Integroitu vs erillinen etu ja päätevahvari?

ressi

Käyttäjä
Liittynyt
22.12.2006
Viestejä
60
Uuden 2-kanavavahvarin hankinta tässä tulossa.

Katselin tuossa että saatavana olisi sekä integroitu että erilliset etu ja päätevahvarit. Millaista käytännön hyötyä olisi että sijoittasin rahani erillisilaitteisiin kuin integroituun?

Alustavasti mietin että hankkisin rega mira 3 integroidun. mutta katselin että olisi saatavana myös rega cursa 3 + rega maia 3-yhdistelmää. integroitu maksaa noin tonnin ja yhdistelmälaitteet sen 1800€

Yksi mahdollisuus olisi myös sijoittaa se 1800€ parempaan integroituun. Tarkoituksena on pääasiassa panostaa vain mahdollisimman hyvään äänenlaatuun, tehomäärät ei niinkään ole tärkeät.

Voiskos joku valaista asiaa. käyttö tulee pääasiassa hillittyyn stereokuunteluun ja lisäksi satunnaiseen leffojen katseluun.
 
Yksinkertaistettuna laittaisin nyrkkisäännön näin: hifin harrastajalle erilliset, musiikin kuuntelijalle integroitu. Erillisten merkittävin etu tulee esille todella kalliissa laitteissa ja usein muuttuvassa kokoonpanossa, jolloin voi hyvän etusen löydettyään pitäytyä siinä ja vaihtaa pelkän päätteen, jos kasvavat odotukset tai uudet kaiuttimet sitä vaativat. Halvemmassa hintaluokassa (kuten mainitsemasi Rega) erillisvahvistimien hinta koostuu suurelta osin "kaksinkertaisista" kotelointi- ja virtalähdekuluista. Siten integroituun päätyvä voi saada samalla hinnalla paremman kokonaisuuden.
 
Makuasioita, ja ilman testailua mahdotonta antaa hyviä ohjeita. Jollain tavalla itse näen erillisen päätteen ja etusen enemmän kiehtovana...
 
Jos ajatellaan laitteita samassa hintaluokassa, niin ainakin itse ottaisin integroidun.

Pääte-ja etunen (tai cd soitin voimakkuussäädöllä) pitää pintansa varmasti isommassa kuuntelutilassa isompien / epäherkempien kaiuttimien kanssa.
 
Integroitu kannattaa laittaa niin voi keskittyä olennaiseen. Erillissarjassa voi vaikuttaa ääneen eri kombinaatioilla mutta vaatii lehmän hermot ja kroisoksen kukkaron...
 
On minulle esitetty myös näkemyksiä, että halvassakin hintaluokassa erillislaitteiden etu tulee mahdollisesti erillisten virtalähteiden kautta, mutta että joka tapauksessa erillisten laitteiden tekemiseen käytetty "ylimääräinen" tavara on kuultavissa parempana äänenlaatuna. Käytännössä erillisessä päätteessä on usein enemmän virranantokykyä/tehoa ja uskoisin että omat kotelot, powerit jne. edesauttaa jollakin tapaa häiriöiden minimointia.

Toki hyvä integroitu pesee huonot päätteen/etusen ja toisin päin. Itse olen tykästynyt erillislaitteisiin kaikilta osin, mutta joku haluaa ehkä asiat yksinkertaisemmin tai ei oikeasti tarvi muuntelumahdollisuutta.
 
Eli integroituun suuntaan tässä sitten kannattaisi lähteä.. Tutkiskelin tuossa omaa vanhaa av-vahvaria ja huomasin, että siitä löytyisi pre out liitäntä, eli sen voisi kytkeä toimimaan etuvahvarina. Täytyis varmaan käydä hakemassa kokeiluun 2-kanavapäättäri ja testata miten yhdistelmä toimis.
 
Sanoisin että kokeile kuuntelemalla itse tuo asia. Toki jos sinulla on jo valmiina eri laitteet mielessä, niin niiden osalta kannattaa haalia tietoa eri lähteistä mahdollisimman paljon. Kuten tästä ketjusta voi nähdä, jakaantuu mielipide aika tehokkaasti. Kukaan muu ei voi tietää kummalle puolelle sinä tulet kallistumaan... :)
 
Terve,älä ressaa päätteen kanssa,uskon ,tiedän kun olen läheltä joutunut katsomaan ystäväni harrastusta yhdistää laadukas monikanava ja vielä nautittava 2-ch.setti.Jos siitä löytyy pre in niin hyvällä etusella selviit
T:Skutsari
 
Tai sitten voi ostaa tuollaisen vahvarin jossa on erillinen laadukas pääte ja esivahvistin sekä mahdollisuus liittää ulkoinen esivahvistin, esimerkiksi Classicin 6.6 jota www.arkham.fi myy. Sitten vaan napsuttelemaan kytkintä omalta esivahvarilta ulkoiselle ja kuuntelemaan eroja :D

66sivu2-t.jpg
 
Hieman sivuava topikki löytyi täältä historian joukosta, joten onko näitä olemassa?

Haussa siis esivahvistin varustettuna:

- Vola-potikka
- Vähintään 3 paria pre-outtia
- Pre-outeille omat antoherkkyyden säätönsä

plussaa saa:

- Pre-outteihin laajalle alueelle kaistanpäästöt/suotimet yleensä
- Yli yksi kappaletta linjaottoa
- Kuuloke liitäntä
- Joku usb- tai muu härpäke - mistä näitä tietää... :p

Edit:

Diy kamaahan tämä olisi, jos osaisin...
 
Nostaisin tätä vähän.

Selvä asia on, että erillisten etu- ja päätevahvistimien valinnan kanssa pitää homma tietää enemmän kuin integroidun valinnassa. On helpompi mennä metsään.

Mutta mitä voidaan saavuttaa? Suht halvalla järeitä päätevahvistimia on paljon paremmin tarjolla kuin järeitä integroituja.

Toinen asia mikä mua kiinnostaa on passiivinen "etusäädin". Onko sillä mahdollista saavuttaa muuttumattomin laatu esivahvistinosassa? Siinähän periaatteessa signaali pääsee muuttumaan mahdollisimman vähän?
 
alspe sanoi:
Toinen asia mikä mua kiinnostaa on passiivinen "etusäädin". Onko sillä mahdollista saavuttaa muuttumattomin laatu esivahvistinosassa? Siinähän periaatteessa signaali pääsee muuttumaan mahdollisimman vähän?

Tuossa ratkaisussa sitten äänilähteen näkemä kuorma muuttuu äänenvoimakkuuden mukaan, kun välissä on säädettävä vastus.
 
Back
Ylös