Juorovishön song kontest 2007 Hell....sinki Suomi Finland -rääppiäiset

mikahe

Käyttäjä
Liittynyt
7.10.2006
Viestejä
126
Tätä aihetta ei ole ymmärrettävistä syistä liiemmin käsitelty tällä palstalla, mutta perustettakoon nyt kuitenkin oma säie. Eihän Suomessa tätä tulla kuitenkaan järjestämään lähivuosikymmeninä. Ainakin Puolasta tätä tuli (netti)radiosta (polskastacja.pl), mikä lienee paras tapa keskittyä itse muzakin kuunteluun.

En katsonut lähetystä livenä, mutta muutamat plussat ja miinukset tallenteen perusteella (pistelaskentaan asti). Muutaman esityksen katsoin kokonaan ja muut pelkästään Suomivideoinsertin takia lopusta ja alusta, joten puutteellinen näkemys olkoon anteeksiannettavaa.

Plussat:
+ 'Hieno' Lordi-alkuvideo. Ne, jotka lopettivat katselun tähän eivät missanneet mitään tärkeää.
+ Liettua. Mielestäni ehdoton voittaja, mutta hieman ihmetyttää varjosoittajien rooli, varsinkin rumpalin suhteen.
+ Ukraina. Hyvä kakkonen. Kielivalinta loistava, ks. miinukset.
+ Naisten sauna (videoinsertti). Vihdoinkin näkee mitä siellä tapahtuu.
+ Hanna ja hänen tulkintansa.
+ Irlannin Oktoberfest-laulaja. Tai siis siellä hänen soisi näkyvän tarjottimen kera.
+ Unkarin blues. Plussa bluesille genrenä.
+ Kreikattaret taustakuorossa (tai mistä lienevät).
+ Apocalyptica (tätä se siis on!?). Peräpään höyhenet ja sirkus missä nainen heitetään menemään (ja otetaan vielä takaisin).

miinukset:
- Ei ainuttakaan jääkarhua muuten jään ja lumen dominoivissa videoinserteissä. Taas ulkomaalaiset joutuivat pettymään.
- Kännykkävideot. Vaikka suomalaisilla on usein kaamea kapula, niin pitääkö sitä ulkomaillekin toitottaa?
- YLEn Suomen televisiolähetyksen juontajien negatiivissävytteiset kommentit
- Serbian voitto: Oliko tämä hyvitys Naton pommituksista? No ainakin taustakuorossa voi lepuuttaa (silmiään).
- Saksan biisin kielivalinta. Saksa sopii Hitlerin suuhun, mutta bigband-artistille ei, vaikka laulettaisiin maailmanherruudesta.
- Ark ja Ruotsi. Saattaisin innostua tästä jos himoitsisin miehiä, Ari oli siis oikeassa. Hävettää ABBAn kitaristin puolesta, vaikka en muista kummasta B:stä oli kyse.
- UK:n lentoesitys: Beckham-kampaus eikä nykysiviili-ilmailuun kuuluvaa kunnon ruumiintarkastusta.
- Moldovan viulisti. Ei siinä auta vaikka viulun hylkäisikin kun mitään muutakaan annettavaa ei ole. Lampeniusta sentään viitsi katsella, vaikka hänkin saattoi laulaa.
- Hannan biisi ja taustabändi.
- Jaanan Krissemäiset puvut ja kampaukset. Krisse.
- Venäjän tyttötrio. Venakot ovat yleensä ulkomailla (täällä) tyylikkäitä ja ennen kaikkea naisellisia.
- Norja ei finaalissa. Siinäpä vasta daami.
- Katsomon tyhjät istuimet televisiokuvassa. Oliko kameramiehistön päässä samaa?

Poltan tämän ehdottomasti talteen mahdollisen itsemurhan psyykkausta varten. Varsinkin ne pari koostetta, jossa kaikki eritykset tulevat putkeen, ovat loistavaa materiaalia.

EDIT: parit lisäykset:
+ Suomivideoinsertit. Sopivasti itseironisia ja hauskoja.
- (Suomalaiset) juontajat. Mihin niitä tarvittiin?
- Pisteet ja äänestys. Mihin niitä tarvitaan kun kotikatsomossa tiedetään jo voittaja?

Ja tietysti vielä yksi edit:
+ Lordi. Elvytti viisuformaatin vielä vuosiksi.
- Lordi. Elvytti viisuformaatin vielä muutamaksi vuodeksi.
 
Kaverilla oltiin eilen kisastudiota pitämässä. Ukraina oli meidän tuloslaskelmassa ylivertainen voittaja, humalatilan yltyessä britannia pääsi jotenkin jo negatiivisille pisteille. Kaikenkaikkiaan hienosti järkätyt kisailut, pisteet YLE:lle. Erityisesti pidin juuri välivideoista. Krissekin oli yllättävän pirteä tapaus, vaikken telsuohjelmastaan juuri välitä (tai en ole humalassa tosin katsellutkaan), enkä nyt tiedä, mitä ulkomaalaiset siitä saivat irti kun eivät tapausta tunne. Arkin on ihan turha kitistä, ettei heitä ymmärretä. Paska oli biisi, mitäs laittoivat sellaisen. Kuunneltiin kisan jälkeen jotain muita Arkin biisejä, on niillä tuotannossaan kyllä huomattavan paljon parempia ralleja. Hannan esiintyminen oli hyvä, jos ulkomaalla ei tällaista ymmärretä niin eipä se Hannan häpeä ole.

Mukana oli eilen eräs pariskunta, joka oli toissapäiväistä kenraaliharjoitusta katsomassa. Jotenkin kuvittelisi näiden kilpailijoiden välihaastattelujen (siis tämä green room) olevan jotenkin spontaanimpia, edellisten vuosienkin perusteella näin luulin. Mutta ei, kenraaliharjoituksissa vedettiin nekin vitsit läpi kertaalleen. Siitä jotain negatiivista. Yllättävän hyvä maku jäi suuhun. Toisenlainen, kuin tällä hetkellä käytävästä lätkämatsista...
 
Itse olin positiivisesti yllättynyt äänenlaadusta. Digiboksi on kiinni vahvistimessa, joten saan äänet toistettua stereoiden kautta. Suurinpiirtein parasta ääntä, mitä olen televisiosta kuullut. Miltähän lie kuulostanut perus televisiokaiuttimien kautta?

Katsoin myös torstain karsinnat ja ero oli valtava. Torstaina äänet olivat melkolailla telkkarin peruskamaa ja pääsosassa oli lavasteet artistien kustannuksella. Lauantaina lavasteet olivat vain esityksien tukena. Liekö tarkoituksena ollut markkinoida Mikki Kuntun & co. osaamista torstaina.

Mielestäni oikea kappale voitti.
 
Itse tykkäsin Unkarin bluesista ja Bulgarian rummutuksesta. Ja ilman Ukrainaa olisi ollut paljon tylsempää. :)
 
Ukrainan olisi kuulunut voittaa, heidän jutussaan ruumiillistuu koko viisujen syvin olemus. Se täytyy sanoa, että Areenan näytti aivan tajuttoman upealta, ja paikan päälle se on varmaan ollut vielä potenssiin 10. Hyvä Suomi! Niin, ja Apocalyptican show sirkustelijoineen oli herkkua!
 
Tulihan nuo juu tiirailtua täällä Vihdissäkin. Ukraina ym. Pellet olivat juuri sitä mitä en noilta kilpailuilta kaipaa. Kyllä sen musiikin pitää olla sen kuuloista, ettei kanava vaihdu oitis, jos radiosta kuulisi. Biisien tasot oli mielestäni, jonkun ala-asteen musiikkiluokan pimputuksia, muutamaa poikkeusta lukuunottamatta.

Ruotsi. Olipas oikein miehekäs mies se laulaja. Jos siinä nyt oli tarkoituksena jonkinlainen Glam - henkisyys niin päin persettä meni!

Voisin haukkua yksitellenkin, koko finaalin esiintyjät, mutta tehdään niinpäin, että ainoat mielestäni hyvät ja asiaan kuuluvat kappaleet olivat voittajalla Serbialla ja sitten se tyttö, joka soitti sitä kitaraa ja lauloi, sen varjobändin kanssa.

Krisse oli mukava yllätys. En pidä hänen tv-show:staan, mutta tuo esiintyminen meni kyllä nappiin ja sai kyllä hymähdellä kotosalla. Hyvä Krisse!

Suomen juontajat hoiti hommansa mun mielestä ihan tyylikkäästi, joten ei siinäkään mitään.

Islannin pisteet ilmoittanut tyttö, oli illan parhaimman näköinen nainen. Teki mieli lähteä oitis Islantiin. :)

Äänet olivat ok, kun itsellänikin on tuo digiboksi vahvarissa kiinni. Ei mitään moitittavaa niissä.

Elikkäs yhteenvetona nuo viisut olivat mielestäni ihan hyvin hoidetut. Itse biisit olivat taasen suurimmaksi osaksi semmoista kuraa, että toivon ainakin hartaasti tason nousevan.

Matti.
 
Oli kyllä komiat viisut puitteiltaan ja kaikki sujui kuin elokuvissa.
Vaikkei mikään biisi nyt niin kovin säväyttänyt, oli minusta ihan mukavasti standardihittilinjastakin poikkeavaa kamaa, enkä menisi ihan kuraksi kaikkea sanomaan. Unkari ja Bulgaria jäi mieleen ja Ukraina nyt tietysti. Voittajakaan nyt ei ihan pöllömpi ollut vaikka teennäistä mahtipontisuutta olikin liiaksi. Länsimaiden on turha urputtaa. Itäeuroopan biisit oli parempia.
 
Itäisen Euroopan maiden kappaleet olivat minustakin parempia kuin länsieurooppalaiset. Serbian kappale oli minusta sen verran komea, että vaivauduin jopa äänestämään sitä.
 
Back
Ylös