Jordan JX92s ja eri kotelovaihtoehdot

Et varmaan liene ainoa jota kiinnostaisi tuo neljän Jxr6hd:n käyttö... pienestä koostaan huolimatta näyttää paperilla kaamean kivalta ja kun isoveljen äänestäkään ei ole pahaa sanottavaa, niin... ;)
 
Et varmaan liene ainoa jota kiinnostaisi tuo neljän Jxr6hd:n käyttö...

Kysymys oli neljästä JX92s elementistä per kanava ei Jxr6hd mallista.

Pappa
 
Pappa: Millainen koteloviritys sinulla oli ajatuksissa? Minulla voisi olla tarjota jotain...

No helppoa olisi kytkeä lattiamalliseen koteloon 40-70 ltr elementit suoraan pystyyn kuuntelukorjkeudelle .Elementit kaks rinnan ja kummatkin sitten sarjaan , refleksiviritys jonnekkin 30-40 hz ilman jakosuodinta .Näin saataisiin 92db/w hyötysuhde ja yksinkertainen rakentaa niinkuin periaatteessa
Refleksiviritys on tietysti Reflexi =ei kovinkaan moniulotteinen basso vaikka alas meneekin.

Teoriassahan tollanen pömpeli olisi aivan lyömätön ja helppo nakki pienitehoiselle vahvarille.
En ole huomannut että joku olisi tollasta rakentanut? Kustannuksiltaan olisi tietysti Diy jutuksi kallis mutta silti halvempi kun Hopea- PHY ja valmiisiin tuotteisiin nähden aivan naurettavan halpa mitä tollanen maksaisi teollisesti tehtynä ????


pappa
 
mikadosan sanoi:
On. Jordanille "perinteisen" MLTL:n rinnalla Jordaneille kenties paras kotelovaihtoehto. On melko onnistunut viritys ja antaa Jordaneille ehkä parhaan tuen kotelointimielessä. Huomaa kuitenkin, että tämä on vain yksi mielipide.
-Mika

Minulla on eka pari nyt koekäytössä ja olen ollut siihen hyvin tyytyväinen. On mielestäni parempi ratkaisu kuin yleensä tarjottu leveällä etulevyllä oleva kotelo.

Toinenkin pari pitäisi tehdä myöhemmin. Onko sinulla näkemystä voisiko tuota viritystä vielä parantaa jollain muutoksilla ?
 
Yhdet tällä hetkellä koekuuntelussa, kun en noita Jordaneita ikinä ole päässyt kuuntelemaan ja kovin on hypetetty :p
No nyt on tunnin kuunneltu ja kovin on ristiriitainen tapaus...
Kaunis yläpää ja myös keskialue, vaan tuo bassoalue on kyllä uskomattoman tumppu. Se vähä, mitä tulee, tulee ilman erottelua ja vaimeasti ja rehellisyyden nimissä, pitänee sanoa,
että kyllä omat Pen Audiot hakkaa Jordanien yläpään ja keskialueenkin, koska paljon tavaraa olevalla levyllä "penat" ovat aivan omaa luokkaansa, sillä vaikka Jordaneissa tuo takaseinä on täynnä tavaraa, niin Jordanit eivät oikein "osaa" erotella eri instrumenttejä toisistaan.
Penoissa transienttien toisto on ihan omaa luokkaansa ja eri instrumenttien välissä oleva "hiljaisuus kuuluu", mutta Jordaneissa sitä "hiljaisuutta" ei ole :-\
Kaikkineen pikkunätti ääni, ei muuta.
 
Millaisessa kotelossa Jordanisi ovat. Kuulostaa nimittäin kovin vieraalta tuo soundikuvaus. Omat ovat MLTL koteloissa ja vaikka bassoa ei tulekaan hirveasti, niin laatu on kaikin puolin ehkä parasta, mitä olen koskaan kuullut. Äänikuvahan noissa on vähintäänkin hämmästyttävä. Jos kuuntelutila on bassosyöppö, niin soundi menee todella ohueksi, mutta kotona on ollut todella hyvin balanssissa. Pitäisi varmaan kaivaa pömpelit nahftaliinista ja ottaa taas kuunteluun pitkästä aikaa.
 
Tuo kuvaus kuullostaa minustakin vieraalta. Jordaneiden erottelukyky eri koteloissa kuultuina on ollut minusta niiden yksi selkeä vahvuus. Bassopuoli voi olla turhan vaimea, mutta se saadaan kyllä hyvinkin napakaksi ja tarkaksi.
 
Komppaan kahta edellistä eli maltillisilla voimakkuuksilla ja useillakin eri kotelorakenteilla Jordanin vahvuudet on kyllä selvät. Jos volumitaso kovasti nousee tai kotelo ei toimi niin sitten saattaa kyllä kuvailtuja oireita olla havaittavissa..
 
Yhdyn myös noihin muutamiin edellisiin mielipiteisiin. Vaikka tuo bassopuoli saattaakin hieman rajoittunut olla ulottuvuutensa tai voimansa osalta, niin mielestäni tarkkuutta ja laatua muuten sieltä pitäisi löytyä. Hifihaban kuvailun makaan voisin kuvitella kyseessä olevan tuollainen alle 10 litrainen refleksi, yli 50Hz vireellä. Tällaisessa yksinuottisuus tulee pintaan ja jyrää paljon ympäröiviä taajuuksia alleen, ainakin omassa huoneessani.
 
Sinänsä tämä aihe on mielenkiintoinen, koska niistä löytyy ns. potenttiaalia, mutta... :-\
Kotelo on paljolti saman näköinen ja kokoinen, kuin nim. Mika K:n sivulla 1 olevissa kuvissa, sillä erotuksella, että näissä ei ole sivussa tuota basso-elementtiä ja reflexiputki on alhaalla (takana).
Mitä äänenpaineeseen tulee, niin hiemen yli 20-vuoden hifiharrastus on tuonut tullessaan sen, että äänestä osaa nauttia, ilman valtavaa volyymia ;)
Itse kaiuttimen spekseistä en osaa sanoa mitään, koska ovat lainassa, eivät siis omat.
Mikähän noissa lie, kun itse kotelo elää varsin voimakkaasti musiikin mukana, kun laittaa kämmenen kotelon sivuille.
Kuitenkin "pömpelillä" painoa about 20 kg, eli eivät ainakaan lastulevyä...
Nyt kun kuunneltu vrk. lisää, niin.....
Itseasiassa bassopään ulottuvuudessa sinällään ei ole ongelmia, vaan sen laatu ei oikein yllä tarpeeksi korkealle, erottelukyvyttömyytensä ja hitautensa vuoksi ja huom, ero on omiin "benoihini" yllättävänkin suuri.
Samalla basson integroitumisessa keskialueeseen on todella paljon toivomisen varaa, eli siinä suhteessa häiritsee allekirjoittanutta todella paljon
Jos haitta olisi pieni, niin sen antaisi anteeksi, koska en ole ns. "bassomaaninen", eli mieluummin vähän ja tarkkaa, kuin....
Nyt kun on tullut kuunneltua vrk. lisää, niin edelleen samaa mieltä, eli olisin toivonut muuten niin kauniiseen yläpäähän ja keskialueelle nopeutta lisää, kuin myös sitä eri instrumenttien asettelua oikeille paikoilleen, sillä mm. leveyssuunnassa stereokuvaltaan erittäin suurpiirteinen saundi.
Edelleen on peräseinä täynnä tavaraa, "hivenen hallitsemattomalla otteella"
Kaikkineen nätti, mutta erittäin suurpiirteinen saundi.
P.S. Pitänee bongata, joskos olisi jossain mahdollisuus kuunnella jonkun muun tekeleitä, jos vaikka tekeleissä jokin pielessä....
 
Tästä voidaan vain todeta, että hyväkin elementti saadaan kuulostamaan surkealta vääränlaisessa kotelossa. Jordanin basson seurattavuus on ilmiömäinen ja nopeus niinikään. Sen sijaan keskialueella nopeus ei saavuta parhaiden laajakaistojen tasoa, mutta ei Jordania hituriksi voi väittää tältäkään osin. Äänikuvan erottelu on myös parhaimpia (kaikkiin suuntiin!), mitä olen kuullut (nähnyt). Mutta toisaalta moni tykkää isommasta ja hieman epämääräisemmästä äänikuvasta. Ainoa heikkoudet mitä tulee mieleen on yläpään epätasaisuus, jota en jaksanut pitemmän päälle, bassojen vähyys ja yleinen hitaus alan parhaimmistoon verrattuna. Bassoja ja yläpäätä voi korjata filttereillä, mutta hyväkin filtteri niistää elämän soundista. Ellei soundi käy korvien päälle, niin muut heikkoudet eivät musiikin kuuntelua haittaa. Sanoisin, että itse tehtynä Jordan JX92S MLTL kotelossa on hinta-laatu suhteeltaan paras kaiutin, mitä olen koskaan kuullut.
http://kotiweb.kotiportti.fi/~w439893/DIY/Jordan/Jordan1/
 
hifihaba sanoi:
Nyt kun on tullut kuunneltua vrk. lisää, niin edelleen samaa mieltä, eli olisin toivonut muuten niin kauniiseen yläpäähän ja keskialueelle nopeutta lisää, kuin myös sitä eri instrumenttien asettelua oikeille paikoilleen, sillä mm. leveyssuunnassa stereokuvaltaan erittäin suurpiirteinen saundi.
Edelleen on peräseinä täynnä tavaraa, "hivenen hallitsemattomalla otteella"
Kaikkineen nätti, mutta erittäin suurpiirteinen saundi.
P.S. Pitänee bongata, joskos olisi jossain mahdollisuus kuunnella jonkun muun tekeleitä, jos vaikka tekeleissä jokin pielessä....

Tämän instrumenttien sijainnin jonkinasteisen hallitsemattomuuden ja etenkin tuon stereokuvan leveyden itsekin koen omissani puutteiksi. Nämä + hienoinen kirpeys korkeimmilla taajuuksilla ovat itselläni ne suurimmat (ja ainoat) maininnan arvoiset puutteet.

Jälikäteen tulleet stereobassot hoitivat tuon alarekisterin tukevoitumisen ja nyt nälän kasvaessa tämä projekti uhkaa paukkua aina kolmitieksi asti, kun diskanttia vielä ajattelin lisäillä. Jos vaikka tuolla lisäyksellä onnistusi hieman pehmeämpää helähdystä ja kaivattua leveyttä saamaan - enemmän kuin todennäköistä, lienee lopputulemana jonkin asteinen pettymys kuitenkin... :D
 
eemeli sanoi:
...kun diskanttia vielä ajattelin lisäillä. Jos vaikka tuolla lisäyksellä onnistusi hieman pehmeämpää helähdystä ja kaivattua leveyttä saamaan - enemmän kuin todennäköistä, lienee lopputulemana jonkin asteinen pettymys kuitenkin... :D

Superdiskanttia on moni yrittänyt Jordaniin sovittaa (allekirjoittanut mukaanlukien), mutta minun tiedossani ei ole että kukaan olisi siinä onnistunut.

t: Pasi
 
Pasi K sanoi:
Superdiskanttia on moni yrittänyt Jordaniin sovittaa (allekirjoittanut mukaanlukien), mutta minun tiedossani ei ole että kukaan olisi siinä onnistunut.

t: Pasi

Superdiskantti oli alunperin omissa ajatuksissanikin, mutta juuri monet kommentit näihin kokeiluihin liittyen pelottivat pois niiden parista. Ihan normidiskanttia kokeilemaan ja onnistumisen kannalta näkisin osin mahdollisuutena tuon Jordanin laajakaistaisuuden, sen salliessa varsin laajat jakotaajuuden testausmahdollisuudet (jako 2kHz...12kHZ alueelle? JX:n kartioresonanssi olisi toki mukava välttää jakotaajuuden avulla).

"Jos metsään haluat sä mennä nyt, niin takuulla yllätyt..." jäähän tästäkin käteen sitten ainakin kokemusta ja yksi pari ylimääräisiä diskantteja tulevaisuutta varten...

Edit:

Voihan tästäkin sitten ajatella, että miksi he*tissä ylipäätään hommailee mitään laajakaistoja jos ei niitä edes laajakaistoina käytä, mutta eihän kaikessa aina sitä järkeä tarvitsekaan olla. Sitä paitsi Jordania laadukkaammat miditkin maksavat jo jonkin verran euroja.
 
Asiaan vielä palatakseni, henkilö, jolta nuo kuuntelemani ovat lainassa, soitti tänään ja kyseli vaikutelmiani, jotka kerroin ja hän sanoi, että juuri mainitsemanieni seikkojen vuoksi hän on myymässä omiaan pois.
Eli nämä mainitsemani seikat eivät olleet pelkkää omaa kuvitelmaani ;)
Olisikin kiva päästä kuulemaan bassoelementillä ryyditettyjä Jordaneita, sillä muutenhan noiden kanssa voisi hyvinkin elää ;)
Ilmeisesti kuitenkin tekivät allekirjoittaneeseen jonninmoisen vaikutuksen sittenkin... :D
P.S. On tullut paljon huonompiakin vastaan....
 
Pasi K sanoi:
Superdiskanttia on moni yrittänyt Jordaniin sovittaa (allekirjoittanut mukaanlukien), mutta minun tiedossani ei ole että kukaan olisi siinä onnistunut.

t: Pasi


Jim Griffin niminen herra on sanojensa mukaan sovittanut onnistuneesti Aurum Cantus G2si nauhadiskantin(en tiedä onko tuo superdiskantti).Muistaakseni jakotaajuutena oli 3000Hz.
 
retaeht sanoi:
Jim Griffin niminen herra on sanojensa mukaan sovittanut onnistuneesti Aurum Cantus G2si nauhadiskantin(en tiedä onko tuo superdiskantti).Muistaakseni jakotaajuutena oli 3000Hz.

Juu, Kyllähän se onnistuu "helposti", jos Jordanille laitetaan alipäästösuodin ja käytetään sitä pelkkänä keskiäänielementtinä. Laajakaistan kanssa sillä ei sen jälkeen ole enää mitään tekemistä. Superdiskantilla tarkoitetaan laajakaistojen parissa yleensä sitä, että laajakaistaelementti toistaa rajoittamatta niin ylös kuin toistaa ja diskantin ylipäästön jakotaajuus on vaikkapa 10KHz tai vieläkin ylempänä.

t. Pasi
 
Hui hai....
Näin sitä vanhakin oppii...
Menin sit sijoittamaan nuo Jordanit niin, kuin täälläkin kehoitettu, eli voimakkaasti sisäänpäin käännettyinä ja jo oli leuka loksahtaa (tai siis loksahtikin) alas hämmästyksestä.
Täysin eri kaiutin, kuin aiemmin kuulemani perinteisellä sijoittelulla suunnattu pari.
Nyt löytyy sitä tasapainoa ja stereokuvan tarkkuutta ja eri instrumentitkin erottuvat toisistaan.
Alapäästäkään minun makuuni ja kuuntelutilan olosuhteet huomioonottaen, ei siitä enää löydy huomautettavaa.
Nyt alan ymmärtää Jordanien hypetyksen ja sitten voi alkaa onnitella allekirjoittanutta uuden "perheenlisäyksen" johdosta, meinaan tais jäädä tämä pariskunta tähän kotiin :D
Pitänee olla kova luu kaupallisella saralla, että tähän pystyy :p
 
Tässähän lykkää ihan katumusta päälle tätä ketjua lukiessani kun menin mielenhäiriössä myymään Jordanit pois tässä taannoin.Vuodenkohan kerkesin niitä kuunnella ennenkuin vittuunnuin riivinrautaa muistuttavaan yläpäähän.Nyt jälkikäteen täytyy myöntää ettei se välttämättä ollut oikea syy,sillä näyttää nimittäin siltä että minusta on tullut pahasti "diskantti" allerginen.Aina tuntuu olevan korkeissa taajuuksissa petrattavaa.Mistähän pirusta johtunee?
Työkaverit väittävät sen johtuvan siitä että ylisuojelen kuuloani koska eihän kolmenkympin puolessavälissä olevalla raksa-alan miehellä saa olla kuulo hyvässä kuosissa :D
 
Back
Ylös