Käytetty hifi ulkomailta

alspe

Käyttäjä
Liittynyt
13.3.2007
Viestejä
15 027
Kaupunki
Tampere
Moron,

onko porukoilla kokemuksia käytettyjen hifilaitteiden ostosta ulkomailta? Ebaysta varmasti joku on uskaltanut ostaa jos myyjällä on hyvä palaute, mutta itseä kiinnostaa tuo Hifimagasinetin myyntiosasto. Siellä olisi esim. etsimäni Primare D20.

Kertokaapas onko kusetettu jos ostelee tuolta yksityisiltä?
 
alspe sanoi:
Moron,

onko porukoilla kokemuksia käytettyjen hifilaitteiden ostosta ulkomailta? Ebaysta varmasti joku on uskaltanut ostaa jos myyjällä on hyvä palaute, mutta itseä kiinnostaa tuo Hifimagasinetin myyntiosasto. Siellä olisi esim. etsimäni Primare D20.

Kertokaapas onko kusetettu jos ostelee tuolta yksityisiltä?

Tuota kautta en ole koskaan ostanut. Olen kyllä vuosien mittaan ostanut roinaa ebay:n kautta ja myös suoraan eurooppalaisilta jobbareilta sekä yksityishenkilöiltä. Kusetuksia on ollut vain kerran, moinen ebay:n kautta.

Nyrkkisääntönä uskallan arvioida, että vähintään 99% yksityishenkilöistä, jotka pelaavat ko juttujen kanssa toimii rehellisesti. Mutta ei tuo paljoa auta jos se mätämuna osuu omalle kohdalle... :-\ Lisäksi uskaltaisin arvioida, että kaupan turvallisuuden kannalta homma menee turvallisimmasta vähiten turvalliseen linjalla käytetyn hifin liike -> jobbari ebayssä -> yksityishenkilö ebayssä -> jobbari muuten -> yksityishenkilö muuten. Ehkä tuon jobbari muuten ja yksityishenkilö ebayssä järjestystä voisi vaihtaa...

Itse suosittelisin joko käytetyn hifin liikkeitä tai jobbaria ebayssä. Molemmilla on paljon enemmän hävittävää kuin voitettavaa huijauksella. Lisäksi kannattaa lähetellä lukuisia sähköposteja ja kysellä lisätietoja/kuvia yms. Jos vastaukset ovat hyviä ja kuvia tulee, niin toiminnalla on tiettyä katu-uskottavuutta ja uskaltaa rahaa laittaa menemäänkin...

PayPalin käyttö vielä lisää turvallisuutta, joskin se on toisinaan vähän hankala eikä niin hirveän järkevää jos toimitaan euroalueella...

t. jjahifi
 
Itse olen pariin otteeseen hommannut jotain kohtuu arvokasta laitetta Hifimagasinetin palstan kautta ja molemmilla kerroilla homma toiminut ihan ok. Helppoakin jos toinen kotimainen taipuu edes välttävästi, tietty suurin osa naapurimaan vanhemmistakin harrastajista pärjää hyvin myös englannin kanssa..
 
Juu tätä olen nyt katselemassa. Myyjä ainakin ihan fiksusti laittanut kuvia, mutta eihän se paljon vielä kerro. Toki aina parempi kuin suoraan netistä leikatut kuvat.

Muistatko Mika paljonko pk oli Ruotsista Suomeen?

Minkäänlainen postiennakko ei ilmeisesti onnistu kun on maiden raja välissä?
 
Muutama värkki on tullut ostettua. Kokemusta on yrityksestä ja yksityisestä myyjänä. Yritys laittoi korkeamman lähtöhinnan, joten ihan jokainen ei viitsinyt sitä kohdetta huutaa, mutta lupasi parin vuoden toimintatakuun laitteelle. Kuvauksessa oli mainittu naarmut ja ne mitä kuvauksessa ei ole lueteltu, eivät sisälly kauppaan, eli rehti homma kun osaa lukea ilmoituksia.
Yksityisellä taas oli enemmän kehuja, lähtöhinta oli alempi tavaralla ja huutajia siksi enemmän. Mitään mainintaa ei ollut että laite haisee sairaasti tupakalle. Iloinen yllätys oli että mukana oli ylimääräinen kaapeli ja kaikki muukin mitä alkuperäisessä laatikossa oli.

Reilu vuosi sitten ostelin valokuvauskamaa (objektiivejä, salaman jne) ulkomailta, myös EU-alueen ulkopuolelta. Tavara oli usein kulunutta ja kuvattu sellaisesta kulmasta niin hienosti että kaikki pikku kulumat ja naarmut eivät näy, mutta toimivaa. Usein puuttui joko objektiivin takakorkki tai edestä linssinsuojus.

Kaikissa tapauksissa yhteydenpito myyjään sähköpostitse on auttanut havaitsemaan onko myyjä luotettava. Kerran myyjä lähetti tuotteen toiselle ja suostui parin päivän patistuksella palauttamaan rahat, kerran tuli väärä tavara ja myyjä palautti puolet rahoista (myyjänä: yritys), koska postikulut olisivat olleet kalliimmat kuin koko tavara. Kiina/hongkong-tavara on usein mielenkiintoisinta. Tavara maksaa $1 ja postikulut $18, esim. akkulaturi ja akku.
 
Vielä ebayn käytöstä olisi kiva kuulla kokemuksia. Itse juuri sinne rekisteröidyin. Saksan ebayssa on hyvin hifitavaraa myynnissä. Naim cd5i on 605€ nyt ja niin päin pois.

Kuinka yksityiset yleensä hommat hoitelee? Näyttäisi yksityishenkilöilläkin olevan Paypal ominaisuus. Takaako se yleensä ettei kusetusta tapahdu?

Saako ebay.de:tä millään englannin kielellä vai pitääkö alkaa opiskelemaan saksaa? ebay.com menee ilmeisesti Amerikan markkinoille ja sit on ebay.co.uk (Ison-Britannian markkinat). Mistä järkevimmin tavaraa ostaisi? Paljonko postikulut on esim. Saksasta Suomeen vaikka cd-soittimella?
 
Saksasta saa suhteellisen edullisilla lähetyskuluilla Suomeen. UK on selvästi kalliimpi ja siellähän on lisäksi punnat käytössä. Löydät samat ilmoitukset eri maitten ebay-sivustoilta. Kaikille toimii kirjautumiseen myös samat salasanat. Huutojakin voit tehdä eri sivustojen kautta samoihin kohteisiin. Tavaran kuvailujen kääntämiseen olen käyttänyt apuna babelfish-käännöskonetta ja tietenkin kirjeenvaihtoa myyjän kanssa. Mikään ei tietenkään takaa vaikka paketissa tulisi kiviä. PayPal maksuista minulla ei ole kokemusta, mutta eikö se takaa vaikkapa kiviä saadessaan rahansa takaisin? Vain kerran olen kohdannut myyjän joka ei suostunut suoraan tilisiirtoon. Huonoilla kuvilla ja kommunikaatiolla myyjän kanssa kannattaa harkita huutoa ylimääräisen kerran jos toisenkin. Kannattaa aina myös varmistaa että kuvat ovat nimenomaan myytävästä yksilöstä.

Kolme vahvistinta ja kaksi levysoitinta olen ostanut Saksasta. Lähetyskulut vaihtelivat käytetyn firman mukaan. Hidasta ja kuulemma epäluotettavaa Saksan postia harvat saksalaiset suosivat, mutta sillä taitaa 10-15 kiloa tulla jopa vain parilla kympilläkin. UPS yms. joka tulee sitten myös kotiovelle (sitten kun sattuu olemaan kotona ovikellon soidessa!) maksaa noin tuplasti. Lähetyskulutkin kuuluvat niihin asioihin, mitkä kannattaa kysyä ja varmistaa suoraan myyjältä ennen huutoansa, luki ilmoituksessa mitä tahansa.

http://babelfish.altavista.com/
 
Hifimagasinet ilmoituksen kautta olen ostanut yhdet kaapelit. Muuten homma toimi hyvin mutta Nordea rokotti sikamaiset palvelumaksut vaikka myyjän pankista antoivat tarvittavat pankkikoodit tilisiirtoa varten. Jäi sitten selvittämättä/reklamoitua mistä moiset sikamaksut tulivat...

Yleisesti, eihän tommoisen hifimagasinetin palstan kautta tilaaminen muuten eroa näistä kotimaisistakaan, vain maksuliikenne ja postiliikenne ovat vaikeammat.

Yhtä lailla kannattaa perätä kaikki yhteystiedot, selkeät valokuvat myyntiartikkelista, kilauttaa kaverille ennen rahasiirtoja ja vähän jutustaa niitä näitä että pääsee jyvälle onko siellä joku keinottelija huumehörhö vai ihan oikea hifisti. Kalliimmassa tavarassa kannattaa huomioida myös vakuutukset rahtiin.
 
Saksassa on suuret markkinat ja siksi se on erinomainen paikka tuoda hyvää käytettyä pieneen peräpohjolaan. Ihan samanlaisia ihmisiä siellä on kuin täälläkin noin luottamuksen kannalta. Minä en ole kohdannut huonoa tuuria, (mutta yksi vahvistin kyllä simahti puolen tunnin käytön jälkeen, ebay jobbarilta ostettu). EU-maksu ei saa maksaa enempää kuin kotimaan tilisiirtokaan, näin ovat säännökset. Ihan tavallisella nettipankillani olen toiminut. Siinäkin kannattaa rauhassa tutustua, mihin ruutuihin rastin laittaa yms. Muuten voinee tulla ylimääräisiä maksuja.

Tilisiirtoa ei ebay mitenkään suosittele ja siitä puuttuu heidän takeensa. Mutta eipähän mene ylimääräisiä kulujakaan. Kuinka paljon ebayn Paypalin käyttöön 'usutuksessa' on silkkaa liiketoiminta-ajatusta vaikuttimena, jääköön jokaisen harkittavaksi. Minä en todella tiedä, mitkä ovat PayPal-kulut, enkä sitä mikä on todellinen sen tuoma turva.

Nopea maksu Paypal kai on, kun EU-maksu kestää useamman päivän näkyä saajan tilillä.
 
Kiitos infosta. cd-soittimia katselin. Ja sitten testimielessä huusin tällaista tasoa. Euroopna unioniin sanotaan toimitettavan, mutta tuli vastaus, että bid cancelled, ei kuljetusta Finnlandiin. :mad:
 
alspe sanoi:
Kiitos infosta. cd-soittimia katselin. Ja sitten testimielessä huusin tällaista tasoa. Euroopna unioniin sanotaan toimitettavan, mutta tuli vastaus, että bid cancelled, ei kuljetusta Finnlandiin. :mad:

Jos haluat olla inhottava, niin raportoi harhaanjohtava ilmoitus ebay:lle. Muistaakseni tuossa tapauksessa myyjän katsotaan antaneen harhaanjohtavaa infoa... :-\

En muista sääntöjä ulkoa, mutta kannattaa ainakin tarkistaa ebay:n suhtautuminen.

t. jjahifi
 
Itse kirjoittauduin alunperin eBay:hin Ruotsin kautta. Ostoja olen tehnyt Englannista, USA:sta ja Hong Kongista hoitaen kaikki maksut PayPalilla ilman mitään ongelmia. PayPal on nopea ja maksun voi hoitaa vaikka muutaman minuutin sisällä ostotapahtumasta millä muuten saa aina myyjän hyvälle mielelle. Saksaa en ole suosinut koska sikäläiset myyjät harvoin tarjoavat PayPalia maksuvaihtoehtona (miksi?). EU:n sisältä ostettaessa tavara tulee yleensä omaan postiin. Hong Kong -ostostani jouduin maksamaan kaikenlaista lisää tullista sitä hakiessani mutta sen tietysti tiesin ja olin varautunut.

Saksasta ostamisessa lienee ainakin se hyvä puoli että laitteet sopivat suoraan täkäläiseen sähköverkkoon ja pistokekin on samanlainen. Itse en ole ostanut mitään suoraan sähköverkkoon kytkettävää, ainoastaan äänivarren, passiivisen step-upin, rasiakelkkoja, kirjoja, äänitteitä ja muuta sen tapaista.

Mitä EBayn hakutuloksiin tulee niin näyttäisi että oletusarvoisesti haetaan kyseisen maan myyjiltä. Kannattaa valita "Advanced search" ja valita sieltä hakualueeksi koko maailma jos halua varmistaa että näkee koko tarjonnan ja tarkistaa vielä mitä "eBay Shops" -linkki perushakutulosten jäljessä tuottaa.

Mitään kovin huonoja kokemuksia ei toistaiseksi ole tullut joskin hankkiessani USA:sta vanhan Pioneer SA-700 -vahvistimen alkuperäisen service manualin kesti toimitus kuukausia ja postikulut olivat aika kovat mutta kun tavara on muuten kiven alla ja vain alkuperäinen käy (ei valokopioita eikä romppuja!) niin silloin otetaan mitä on. Hieman pieleen meni myös kun ostin tosihalvalla Englannista Garrardin alkuperäistä ohjekirjaa. Sain pelkät kannet joiden välissä oli valtaisa nippu 60-luvun brittiläisten hifilaitteiden käyttöohjeita, mainoslehtisiä ja kytkentäkaavioita ja kaksi kappaletta Garrardin alkuperäistä plintti templatea. Jäin siis kuitenkin hyvälle voitolle. Garrardin käsikirja tuli myöhemmin toiselta taholta.

Juhani
 
Itse olen eBaytä käytellyt n. 6 vuotta ja tavaraa, jonkin verran myös hihiä, on tullut hankittua ympäri palloa, Korea, Brasilia ja Uusi-Seelanti taitaa olla eksoottisimmat paikat. Japanin Yahoo-huutokaupasta löytyy paljon kivaa ja usein hyväkuntoista tavaraa jota on vaikea löytää Euroopasta saati sitten täältä pohjolan perukoilta. Ymmärrettävästi maksut ja kommunikointi aiheuttavat hieman enemmän päänvaivaa.

Maksut Euroopan ulkopuolelle olen hoitanut PayPalin kautta, jonkin verran myös Moneybookers ja Payson (Ruotsi). PayPal on ostajalle erittäin luotettava, ne harvat kerrat kun olen joutunut rahoja peräämään on homma toiminut vaivattomasti. Myyjän täytyy siis todistaa että tavara on tullut perille näissä tilanteissa. Ongelmia voivat aiheuttaa lähinnä tilanteet joissa tavaran kunto poikkeaa hieman kuvauksesta.
"Huijatuksi" olen joutunut kolmisen kertaa joista kerran jäi rahat sille tielle koska en viitsinyt parin dollarin takia täytellä kaavakkeita.
 
Kerran huusin jenkkien ebaysta CD-soittimen (Wadia). En saanut sitä koskaan, sillä paketti katosi matkalla. Myyjä joutui palauttamaan rahani, eikä ainakaan minun tietojeni mukaan saanut myöskään soitinta takaisin. Saattoi tyyppiä hieman hatuttaa. Olisi tietenkin pitänyt vakuuttaa lähetys, oppia ikä kaikki.

Ja alspe, älä koskaan aliarvioi aitoeurooppalaista arroganssia. Kaveri katsoi että jaaha, taas yritetään Euroopan ulkopuolelta huudella. Eurooppa = Saksa + Ranska + Britannia.
 
Head-Fi nimisen palstan kautta olen ostellut kuulokkeita useat kerrat (jenkeistä). eBaystä on myös pari kertaa jotain pientä tullut huudeltua, lähinnä kaapeleita ja jotain tilpehööriä (Englannista ja jenkeistä). Audiogonissa olen myös jäsenenä ja olen pari kertaa ollut myyjiin yhteyksissä mutta en koskaan kuitenkaan ole päätynyt mitään ostamaan. Aina ovat olleet valmiina postittamaan Suomeen kuitenkin. Kommunikointi on hoitunut ongelmitta ja maksu menisi aina PayPalin kautta luottokortilla kätevästi.

Koskaanhan ei ole mitään ongelmia ollut missään ostoksissa vaikka kymmeniä on tullut tehtyä.
 
Myös pari kertaa Saksan Ebaysta. Maksut IBAN/ SHIFT- tunnuksin kuin tyhjää vaan. Niitä olen myös kysynyt myyjiltä, kaikki eivät ilmoita etukäteen. Myös ilmoitus "Nicht Finlannd" ei ole aina este. Voi kysyä ( Fragen...) myyjältä ennen huutoa. Lupasi toimittaa, mutta huutojen loppuvaiheessa ( varsinainen kliimaksi!) jäin toiseksi luultavasti sekunneista riippuen. Ja ilmeisesti Saksa-Suomi-Saksa- sanakirjalla pärjää! Vielä bonuksina positiiviset pisteet/kommentit! :)
 
Onko ebayssa tullut muutoksia? Vaikkei tämä nyt minulla hifiin liittynyt, totesin etten voi edes kysyä myyjältä huudettavana olevasta tuotteesta saati huutaa, vaikka olen vanha jäsen. Alkaa peräämään luottokortin numeroa, jotta voivat tarkistaa sen! Lähetin asiakaspalveluun kysymystä että mitä nyt tehdä ja olen pettynyt.
 
Mika K sanoi:
Qe? Meikäläisellä näyttäis toimivan ihan normaalisti..

Oletko antanut aiemmin luottokortin numeron? Minä en koskaan. Tulee ilmoitussivu minulle mikä on liitteenä. Ja kun klikkaa siitä, ohjautuu se verification sivulle mihin pitäisi laittaa kortin numerot ja jäädä odottelemaan miten kauan se sitten kestää.

[ylläpito on poistanut liitteen]
 
Back
Ylös