox3 200€ toiselta harrastajalta (ovh silloin oli 325€)

Squeezeboxiin tarvittavat verkkohässäkät (gigan nopeuksiset) Pixmaniasta muutamalla kympillä

Qnapin 500 gigainen verkkoasema halvalla briteistä, jossa Slimserver pyörii (hintaa en viitsi sanoa, kun sille on nykyään suomalainen jälleenmyyjä)

Kaapeleita käytettynä ja Niinimäen Kimmolta. Yksi parhaista kaapeleistani on hänen punomansa hopeakaapeli kiristettävin liittimin. Ei niitä hintoja kyllä muista. Niinimäeltä olen ostanut uutena, muuten kaikki käytettynä ja muutettavissa ostohintaan myymällä.

Aiemmassa setissä oli mm. Primaluna Prologue One, jonka sain silloin mielestäni edullisesti demokoneena tonnilla. Oli korvaavat putket, jotka oli kyllä ihan *****. Tuli vähän lisähintaa, kun veivaili uusia putkia. Sain melkein omani silti takaisin myymällä. Enää en varmaan saisi, kun putkilaitteita tulee uusia kokoajan.

Uusimmat hankinnat on 280€+postikulut modatusta pleikkarista, joka on ääneensä nähden halpa hinta. Aivan jumalattomasti on tullut kaikkea kokeiltua. Rahaa on palanut, mutta onneksi käytettynä ostetuista laitteista olen saanut yleensä omani takaisin. Joistain jopa enemmän. Ainut minkä justiin ostin uutena oli levysoittimeen esivahvistin, kun sain niin hyvän tarjouksen mihin sisältyi toimitus ihan kotisuomesta. Ja kun levysoitinta ei vielä ole ja vahvistimessa ei ole levysoitinliitäntää oli turvallisempaa ostaa Hifimaailman testivoittaja ilman sen kummempia vertailuja. Se kun oli vielä vertailun edullisimmasta päästä. Nyt sitä sitten metsästetään käytettyä Pro-jectia tai Regaa, mutta ei ole vielä löytynyt. Suosin siis kanssa käytettynä ostamista, kun ei ole rahaa tolkuttomasti laittaa laitteisiin ja viimeisimmän ostoksen jälkeen löin auton parkkipaikalle, avaimet avainkaappiin ja kävelen. Säästän hyvin äkkiä bensoissa ne rahat. Näin on kuviteltu.

Toisaalta sitten ajan 20 vuotta vanhalla autolla, joka nyt seisoo parkkipaikalla, että voi harrastaa hifiä ja musiikkia. Valintakysymyksiä. Kaverini, joka ajaa uudella mersulla päivitteli vahvistimeni kallista hintaa taannoin. Sanoin vaan, että ne on niitä valintakysymyksiä. Meeppä kattomaan tuota mun autoa parkkipaikalle. Autoon on kuitenkin jokseenkin yleisesti hyväksyttävää ja luontevaa hankkia vaikka 50 tonnin laina. Jos vahvistin maksaa tonnin ja säästät sen rahan jostain muusta kuin ottamalla lainaa, niin se onkin ihan eri asia. Se on hulluutta. Ei mulla mitään vastaan olisi, että olisi varaa ostaa uusi auto. Todennäköisesti kumminkin elämä tulee olemaan sellaista, että pitää valita joku asia toisen edelle rajallisen budjetin puitteissa ja meikä valitsee käytetyn hifin ja musiikin hankinnan :) Believe me, tästä on keskusteltu kerta jos toinenkin kotona.EDIT: Niin ja Infinityn kajarit (en muista mallia) ostin joskus käytettynä ja samaan hintaan myin vuoden päästä pois. Rega Apollon ostin uutena ja sen myydessäni hävisin puolitoista sataa. Usherin lattiakajarit ostin uutena ja myymällä hävisin myös puolitoista sataa. Heedin kuulokevahvarin hankin uutena ja se meni kiertoon ja siinä hävisin myös x-summan rahaa. Ne kirpaisi niin paljon, että olen pyrkinyt hankkimaan vain käytettyjä laitteita nykyään. Ainakin pitää olla hemmetin varma, että laite tulee pysymään kaapissa todella kauan, jotta sellaisen voi ostaa uutena. Näin harvoin on.
 

Karlsson

Hallituksen jäsen
Liittynyt
4.6.2007
Viestejä
11 347
Kaupunki
Helsinki
Tässä kun kelailen asiaa, niin tällä hetkellä ainut uutena ostettu asia setissäni on vinyylipyöritin. Rasia ja varsikin on demo-rompetta.
 

Volta

Käyttäjä
Liittynyt
1.8.2006
Viestejä
3 297
Kaupunki
Turku
Nyt kun tarkemmin mietin, niin onhan nuo AT95E-rasia ja Gradon HF-1 -luurit ostettu uutena. Uushankintojen prosenttiosuus niistä kaikista vajaasta sadasta käsien läpi kulkeneesta hifilaitteesta on aika pieni...
 

Lumia

Käyttäjä
Liittynyt
9.11.2006
Viestejä
2 958
Ostin eilen puoli tuntia käytetyn AT95E rasian edullisesti. :D Koomisinta on tosiaan se, että vinyylisoitinta ei vieläkään ole.

Ainiin ja luurit vielä listaan:

AKG K-701 uutta vastaavat postikuluineen 160€ (Hifistudion takuuta rutkasti jäljellä)
Sonyn MDR SA-5000 pöyristyttävän halvalla jenkeistä. Oli uudet, mutta hintaa en halua kertoa. Verotus vähän "unohtui".
 
N

Nikke Tahtoman

rajani sanoi:
Todellinen helmi on taas sellainen, millä on ikää jo paljon, mutta kunto ei uutta häpeä.

Löysin itsekin hiljattain tuollaisen.. Akai AT-93 viritin vuosimallia -90, mutta vastaanotto-ongelmien ja kiinnostuksen puutteen vuoksi käytännössä käyttämätön. Eräänlainen NOS -viritin siis, heh.
 

Karlsson

Hallituksen jäsen
Liittynyt
4.6.2007
Viestejä
11 347
Kaupunki
Helsinki
Nikke Tahtoman sanoi:
Löysin itsekin hiljattain tuollaisen.. Akai AT-93 viritin vuosimallia -90, mutta vastaanotto-ongelmien ja kiinnostuksen puutteen vuoksi käytännössä käyttämätön. Eräänlainen NOS -viritin siis, heh.

Kas, mulla on samanlainen. Kiinnostuksen puutten takia hyllyssä odottelemassa sopivaa hetkeä.
 

Jyrki_P

Hifiharrastaja
Liittynyt
2.8.2006
Viestejä
8 932
Kaupunki
Lahti
Olen saanut uusista tuotteista tingatessa 10-30 pinnaa pois hinnoista, joten pitkä matka ei jää aina käytetyn hintaan. Ohjevähittäishintaahan ei kukaan hifistä maksa. Siksi vertailu niihin ei välttämättä anna oikeaa kuvaa käytettynä ostamisen edullisuudesta. Ja uusi on aina uusi, tunnet laitteen ja sillä on täysi takuu.

Tällaista näkökantaa :)
 

Lumia

Käyttäjä
Liittynyt
9.11.2006
Viestejä
2 958
milesdavis sanoi:
Olen saanut uusista tuotteista tingatessa 10-30 pinnaa pois hinnoista, joten pitkä matka ei jää aina käytetyn hintaan. Ohjevähittäishintaahan ei kukaan hifistä maksa. Siksi vertailu niihin ei välttämättä anna oikeaa kuvaa käytettynä ostamisen edullisuudesta. Ja uusi on aina uusi, tunnet laitteen ja sillä on täysi takuu.

Tällaista näkökantaa :)

Tuo on totta. Itse mietin aina mitä laitteesta oikeasti liikkeessä joutuu maksamaan ja mietin vasta sitten onko kyseessä merkittävästi edullinen käytetty. Yleensä ostan käytetyn joka on oikeasti edullinen ja takuuta jäljellä.
 

Lumia

Käyttäjä
Liittynyt
9.11.2006
Viestejä
2 958
On käynyt niin, että on venailtu viikkotolkulla uutta laitetta. Käytetyt tulee yleensä kauppakumppanista riippuen samalla viikolla, kun kauppa on sinetöity.
 

Tawe

Vuoden Hifiharrastaja
Hallituksen jäsen
Hifiharrastaja
Liittynyt
12.9.2006
Viestejä
14 119
Kaupunki
Kuopio
Samoilla linjoilla Mika K:n kanssa, eli pyrin ostamaan sitä mitä tiedän haluavani, en vain sitä mitä on tarjolla. Uusista tuotteista olen saanut 20-40% alennuksia, olen ostanut myös ex-demo tuotteita ja kyllä, olen ostanut myös käytettyjä, esim. levysoitintani en olisi koskaan voinut hankkia uuden hinnalla.
 

rajani

Käyttäjä
Liittynyt
18.2.2007
Viestejä
12 789
Kaupunki
Lahti
oliver sanoi:
Tuo on totta. Itse mietin aina mitä laitteesta oikeasti liikkeessä joutuu maksamaan ja mietin vasta sitten onko kyseessä merkittävästi edullinen käytetty. Yleensä ostan käytetyn joka on oikeasti edullinen ja takuuta jäljellä.

Tuo on muuten hyvä pointti. En nyt tapaa arvostella kenenkään pyyntihintoja vaan joskus ei käytettynäkään saa halvalla ja ei takuutakaan ole jäljellä, esim. nuo allekirjoituksen kajauttimet. Oma vika tietysti kun en tingannut tarpeeksi sinnikkäästi. Olisi ehkä kornia linkittää myynti-ilmoitus tähän, joten jätän sen tekemättä :D
 

roiene

Käyttäjä
Liittynyt
20.8.2006
Viestejä
1 636
rajani sanoi:
Itsekin olen käytettyjen hankkimista täällä mainostanut, mutta aloin nyt miettimään että kukas ne uudet sitten ostaa, jos me kaikki ostamme vain käytettyjä tai demokoneita.

Minä :D :D, jonkunhan sekin on tehtävä. Tosin olen alkanut pääoman loppuessa siirtyä tuonne yrjömäen roskalavaosastolle.
 

alspe

Käyttäjä
Liittynyt
13.3.2007
Viestejä
14 874
Kaupunki
Tampere
Varsinainen harhaluulo (dvdplazan puolella ainakin) on, että itse tekemällä (kaiuttimet) saisi laatua halvemmalla.
Merkkikaiuttimia voi ostaa käytettynä, mutta osia itse-rakennettaviin harvemmin löytää käytettynä.
 
Ylös