Japanilaiset kaiuttimet.

Vuti sanoi:
Täältä löytyy Suomen toiset(?) Almarro m1a:t jotka ovat oikealla kalustolla aivan loistavat purkit.

Ja täältä siis ne ensimmäiset... 8) Ja alkuperäiseen kysymykseen vielä. Omegat voisivat myös sopia budjettiin. Niiden kanssa pitää varautua järjettömän pitkään sisäänajoon ja subbariin bassoa vahvistamaan. Muuten ei varmaan yhtä eläviä kaiuttimia maan päältä löydy moiseen hintaan.

H
 
jjahifi, kysyisin sulta ootko seurannu tai pannu merkille, miten esim Japanilaisissa kaiuttimissa verrattuna muiden valmistajen vastaaviin tuotteisiin on esim kotelon sisällä olevan ns vaimennusaineen(mattojen,vaahtokumin ym) määrä vaihdellu.Onko se aikojen saatossa lisääntynyt vai kenties vähentynyt? Kysymys poiki siitä,kun jotenkin mulla on sellainen kuva, että kultaisina vuosina Japanin pöntöt olis ollu lähes tyhjinä kaiken moisista ns vaimennusrompeesta. Olisko ne olleet lähtökohdiltaa niin sanotusti askeettisempia kun esim,Amerikkalaiset tai Euroopalaiset. ps. El Wood kiitos ei subbaria.
 
Mallas, kyllä Korealaiset tähän koriin mahtuvat,- tarkemmin ajatellen pohjois-osan vois jättää tällä kertaa pois. Köchel? Jos olis valta niinkuin mieli,,,,,,,,,,kuuntelisin korvat höröläni!
 
kampi sanoi:
jjahifi, kysyisin sulta ootko seurannu tai pannu merkille, miten esim Japanilaisissa kaiuttimissa verrattuna muiden valmistajen vastaaviin tuotteisiin on esim kotelon sisällä olevan ns vaimennusaineen(mattojen,vaahtokumin ym) määrä vaihdellu.Onko se aikojen saatossa lisääntynyt vai kenties vähentynyt?
Rehellisesti sanottuna minulla ei ole tuosta mitään käsitystä. Halvemman pään japanilaiset ovat olleet melkoista kuraa, IMHO, mutta nuo yläpään kajarit ovat olleet ja ovat yhä ääneltään hyvin kilpailukykyisiä tuli haastaja sitten mistä päin maailmaa tahansa. Jokin torviratkaisua käyttävä Technics kiinnostaisi itseäni melkoisesti. Jos tila ei anna periksi torvella, niin sitten nuo Technicsin vaihetasatut voisivat olla juuri sopiva sopiva ratkaisu. Esimerkiksi SB-5500
sb-5500.JPG

joka on mitoiltaan 380x725x340mm, herkkyyttä 92db/W ja painaa vain 21kg. Juuri tuota mallia en ole koskaan kuullut, mutta paria vastaavaa Technics-mallia kyllä ja ääni oli ihan kiva.

t. jjahifi
 
Joitain Sansuin vintagekaiuttimia kannattanee harkita myös.

SPL800_5.jpg


Sansui kuulemma toimi ammoin JBL:n jakelijana Japanissa, joten tuo tietty sukunäköisyys ei taida olla ihan sattumaa ;)
 
Jos nyt vuosikertatavarasta puhutaan, niin jammumiehenä suosittelen tietenkin kokeilemaan Yamaha NS-1000M:iä, kuten Mikakin. Hyvällä putkosella keskiäänet ja diskantit todella laulavat, niin kuin on tullut todettua VTL:llä, Audio Researchilla ja McIntoshilla. Bassopää voi jäädä voimattomaksi ja olla pettymys varsinkin pienitehoisilla putkosilla, kun se ei oikein kepoisilla trankkuvehkeillakään aukea. Virtakykyisellä trankulla onkin sitten tosi tiukka, sävykäs ja ulottuva. Vielä on hakusessa vahvistin, joka tarjoaa molemmat hyveet, onko sellaista, vai kaiuttimien modaukseen ja biamppaukseenko on mentävä?
 
moi
jjahifi tarkotin nimenomaan suomeentuotuja kaiuttimia,vaikea niistä on muuten puhua kuulopuheet on erikseen.pioneeri toi jotain aika isoja malleja suomeen,niissä tuppas olemaan bassoelementti suhteeton siihen muuhun viritykseen.
pioneerihän tekee tad merkillä hyviä kaiuttimia niitä kalliimpia ei vaan oikein eksy suomeen.
sansuin joitain malleja myytiin japanissa jbl elementeillä ei euroopassa.
technicsin noita malleja mitä tossa kuvassa on yksi pyöri suomessikin muistaakseni 3 eri mallia,ääni samaa sarjaa kuin noilla mainitsemani pioneereillä.mun mielestä
kuuntelin muistaakseni seuraava ja isoin malli oli kruunussa ja yleiselekroniikassa,kummassakaan ei ollut basso hanskassa.voihan se olla huoneenkin vikoja,silloin kun ne tuli suomeen olihan poikkeavan näköisiä kaiuttimia.ehkä myyntikikka.
 
moi
tadin elementeistä taitaa muut valmistajat tehdä parempia virityksiä kuin pioneer.
ter.reiska
 
Totta tuo, että TADin elementeistä moni tekee parempaa kamaa kuin Pioneer tai TAD... Paria suhteellisen suurta Technics-torvea olen päässyt kuulemaan alkuperäisessä kotimaassaan eikä ääni ollut huono. Se, että oliko basson sopusuhtaisuus kevytrakenteisesta talosta johtuvaa vai muuta, en tiedä. Lienee syytä muistaa, että suuri osa japanilaisista oli tuolloin suunniteltu paikalliseen arkkitehtuuriin, eli kevyet väliseinät yms. Ei suomalaista kumisevaa betonikuutiota, jossa noiden vehkeiden osalta olisi varmaankin tarvittu melkoisia resonaattoreita syömään basso-ongelmia.

Reiska on kyllä oikeassa siinä, että monissa Pioneerin pöntöissä bassokorostuma oli melkoinen. Technics-merkillä ongelmaa ei vastaavasti ollut minun kuulemissani isommissa malleissa. Sansuita en koskaan päässyt isompien vehkeiden osalta kuulemaan, valitettavasti.

Jos joku tietää jostain ison Sansuin kajarin, niin vinkki otetaan mielellään vastaan. Sama Technics-torvien osalta.

t. jjahifi
 
kampi sanoi:
jjahifi, kysyisin sulta ootko seurannu tai pannu merkille, miten esim Japanilaisissa kaiuttimissa verrattuna muiden valmistajen vastaaviin tuotteisiin on esim kotelon sisällä olevan ns vaimennusaineen(mattojen,vaahtokumin ym) määrä vaihdellu.Onko se aikojen saatossa lisääntynyt vai kenties vähentynyt? Kysymys poiki siitä,kun jotenkin mulla on sellainen kuva, että kultaisina vuosina Japanin pöntöt olis ollu lähes tyhjinä kaiken moisista ns vaimennusrompeesta. Olisko ne olleet lähtökohdiltaa niin sanotusti askeettisempia kun esim,Amerikkalaiset tai Euroopalaiset. ps. El Wood kiitos ei subbaria.

Hyvä pointti ja olen pitkälle samoilla linjoilla eli nuo jaappanin kulta-aikojen ns. hifi-kaiuttimet eivät kyllä ole mielestäni olleet ainakaan suurilla valmistajilla mitään kovinkaan kaksisia ei laadullisesti eikä äänentoistollisesti (kaikkein kalleimmat kajarit erikseen jotka nekään mitään kovin kummoisia olleet), samalla rahalla on saanut paljon parempia euro-kajareita. Ovat fyllit olleet jaappanin bokseissa vähissä tai niitä ei ole ollut lainkaan. Soinniltaan ovat olleet aina sellaisia pakettistereo kajareita.Tuunaamallahan noista on saanut varsin pätevästi soivia kaiuttimia :)

Puhun nyt omista kokemuksista ja niistä merkeistä sekä malleista joista on jotain omakohtaista kokemusta.
 
Olen hieman syrjässä seurannu aloittamaani aihetta, mutta noteranut käytyä keskustelua mielenkiinnolla. Hieman laajentaisin aihetta laajakaistoihin jos sallitte, siihen suuntaa olisi kovasti tiedon tarvetta. Niinpä olisiko harrastajen keskuudessa joitakuita joilla olisi Japanilaiset laajakaistakaiuttimet (onko olemassakaan?) hanskassa, tietoa, omakohtaista kokemusta niiden parissa! Henkilö kohtaisesti mulla on täysi musta-aukko kyseisestä Japani jutusta. Ei muuta kuin apuja!
 
Ja viellä tarjoan löysempää narua Korean, siis eteläisimpään osaan.Onko sieltä kantautunut mitään laajakaista rintamalle. Siellähän väännetään jos jonkinmoista Hifiä?
 
Minähän en asiasta mitään tiedä, mutta eikös ainakin Tannoyn koksut ole Japaniassa aika kovassa huudossa? Noiden JBL:ien ynnä muiden torvikonstruktioiden lisäksi siis.
 
Hienoa, että joku muu otti asian esille. itse en viitsinyt kun ei oikein kuitenkaan kysyttyyn genreen uponnut :D

Tannoyn Prestige-sarjan koksut ovat tosiaan Japanissa ja Aasiassa aika kovassa huudossa. Vaikka nämä kohtuullisen herkkiä konstruktioita ovatkin niin usein silti näitä nähdään paritettuina hieman tehokkaampien putkivermeiden tai trankkujen kanssa. taitaa aika monta paria erilaisia Tannoyn koksuja mennyt japaniaan loppusijoitukseen, jonkunlaiseen hienosti lakattuun ja rakennettuun diy-koteloon mallia GFR, jos on pariakin eri lähdettä uskominen..

Tannoyn koksujen soundi on ..hmm.. omalla tavallaan erittäin hieno. Menee ehdottomasti sinne kategoriaan luonnollinen, mutta ei neutraali. Hieno keskialue eritoten. Varmastikin monen modernin soundi-ihanteen palvojalle saattaa olla semmoinen turhan vanhahtava joiltain osin, mehevä bassopää ja ei ylikirkas ja analyyttinen diskanttiosasto.

Ja pari linkkiä kaupan päälle:

http://www.6moons.com/audioreviews/tannoy4/autographmini.html

http://fjt.todayisp.com:7751/www.21hifi.com/dch/tannoy/tannoyp1.htm LÄÄH!!!
 
Offaria, mutta nuo Tannoyt on kyllä ihan uskomattoman näköisiä laitteita. :D Pitää varmaan olla joku puinen sotalaiva tai viktoriaaninen kartano, että tuollaiset voi asetella esille.
 
Kyllä ihan sellainen kodikas oma kämppä kelpaa tuohonkin tarkoitukseen, kunhan sisustus muuten ei ole mennyt liikaa sinne Inno-osioon.. :D
 
Mika K sanoi:
Kyllä ihan sellainen kodikas oma kämppä kelpaa tuohonkin tarkoitukseen, kunhan sisustus muuten ei ole mennyt liikaa sinne Inno-osioon.. :D

Inno-Marko upottaisi Westminsterit seinään ja maalaisi valkoisiksi...
 
Tawe sanoi:
Inno-Marko upottaisi Westminsterit seinään ja maalaisi valkoisiksi...

Hehe, ja sitten omistaja selittää vieressä hieman vaivaantuneena "juu-u, ihan kivathan näistä tuli".
 
Nyt kun on Aasian matkailun kulta-aika, ne rohkeat matkamiehet-naiset jotka löytävät itsensä, esim Tokion kentältä niin rohkeasti Hifi-liikkeitä shoppailemaan. Havaintoja olisi ilo lukea, erityisesti paikallisista kaiuttimista!
 
Back
Ylös