Jalusta- vai lattiakaiutin?

sean

Hifiharrastaja
Liittynyt
31.10.2008
Viestejä
847
Kaupunki
Espoo
Hei!
Jos on n. 1000,- käytettävisssä uuteen kaiutinpariin, niin olisiko tuossa hintaluokassa paremmat kaiuttimet jalusta- vai lattiamallia? System-audion edullisimmat lattiamallit kiinnostaisivat, myös Regan mallisto mietityttää...
Kuuntelen lähinnä klassista, jazzia ja niitä kyllä sitten laidasta laitaan. Äänilähteenä Rotelin soitin ja vahvistin Ra-1062. Tämänhetkinen kaiutinpari on Argon 1 ja subbarina (lähinnä elokuvia varten) on BK xls mk2 df. Kuunteluhuone betonikerrostalon olohuone, n. 30 m2, aukeaa toiselta sivulta eteishalliin. Argon on hyvä kaiutin, soi hienosti ja dynamiikkaa löytyy, mutta vaihtelu virkistäisi ja onhan ko. kaiutinparin keskialue aika etäinen ja viileä... siispä alkuperäinen kysymys vielä kerran: Tonnin hintaluokassa; jalusta vai lattiakaiutin?
 
Vaikea tietysti sanoa absoluuttista totutta, mikä sinne sinun huoneeseesi sopii. Yleisesti ottaen mielipiteeni kuitenkin on, että tuossa hintaluokassa katsoisin jalustakaiutinta.
 
Jalustakaiuttimia on helpompi kantaa koekuunteluun. :)
Regat on ainakin kuuleman mukaan hyviä joten ei muutakun kokeilemaan.
 
Samu sanoi:
Vaikea tietysti sanoa absoluuttista totutta, mikä sinne sinun huoneeseesi sopii. Yleisesti ottaen mielipiteeni kuitenkin on, että tuossa hintaluokassa katsoisin jalustakaiutinta.

Joo, absoluuttista totuuttahan ei tässä yhteydessä olekaan, on vain lukematon joukko suositusta ja eri makuja. Tuon huoneasian toin esiin siksi, että vähän huolestuttaa, josko ostaisin jalustamallin, niin jäisikö soundi jotenkin "pieneksi" noinkin isossa huoneessa, pikkusubbarinkin kanssa? Vai olisiko sittenkin lattiamalli oikeamman kokoinen? Onko tällaisesta kokemusta?
 
Varsin tapauskohtainen juttu. Lattiakaiuttimien joukosta kun löytyy esim. Totem Arro, joka toimii käsittääkseni oivasti pienissäkin tiloissa, ja sitten jalustapömpeleiden puolelta löytyy vaikkapa Dynaudiot, joiden möhköbassolla täyttää tarvittaessa isonkin huoneen.

Mutta noin karkeasti yleistäen, ja periaatteen tasolla ainakin minä alkaisin katselemaan lattiakaiuttimia, kun huoneessa kuitenkin kokoa riittää.
 
Hevimees sanoi:
Mutta noin karkeasti yleistäen, ja periaatteen tasolla ainakin minä alkaisin katselemaan lattiakaiuttimia, kun huoneessa kuitenkin kokoa riittää.
Näin minäkin aioin suositella, mutta kun aloin ajattelemaan suositeltavia lattiakaiuttimia kiloeuron hintaluokassa, päätin jättää kommentoimatta. Käytettynä voisi löytyä, mutta uutena menee hankalaksi.
 
Epos M16i, Elac FS127, Arrot lattiamalleista. Ei mitään eksotiikkaa, paitsi Arrot.

Jalustamalleista valikoimaa löytyy enemmän ja varmasti saa "kuulaamman" ja hifimmän äänen kuin vastaavan hintaisesta lattiamallista. Kannattaa muistaa, että jalustamalli vaatii helposti oikean jalustan. Hempula ja 10 cm väärän korkuinen jalusta onnistuu pilaamaan hyvän jalustakaiuttimet soundin. Lattiamallissa kuuntelukorkeus on yleensä oikea normaalilla sohvalla. Hyvät jalustat on helposti 200€.
 
Jyrki_H sanoi:
Näin minäkin aioin suositella, mutta kun aloin ajattelemaan suositeltavia lattiakaiuttimia kiloeuron hintaluokassa, päätin jättää kommentoimatta. Käytettynä voisi löytyä, mutta uutena menee hankalaksi.

Harmillisen totta tuokin :-\

Noiden jo manittujen Regan ja System Audion lisäksi Usherin V-602 taitaa maksaa sen tonnin, mutta ihan äkkiseltään ei muita tule mieleen.

Vieläkö Sepon Celiukset on myynnissä? Siinä ois kovat purkit tuohon hintaluokaan, jos käytetyt kelpaa.
 
Kyseistä kaiutinta kuulematta olisiko potentiaalia tuolle musiikille..?

http://www.huuto.net/fi/showitem.php3?itemid=93122330

..tai sitten ne Regat:

http://www.huuto.net/fi/showitem.php3?itemid=93423120

sitten jos pitää B&W soundista:

http://www.huuto.net/fi/showitem.php3?itemid=93492737

hinta-laadultaan ok kaikatin:

http://www.huuto.net/fi/showitem.php3?itemid=93397891

sitten tosiaan jossan Vaasalaisessa puljussa on Totemin Arrot 20% alennuksella Ovh:sta.

ja tuolta Quadin 22L2 löytyis passeliin hintaan.

http://kauppakatu.telekareliashop.fi/app/shop/list/-/open_path/0-00001-00024-00011/cat_id/11


Tuossa vain muutama esimerkki tuohon kysyjän hintaluokkaan, kannattaa pieni vaiva nähdä tuohon rahaan..
 
Niin ja aioin sanoa myös, että tuohon 30m2 tilaan voi kyllä harkita niitä lattiamalleja, sulkematta pois jalustalla seisoviakaan.
 
Hienoa!
Tässähän tulee vastauksia ihan mukavasti! Lattiamalleista tuo Epos m16i herättää jo mielenkiintoa, ainakin Stereophilen arvostelu kuvasi ko. paria "oman makuni mukaiseksi", ja taisipa Eräpuukin kehaista joskus niitä kovastikin. Ja kiitos noista linkeistä käytettyjen pariin, toden totta, vaivaa voisin jo tässä vaiheessa nähdä!
Onko kellään henkilökohtaisia kokemuksia Epos-kaiuttimista?
 
Hetkinen! Ja mitä hittoa?! Nyt ollaan hififoorumilla, eikä kukaan ole vielä lausahtanut legendaarista hokemaa "jos vähän kasvattaisit budjettia niin...". Asia täytyy välittömästi korjata :D

Eli jos hiukkasen voisit kasvattaa budjettia, niin Triangle Altea EX kustantaa nykyään 1380€. Ainakin edeltäjänsä Altea ESW oli kova purkki. Vaati tilaa ja oli suht kranttu etupään suhteen, mutta näiden edellytysten täyttyessä tarjosi erittäin kaunista ja innostavaa ääntä.

LISÄYS: Puhun menneessä aikamuodossa, sillä laiton omat Alteat kiertoon tuossa jokin aika sitten. Meidän kämpässä kun loppui tila kesken.
 
Pakkohan ne oli veronpalautusrahat johonkin sijoittaa, itse hommasin käytettynä tällaiset helmet:

index.php


Kannattaa tsekkailla myös ebayta, mikäli tiedät mitä haet. Saattaapi saada yllättävänkin edullisesti käytettyä tavaraa. Moni myöskin suostuu lähettämään suomeen, vaikkei ilmoituksessa niin luekaan.
 

Liitteet

  • intro.jpg
    intro.jpg
    35,5 KB · Katsottu: 662
En mainosta mutta Hifitalossa ois myytävänä, poistotuotteet kohdan alla, Chorus MI-10 (Vaahtera) hintaan 445 e kappaleelta. jäis vielä joku euro pyörimään jalkoihin.

http://hifitalo.fi/
 
Kas, onnea vaan Samulle komeista Introista!
 
Kiitos kiitos, aluksi vähän epäilytti Naitin rahkeet, mutta yllättävän hyvin jaksaa ajella. Tietty kontrolli paranee sitten ajallaan kun saa vahvistusta päivitettyä.
 
Eikös ne Linnin jalustakaiuttimet maksa ton reilun tonnin? Ainaski minua mielytti niitten äänimaailma.

Jaahas niistä on tullut uudempi versiokin.. Näistä uudemmista en valitettavasti osaa sanoa, mutta jos ovat yhtään sukua tolle vanhemmalle niin uskallan suositella.

/M
 
En ole sitä uutta kuullut, mutta forumeiden perusteella pesee Katanin. Katania olen kuullut muutamaan otteeseen ja onhan se huippukaiutin tossa hintaluokassa ja muutenkin.
 
Back
Ylös