Käypä hinta vinyylille ja mistä ostetaan?

Mika

Käyttäjä
Liittynyt
3.2.2009
Viestejä
819
Otetaas pientä galluppia tähän. Paljonko maksatte levyistänne ja mistä ostatte?
 
Puhutaanko käytetyistä? Ostan helsinkiläisistä kivijalkakaupoista (Black and White, Äx, ja kaikki viiskulman liikkeet) ja maksan sen mitä ne maksaa. Viitosesta useisiin kymppeihin. Kaikki riippuu levystä ja siitä kuinka pahasti mun on pakko saada se.
 
Toistaiseksi kirppareilta hintaan 1 - 15 €. Yhden kasan olen hakenut yksityishenkilöltä.
 
Riippuen siitä onko uusi vai käytetty, harvinainen vai ei niin maksan yhdestä eurosta ylöspäin sanotaan nyt vaikkapa johonkin neljäänkymppiin asti. Joistakin harvinaisemmista voisi periaatteessa maksaa enemmänkin mutta ehkä sittenkin käytän mieluummin esim. satasen moneen ei niin harvinaiseen levyyn kuin yhteen harvinaiseen. Koska hyllystäni puuttuvia hyviä ei-harvinaisia levyjä on vielä maailma täynnä.
 
Mallas sanoi:
Kaikki riippuu levystä ja siitä kuinka pahasti mun on pakko saada se.

Näin se menee, kirpparilta ei löydy minuun makuuni yhtään mitään. Kyllä niistä kunnon levyistä on ihan oikeasti maksettava, ja olen iloinen jos hyväkuntoiset eivät maksa kovin paljon enempää kuin aikoinaan uutena :D.

Black&Whiten karut hinnat ovat saaneet minut tilaamaan halvemmalla ulkomailta.
 
Ei kannata rajoittaa itseään musan hankinnassa. Jokainen kanava on ok, jos saa sellaisia levyjä kun haluaa. Ja osa maksaa hieman vähemmän ja osa enemmän, kaikki on ok kunhan vain kokee saavansa rahoilleen vastinetta.

Oulussa kun ei tarjonta ole niin kovin hyvä, niin ebayta ja jopa huuto.nettiä tulee jonkin verran seurailtua käytettyjen suhteen. Satunnaisilla Hesan visiiteillä rahaa palaa sitten kiitettävästi esmes. lauantaina viiskulman kivijalkaputiikkeihin meni lähes 250€.. :-X
 
Täällä päin on kirppareilla kiitettävästi tarjontaa. Satunnaisia "ilmaisia" löytöjä tekee toisinaan ja lisäksi hyllykirppiksillä on lähes ammattimaisia kauppiaita, joilla on iso valikoima hyväkuntoista tavaraa. Vaikka hintaa olisi pari euroa etäkauppaa enemmän, arvostan sitä että voin tarkistaa itse levyn kunnon ja kantaa sen kotiin.

Toki tämä on mahdollista myös kivijalkaliikkeissä, mutta jostain syystä noihin en ole vielä suuremmin eksynyt.
 
Hö, täähän riippuu ihan levystä. Arvotaan nyt vaikka 20-100 väli pääasiassa. Molemmista päistä menee ohi levystä riippuen. Ostopaikka on se mistä kutakin levyä saa :D

J
 
alspe sanoi:
ebaysta ja max 5€ / kpl :D Kuka maksais enemmän? :p

Minä.

Ostan pääasiassa akselilta viiskulma-Äx-B&W. Joitain löytynyt myös Anttilasta ja Tunnelin levystä.
Hintahaarukka levyillä on laaja, keskihinnaksi tulisi ehkä jotain 15-18€.

Yritän ostaa vain levyjä joita todella jaksan kuunnella. Mielummin muutama timantti kun tonneittain p@skaa.

Edit: Ai niin, vinyyleistähän tässä oli puhe joten Tunnelin Levy ei kuulu joukkoon iloiseen.
 
Jarkko sanoi:
Hö, täähän riippuu ihan levystä. Arvotaan nyt vaikka 20-100 väli pääasiassa. Molemmista päistä menee ohi levystä riippuen. Ostopaikka on se mistä kutakin levyä saa :D

J

Aika erikoinen hintahaarukka. :-\
 
0-100€ Riippuen miten kovasti levyn haluan.
Postikulut rassaa ostamisessa ehkä eniten. :p Ihan sama mistä ostan.

Alkaa vaan lähtemään lapasista käytettyjen hinnat kun kaikki sonta on nykyään 'keräilyharvinaisuuksia' ja 'klassikoita'.
esim.
http://www.levykauppax.fi/artist/exodus/fabulous_disaster/used/
En ikipäivänä maksaisi tosta levystä kymppiä enempää.
Nytkin joku halukas saa tuon minulta alle kympillä. Ja Pleasures of the Fleshin myös.
 
peruslevyt 5-15€, harvinaisuudet 20-150€. hinnat tupaavat nousemaan, joten jokainen levy jonka "pelastat" omiin kokoelmiin on kannattavaa.
 
Eniten ostan eBay:stä laajan valikoiman takia, mutta myös kotimaiset pienet kotimaiset nettidivarit ovat kivoja täkäläiselle musiikille. Helsingissä Keltainen Jäänsärkijä ja Stupido ovat eniten mieleeni. Kuriositeettina mainittakon Hämeenlinnalainen Poppa Joe; jos ei muuta asiaa ko. kaupunkiin olekaan, niin ainakin tuolla kannattaa poiketa.
 
100€/levy alkaa olla kipukynnys levyhankinnoissa. Kaikki mahdolliset kivijalkakaupat, eli erikoisliikkeet ja kirpputorit sekä myös netti, lähinnä ja enimmäkseen eBay.
 
Kannatan kivijalkaliikkeitä levyjen hankintaan. Sanoisin, että semmonen alta 30€ on levylle ihan jees hinta. Ja oli se mikä tahansa, pitää sen perustua johonkin, varsinkin mitä lähemmäs sitä 30€ mennään. Mutta tässäkin asiassa toki yritetään päästä mahd. halvalla...

Tämän lisäksi olen ostanut huonosti kotimaassa liikkuvia levyjä discogsin marketplacen kautta.
 
Vynil sanoi:
Alkaa vaan lähtemään lapasista käytettyjen hinnat kun kaikki sonta on nykyään 'keräilyharvinaisuuksia' ja 'klassikoita'.
esim.
http://www.levykauppax.fi/artist/exodus/fabulous_disaster/used/
En ikipäivänä maksaisi tosta levystä kymppiä enempää.

Jostain syystä multa löytyis toi kuvalevynä. Maksaisitko siitä sen yli kympin?

Levyt ostan sieltä missä niitä sattuu olemaan myytävänä. Ihan sama myykö haluamaani levyä alkoholisti kadulla vai levymessut.
Kun levyjä kertyy ja musiikimaku on rajoittunut, jää usein ainoaksi vaihtoehdoksi ebay. 40€ alkaa olla minulla kipukynnys, sillä en keräile levyjä, vaan enemmänkin harrastan niitä.
 
1-20 euroa maksan yleensä levyistä. Käytettyjä kun lähinnä ostan. Tällä hetkellä suurin hinta mitä olen levystä maksanut on 16.95 e ja pienin on 3 e.
 
Pääasiassa tilailen netistä, maksimihintana olen pitänyt 25 e yksöis älppäristä ja 35e tuplasta. Mutta tietty poikkeuksiakin matkalle tulee. Paljon kelpo levyjä olen tilaillut hintaan 3-8 e eBaysta sekä nettimyyntiä harjoittavista alan erikoisliikkeistäkin.
 
Back
Ylös