Kärpässarjan yllättäjä

mkutvonen

Hifiharrastaja
Liittynyt
31.7.2006
Viestejä
4 204
Kaupunki
Orimattila
Tulihan tehtyä pöhkö teko. Tulin ottaneeksi kokeiluun jotakin, mitä yksikään itsensä vakavasti ottava highendisti ei heti ensimmäisenä tulisi ajatelleeksi. Olenko sitten highendisti, on asia sinällään, mutta armoitetun pikkutarkka multakorva yhtä kaikkea. Asiat kulkivat tällä kertaa niin, että eräs toveri oli tulossa kahveelle töidensä jälkeen, ja käydessäni suihkussa ennen tätä, sain kimmokkeen soittaa perään "että hei, olikos teillä X:ää hyllyssä? otatko mukaasi, voidaan vertailla?". Ja niinhän tämä X löytyi hyllystä ja kaveri toi sen mukanaan. Kerronpa vasta lopussa, mikä tämä X on. Paljastan kuitenkin sen verran, että X on putkietunen ja halpa sellainen.

Mekaaninen konstruktio on ihan jees, ei suurempaa moitittavaa. Kauko-ohjausta ei ole, mutta hittojakos siitä. Ottoliittimet tuntuvat siltä, että neutrikia niihin ei viitsisi työntää. Laite on koteloitu simppeliin alumiiniprofiilikoteloon, joka näyttää lähinnä pikaiselta DIY-tekeleeltä. Putket ovat laitteen takaosasta kärkiensä verran näkyvillä. Rahat eivät siis ainakaan ole menneet kotelointiin tässä vehkeessä.

No, eihän tässä mitään missikisojen tuomareita olla, vaan ihan rehellisiä multakorvia, jotka vaan pitävät musiikista. Eli laite kiinni. Aluksi soundi vaikutti aika tummalta, melkein ummehtuneelta. No, jätetään laite hetkeksi päälle lämpenemään, värkkihän oli seistä jupottanut kaupan hyllyssä ainakin vuoden päivät. Käytimme koiran pihalla tyhjentymässä ja ostin lisää tupakeita, jotka uhkasivat muutoin loppua. Ja takaisin kuuntelemaan. Ja johan oli pienen lämmittelyn aikana muuttunut ääni kellossa! Nyt soundi on melkein turhankin kirkas! Ei aivan, mutta veitsenterällä mennään. Taas saa todeta kuinka virheellinen onkaan yleinen käsitys putkisoundin pehmeydestä - ei tämä kikotin! Ääni on kyllä putkimaisen avara ja vaivaton, mutta samalla neljä kertaa itsensä hintaisen trankkupelin ääneen verrattuna suorastaan iskevä ja rytminen, erottelun ollessa terävämpää, mutta kuitenkin sitä laatua, joka ei tuo pikkujuttuja liikaa esille, vaan pitää asiat selkeästi mittasuhteissaan. Bassotkin pysyvät tiukasti kurissa ja sävykkäämpinä, kuin vertailulaitteella.

Niille, joita asia kiinnostaa, ovat laitteen mittausarvot ainakin valmistajan ilmoittamina ihan kohdillaan: särö 0.04% @ 1kHz, taajuuskaistaa (-3dB) 7Hz - 150kHz. Ihan OK arvoja siis, jopa transistoripeliltä putkivahvistimesta puhumattakaan.

Mikä tämä tällainen ihmelaite X sitten onkaan? Että hyvää ja halpaa? Eihän sellaista olekaan, vai onko? No, se on kuulkaat poijjaat tommonen. Ei olis äkäsempi uskonut.
 
Vellemanin sivulla on koko kytkis englanninkielisessä kokoamisohjeessa, ECC82 putket on.
 
Hölmö idea? Mkutvonen on tehnyt mielenkiintoisen löydön, Samoin Kaksosen Seppo kaiutinpuolelle. Kun näitä ei higend tuotteita alkaa putkahtaa sieltä täältä esiin, niin voitaisiinkos pitää joskus isompaa miitinkiä noiden ympärillä ja kuulostella ihan isolla porukalla nuo?
 
Mikäs siinä, voishan näitä kuunnella, vaikken tätä taida kyllä ostaakaan, ihan vain siitä syystä ettei luonto anna periksi ostaa sellaista minkä voi tehdä itsekin. Mutta suosittelen kyllä ei-DIY-orientoituneelle henkilölle. Perskales, että kuulostaakin Porcupine Tree poikkeuksellisen hyvältä!
 
Siirsin tämän aiheen jo DIY-puolelle ja takaisin, koska kaikissa kolmessa annetussa linkissä annetaan ymmärtää että tämä on rakennussarja eikä valmis laite. Kutvonen tiesi kuitenkin kertoa että tätä myydään valmiina laitteena. Itseä kiinnostaisi kyllä tietää onko nuo hintatiedot todella valmiille laitteelle vai rakennussarjalle...
 
Fundeeraaja sanoi:
Hölmö idea? Mkutvonen on tehnyt mielenkiintoisen löydön, Samoin Kaksosen Seppo kaiutinpuolelle. Kun näitä ei higend tuotteita alkaa putkahtaa sieltä täältä esiin, niin voitaisiinkos pitää joskus isompaa miitinkiä noiden ympärillä ja kuulostella ihan isolla porukalla nuo?

Henkilökohtaisesti on omasta puolesta sanottava, että taisi käydä mieletön munkki. Olin/olen toki keskustellut siitä, että Trianglet olisivat liian isot olohuoneeseeni, mutta en uskonut naps vaan löytyvän parempaa.
Pojalle olin kaiuttimia hommaamassa ja kun Acoustic Of Finland pönttöjä ei alkanut tippumaan niin ajattelin käydä katsomassa vielkö ne ne kivasti soivat jenkkipurkit olisi Musikantissa Jyväskylässä. Olihan ne ja piti tietenkin mennä kokeilemaan ykkössetissä ja poika ei saanutkaan tuota paria. Nyt hänelläkin on Alesis Monitor One MK II kaiuttimet, mutta tuo (nuo kaksi lisäparia) on tehty Kiinassa.

Ka, kivastha täällä soi, mutta on vähemmän halvan kuulosta. Ilmeisesti nyt muu laitteisto/tila tukee valintaani, olen iloinen.
 
siihen etuseen on muutes modausohjeet jossain netissä. löytyy vissiin ihan vain gooklettamalla. em muista tarkemmin mutta hyvät oli ainakin kokemukset olleet.
 
No nyt tuli itsekin hommattua hintaansa nähden yllättäjä, Alesis RA-300 pääte. Tai oikeastaan kaksi kun oli tarjouksessa, menevät keski ja surround kanavien vahvistimeksi, edellinen vaihtoi omistajaa. Kokeeksi laitoin pääkajareihin kiinni ja aluksi kuulosti hintansa mukaiselta. Mutta ilmeisesti sai sitten konkat sun muut ladattua joissain 10 minuutissa, jo kuulostaa hyvältä hintaansa nähden. Eikä ainakaan lyhyellä pois päältä ololla palaa heikkoon alkuääneen. No ehkä tuo yläpää ei ole niin hienostunut kuin paremmissa vehkeissä ja vähän tarvii volumea enemmän (kertoo heikommasta yleensä vähän heikommasta toistosta minun kuuntelulla). Kirkkautta yläpäässäkin on, mutta ei ehkä kaikkea sävykkyyttä, vähän se tuntuu kyllä vielä kuunnellessa paranevan, kun on pari tuntia takana, mutta liekö korvan tottumisesta kysymys, pitää kokeilla uudestaan taas eri vahvistimien jälkeen). Mutta keskialue ja basso-osasto kuulostaa aika hyvältä. Alennushintaan 188 euroa nähden hyvä ostos, vaikuttaa hyvin rakennetultakin. Kovista jäähdytysrivoista huolimatta menee varmaan AB-luokassa ja aika pieni bias, ei lämpene ainakaan minun tarvitsimilla tehoilla. Toki noista löytyy huonojakin puolia, ainakin jossain Orion jutussa kerrottiin verkkohäiriöiden kuuluvan läpi (lienee isompi ongelma 110 voltilla). Mutta silti Orionin tasoiseen kajariinkin noita suosittelivat. Ja voihan tuohon koteloon rakentaa jonkun DIY vahvarin tilalle, jos rupeaa huonolta tuntumaan jatkossa, vastaavat kotelokomponentitkin ja rivat, liitiimet jne. jo maksaa samani ja muuntajakin on aika massiivinen. Ja luultavasti osaa muistakin komponenteista voi käyttää, jos tarve tulee. Ei siis hiendiä eikä flattariä, mutta hintaansa nähden hyvää ääntä.
 
Totta on näköjään tuo, että tuosta Alesiksesta tulee välillä sähköverkon häiriöt läpi, eipä ole näköjään poweriosuutta osattu suunnitella. Eli semmoinen napsahdus tulee silloin tällöin läpi. Onneksi ei maksanut paljon, ehkä tuon voisi korjatakin, kotelo on vain aika täynnä.
 
Back
Ylös