Integroitu vahvistin

Voin käydä Tapsallakin ( www.tlaudio.fi ) niitä kyselemässä, mutta kaukosäädin on kyllä aika tarpeellinen, koska nykyistä laitetta käytetään myös TV:n äänien toistoon ja mitä käykään kun tulee mainoskatko, silloin tulee välitön hiljentämisen tarve...
 
Satanen lisää ja käytettyä Nait 5i:tä metsästämään, parempaa ei tuolla hinnalla saa ;)
 
Mä en pakolla tuhoaisi sitä 700e vahvariin. Chorukset kuitenkaan ei vielä ole mitkään huippukaiuttimet, vaikka hintaisekseen varsin hyvät varmasti ovatkin. Kuitenkin se ovh. 700e vahvari tulevaisuudessa jää helposti heikoksi lenkiksi jos alkaa paremmat pelit kummittelemaan mielessä. BTDT. - Ainahan voi esittää että paa satku pari ja osta se ja se.

Itse lisäisin kysyjän listaan vielä Cambridge Audion. Käytetyt tosin kandee tsekata, usein saa myös omansa pois niin halutessaan.. Vaikka joskus tuntuukin että tuo halvempi hintaluokka on käytettynä kiven alla, ilmeisesti viedään laitteet kesämökille kun käy tarpeettomaksi.
 
Soundworksin käytettyjen listalla näkyy olevan yksi Cambridge Audio Azur 840A-S (Ovh. 1299e Hp. 799e).
Privana tuli vinkki että kannattaa kuunnella Exposuren 2010S integroitu.
 
Minäkin olen kuullut parista suunnasta hehkutus Exposureista. Sen lisäksi ihmetyttää miksi niitä (englantilaisia) Naim, Expo, Linn on niin vähän testeissä näkynyt ja melko paljon täällä foorumeilla niitä kehutaan.
 
rajani sanoi:
Soundworksin käytettyjen listalla näkyy olevan yksi Cambridge Audio Azur 840A-S (Ovh. 1299e Hp. 799e).

viimeeksi kun vierailin ko. liikkeessä, niin siellä oli käytettynä myös densen beat b-100 joka ei varmasti olisi hullumpi vaihtoehto sekään. tosin siihenkään ei taida saada kaukosäädintä (ja vaikka saisikin niin densenin kapula ei ohjaa muita merkkejä).
 
Minä meinasin eilen ehdottaa samaa 2010s:ää ihan julkisestikin :D, tosin sen hinta on sinun alkuperäisen budjettisi yläpuolella eli 875eur. Mutta tuossa vahvistimessa ei sitten ole kuulokelähtöä ollenkaan, joka avatar-kuvasta päätellen taitaisi olla sinulle tarpeen?

Minä kuuntelin pari vuotta sitten Cambridge Audio Azur 640 eka version, enkä tykännyt siitä ollenkaan. Lattea, mitäänsanomaton ääni. Jopa minun 15v vanha Pioneer A-656 vahvistimeni oli parempi. En siis ostanut CA:ta, vaan ostin käytetyn Arcam FMJ A32:n, joka kepitti Pioneerin selkeästi. Tänä keväänä etsiessäni Arcamille korvaajaa kuuntelin Exposure 2010s:n, ja se pisti kovasti kampoihin 2x kalliimmalle Arcamille äänenlaadussa. Päädyin kuitenkin kalliimpaan 3010s malliin.
 
Lueskelin 1991 vuoden hifilehtiä ja silloin 3000 mk testissä vahvareissa oli tehot ainakin kohdallaan. Pioneer A-676, Yamaha Ax-550 ja muutamat muut lätkivät sellaisia tehoja, että oksat pois. Jotain tyylii 500-700 W 2 ohminen 20 ms kuormalla. Ja monta sataa wattia jatkuvaa. Toki se ei sano äänenlaadusta mitään, mutta potkua pitäisi riittää vanhoissa peleissä.
 
Pioneer A-656 oli 15-vuotta vanhana sellainen lämpimän pyöreä, hieman sumeaääninen peli. Kanavatasapainokin heitti hieman. Ihan mukava kuunnella, mutta ei sen äänestä mitään yksityiskohtia voinut bongailla. Ei todellakaan analyyttinen :D.
 
Minulta kanssa ääni Densenin sataselle, joku vanhempi malli oli ainakin todella asiallinen yhdessä Sonus Faberin Concerto Grand Pianon kanssa ja sourcena halpa Cambridge Audion cd-soitin. Rento ja helppo kuunneltava, missä musiikki oli pääasiana ei laitteet.

Huom. En ole koskaan kuullut Expon vahvistimia, joten en voi suositella niitä omiin kuuntelukokemuksiin perustuen.

Torvelohörhelö
 
Minä taas en ole kuullut Denseniä. Olen kyllä nähnyt sellaisen Isojussilla, joka itse tykkäsi että Expo on parempi. Tai oli ainakin sitä mieltä vielä kuukausi sitten.

Eikä Expo ole sitä paitsi kuin yksi vaihtoehto tuossa hintaluokassa. Minä en ole mikään expon myyntimies, pthyi :p!
 
jjo sanoi:
viimeeksi kun vierailin ko. liikkeessä, niin siellä oli käytettynä myös densen beat b-100 joka ei varmasti olisi hullumpi vaihtoehto sekään. tosin siihenkään ei taida saada kaukosäädintä (ja vaikka saisikin niin densenin kapula ei ohjaa muita merkkejä).

Minä testailin muutama vuosi sitten integroituja hintaluokassa 1000-2000eur, ja täytyy sanoa että Densen Beat B-100 oli selkeästi joukon huonoin omaan korvaan, vaikka kehuttu peli onkin. Huomattavasti mukavampaa kuuntelu oli mm. Cairn Fogilla, Audio Analogue Puccinilla sekä Bluenote S3:lla. Noiden yli valitsin kuitenkin Musical Fidelity X-150:n, joka vakuutti rytmikkyydellään.

Sellainen huomio vielä, että Denseniä ei varmasti kannata naittaa kirkas-/ohuehkoäänisten kaiuttimien pariksi.
 
jussikoo sanoi:
...ehdottaa samaa 2010s:ää ihan julkisestikin :D Mutta tuossa vahvistimessa ei sitten ole kuulokelähtöä ollenkaan...

Lainasin vain pätkän tuosta tekstistäsi. Kuulokelähtö ei ole niin välttämätön kuin kaukosäädin ja budjettikaan ei ole niin tiukka kuin annoin ymmärtää, mutta silloin siirrän hankintoja eteenpäin. Kuulokekuuntelupaikkoja on tällä hetkellä muitakin kuin siinä sohvalla vahvistimen vieressä, joten löytyy pistokkeita, johon ne kuulokkeet voi tökkiä (mm. kannettava tietokone, pari cd-soitinta volyymisäädöllä ja ipod) ja ainahan voi hankkia kuulokevahvistimen, jos kokee sen tarpeelliseksi.

Suhtaudun uteliaisuudella noihin Exposuren ja muidenkin kehuihin, että saatan jopa käydä sen kuuntelemassa vaikka omat kaapit kainalossa. Kaiuttimet saattaa myöhemmin vaihtua kalliimpaan malliin, mutta sitten katsotaan uudelleen se soinnillinen yhteensopivuus alkupään laitteiden kanssa. Hyviä perusteluja tuli muiltakin. Cambridgen laitteissa miellytti ulkonäkö ja kaukosäädin, en ole vielä niitä kuunnellut, enkä välttämättä kovin vakavasti niitä harkitsekaan. Edelleenkin saa kokemuksistaan kertoa ja suositella.
 
Uusimmassa Hifimaailman lehdessä oli vertailussa stereovahvistimia 600-800 euron hintaluokassa.

Creek Evo, Marantz PM7001 sekä Consonance a100 Linear veivät pisteet kotiin.
 
4/2007 lyhyesti: Creek ja Consonanse olivat "jaetulla" ykkössijalla, mutta olivat kuitenkin erilaisia. Creek analyyttisempi ja Consonanse ei ollut niin tarkka, mutta oli enemmän musiikinkuuntelijan vaihtoehto. Creekissä volyymisäädin oli ilmeisesti parempi askelpalautin-tyyppinen ja se sisälsi myös kuulokeliitännän. Consonansessa oli volyymisäädin tavallinen potikka, johon oli lisätty askellus. Sitä askellusta kuitenkin moitittiin epätarkaksi eri suuntiin kierrettäessä. Maranzia toinen kuuntelijoista moitti mekaanisen kuuloiseksi ja sen ulkonäöstä eivät tykänneet.
 
Volumesäädöstä sen verran, että aiemmassa Arcamissani se oli huipputarkka, ääni säätyy 0.5dB portaissa ja kaken kauttakin säätötuntuma oli aivan loistava. Nykyisessä Expossa säätö toimii karkeammin ja kaken kautta vähän miten sattuu (yleensä joutuu korjaamaan pari kertaa edestakaisin). Kyllähän se ärsyttää joka helkkarin kerta kun sitä joutuu veivaamaan.

Mutta, ääni kuitenkin loppujen lopuksi ratkaisee. Älä osta ainakaan sellaista, jossa on hyvä potikka mutta huono ääni :D.
 
Käyn ensiviikolla testaamassa tuota Consonansea liikkeen tiloissa, ajateltiin tehdä niin että aamulla kuunnellaan vanhalla perus-viritinvahvistimella ja uudehkoilla samanlaisilla kaiuttimilla olohuoneessa cd:t läpi ja sitten samanlaiset kaiuttimet kiinni liikkeessä. Muuttujiksi jäävät edelleen tila, cd-soitin ja kaapelit. Mukana arvostelemassa on vanhempi "hifisti" eli kaveri, joka on liikkeen vakiasiakas. Saa edes vähän tuntumaa tuon hintaluokan laitteisiin. Sitten myöhemmin kun on useita vertaillut, niin voi ottaa kotikuunteluun. Tottakai käytetytkin huomioidaan.

Ostopäätöstä en ajatellut liian hätäisesti tehdä ja varmuuden vuoksi vaimo istuu pienellä pepullaan rahakirstun päällä. Ei tämä ole hätäisen hommaa.
 
Back
Ylös