Jamcast

camerondz

Käyttäjä
Liittynyt
1.9.2007
Viestejä
48
Latasin Jamcastin (www.sdstechnologies.com) ja yllätyin positiivisesti. Kaikki läppärillä kuunneltu musa (musiikkitiedostoista Spotify:hin) kuuluu nyt langattomasti omassa tapauksessani Play Station 3:n ja siihen liitetyn dacin välityksellä stereoista.
 

layeroid

Käyttäjä
Liittynyt
1.8.2006
Viestejä
431
Kokeilin itsekin ja yllätyin positiivisesti. Ajattelin ratkaista joko tällä tai jollain vastaavalla tavalla ongelman joka syntyy siitä, että musiikin toisto siirtyy itselläni pois pc:ltä, eikä siinä ole asennettuna enää edes muuta kuin "kakkos-äänikortti" (skypepuhelut, yms).

Tämä todistaa vähintäänkin sen, että striimauksen voi tehdä melko reaaliaikaisesti (suht pieni viive) ja silti varsin toimivaksi. Ainut mitä kaipaan, on että tämä loihtisi windowsiin sen virtuaalisen audiolaitteen, jonka voisi sitten valita järjestelmän oletuslaitteeksi tai sitten ei, miten nyt haluaa ja parhaiten sopii.

WASAPI-toisto ohittaa wintöötin audiot, joten jamcast ei saa kiinni siitä.

Vielä parempi olisi softa joka loisi virtuaaliäänikortin ja lähettäisi suoraan UPNP yhteensopivaa striimiä, jonka voisi sitten kopata millä tahansa yhteensopivalla clientilla, joita on maailma täynnä pilvinpimein.
 

jjahifi

Käyttäjä
Liittynyt
24.2.2007
Viestejä
16 191
Kaupunki
Kaarina
Kertokaas mitä tuo softa sitten oikein tekee ja mitä kaikkea sillä voi tehdä? Vääntäkää oikein rautalangasta, sillä softan nettisivut eivät ainakaan heti minulle asiaa aukaisseet.

t. jjahifi
 

layeroid

Käyttäjä
Liittynyt
1.8.2006
Viestejä
431
Tuo on UPNP serveri, joka osaa protokollan mukaisesti tarjota verkkoon jaettua audio/video/kuva -sisältöä. Sen lisäksi osaa kopioida (windows)koneessa soitettavan äänidatan jostain wintöötin audiorajapinnasta ja striimata myös sen verkkoon. Eli soitat koneella musiikkia valitulle äänikortille, ja sama audio on kuultavissa myös tuon striimin kautta jota jamcasta tarjoaa paikalliseen (ethernet)verkkoon. Sitä voi sitten kuunnella millä tahansa UPNP clientilla.

Eilen testasin soittamalla koneella musiikkia ja kuuntelemalla sitä samsung galaxy tabin kaiuttimista.

Joku x sadan millisekunnin viive siinä joka tapauksessa on, eli tajusin itsekin että tuota ei voi käyttää suoraan esim koneelta leffoja katsellessa siten, että äänet kiertäisi striimin kautta musaserverille ja vasta sieltä kaiuttimille. Ainakaan ilman että kompensoi viiveen videon avulla. Mutta sitten taas se viive pitäis jotenkin nähdä jostain aika tarkkaan.

Ihan näppärä ja kohtuullisen hyvin toimiva sovellus. Pikatestin perusteella.
 

spadge

Käyttäjä
Liittynyt
2.10.2010
Viestejä
51
Onko muilla ongelmia tämän kanssa? Varsinkin käyttäessä Virtual Soundcard:ia?

Ohjelma vaikuttaa muuten erittäin mielenkiintoiselta, mutta toi virtual soundcard puoli mättää ja pahasti.
Tarkoitus olisi siis siirtää win7-läppäriltä wlanilla äänet musavehkeille.
DLNA-jaettuna olevat filet mp3/flac kuullostaa täysin ok. Mutta ton VS:n kautta äänenlaatu on aivan karmean huono, oikeasti.

Softan valmistajan FAQ / forumia on koluttu kovasti mutta ei tunnu löytyvän ratkasua.
http://www.sdstechnologies.com/Forum/default.aspx?g=posts&m=2662
http://www.sdstechnologies.com/Forum/default.aspx?g=posts&t=343
Nämä vaikuttivat lupaavalta, mutta eivät auttaneet. Noi kaksi asetusta muutettu ja kaikki mikit disabloitu, ei vaikutusta.

Vastaanottavat laitteet on Panasonicin TX-P55ST50Y TV & Sony BDP-S490 BD-soitin, molemmilla kokeiltu ja ilman wlania LAN-kaapelilla, ei ratkaisua.
14pv Trial on vielä menossa softalla..

Tätä langatonprojektia on vatvottu pitkään ja parillakin foorumilla. Valmista ei vaan tunnu tulla millään :-/
https://foorumi.hifiharrastajat.org/showthread.php?90015-Langaton-DAC
http://murobbs.plaza.fi/rauta/917095-langaton-aanensiirto-wusb-bt-wlan.html

Pikkuhiljaa alkaa palaa hermot ja onko se sitten vaan ostettava Macbook / Steven vehje. Jolloin saa ton Airport Expressin rokkaamaan bueno.
 

layeroid

Käyttäjä
Liittynyt
1.8.2006
Viestejä
431
Joo ei se mullakaan mitenkään hirveän hyvin kuitenkaan laajemmin testatessa toimi. Lisäksi ärsyttää ettei se luo varsinaista virtuaalilaitetta johon audion voisi soittaa asiolla tai wasapilla.
 

spadge

Käyttäjä
Liittynyt
2.10.2010
Viestejä
51
Joo ei se mullakaan mitenkään hirveän hyvin kuitenkaan laajemmin testatessa toimi. Lisäksi ärsyttää ettei se luo varsinaista virtuaalilaitetta johon audion voisi soittaa asiolla tai wasapilla.
Oliko sulla kanssa toi äänenlaatu karmasevan huono virtual soundcardilla soittaessa?

Tässä on käyty aikasta monta eri softaa lävitte.
http://www.playon.tv/playon luo ihan äänilaitteen windowsin äänihallintaan:
http://i2.aijaa.com/b/00875/10940516.jpg
Mutta en sen kautta kyllä saanut mitään ääniä "ilmoille"

Avaatko vähän tota "johon audion voisi soittaa asiolla tai wasapilla." Voisko tässä nyt olla joku mitä en tajunnut...
 

layeroid

Käyttäjä
Liittynyt
1.8.2006
Viestejä
431
Kas. Mulla ei tullut virtuaalilaitetta lainkaan. Tai sitten en vaan jostain syystä _nähnyt_ sitä, mikä sekin on paljon mahdollista. Äänenlaadusta en tiedä koska striimasin vain samsungin padille testimielessä.

Upnp-serverithän tukee usein transkoodausta ja se on vähän ikävä asia hifi-mielessä. Sopiva (tai siis sopimaton) profiili tekee sen että äänet kyllä kuuluu "helposti" kun laitteet löytävät todennäköisesti aina jonkin yhteisen kummallekin sopivan formaatin, mutta toisaalta se voi olla 128kbps mp3..
 
Ylös