Infinity

  • Keskustelun aloittaja Krema
  • Aloituspäivämäärä
K

Krema

Iltaa.
Omistan infinity 8.2i series 2 kajarit ja kaipaisin kuuntelu kokemuksia isommista malleista, esim. epsilon tai siitä ylöspäin. Onkohan niitä paljon suomessa? Itseä kiehtoo ainakin omien infinityjen iso äänikuva verrattuna focal 1027be kajareihin ja isommat bassoelementit.
Muutenkin kaipaisin kokemuksia jostain isoista vähän vanhemmista kajareista esim. dunlavy,..... Itselle merkkaa iso livemäinen ääni enemmän kuin ihan viimeinen resoluutio tai niinku et ei kuuntelu olis mitään kyttäystä vaan tuntuis et olis konsertissa, vähän huonosti kuvailtu mut ei oikein runosuoni kuki.
 
Suosittelen tutustumaan Gradientin vanhoihin 1.x ja 2.x sarjoihin ;)
 
Vanhoista Gradienteista ja Infinityn Epsilonista tai Betasta ei voi puhua edes samana päivänä... Epsiloneja on varmaan ehkä viitisen paria suomessa, Betoja varmaan tiettävästi olisiko kolme paria...? Molempia kuulleena voin sanoa että ääni on isoa ja mahtailevaa, oikeastaan juuri sitä mitä itsekkin haen. Dunlavy on myös isompien mallien osalta ainakin äänikuvassa samalla tasolla, ja niitä on tullut omistettua. IRS Epsilonit voisin vieläkin huolia, tosin se vaatii järeän tuplavahvistuksen, eli rahaa menee myös siihen ja tietysti piuhoihinkin tuplaten. Kannattaa kuulla jos joskus mahdollisuus.
 
Iltaa petri.
Onkohan beta malli se missä on bassotorni erillisenä ja muu dipolina nauha elementein? ja epsilon se mikä on niinku yks pönttö.
En tiä missä hinnoissa noi liikkuu mutta varmaan tarjoo hyvän vastineen hinnalleen, jos ajattelee vaikka näitä kappoja.
Oliskohan noista kukaan luopumassa noista? ei varmaan
 
Juu, IRS Beta on juurikin kaksi osainen ja Epsilon yhellä pöntollä toteutettu. Nykyisiä käytettyjen hintoja en lähde arvailemaan, mutta uutena vanhassa rahassa Betat taisi olla n. 154tkm muistaakseni parhaimmillaaan. Epsilonhan korvasi Betan, senkin hinta oli lähellä sataatuhatta markkaa.

Eräällä harrastajalla oli aikoinaan Epsilonit, sen servobassoa ei saanut oikein hyvin toimimaan kuin Krell KSA300s päätteellä, vähänkin köykäisempi tuotos meni aika helposti polvilleen.

Yksi mainitsemisen arvoinen on vielä jos Kappa sarjasta puhutaan, niin alkuperäiset ensimmäisen sarjan Kapat! 8 ja 9. Nekin on vaikeita kuormia ja vaatii hyvän vahvarin, kannattaa niitäkin kuulla jos mahdolisuus.
 
Yhdellä tutulla on ilmeisesti nuo Betat.
Basso-osiossa on muistaakseni 6-8kpl 8" bassoa ja vierellä seisoo erillinen nauhadiskanttiyksikkö. Korkeutta molemmilla muistaakseni lähelle 2m.
 
Betassa on 4 kpl 12 tuumaisia, korkeutta ehkä 165cm. Betan edeltäjä RS1b oli jotakuinkin kuvauksen kaltainen.
 
moi
jos päädyt noihin betoihin .niin pitää olla kohtuullisen hyvä kuuntelutila,muuten on vaikea saada ne bassotornit intekroitumaan,muuhun systeemiin ja kunnon vahvistimet himmeleillä ne ei oikein toimi.

josjus pitkän aikaa sitten kultakorvassa niitä kuunnelleenna,sielläkin tuppas olenaan intekroitumisonkelma.
ter,reiska
 
Kuuntelin aikoinaan seinäjoella samassa tilassa (MPK Audio Systems) sekä Infinity Renaissance 90 että Epsilonia. Epsilon oli mahtailevampi, mutta Renaissansesta lähti tarkempi ääni. Siinä tilassa Epsilon soi jotenkin tummasti, olivat suunnattu suoraan eteenpäin ja huone voimakkaasti vaimennettu. Epsiloneissa oli jotain häikkää servobassojen kanssa koska vähän väliä katkaisi äänen. Vahvarina oli Levinson, en muista mallia. Kyllä Epsiloneissa silti oli jotain erikoista ja hemmetin hyvännäköiset kaapit.

Tl-Audiossa oli jokin vuosi sitten epsilonit myynnissä, hinta oli luokkaa 4000€ jos oikein muistan
 
moi
muistipalaa pätkittäin jos sua kiinnostaa niin kososen musiikin ääni tekemä testi löytyy numerosta 3/1988
jos ihmettelet kososen lennokasta tekstiä ,niin olin mukana silloin lauantaina,kun niitä kuunneltiin,käytiin välillä ottamassa lähikapakassa muutama pilsneri sillä saattaa olla hiukan vaikutusta juttu tulee paremmin, ;)
ter,reiska
 
MPK Audio systemsillä oli epsiloneissa kiinni ML332 ja331. Niihin aikoihin omistin itse Renaissance90 kaakattimet, ei niistä Epsilonille vertoja ollut kun kaikki oli kohillaan.

Betan alapuolella oli vielä mallit Delta ja Gamma, yksiosaisia joissa toisessa servobasso, toisessa ei, molemmat yläpään osalta dipoleita tasoelementein. Siis ei nauha, vaan magnetostaatti. Näistä en tiä onko suomeen koskaan tuotu.

Betan seuraajan Epsilonin alapuolellakin oli malli Sigma, jossa ei ollut servobassoa, ja yläbassokin oli normaali kartioelementti, yläpää dipoli ja hintaa puolet vähemmän. Senkin alapuolelle tuli vielä merkin valmistuksen siirryttyä Tanskaan, malli Omega, se on testattukin jossain Hifi lehdessä...
 
moro

rs1b vaattii ainakin yläpäälle kunnon tehokkaat putkipäätteet ja bassoille olis hyvä olla joku trankkupääte mallia "ydinvoimala" niin johan alkaa soida.
itse tykkäsin ainakin isosta äänestä mikä nosti kaikki karvat pystyyn.
 
Onko monella ollut noita Kappa 70-100 malleja? Ne ei kaiketi niin hankalia kuormia ole vahvistimelle kuin nuo vanhemmat?
 
Mulla oli kappa 100, eivät ole hankalat. Denon pma-2000:lla niistä sai jo lähes kaiken ilon irti :)
 
Mulla oli kappa 100, eivät ole hankalat. Denon pma-2000:lla niistä sai jo lähes kaiken ilon irti :)
Joskus kuolasin noita Infinityn isoimpia malleja,peikoksi muodostui ehkä eniten emit diskanttien saatavuus.Kyllä noita varmaan jossain korjataankin,mutta hinnat voi olla aika korkeita.
Katsotaan jos pääsis jossain välissä testaamaan noi Orielit,olis mahdollisuus aika hyvä kun herralla on noita 2 paria ja lupas kyllä minulle.Tämä ei nyt liittynyt alkuperäiseen viesttin,joten pahoittelut siitä.
Oletko vielä tyytyväinen Jamoihin?
 
Viimeksi muokattu:
Joskus kuolasin noita Infinityn isoimpia malleja,peikoksi muodostui ehkä eniten emit diskanttien saatavuus.Kyllä noita varmaan jossain korjataankin,mutta hinnat voi olla aika korkeita.
Katsotaan jos pääsis jossain välissä testaamaan noi Orielit,olis mahdollisuus aika hyvä kun herralla on noita 2 paria ja lupas kyllä minulle.Tämä ei nyt liittynyt alkuperäiseen viesttin,joten pahoittelut siitä.
Oletko vielä tyytyväinen Jamoihin?

Kyllä olen edelleen tyytyväinen, kun paremmasta ei tietoa :) Jamoihin ei myöskään taida varaosaa kauhean helposti saada. Kaiutinvaihtorumban olen näillä saanut loppumaan, mutta ei koskaan tiedä...
 
joskus 90 luvun alkupuolella betat oli oulun hifistudiolla kuulolla. Isolla ei saanu soittaa, kun olis huoneen ikkunaseinä lähteny lentoon (hallituskadulla).
 
Kappa 100 mallissa oli takana kytkin impedanssin valintaan 4->8ohm. Jostain luin kappa 9.2 olevan extented nuppi takana mikä laskisi 2 ohm ja alarajataajuuden 16hz? Tältä osin mustat 9.2 olisivat kiinnostavat.
 
Kappa 80 mallit olisivat sopivasti tyrkyllä. Nuo oli nöösipoikana ensimmäinen kosketus oikeaan hifiin ja silloin päätin että hankittava on.
 
Kappa 70-100 mallien omistajat vois ilmotella itestään ni vois hiukan kysellä kokemuksia
 
Back
Ylös