Integroitu vs erillinen etu ja päätevahvari?

ressi

Käyttäjä
Liittynyt
22.12.2006
Viestejä
60
Uuden 2-kanavavahvarin hankinta tässä tulossa.

Katselin tuossa että saatavana olisi sekä integroitu että erilliset etu ja päätevahvarit. Millaista käytännön hyötyä olisi että sijoittasin rahani erillisilaitteisiin kuin integroituun?

Alustavasti mietin että hankkisin rega mira 3 integroidun. mutta katselin että olisi saatavana myös rega cursa 3 + rega maia 3-yhdistelmää. integroitu maksaa noin tonnin ja yhdistelmälaitteet sen 1800€

Yksi mahdollisuus olisi myös sijoittaa se 1800€ parempaan integroituun. Tarkoituksena on pääasiassa panostaa vain mahdollisimman hyvään äänenlaatuun, tehomäärät ei niinkään ole tärkeät.

Voiskos joku valaista asiaa. käyttö tulee pääasiassa hillittyyn stereokuunteluun ja lisäksi satunnaiseen leffojen katseluun.
 

Mikko Tiihonen

Hallituksen jäsen
Liittynyt
1.8.2006
Viestejä
1 611
Kaupunki
Helsinki
Yksinkertaistettuna laittaisin nyrkkisäännön näin: hifin harrastajalle erilliset, musiikin kuuntelijalle integroitu. Erillisten merkittävin etu tulee esille todella kalliissa laitteissa ja usein muuttuvassa kokoonpanossa, jolloin voi hyvän etusen löydettyään pitäytyä siinä ja vaihtaa pelkän päätteen, jos kasvavat odotukset tai uudet kaiuttimet sitä vaativat. Halvemmassa hintaluokassa (kuten mainitsemasi Rega) erillisvahvistimien hinta koostuu suurelta osin "kaksinkertaisista" kotelointi- ja virtalähdekuluista. Siten integroituun päätyvä voi saada samalla hinnalla paremman kokonaisuuden.
 

Arto

Hifiharrastaja
Liittynyt
31.7.2006
Viestejä
4 469
Kaupunki
Kauhajoki
Makuasioita, ja ilman testailua mahdotonta antaa hyviä ohjeita. Jollain tavalla itse näen erillisen päätteen ja etusen enemmän kiehtovana...
 
J

jiisimula

Jos ajatellaan laitteita samassa hintaluokassa, niin ainakin itse ottaisin integroidun.

Pääte-ja etunen (tai cd soitin voimakkuussäädöllä) pitää pintansa varmasti isommassa kuuntelutilassa isompien / epäherkempien kaiuttimien kanssa.
 

jiteko

Käyttäjä
Liittynyt
26.12.2006
Viestejä
1 465
Kaupunki
Jyväskylä
Integroitu kannattaa laittaa niin voi keskittyä olennaiseen. Erillissarjassa voi vaikuttaa ääneen eri kombinaatioilla mutta vaatii lehmän hermot ja kroisoksen kukkaron...
 

Janne

Hifiharrastaja
Liittynyt
31.7.2006
Viestejä
2 136
Kaupunki
Oulu
On minulle esitetty myös näkemyksiä, että halvassakin hintaluokassa erillislaitteiden etu tulee mahdollisesti erillisten virtalähteiden kautta, mutta että joka tapauksessa erillisten laitteiden tekemiseen käytetty "ylimääräinen" tavara on kuultavissa parempana äänenlaatuna. Käytännössä erillisessä päätteessä on usein enemmän virranantokykyä/tehoa ja uskoisin että omat kotelot, powerit jne. edesauttaa jollakin tapaa häiriöiden minimointia.

Toki hyvä integroitu pesee huonot päätteen/etusen ja toisin päin. Itse olen tykästynyt erillislaitteisiin kaikilta osin, mutta joku haluaa ehkä asiat yksinkertaisemmin tai ei oikeasti tarvi muuntelumahdollisuutta.
 

ressi

Käyttäjä
Liittynyt
22.12.2006
Viestejä
60
Eli integroituun suuntaan tässä sitten kannattaisi lähteä.. Tutkiskelin tuossa omaa vanhaa av-vahvaria ja huomasin, että siitä löytyisi pre out liitäntä, eli sen voisi kytkeä toimimaan etuvahvarina. Täytyis varmaan käydä hakemassa kokeiluun 2-kanavapäättäri ja testata miten yhdistelmä toimis.
 

Pesonen

Käyttäjä
Liittynyt
23.7.2006
Viestejä
1 008
Sanoisin että kokeile kuuntelemalla itse tuo asia. Toki jos sinulla on jo valmiina eri laitteet mielessä, niin niiden osalta kannattaa haalia tietoa eri lähteistä mahdollisimman paljon. Kuten tästä ketjusta voi nähdä, jakaantuu mielipide aika tehokkaasti. Kukaan muu ei voi tietää kummalle puolelle sinä tulet kallistumaan... :)
 

skutsari

Käyttäjä
Liittynyt
2.8.2006
Viestejä
63
Terve,älä ressaa päätteen kanssa,uskon ,tiedän kun olen läheltä joutunut katsomaan ystäväni harrastusta yhdistää laadukas monikanava ja vielä nautittava 2-ch.setti.Jos siitä löytyy pre in niin hyvällä etusella selviit
T:Skutsari
 

tapas

Käyttäjä
Liittynyt
3.5.2007
Viestejä
3
Tai sitten voi ostaa tuollaisen vahvarin jossa on erillinen laadukas pääte ja esivahvistin sekä mahdollisuus liittää ulkoinen esivahvistin, esimerkiksi Classicin 6.6 jota www.arkham.fi myy. Sitten vaan napsuttelemaan kytkintä omalta esivahvarilta ulkoiselle ja kuuntelemaan eroja :D

66sivu2-t.jpg
 

eemeli

Hifiharrastaja
Liittynyt
13.12.2006
Viestejä
784
Kaupunki
der bunker
Hieman sivuava topikki löytyi täältä historian joukosta, joten onko näitä olemassa?

Haussa siis esivahvistin varustettuna:

- Vola-potikka
- Vähintään 3 paria pre-outtia
- Pre-outeille omat antoherkkyyden säätönsä

plussaa saa:

- Pre-outteihin laajalle alueelle kaistanpäästöt/suotimet yleensä
- Yli yksi kappaletta linjaottoa
- Kuuloke liitäntä
- Joku usb- tai muu härpäke - mistä näitä tietää... :p

Edit:

Diy kamaahan tämä olisi, jos osaisin...
 

alspe

Käyttäjä
Liittynyt
13.3.2007
Viestejä
14 791
Kaupunki
Tampere
Nostaisin tätä vähän.

Selvä asia on, että erillisten etu- ja päätevahvistimien valinnan kanssa pitää homma tietää enemmän kuin integroidun valinnassa. On helpompi mennä metsään.

Mutta mitä voidaan saavuttaa? Suht halvalla järeitä päätevahvistimia on paljon paremmin tarjolla kuin järeitä integroituja.

Toinen asia mikä mua kiinnostaa on passiivinen "etusäädin". Onko sillä mahdollista saavuttaa muuttumattomin laatu esivahvistinosassa? Siinähän periaatteessa signaali pääsee muuttumaan mahdollisimman vähän?
 

Aleksi M

Käyttäjä
Liittynyt
9.8.2006
Viestejä
1 089
alspe sanoi:
Toinen asia mikä mua kiinnostaa on passiivinen "etusäädin". Onko sillä mahdollista saavuttaa muuttumattomin laatu esivahvistinosassa? Siinähän periaatteessa signaali pääsee muuttumaan mahdollisimman vähän?

Tuossa ratkaisussa sitten äänilähteen näkemä kuorma muuttuu äänenvoimakkuuden mukaan, kun välissä on säädettävä vastus.
 
Ylös