iPod Nanon vaihtoehdot?

lukkonen

Käyttäjä
Liittynyt
1.8.2006
Viestejä
131
Mitä vaihtoehtoja iPod Nanolle on, jos haussa on hyvää ääntä pienessä paketissa?

Tarkoituksena on käyttää soitinta Etymotic ER6i kuulokkeiden kanssa, jotka taitavat olla vähän hankalat ajettavat. Ainakin läppärin kanssa Maier Audio Porta Corda III USB -kuulokevahvistin paransi ääntä. Olisi kiva löytää sellainen mp3-soitin, jonka kanssa ei kuitenkaan aina tarvitsisi ottaa kuulekevahvistinta mukaan.

iRiver Clix 4GB (H10 seuraaja) vaikuttaa lupaavalta, mutta mikähän tuon todellinen saatavuus on? Onko kellaan kokemuksia Clixista tai H10-mallista? Varsinkin käytettävyys kiinnostaa, koska kosketusnäytöt aina pistävät epäilyttämään.
 
Ítselläni ei ole kokemusta muista iPodeista kuin tästä uusimmasta Shufflesta. Ostin sellaisen joululahjaksi tyttärelleni ja tässä paraikaa juuri itse sitä kokeilen. Head-Fi:n foorumilla on ollut juttua tämän Shuffle mallin taustakohinaongelmista, joita ei ole muilla iPodeilla havaittu. Joten saattaa olla, että tämä Shuffle on suunnittelultaan ja toteutukseltaan hyvinkin erilainen noihin Nanoihin verrattuna. Mutta näin nopeasti kuunneltuna Etyn 4ER-S kuulokkeilla tämä ei kauheasti säväytä. Joten en suosittele tätä, jos äänenlaatu on tärkeä kriteeri.

Omassa käytössä mulla on Rio Karma (flac), jota ei enää uutena saa - eikä se ole ihan pienessä paketissa. Toisaalta taas tämän ääni on hyvä, jopa ilman vahvistinta.

Jos et vielä ole seikkaillut Head-Fi:n foorumille, niin nyt sinulla on siihen hyvä syy. Tässä yksi kysymystäsi koskeva keskustelu.
 
Kiitos! Lähinnä tuolta head.fi:sta tarttui silmiin, että Cowon / iAudio tekisi hyvin soivia mp3-soittimia. Sattuuko kellään näistä olemaan kokemuksia?
 
Lasse Ukkonen sanoi:
Kiitos! Lähinnä tuolta head.fi:sta tarttui silmiin, että Cowon / iAudio tekisi hyvin soivia mp3-soittimia. Sattuuko kellään näistä olemaan kokemuksia?

Mulla on käytössä iAudion X5L, joka on 20gb:n kiintolevysoitin. Ameriikasta asti kaverilla tuotatin kun Euroopan hinnat olivat ainakin silloin vuosi sitten vielä suolaisia. Aika isohkohan tämä on esim. Nanoon verrattuna, ja ei tätä ainakaan hirveästi liikkuessa ole hyvä käyttää. Matkalla tai töissä istuessa on kyllä ihan jees, kun akunkestokin on aika hyvä. Tässä on sellaine extra iso akku, joka tuo lisää käyttöaikaa, mutta myös laitteen koko tietysti lisääntyy samalla.

En ole äänenlaatua päässyt vertaamaan ipodeihin, vaikka mieleni tekisi kyllä. Käytän tätä Shuren E4C nappien kanssa ja äänenlaatu on ihan jees mun mielestä. Tässä on aika hyvät äänen säätömahdollisuudet, radio, nauhuri ja tätä voi käyttää tietokoneen ulkoisena kiintolevyasemana ja esim valokuvia voi näytöltä katsella. Tukee Waweja ja flacceja mp3:n lisäksi. Videoidenkin katselu vissiin onnistii, joskin aika paskalla resoluutiolla olettaakseni, en ole testannut.

Kyllähän näitä käsittääkseni on mm tuolla head.fi:ssa kehuttu ja osaltaan kai sen takia hankinkin ja myös siksi, ettei ole sidottu siihen v...n itunesiin, missä ei oo mielestäni mitään järkeä. Itselläkin kyllä siintää ajatuksissa hankkia myös toinen pienempi soitin, jota voisi sitten käyttää esim. kuntosalilla ja muuten urheillessa. Tämä on siihen tarkoitukseen liian iso. Toivottavasti tästä jotain apua sulle on.

Jukka
 
Onko Ciscollakin iPhone?

Katselin illalla parituntisen Steve Jobsin iPhone lanseerauksen.
Hurjat ominaisuudet puhelimessa! Tekevät historiaa jälleen kerran.
Sitä ei käy kieltäminen. Ja varmasti huge success.

Mitä ne olivat musiikkiakin jo myyneet iPodeille.. 3 miljardia musiikkikappaletta iTunesin kautta?? Jotain sellaista. Ja leffojakin aivan hurjasti. Ja se on vasta alkua. Apple on katapultissa. Käsittääkseni nyt hyvässä kimpassa mm. Disneyn ja Yahoon kanssa. Ja Intelin tietenkin myös.

Kannattaa katsoa, miten musiikkialbumeita selaillaan iPhonen kanssa.
Se on muistaakseni about hiukan ennen filmin puoliväliä:

http://events.apple.com.edgesuite.net/j47d52oo/event/

Voin kuvitella, että Nokialla on ollut kylmää eilen ja tänään...
Ja nyt alkaa piiska laulamaan. Ei käy kateeksi nokialaisia.
Eikä sen enempää ericssonilaisiakaan. Aloittava puhelinvalmistaja
pistää paskat housuihin koko alalle. Eikä vain kerran, vaan kyseessä
on pitkä ripuli, jonka loppua ei vielä näy. Kylmää kyytia, kylmää
kyytiä - voi meitä poloja..

Mutta toisaalta, onhan näiden kännykkäfirmojen luovuus
ollutkin sanoisinko mistä..? No, halpapuhelinmarkkinoille Apple
ei varmasti ole lähdössä. Vielä.

Ossi
 
Sehän on ilmiselvä high end laite omalla sarallaan ja musiikin kuunteluun tarkoitettu, eikö? ;)

Ossi
 
Kaverilla oli iRiverin Clix ja ei ainakaan minua sytyttänyt. Käytettävyys oli heikohko, eikä sen kokoisella värinäytölläkään oikein mitään virkaa ollut.

Itsellä on niinikään iRiver, tarkemmin T10, joka on mielestäni huomattavasti parempi käytettävyydeltään, ja hakkaa äänessä kaikki ipodit mitä olen kuunnellut. Plussana säädettävä EQ ja käy AA-paristolla. Niin ja vahvistimessa on potkua, raskaammillekkin kuulokkeille.
 
Olenko nyt ymmärtänyt oikein, että kaikissa Applen iPodeissa (ja iPhonessa) on kiinteä akku, jota ei pysty (ainakaan kotikonstein) vaihtamaan? Jos olen, niin tämä on riittävä syy minulle olla edes sylkemättä Applen tuotteiden suuntaan. Satojen eurojen hintainen tuote, jota ei pysty käyttämään enää parin vuoden päästä, kun akku ei kestä, ei paljoa naurata.

Sanokaa nyt edes, että olen käsittänyt homman väärin. Haluaisin kuitenkin uskoa, että Applen insinööreillä on edes vähän järkeä päässään...

- Jaakko
 
Onhan se kannettavakin musiikintoista parhaimmillaan oikein hyvää ja mukava lisä harrastukseen.

Kyllä se on niin että kun vähän aikaan iPodia käyttää niin alkaa arvostamaan sitä käyttöliittymää se on niin ylivertainen muihin nähden. helppo ja nopea käyttää. Selkeä. Itsellä on 4G Nano ollut pian reilun 1½ vuotta. Käytän pääasiassa työmatkoilla fillaroidessa ja pitkillä matkoilla autossa iTripin kanssa. Hyvä vehjes. Myös takuu tuntuu Applella pelaavan. Kaaduin maastofilaarilenkillä iPod taskussa -> ulkoisesti vahingoittumaton, mutta jumitti. Tein netissä kv-osiolla asiasta service requestin ja 2 päivän päästä oli UPS kuriiri hakemassa laitetta lappujen kanssa ja siitä 4 päivän päästä tuli uusi UPS kuriiri käymään laatikon kanssa ja minulla oli uusi vermes käytössä ja vielä uudempaa sukupolvea. Näin, koska nopeampi kuulemma kuin alkaa korjaamaan vanhaa. Voin siis suositella tuonkin puolesta eli uskovat tuotteisiinsa sen verran että on supportti hoidettu kunnolla.

Ja vielä iPhonesta. Hieno vehjes, mutta miksi kerpeleessä eivät ole laittaneet samaan pakettiin 3G:tä? Nyt hieman nilkuttaa sen puolesta ainakin niillä käyttäjillä, jotka esim. etätyötä joskus luurin välitykselä tekevät. Tuskin tuohon malliin sitä enää lisätään kun vaatii aika paljon muutoksia mm. RF puolelle..
 
Juu ja akkua ei saa itse vaihdettua (tai saa netissä olevien ohjeiden kautta mutta takuu raukeaa jne) . Virallisesti pitää vaihdattaa Applella tai Applen hyväksymällä partnerilla ja maksoi ihan kivasti, olisko joku 60-70€? En tiedä onko moista partneria Suomessa vai pitääkö lähettää jonnekin, eikä kiinnosta. Omien kokemusten mukaan tuo akku kestää aika hyvin ja sitten kun ei enää kestä niin katsotaan onko järkevämpää vaihtaa akku vai koko masiina..

Se käyttö ja laite muuten korvaa mielestäni tuon puutteen.

Btw -> http://www.tietokone.fi/uutta/uutinen.asp?news_id=29315&tyyppi=1
 
Mika K sanoi:
Juu ja akkua ei saa itse vaihdettua (tai saa netissä olevien ohjeiden kautta mutta takuu raukeaa jne) . Virallisesti pitää vaihdattaa Applella tai Applen hyväksymällä partnerilla ja maksoi ihan kivasti, olisko joku 60-70€? En tiedä onko moista partneria Suomessa vai pitääkö lähettää jonnekin, eikä kiinnosta. Omien kokemusten mukaan tuo akku kestää aika hyvin ja sitten kun ei enää kestä niin katsotaan onko järkevämpää vaihtaa akku vai koko masiina..

Se käyttö ja laite muuten korvaa mielestäni tuon puutteen.

Btw -> http://www.tietokone.fi/uutta/uutinen.asp?news_id=29315&tyyppi=1

Hiukan Offtopicia tuohon akkuhommaan liittyen:

Akun saa vaihdettua itse jos pysyy työkalut kädessä, mutta Apple ei tätä ainakaan suosittele. Apple ei myöskään itse myy iPodeihin akkuja erikseen, mutta kolmansilta osapuolilta iPodeihin istuvaa akkua löytyy bulkkitavarana.

Applen service partnereita löytyy Suomesta (minä olen yksi sellainen). Helsingistä, Tampereelta ja Jyväskylästä ainakin. Akunvaihto-ohjelma iPodiin maksaa mallista riippuen 69-89e. Siis sellaisiin iPodeihin joista on takuu jo umpeutunut, takuuaikana takuu kattaa akun vaihdon.

Tuollainen muualta ostettu bulkkiakku maksaa n. 20-30e. Eli Apple veloittaa vaihtotyöstä hyvän hinnan, mutta toisaalta vaihto ei ole mikään vartin pikkujuttu.

Tuosta iPhonesta vielä sen verran, että Suomeen tuo rantautuu vasta viimeisellä kvartaalilla, eli on ihan mahdollista että laitteeseen on ympätty 3G -tuki jo silloin. Jos ei vielä silloin niin todnäk vuonna 2008 loppupuolella tulee iPhonesta uus malli josta tuki löytyy. Hyvä kattava artikkeli iPhoneen liittyen löytyy täältä http://snadiomena.net/jutut/182.

- Pasi
 
Littunatelkkari sanoi:
Musiikin kuunteluun kyllä. High endiä? No way.
Aihe kuuluu jollekin muulle palstalle.

-128-

Kyllä tuo iPhone on puhelimien *high endiä (**parasta mitä rahalla saa).

*määritelmä on aika hankala/mahdoton määritellä, riippuu asiayhteydestä
**mielipide
 
Huomautettakoon että täällä saa puhua hifistäkin ja kun lukee DIN speksit hifistä niin melkein mikä vain laite, joka surisee täyttää ne. Olkoon siis korvasurisija iPodkin hifiä :D
 
Njoo -olkoon sitten.
On mullakin tuollainen 20G versio mutta ei sillä ole mitään asiaa kuunteluhuoneen settiin.
Reissuleluna täyttää kuitenkin tehtävänsä. iPhonesta en sano mittään - tokko se kuitenaan puhelimena ole puhelinta kummempi. Puhelinten high endiä lienee paremminkin tuo Vertu.

-128-
 
Littunatelkkari sanoi:
Njoo -olkoon sitten.
On mullakin tuollainen 20G versio mutta ei sillä ole mitään asiaa kuunteluhuoneen settiin.
Reissuleluna täyttää kuitenkin tehtävänsä. iPhonesta en sano mittään - tokko se kuitenaan puhelimena ole puhelinta kummempi. Puhelinten high endiä lienee paremminkin tuo Vertu.

-128-

Kannattaa katsella tuo tapahtuman keynote (videopätkä julkistustilaisuudesta) http://events.apple.com.edgesuite.net/j47d52oo/event/ jos vähänkään Applen meno tai tuo iPhone kiinnostaa. Jobsi ei paljoa valehtele kun väittää että iPhone on 5 vuotta kehityksessä edellä muihin älypuhelimiin verrattuna.

Vertu voi olla hinnaltaan (& statusarvoltaan) enemmään highendiä mutta kyllä silti iPhonen itselleni mieluummin ottaisin. Mutta ehkä Vertun ja iPhonen kohdeyleisöt ovat kohtalaisen kaukana toisistaan.
 
Back
Ylös