Infocus LP70+ ja föönit

murkku

Hifiharrastaja
Liittynyt
20.3.2009
Viestejä
3 063
Kaupunki
Helsinki
Hifi-vehkeestä kaukana, mutta ehkä te arvon DIY-säätäjät osaisitte auttaa rautapuolen ongelmassani..

Nyt on semmonen tilanne päällä, että videotykistäni laukesi tuuletin ja se sammuttaa itsensä parin minuutin lämmittelyn jälkeen.
Lampun tuuletin on jämerä elementti, V-malliseen kehikkoon tuupattu tuuletinpari ja toinen näistä on väsähtänyt. Palikka olisi helppo vaihtaa, jos keksisin varaosan jostakin (pikaliittimet ja kaikki).
Flektiparissa on koodimerkintä "SUNON Magenetic levitation system - GM1205PFVX-A F.B247.P DC12V 1.3W YO407 505-1027-03ZP CLE", mutta en tiedä mistä lähtisin moista metsästämään... apuja?

Värkin tarkemmat speksit:
http://www.infocus.com/Support/Products/Projectors/LP70PLUS.aspx
 
Nappasin pari kuvaa potilaasta:
http://www.theodorants.org/images/lp70/

Tuulettimet ovat siis 50mm, mutta samassa kehikossa kiinni, joten koko katiska pitänee vaihtaa kerralla (vai saisiko nuo tuuletinosat revittyä irti yksitellen..?). Lisäksi nuo johtimet on niputettu samaan liittimeen, joten sitäkin saan kummastella. 3 johdinta per fööni, eli meneeköhän tuossa RPM-arvot laitteelle luettavaksi. Ilmeisti lämpötila on kuitenkin se, jonka mukaan tykki itsensä sammuttaa joten noita rpm-piuhoja ilmankin voisin selvitä...

Sanomattakin lienee selvää, että olen ihan kujalla näissä sähköhommissa! :)
 
Ihan perus puhallin mutta jännä runko. En ole moiseen ennen törmännyt. Maahantuojalta kyselemään. Josko niiden huollolla olis varaosa? Tai sitten teet kahdesta tietokonetuulettimesta sopivan virityksen.

Pekka
 
Joo, tuo tuplarunkohan tuosta tekee vaikean.
Maahantuojan huolto olisi valmis korjaamaan laitteen, mutta hinta nakertaa kuin rotta.
Varaosia eivät myy erikseen, joten kikkailuksi meni.

Tilasin nyt sitten tuolta coolputerista flektin (http://www.coolputer.fi/tiedot.asp?t=1225).
Liimaan sen vaikka pysyvästi kehikon puolikkaaksi tai jotakin muuta pervoutta. Vesilintu kutsuu jos ei onnistu :)
Kiitos silti avusta.
 
Nyt se Sunon KDE1205PFV1 saapui, mutta en mä tommosta emolevy-liitintä tai paksuja piuhoja saa infocukseen kiinni mitenkään.

Joutunen siis kolvaamaan vanhan flektin (http://www.theodorants.org/images/lp70-left-one-bad.jpg) irti ja kolvaamaan uuden (http://www.theodorants.org/images/lp70/lp70-new-fan.jpg) sen risan tilalle.

Osaisiko joku auttaa tuon piuhajärjestyksen kanssa?
Kuvat on aika karmeita, mutta LP70:n alkuperäiset kelta-puna-sini piuhat pitäis saada tohon uuteen jossa siis nyt kelta-musta-puna. :eek:

Ja mikäs piru tuon puhallussuunnan määrää?
 
rajani sanoi:
Se kummin päin kytket plussan ja miinuksen.
Noup. Ei ainakaan perus PC-flektissä. Ylensä puhaltimen runkoon on merkattu pyörimissuunta ja ilmavirran suunta nuolilla.

Hyvin suurella todennäköisyydellä sininen == musta. Koita vaikka 9V patterilla punaisen ja sinisen väliin ja kato pyöriikö. Keltainen on noissa ylensä se "kierroslukumittari".

Pekka
 
Tadaa!

Ehdin vihdoinkin tämänkin projektin pariin..
Toi 9V oli kyllä hyvä vinkki, ei ollut tullut mieleenkään testata patterilla piuhojen järjestystä. Sininen tosiaan vastasi mustaa ja homma siltä osin ok.

Sivuleikkureilla entinen flekti irti ja uus pikaliimalla tilalle :)
Sitten se pelottavin osuus, eli kolvaaminen.. En onnistunut oikosulkemaan tai polttamaan mitään, vaan flekti toimii ihan kuin elokuvissa.
Olen hieman hämmästynyt, tää on about eka laite jonka olen korjannut ihan itse.
Säästyihän siinä huntti poikineen... Kiitos kaikille avusta!
 
Back
Ylös