joululevyt

kronos

Hifiharrastaja
Liittynyt
3.8.2007
Viestejä
7 416
Kyllä, kaikkien hifihörhöjen suunnattomaksi riemuksi oma aihe JOULULEVYILLE! Ei rassaa hermoja tämmöinen kipeys ollenkaan, eihän? Heh, no katsotaanpas mitä omasta hyllystä löytyy, mitä kaikkea sälää on hyllyyn eksynyt:

A Christmas Gift for you from Phil Spector
Lyömätön levy, ehdoton joululevyjen kunkku. Phil Spectorin tuottajanerous pursuu tässä kaikkein ymmärrettävien sfäärien tuolle puolen. Loistavaa soittoa, vielä loistavampaa laulua. Huippuhetki: Darlene Love rääkyy keuhkot pellolle biisissä "Christmas (Baby please don't go)". Joku rontti on jättänyt Darlenen ja Darlenella on hirvittävä ikävä. Kuulijalla tulee kyyneleet silmiin Darlenen puolesta, esitys on niin väkevä. Sinä sika, heti takaisin Darlenen luokse, Darlene on ihana, johan sen sukunimikin kertoo! Jos hermot sietävät levyhyllyssä vain yhtä joululevyä niin tämä on paras valinta.

Juice Leskinen: Kuusessa ollaan
Ihan kelpo lätty, joskin hieman epätasainen. Sisältää jo klassikoksi muodostuneen biisin "Sika" mutta oma suosikkini on "Itäisten maiden viisaat miehet" jossa Juice irvailee lähi-idän meiningille. Sanat ovat tylyhköt: "...itäisten maiden viisaat miehet jouluksi saa /sodan julistaa".

Reggae Christmas From Studio One
Joulureggaeta, huh! Klassisten joululaulujen melodioita laitettu vanhojen reggaerytmien päälle. Outoa kyllä, toimii ajoittain aika hyvin vaikka epätasaisuus vaivaa tätäkin levyä. Jos joku haluaa tämmöistä enemmän kuin hermot kestävät niin kaikkein rohkeimmat voivat kokeilla seuraavaa:
http://wc07.allmusic.com/cg/amg.dll?p=amg&sql=10:jpfexqwrldhe
Vain luupäisimmille. Kolme levyä, 50 biisiä joulureggaeta....

The Brian Setzer Orchestra: Boogie Woogie Christmas
Erinomaisen raikas lätty! Setzer pistää ison orkesterinsa kanssa uutta tulta vanhoihin biiseihin ja täähän svengaa todella hyvin! Myös Tsaikovskin Pähkinänsärkijästä on levyllä tunnelmaan sopiva toimiva tulkinta. Suosittelen kaikille oikein lämpimästi.

Christmas Songs by Sinatra
Perinteisempää meininkiä. Hellasärö tykkää mutta itse en kauheasti ole tästä innostunut. Jotenkin liian ilmeistä ja imelää. Objektiivisesti katsoen tämä lienee kuitenkin hyvinkin laatutyötä, Sinatra laulaa sinänsä oikein hyvin, ei siinä mitään. Kyllä tämmöiselläkin funktionsa on ja omassa lajissaan varmaan parasta mitä on. Sanotaan näin että Sinatra on passeli perinteistä meininkiä kaipaaville, Setzer puolestaan tarjoaa repäisevämpää otetta noihin biiseihin.

Tuommoisia löytyi omasta hyllystä. Ainakin seuraavista olisin kiinnostunut kuulemaan kommentteja:
-Elviksen joululevy/joululevyt: jotain olen joskus kuullut, eikös Elvis tehnyt vähän Sinatran tyyliin...???
-punkjoululevyt: mitäs näitä nyt onkaan, ovatko hyviä?
-heavyjoululevyt: mitäs näitä nyt onkaan, ovatko hyviä?
-Jethro Tullin joululevy: onko hyvä?
-muut joululevyt: mitä muita on tehty? Mitä kannattaa tsekata jos jouluhäiriintyneisyys vielä iskee? Mitä kannattaa välttää?
 
LYNYRD SKYNYRD:Christmas Time Again, sisältää varsin mainioita rock rallatuksia.
 
Timo Rautiaisen ja kavereiden Tiernapojat oli ihan ok tuttavuus. Mun mielestä ihan hyvä (paras?) versio tuosta suomalaisesta jouluajan klassikosta. Hyvä kun muistutit tuosta Tullin joululevystä, tuo on pitänyt pitkään ilata, mutta päässyt sit aina unohtumaan.

-Reko
 
Mä kuuntelen RinneRadion "Joulu"-sinkkua.

Muuten sitten jouluna kuunnellaankin My Dying Briden "Turn Loose the Swans", kun se on niin jouluinen levy... kynttilän valossa.
 
kronos sanoi:
The Brian Setzer Orchestra:

Eikös Setseeriltäkin tule about joka joulu uusi levy? Yhden joululevyn nyt uralla vielä ymmärtää mutta... >:D Ei silti, kyllähän tuohon voisi vaikka tutustua.
 
op sanoi:
Muuten sitten jouluna kuunnellaankin My Dying Briden "Turn Loose the Swans", kun se on niin jouluinen levy... kynttilän valossa.

Sulaa vahaa! Levy Top 10 of all time.
 
Meillä menee joulunpyhät näissä merkeissä:

cccssa20103-2.jpg

http://www.musicdirect.com/product/74785

Melko trad ratkaisu :D

Nuo mainitut Spector ja Sinatra kuuluvat myös ohjelmistoon.
 
Ingraver sanoi:
Eikös Setseeriltäkin tule about joka joulu uusi levy? Yhden joululevyn nyt uralla vielä ymmärtää mutta... >:D Ei silti, kyllähän tuohon voisi vaikka tutustua.

Setzeriltä on tullut kaksi joululevyä, ja yksi dvd.
7310.jpg
12623.jpg
12624.jpg


Noista tuo eka Boogie Woogie Christmas (eka kuva vasemmalta) on aivan loistava, siihen verrattuna seuraava levy Dig That Crazy Christmas on vain mukiinmenevä. Dvd on dvd, joten sitä en kommentoi kun ei tuo telkkarin tuijottaminen pahemmin kiinnosta.

Myytävänä vaikkapa täällä: http://www.junglerecords.fi/
 
Viikatteen levy on tunnelmaltaan mahtava.

Mainittakoon myös tämä:
iso-A13405-1171285015.jpg

8)
 
Kassu Halosen joululevy 'Anna Joulu'. Laulupuolen hoitaa Anna Eriksson, ja hienosti hoitaakin. Hyvän esimerkin kulkusten käytöstä maukkaasti sovitettuna saa biisissä 'Tonttuvanhus'. Annan suorastaan seksikäs ärrrä tulee tuossa esiin mahtavalla tavalla.

Irwin Goodmanin 'Kohta taas on joulu' on jo klassista suomalaiskansallista lahjojenjakomusaa. Sieltä vaikka 'Jos joulupukki veljen tuo' soimaan ja rouvan perässä kuusen ympäri juoksemaan.
 
Hevimeestä komppaan täysillä.
Sanoisimpa että joulu on loppujenlopuksi sieltä syvältä.
 
"Fairytale of New York" löytyy hyllystä. Shane McGovan etc.

Ja vapuksi "Porvari nukkuu huonosti". Kovalla tunteen palolla tehdystä plätystä on tullut huumoria.
 
Kyllä minä sen Bachin 'Jouluoratorion' hankin.
Mutta mikä niistä on paras?
Kolmisenkymmentä levytettyä tulkintaa.
Koopman vai Gardiner tä! joku muu.Pitää hankkia ne kaikki.
Biisi on melko hyvä.

i
 
Tuota sanoi:
"Fairytale of New York" löytyy hyllystä. Shane McGovan etc.

Tuota on monta joulua vaimolle soitettu. Ja aina yhtä huonolla menestyksellä. Happy christmas my arse I pray God its our last. Vai miten se meni?

Jataas edit: tietämättömille, ton osuuden laulaa nainen, en tommosta sentään menisi toitottamaan. Joku raja. Jouluna.
 
Ostin tänään Tore Brunborgin joululevyn, Gull, rökelse oc myrra, Brunborg soittaa saxofonia ja poikkihuilua kirkossa Kjetil Bjerkestrandin urkujen säestämänä. Tuttuja joululauluja jazzin puolelle sovitettuna. Uskomattoman hieno tallenne.
 
JouluBach

Ilkkap, tee kuten minä tein: menin Fugaan ja kysyin Ansalta, jotta mikäs se nyt näistä pitää ostaa. Kyllä se selviää. Enkä minäkään tuohon yhteen aio lopettaa, mutta siitä ajattelin aloittaa. Ekat kontaktit kyseiseen teokseen mulla tuli oppikoulussa, kun äänitin koulun orkesterin esityksen Temppeliaukion Kirkossa. Missähän sekin nauha lienee, esitettiin ihan radiossa :)
 
Johann Sebastian Bachin kantaatit.

1. adventti: 36, 61, 62
2. adventti: 70a
3. adventti: 141, 186a
4. adventti: 132, 147a
Joulupäivä: 63, 91, 110, 142, 191, 197a, Jouluoratorio:1
Tapaninpäivä: 40, 57, 121, Jouluoratorio:2
3. joulupäivä: 64, 133, 151, Jouluoratorio:3
1. joulun jälkeinen sunnuntai: 28, 122, 152
Uudenvuodenpäivä: 16, 41, 134a, 143, 171, 190, Jouluoratorio:4
Uudenvuoden jälkeinen sunnuntai: 58, 153, Jouluoratorio:5
Loppiainen: 65, 123, Jouluoratorio:6

KL
 
Mulle joululevyjen ehdoton ykkönen on
Tikkurilan laulajat (johtaa Pirkko Poukka): Christmas in Finland - Suosituimmat joululaulumme (EMI 1972).
a-puoli on harrasta sekakuoromusiikkia, ja b-puolella Finnvoxin studiojatsaajat päästetään irti ja sopraanot suorastaan ilottelevat!

Toinen joulukuun klassikko on Beach Boys' Christmas Album.

Pari kuukautta sitten LP-hyllyyn ilmestyi
Finnlevy: Joulun Toivekonsertti (1975), joka svengaa oikein mainiosti - tästä voi tulla tämän joulun yllättäjä.

Ja CDonista piti tilata ameriikkalainen Christmas Hits - 50 Original Classics. Tässä Sinatrat ja Crosbyt ovat oikeasti hyviä.
 
Back
Ylös