Joulusatu

Mika

Käyttäjä
Liittynyt
3.2.2009
Viestejä
783
Olet kuullut, että nykymusiikki on pilalle kompuroitua. Osaat jo nostaa keskaria remastered-levyille. Marssit hyvinvarustettuun hifi-kauppaan ja kuulet siellä vinyylistä. Ostat ensin jonkun halvemman levarin sekä kasan uusia vinyylejä, jotka maksavat n. 25 euroa /kappale. Soitin kuulostaa tosi hyvältä, mutta olet kuullut oikein huippusoittimesta, joka maksaa muutaman tonnin. Tässä kohtaa olet jo löytänyt ebay:n ja levyjä on hyllyssä isot kasat. Et kuitenkaan osta vielä tota huippusoitinta, vaan teet kaikenlaista upgradea (uutta vartta, äänirasiaa, RIAA) ensin.

Panet kaikki peliin ja ostat ton huippulevarin. Tässä kohtaa ei muutaman satasen levypesurikaan tunnu enää missään, joten ostat senkin. Tottakai sama upgrade-harjoitus toistuu kuin edellä. Lopputulos on veret seisauttava soundi.

Aika pian huomaat, että uusi musiikki on enimmäkseen digitaalista ja kaikki ei olekaan loudness-mössöä. Jostakin syystä mm. klassinen musiikki liputtaa vahvasti digitaalisessa leirissä. Olet saanut käsiisi ison kasan huonoja prässejä vinyyleistä tai vaan kyllästynyt maksamaan moninkertaisia hintoja digitaalisiin formaatteihin nähden. Ostat levarin rinnalle dacin tai jopa cd-soittimen. Ensin tietysti halvempi malli, mutta lopulta päädyt siihen muutaman tonnin daciin/cd-levariin.

Tässä kohtaa vinyyli vie edelleen voiton (tai ainakin luulet niin). Vinyylien ostaminen jatkuu entiseen tyyliin ja siihen rinnalle tulee cd-levyjä isot kasat. Kaikki on kohdallaan, kunnes kuulet formaatista, joka pesee jopa vinyylin. Formaatista käytetään nimeä studio master.

Taas kauppaan ja muutama dona tiskiin. Tietysti studio mastereita voi kuunnella hyvillä ja erittäin hyvillä laitteilla, joten ostat ensin vähän halvempaa ja upgreidaat pikku hiljaa porras kerrallaan kohti kaikkein kalleinta laitetta. Nyt soi pirun hyvin! Hmm, mitähän tekisit noille vinyyleille, entä cd-levyille, entä kaiken maailman pyörittimille, mitä tuli ostettua matkalla nirvanaa. Ainakaan niitä ei kannata myydä, ettei käy kuin naapurin tontulle, joka myi vinyylinsä pois ja nyt aloitti vinyyliharrastuksen uudestaan vanhoilla päivillä.

---------------
Tällä tarinalla ei ole opetusta, vaikka onkin Grimmin aarteita :)
 
Ylös