Käärmeöljyketju - räikeimmät esimerkit

Tässä Hurutekin vempeleen tapauksessa onkin se jännä tilanne, että yleensähän käärmeöljytapauksissa tarjotaan jotain esoteerisia väittämiä, joiden totuutta ei voi mitenkään mitata mutta tässä tapauksessa he tarjoavat ihan numeeriset ja mitatut arvot ennen ja jälkeen sekä speksit, että millä mittarilla sen voi kukin todeta todeksi tai valheeksi. Se, että onko hommasta jotain konkreettista korvin kuultavaa hyötyä on sitten eri asia - voi olla LP:n tapauksessa, kun niissä tuntuu aika helposti kuuluvan vaikka mitä. Joten, eikun joku mittaamaan niin nähdään, että valehteeko Hurutek vai onko sittenkin niin epätodennäköinen tilanne, että meillä ei foorumilla olekaan ihan joka alan asiantuntijaa, ja joudutaan jatkossakin miettimään omin päin? ;) 😂
Siis mainostaja onnistui esittämällä arvoja, ilman selvitystä kuinka ja mistä ne on saatu, luomaan mielleyhtymän magneettikentän ja äänenlaadun välille ja unohtamaan todellisuuden.
Jos mitattu magneettikentän vaihtelu toteutuisi MC rasian magneettiraossa, olisi kyseessä - 120db tai alle vaikutus signaaliin, eli ei vaikuta todellisen maailman kautta, öljytä pitää rankasti.
 
Elähän nyt. Lehmätkin lypsävät paremmin kun niille soitetaan klassista. Viime kesänä oli jo aikomuksena laittaa navetalle äänentoisto lehmille. Nykyaikanen navetta on vain aika haastava toimivalle äänentoistolle. Katsotaan josko sen tänä kesänä ehtisi toteuttaa. :)
 
Kuuluisko tää vaikka tänne juuston maun puolesta'
Minusta ei. Toki elintarviketeollisuuden tarpeisiin voidaan tuottaa tutkimustulos, jossa saadaan mitattavia muutoksia, joilla ei ole käytännön merkitystä ja käyttää tätä markkinoinnissa.
 
Kyllähän tämä avaa markkinat ihan uusille kärmesöljytuotteille, jos juustohin rakennetaan eri musiikinlajeille ja artisteille kohdennettuja tuotteita. Hifisteille pitäisi tietenkin olla tarkkaan speksattu järjestelmä, jossa olisi Cheesetech-virtakaapelit ja musiikki hiressiä. Aivan eri makuvivahteita olisi tarjolla Antti Tuiskun faneille, kuin Nightwishin ystäville. Primuksen Sailing the seas of cheese nyt ainakin on itsestään selvä juttu ja punk-yhtye Juustopäiden kannattaisi olla ensimmäisenä mukana näillä markkinoilla 🤪
 
Jos syöt räpillä kypsytettyä juustoa......
Hip-hop nimenomaan soveltuu juustoille:
Researchers Say Aging Cheese Exposed To A Tribe Called Quest Tastes Better. The Swiss know a thing or two about cheese, and here's their latest conclusion: It tastes better under the influence of rap music. Specifically, longterm exposure to A Tribe Called Quest results in improved flavor, which sounds about right.

En kyllä ihmettele, on niin letkeä albumi 😅
 
niin tuossakin, että kaiutin olisi sähkömagneetti, vaatisi käsitteiden liiallista venytystä, jotta virran aiheuttamaa voimaa kestomagneettikentässä voitaisiin sähkömagneetiksi kutsua.
Kyllähän kaiuttimen puhekela toimii sähkömagneettisesti staattisessa kestomagneetin aiheuttamassa magneettikentässä. Eli toimii kuten sähkömagneetti.
 
Meitä on kaksi. Vinyylilevyjen osalta en edes ymmärtänyt, että vinyylin joukkoon lisätään jotain metallia, joka voi magnetisoitua. Olen ollut siinä selkeästi väärässä käsityksessä, että vinyylilevyt olisivat melko puhdasta PVC:tä.

Lisäksi olen aina kuvitellut, että CD-levyjen välissä oleva alumiinikalvo on luontaisesti paramagneettinen, jolloin itsessään materiaali ei varsinaisesti säilö magneettikenttää.

Noh aina oppii uutta fysiikasta, kun lueskelee näitä käärmeöljyketjussa esille tuotuja tuote esittelyitä.
Vinyyliin lisätään hiiltä, joka lisää kulutuskestävyyttä, mutta se ei ole magneettinen aine, eikä magneettisuudella muutenkaan olisi käytännössä mitään merkitystä CD-levy-soittimesta puhumattakaan. 'Magneettinen' vinyylilevy ei ihmeitä aiheuttaisi edes magneettisessa äänirasiassa, koska levyn pyöriessäkään se ei kovin nopeita tai suuria magneettikentän muutoksia voisi saada aikaan.
 
Kyllähän kaiuttimen puhekela toimii sähkömagneettisesti staattisessa kestomagneetin aiheuttamassa magneettikentässä. Eli toimii kuten sähkömagneetti.
Noup, puhekelan magneettikenttä on 90asteen kulmassa ilmaraon magneettikenttään nähden, eivät vaikuta toisiinsa, yksittäisen johtimen magneettikentässä on raon kentän suuntaista osuutta joka aiheuttaa voiman.
Magneettista puhuttaessa tulee sen voiman muuttua erittäin voimakkaasti matkasta riippuvaisesti.
 
Vinyyliin lisätään hiiltä, joka lisää kulutuskestävyyttä,
Nokea lisätään muoveihin estämään ultraviolettivalon haittavaikutuksia, mutta että lisäisi kulutuskestävyyttä tuntuisi oudolta, löytyisikö tuosta jotain lähdettä?

Lis. Olisin voinut käyttää myös kimrööki tai nokimusta nimitystä.
 
Viimeksi muokattu:
löytyisikö tuosta jotain lähdettä?
Lähde on yli 30 vuoden takaisissa opiskelumateriaaleissa. Hiiltä (noki, kimrööki) käytetään paljon monissa paikoissa kulutuskestävyyttä lisäävänä, esim. auton renkaissa. Voihan se suojata uv-valon haittavaikutuksiltakin, siitä ei ole muistikuvaa.

En jaksa enkä viitsi kommentoida edellistä sähkömagnetismiin liittyvää viestiä, mutta vaikka toinen puhuisi aidasta ja toinen seipäästä, sähkömagneettinen voima vaikuttaa puhekelassa sitä liikuttaen. Oli sitten kyse puhekelan johtimesta tai koko puhekelasta, se liikkuu kestomagneetin luomassa staattisessa magneettikentässä virran aiheuttaman magneettikentän ja siihen nähden kohtisuorassa olevan voiman vaikutuksesta.
 
Viimeksi muokattu:
Nokea lisätään muoveihin estämään ultraviolettivalon haittavaikutuksia, mutta että lisäisi kulutuskestävyyttä tuntuisi oudolta, löytyisikö tuosta jotain lähdettä?
Kimröökiä, eli hiilimustaa käytetään ihan yleisesti PVC:n ja esimerkiksi kumin lisäaineena kulutuskestävyyden lisäämiseksi. Esimerkiksi renkaissa kimröökin ja silikaatin suhde määrittää renkaan pito-ominaisuudet ja kulutuskestävyyden. Silikaatilla saadaan pitoa, hiilimustalla saadaan aikaan kulutuskestävyyttä. Googlesta ihan löytyy, ei tarvinne lähdettä alkaa kaivamaan?
Käytännössähän tuo on erittäin hienojakoista hiiilipölyä, jonka käyttötarkoitukset ovat monet. Yksi niistä on esimerkiksi pigmenttinä, jolloin se tarjoaa myös hyvän UV-suojan.
 
Netin linkit yleensä täynnä tuubaa, niin tuossakin, että kaiutin olisi sähkömagneetti, vaatisi käsitteiden liiallista venytystä, jotta virran aiheuttamaa voimaa kestomagneettikentässä voitaisiin sähkömagneetiksi kutsua.
Tästä lähdettiin, että sähkömagneettinen voima on eri asia kuin sähkömagneetti, enkä näe tuon muuttuneen.

Hiili on alkuaine jota noki sisältää yli 99%, noki ja hiili eivät ole sama-asia, hiileksi kutsutaan myös kivi- ja puuhiiltä.

Lis. Noen käytöstä vinyylilevyissä oli puhe
 
Tästä lähdettiin, että sähkömagneettinen voima on eri asia kuin sähkömagneetti, enkä näe tuon muuttuneen.

Hiili on alkuaine jota noki sisältää yli 99%, noki ja hiili eivät ole sama-asia, hiileksi kutsutaan myös kivi- ja puuhiiltä.
Eli pitäisikö vinyylilevyjä lakata kutsumasta vinyyliksi tai vaikka PET:tä PET:ksi koska lisäaineistuksen osuus noissakin tuotteissa on lähes poikkeuksetta yli 1%. Grillihiilienkin hiilipitoisuuskin on selkeästi merkki siitä, että nimitystä pitäsi selkeästi korjata. Alumiinissakin on nykyään vaikka mitä lisäaineistuksia. Eihän sitäkään voi kutsua alumiiniksi.

Se tosin on korjattava, että kimrööki on aika pitkälti pelkkää hiiltä, toisin kuin yllämainitsemani esimerkit. Kimrööki siis viittaa tässä tapauksessä hiilen olomuotoon. Näin se voidaan erottaa esimerkiksi grafeenista ilman, että hiili-sanan yhteydessä pitää esittää myös allotroopin sidoskaava.
 
Lis. Noen käytöstä vinyylilevyissä oli puhe
Olisiko kerrankin aika sinunkin hyväksyä, että olet nyt vaan väärässä. Tässä lainaukset tuosta ylhäältä:
Vinyyliin lisätään hiiltä, joka lisää kulutuskestävyyttä,
Nokea lisätään muoveihin estämään ultraviolettivalon haittavaikutuksia, mutta että lisäisi kulutuskestävyyttä tuntuisi oudolta, löytyisikö tuosta jotain lähdettä?
Eli siis ainoastaan sinä olet puhunut noesta. Me abacab1:n kanssa hiilestä. Tai minä tarkemmin vielä kimröökistä. Mutta joo pahoitteluni, olisi minunkin pitänyt heti ensimmäisessä kommentissani korjata, että käytit väärää termiä ja että kukaan ei ole noesta puhunut yhtään mitään. Oikeastaanhan koko sekaannushan on syntynyt täällä päässä ja olet koko ajan puhunut täysin eri asiasta, joka ei mitenkään liity lainaamiisi kommentteihin ;)
 
Back
Ylös