Jalustakaiuttimia tonnin hintaluokassa pienehköön huoneeseen

41shots

Käyttäjä
Liittynyt
1.1.2008
Viestejä
333
Näitä threadejahan löytyy ja olen niitä jonkin verran lueskellut, mutta laitanpa silti uuden. Poistakaa jos tuntuu turhalta.

Vahvistimen virkaa toimittaa Naim Nait5i ja soittimena CD5i. Jossain vaiheessa syksyä tulee varmaan hankittua
uudet kaiuttimet nykyisten Epos M5:en tilalle. Mitä kaiutinta suosittelisitte, kun pidän nykyisten kaiuttimien äänimaailmasta mutta
ääni jää kuitenkin jollain tavalla hiukan ohueksi? Lisäksi huonoilla äänitteillä musiikki kuulostaa sellaiselta innostamattomalta (jos niin voi sanoa). Uskoisin että paremmaltakin voisi musiikki kuulostaa huonosta äänitteestä huolimatta.

Hirveästi ei kokemusta erilaisista kaiuttimista ole, mutta neutraali sointi on tähän mennessä miellyttänyt korvaa eniten. Tai mikä nyt on kenenkin mielestä neutraalia :) Musiikkimaku on kevyestä rockista black- ja death metalliin. Mikä nyt milloinkin sattuu miellyttämään. Esimerkkinä mielestäni huonosti nykyisellä kokoonpanolla soivasta (hyvästä) levystä olkoon Metallican Master of Puppets. Tuolla levyllä täytyisi kai jalka vipattaa ja ukon hyppiä ympäri olohuonetta, mutta kun ei niin ei. Tylsältä kuulostaa. Eikä tuo kai ole edes huonoimmasta päästä äänitteitä. Joku Disturbed kuulostaakin jo sitten ihan puurolta.

Kuunteluhuone on kohtuullisen pieni ja kuminan puolelle meneminen huolettaa, vaikka kyse ei olekaan betonikopperosta. Olenko väärässä kun kuvittelen että suurehkot lattiakaiuttimet ovat herkempiä aiheuttamaan kuminaa pienessä tilassa (n. 16 neliötä)?

Tällä hetkellä koekuuntelukierrokselle olen ottamassa:
- Linn Katan
- Neat Motive 3

Käytetyt eivät tietenkään ole pois suljettuja vaihtoehtoja. Niillähän sitä vastinetta rahoilleen saa. Tai siis niin kuin nyt tässä harrastuksessa voi saada :D
 
Ehdottomasti kuuntelulistalle N-Satit ja Dynaudion Focus 110:t.
 
41shots sanoi:
Tällä hetkellä koekuuntelukierrokselle olen ottamassa:
- Linn Katan
- Neat Motive 3
Ottaen huomioon oheiskalustosi, niin nuo ovat kyllä varmasti kärki vaihtoehtoja.
Hienoja pelejä kummatkin.
 
No Dyniksillä saat potkua ainakin rokkiin mutta seinän lähelle noita ei voi laittaa ja tulppaaminen ei kannata. Ei kannata minään referenssinä pitää tuota Metallicaa saundien puolesta vaikka olen kyllä sitä mieltä että setin tulisi soittaa kaikenlainen musiikki mukaansatempaavasti. Muistaakseni aika munattomat saundit tuolla levyllä. Lisää vaihtoehtoja tuossa hintaluokassa ovat tietysti Arrot joita saa käytettynä tuohon rahaan ja toimivat mainiosti Naimien kanssa varsinkin pienehkössä huoneessa. Ne on toki lattiakajarit mutta sirot joten ei pitäisi kai haitata. Ne uudet Tannoy Revolution Signaturet vaikuttavat myös kiinnostavilta ja löytyy sekä jalusta- että lattiamalleja. Neatit ja Linnit kannattaa toki kuunnella myös.
 
41shots sanoi:
Hirveästi ei kokemusta erilaisista kaiuttimista ole, mutta neutraali sointi on tähän mennessä miellyttänyt korvaa eniten. Tai mikä nyt on kenenkin mielestä neutraalia :) Musiikkimaku on kevyestä rockista black- ja death metalliin.
Musiikkimaullasi kannattanee kotikuunteluun kiikuttaa tanskalaiset Dynaudio ja System Audio budjettisi mukaan. Naimin yhteensopivuudesta minulla ei kokemusta. Mulla etupäässä Marantz-Creek-kombinaatio.

Itselläni oli (vielä viikko sitten) audience 42:set. Soivat hyvin vastaavan suuntaisella musiikilla, mutta System Audion 1530:n avoimempi ulosanti sai vakuuttumaan.
a42:n isoveljeä a52 en ole kuullut, mutta ainakin Focus-sarjalaisissa voisi olla potentiaalia. Tuo SA1530 toimii kerrostalohuoneistossa (tila n.20 neliötä), ainakin minulla.
Myös 42:set toimivat ok, vaikka ristiriitaisia kokemuksia foorumilta voi löytyä.

Quadilta löytyy myös hyvin soivia kaiuttimia hintahaarukkaasi.
 
isojussi sanoi:
Lisää vaihtoehtoja tuossa hintaluokassa ovat tietysti Arrot joita saa käytettynä tuohon rahaan ja toimivat mainiosti Naimien kanssa varsinkin pienehkössä huoneessa.
Arrot on todettu täälläkin vakuuttaviksi, mutta eivät ehkä parhaimmillaan raskaammalla.
 
Saan kaiuttimet noin 50 sentin päähän seinästä. Tai saisihan ne kauemmaksikin mutta tuohon asti ilman jatkuvaa sotatilaa hallituksen kanssa. :p

Se Metallica tuli ensimmäisenä mieleen "tylsältä" kuulostavasta levystä, mutta tosiaan pitäisihän kaiken kuulostaa innostavalta edes jossain määrin. Ei tässä mitään pelkkää Dire Straitsia viitsi ryhtyä kuuntelemaan.

Neateja ja Linnejä on ainakin Musiikin.comissa. Entäs Dynaudio, Quad, System Audio ja Tannoy? Quadeista olenkin kuullut myös hyvää ainakin Naimin kanssa naittamisesta.

Itse asustelen Hämeenlinnassa, joten Helsinkiin lähtö taitaa olla edessä?
 
Joo ja ei ole Magnepanit edes jalustakaiuttimia. Luin topicin vähän väärin.
 
Soundworksillä on listoilla käytetyt Neat Elitet,siro lattiamalli,ulkomailla hehkutetaan Naimien kanssa
 
HES:ssä kuntelin taannoin Tannoyn jalustakaiutinta, oli hieman samanlanen kuin Tannoy Revolution DC4 , oli vain jossain 1000 e luokassa, en löytänyt tyyppiä. Soi todella mallikkaasti. Kunnon koksu kokoisekseen.
 
41shots sanoi:
Saan kaiuttimet noin 50 sentin päähän seinästä. Tai saisihan ne kauemmaksikin mutta tuohon asti ilman jatkuvaa sotatilaa hallituksen kanssa. :p
Tuohan on jo liikaa Neatien ja Linnien kanssa.
Useinmiten 20-30cm on noiden kanssa hyvä.
 
Kannattaa testata ProAcin pikkumonitoritkin. Käytin itse kämpässäni (kuuntelutila noin 18-20 neliöinen bunkkeri) vajaat kymmenisen kaiutinparia ja päädyin lopulta ProAc TR8 Signatureihin. Bassotoisto toimi pienessä tilassa ja muutenkin aivan loistavat ääneltään. Nämä ylittävät uusina budjettisi, mutta käytettynä voisi tuohon hintaan löytyä. Toki normaali TR8-malli on budjetissasi. Suosittelen kokeilemaan.
 
Jos lompakko vaan taipuu niin Dalin Mentor 1:t tai 2:t voisivat olla hyvä vaihtoehto. Sama homma Reference 3A Dulcetin kanssa.
 
Parin edellä kirjoittaneen tavoin voin suositella ProAC:n tuotoksia. Olen kuullut yhtä heidän malleistaan useampaan otteeseen kaverillani, ja se on kyllä oikein hieno pikkupurkki. Tosin tuon kyseisen mallin hinta taitaa olla parin tonnin korvilla.

Hieman huokeammassa hintaluokassa omalehmäosasto suosittelee tietysti Trianglea. Jalustamallit Titus ja Comete taitavat kumpikin maksaa alle tonnin uutena. Omien kokemusten mukaan Trianglet ovat aika kranttuja etupään suhteen, joten koekuuntelu omilla laitteilla on hyvinkin suositeltavaa. Itse en näitä pikkuisia ole omistanut, mutta olen kuunnellut vanhaa Titus 202 -mallia melko paljon, ja sen on halvalla NADin etupäällä ajettuna sellainen netraalin kuivakka, mutta kuitenkin tarkka ja innostava toistin.

41shots sanoi:
Kuunteluhuone on kohtuullisen pieni ja kuminan puolelle meneminen huolettaa, vaikka kyse ei olekaan betonikopperosta. Olenko väärässä kun kuvittelen että suurehkot lattiakaiuttimet ovat herkempiä aiheuttamaan kuminaa pienessä tilassa (n. 16 neliötä)?

Pieni huone korostaa luonnostaan matalia taajuuksia, joten voimalla alas toistavan, tai jotain bassotaajuusaluetta korostavan kaiuttimen kanssa bassoyliannostuksen vaara on olemassa.

Joissakin ketjuissa täällä olen huomannut mainittavan, että parhaiten näissä pienissa kopperoissa pitäisi toimia sellainen kaiutin, jonka taajuusvaste on suunniteltu tasaisesti laskevaksi.
 
stts sanoi:
Arrot on todettu täälläkin vakuuttaviksi, mutta eivät ehkä parhaimmillaan raskaammalla.

Osittain samaa mieltä. Arrot kyllä toimii sinänsä raskaammallakin, mutta koskapa elementin koko ei ole mitenkään massiivinen ei niin sanottua "ilmanpainetta" niillä oikein aikaan saa. Pienessä huoneessa, varsinkin jos akuustiikan kanssa on muutoin haasteita tuo on pelkästään hyväkin.
 
Back
Ylös