iTunes jorinaa (Omppu)

  • Keskustelun aloittaja Jigsaw
  • Aloituspäivämäärä
J

Jigsaw

Tuli hankittua Buffalon Live verkkokiintolevy.

Mäkin kiintolevy alkaa kovasti täyttyä musiikista, ja ajattelin että miten saisin siirrettyä koko läppärini iTunes kirjaston (siis myös tavaran fyysisesti) tuonne verkkolevylle? Uuden kirjaston osaan luoda kyllä, mutta miten tuon vanhan saa fyysisesti siirreltyä verkkolevyllä, ja vastaavasti tyhjennettyä läppärin tavarasta.. Uuden kirjaston, mahdollisesti kevyemmällä valikoimalla onnistunen tekemään kyllä..
 
J

Jigsaw

Thanx..

Mitenkäs muuten tuon kanssa kannattaa touhuta, jos ajatus olisi, että tuolla verkkolevyllä olisi X määrä musaa, joitain podcasteja yms.. ja taas koneen omalla kiintolevyllä mahdollisesti jotain pienimuotoisempaa.. ja mahdollisesti esimerkiksi niitä kirjaston varmuuskopioita.. ts. Saako tuon läppärin oman kiintolevyn kirjaston yhdistettyä kuinka helpolla tuon verkkolevyn kirjastoon? Entäs sitten synkronoinnit ym. iPhonen kanssa? (siellä musiikkia ei suuremmin, lähinnä muutamia biisejä).

Antakaapa käyttövinkkejä... mä tässä vielä opettelen:)
 

vaakko

Käyttäjä
Liittynyt
21.7.2006
Viestejä
9 146
Kaupunki
Vantaa
Vähän samojen juttujen kanssa painin itsekin. Mulla on filet (apple lossless) time capsulella (verkkolevy). Avokki haluaisi tehdä osasta levyjä huonompilaatuiset kopiot, joita voisi käyttää iPodilla. Miten tuo oikein onnistuisi? iTunesin valikoissakin on vaihtoehto "luo iPod versio", mutta se on aina ei-aktiivisena eli sitä ei jostain syystä voi valita oli sitten yksittäisen kappaleen tai koko levyn kohdalla.
 

punssi

Käyttäjä
Liittynyt
31.7.2006
Viestejä
3 316
Lossless valittuna ei taida ihan lennosta onnistaa mutta kikkailulla onnistunee. Eli vaihtaa tuontiasetuksista sopivanlaatuisen MP3 asetuksen ja tekee sitten haluamistaan kipaleista; luo MP3 versio.
Itse en ole koskaan käyttänyt tuota metodia joten parempiakin voi olla.
 

vaakko

Käyttäjä
Liittynyt
21.7.2006
Viestejä
9 146
Kaupunki
Vantaa
^ Jääkö tuossa vaihtoehdossa alkuperäinen lossless-tiedosto koskemattomaksi?
 

punssi

Käyttäjä
Liittynyt
31.7.2006
Viestejä
3 316
Jää. Kopion se vaan tekee. Joka näkyy sitten tunesissa mutta en ole varma pystyykö sen ämppäriversion siirtämään vaikkapa Ipod soittolistaan siten että se ei näkyisi losslessien rinnalla.
Muistat vaan vaihtaa takasin lossless formaattiin kun tallennat kovolle.
 

vaakko

Käyttäjä
Liittynyt
21.7.2006
Viestejä
9 146
Kaupunki
Vantaa
Kiitokset. Testasin tuota ja se tekee tosiaan kopiot, mutta samaan kansioon alkuperäisten tiedostojen kanssa. Pitää vielä testailla miten nuo oikein sais järkevästi erilleen.

Ihme ettei apple ole tähän mitään järkevää ratkaisua jo valmiiksi. Luulisi, että aika monella on sama ongelma.
 

Markku

Käyttäjä
Liittynyt
2.8.2006
Viestejä
1 849
vaakko sanoi:
Ihme ettei apple ole tähän mitään järkevää ratkaisua jo valmiiksi. Luulisi, että aika monella on sama ongelma.
Apple haluaa asiakkailleen vain parasta äänenlaatua :D Oikeasti, olen itsekin miettinyt helppoa tapaa jolla noita albumeita voisi siirtää heikompilaatuisempaan muotoon itse I Podilla kuunneltavaksi.
 
J

Jigsaw

Mites noiden "kirjastojen" kanssa nyt toimitaan? Olen kokeillut parin kanssa, että teen uuden kirjaston. - Mutta kuitenkaan sitä "kirjasto" tiedostoa ei tule kuin yksi kerrallaan, ja sehän menee vituralleen kun tekee uudet.. - Eli jos haetaan sitä, että tekisi uusia kirjastoja ja niin edelleen.. - Ja miten sitten noita olisi helpoin yhdistellä, jos vaikka haluaisi ladata läppärille sitä tätä tuota musaa sieltä verkkolevyltä koneella olevaan kirjastoon..
 

kahvikuppi

Käyttäjä
Liittynyt
8.1.2009
Viestejä
394
^Eli sä teet yhden listan johon tulee kaikki musiikki ja menee siihen listaan mikä näkyy vasemmalla kirjasto - musiikki ja sitten erikseen sinne alalaidassa olevaan soittolistaan tehdään niitä omia missä lukee valmiina jo 25 soitetuinta, 90-luvun musiikkia jne. Uusi soittolista syntyy kun valitset ylhäältä arkisto -> uusi soittolista. Musiikkia saa sinne vaikka menemällä sinne kirjastoon ja sieltä maalaamalla (omena + hiiren painallus) erikseen vaikka levyjä mitkä haluat mukaan. Sitten otat kiinni siitä yhdestä sinisellä ruudukolla aktivoituneesta levystä ja vedät sen sinne soittolistan päälle. Jolloin kopioituu se sinne uuteen listaan ja se on vain nimilista. Jos haluat mp3 soittimeen biisejä niin voit tehdä ensin soittolistan johon kerään mieleiset biisit ja sitten siirrät sen listan sinne mp3 soittimeen hiirellä.
 

vaakko

Käyttäjä
Liittynyt
21.7.2006
Viestejä
9 146
Kaupunki
Vantaa
^ Kiitokset! Tuohon kun saisi vielä jotenkin mukaan tiedostolaadun, niin oltaisiin ongelma ratkaistu. Eli soittolistaan voisi valita MP3 versiot eikä lossless-tiedostoja. Pitänee taas testailla miten käytännössä homma menee.
 

kahvikuppi

Käyttäjä
Liittynyt
8.1.2009
Viestejä
394
Itunesissa voi siinä ylälaidasta laittaa näkyviin myös kappaleiden tyypin eli missä muodossa on. Eli viet sen osoittimen siihen ylälaitaan ja painat hiiren oikeaa nappia jolloin tulee lista josta valitaan tyyppi. Laitan liitteeksi kuvan josta selviää selvemmin tuo.

Ps. Muistaakseni ipod voi määrittää asetuksista myös että tekeekö se käännöksen ihan sitä kannettavaa soitinta varten. Vai siirretäänkö samassa muodossa missä se on kiintolevyllä. Tämä on silloin hyödyllinen jos ei halua kiintolevyllä säilyttää muita kuin hyvä laatuisia käännöksiä. Kuitenkin haluaa, että soittimeen sopii enemmän biisejä mutta heikompi laatuisia.
 

Liitteet

  • Itunes.jpg
    Itunes.jpg
    217,8 KB · Katsottu: 7

tosikko

Käyttäjä
Liittynyt
14.8.2008
Viestejä
490
kahvikuppi sanoi:
Muistaakseni ipod voi määrittää asetuksista myös että tekeekö se käännöksen ihan sitä kannettavaa soitinta varten. Vai siirretäänkö samassa muodossa missä se on kiintolevyllä. Tämä on silloin hyödyllinen jos ei halua kiintolevyllä säilyttää muita kuin hyvä laatuisia käännöksiä. Kuitenkin haluaa, että soittimeen sopii enemmän biisejä mutta heikompi laatuisia.

iPod Shufflen kanssa taitaa ainakin tuollainen valinta löytyä, miten lie muiden mallien kanssa, ulkomuistista en mene varmaksi sanomaan.

Jos haluaa jakaa musat useammalle kiintolevylle, mutta kuitenkin käyttää vain yhtä kirjastoa, niin iTunesin astuksista täppä pois kohdasta "Kopioi tiedostot iTunes Media -kansioon, kun ne lisätään kirjastoon". Musat laitetaan niille levyille jonne ne halutaan, ja sitten vaan lisätään ne iTunesiin "lisää kirjastoon" valinnalla, ja filet pysyy kuitenkin fyysisesti niillä levyasemilla missä ne onkin. Jos taas useampi kirjasto käytössä, niin iTunesin käynnistyksen aikana alt -näppäin pohjaan, jolloin saa valita mitä kirjastoa käyttää. Useampi erillinen kirjasto ei kuitenkaan ole kovin kätevä, kun vertaa siihen että antaa tiedostojen olla haluamassaan kohteessa, ja lisää ne samaan kirjastoon.
 
J

Jigsaw

Hyviä idiksiä! - Miten muuten iTunesilla tms. saa levyt kätsysti kopsattua esim. toisaalle? - Pitääkö aina muuttaa se kirjastoasetus.. vai jotaan kätsympää..? (esim. ripatessa voisi päättää kopsaako sille verkkolevylle X vaiko tietokoneen omalle levylle...)
 

kahvikuppi

Käyttäjä
Liittynyt
8.1.2009
Viestejä
394
tosikko sanoi:
..Jos haluaa jakaa musat useammalle kiintolevylle, mutta kuitenkin käyttää vain yhtä kirjastoa, niin iTunesin astuksista täppä pois kohdasta "Kopioi tiedostot iTunes Media -kansioon, kun ne lisätään kirjastoon". Musat laitetaan niille levyille jonne ne halutaan, ja sitten vaan lisätään ne iTunesiin "lisää kirjastoon" valinnalla, ja filet pysyy kuitenkin fyysisesti niillä levyasemilla missä ne onkin.....

Hyvä lisäys tämä!

Jigsaw sanoi:
Hyviä idiksiä! - Miten muuten iTunesilla tms. saa levyt kätsysti kopsattua esim. toisaalle? - Pitääkö aina muuttaa se kirjastoasetus.. vai jotaan kätsympää..? (esim. ripatessa voisi päättää kopsaako sille verkkolevylle X vaiko tietokoneen omalle levylle...)

Itse olen ihan antanut vain Time machinen tehdä varmuuskopiot? Tietysti jos haluat erikseen ne jonnekkin kopioda niin voihan ne käydä perinteisesti kopiomassa tiedostot ja sitten liittämässä haluttuun paikkaan. Cd levyltä tuonti asetukset voi asetuksista määrittää, että mihin se kopio ne tiedostot. Oletuksena se on itunesin, joku oma kansio muistaakseni. Hmm-m..

Se kannattaa muistaa, että perinteinen tiedoston siirto (Kiinni otto ja siirto hiirellä) yhden kiintolevyn sisällä kuten musiikkia niin se itunes osaa päätellä aina missä se on. Eli älykkäästi hoitaa sen. Mutta jos sinä siirrät sen tiedoston eri kiintolevylle niin silloin apple vain kopioi tiedoston eli alkuperäiseen paikkaan jää tällöin tiedosto ja uuteen tulee toinen uusi tiedosto. Tällöin itunes käyttää sitä alkuperäisessä olevaa tiedostoa. Joten joudut hiukan vaikeammin sitten päivittämään itunesin listan. Eli kannattaa pohtia valmiiksi missä pitää tiedostoja sekä mihin purkaa uudet jotta itunesin käyttö on vaivatonta ettei mene sähläämiseksi.
 
J

Jigsaw

Eli vääntäkee rautalangasta, jos haluan että kaikki musiikki on verkkolevyllä X. - Ja kotona ollessa voin tätä käyttääkin iTunesin kanssa. - Mutta haluaisin myös sen, että voin plokkailla verkkolevyltä X satunnaisia levyjä / Biisejä mukaan tänne läppärin levylle..

Ja se, että jos vaikka mukaan tarttuu matkalla joku kiva varmuuskopsattu levy tuonne läppärin kovolle, niin miten sen saa lisättyä myöhemmin sen verkkolevyn kirjastoon..?
 
Ylös