in-car Nakamichi tänään?

Jari

Kaupallinen toimija
Liittynyt
8.9.2006
Viestejä
15 082
Kaupunki
Espoo
Iltaa,


Olikos kellään ensikäden kokemuksia (tai edes luotettavia huhuja) nykypäivän Nakamichi-autohifin olemuksesta ja laadusta; laatu noin niinkuin käsitteinä kestävyys ja ääni? Mobile Receiver / CD-Player'it CD300 ja CD400 ovat kiinnostavia vanhahtavine suht' puristisine olemuksineen, ja ainakin ennenmuinoin merkkiin yhdistettiin verrattoman puhdas äänenlaatu, miten lie tänään?

gx5VbDMS.jpg
 

Janne-ii

Hifiharrastaja
Liittynyt
25.12.2007
Viestejä
2 110
Kaupunki
Nokia
Juu ulkomuoto on vanhahtava, jopa hieman tylsä, mutta ääni on autolaitteiden parhaimmistoa. Muutama vuosi sitten pääsin kuuntelemaan Nakamichin entisen maahantuoja Hellmannin Harrin Volvoa, josta löytyi se Nakan kallein CD pyöritin malli oli 700II(jotain). Kyllä minä tuollaisen Nakan autooni voisin ottaa, mutta ei taida Suomesta enää löytyä (virallista) maahantuojaa. Se halvin 300(jotain) malli on tarkoitettu "tavalliseen" käyttöön, koska siitä lötyy useampi linjalähtö ja Mp3 toisto. Perusmankan korvaajaksi.
 
M

Matti Lehtinen

Erittäin epäluotettavien huhujen = Esson baari tms. niin äänenlaadun pitäisi tosiaan olla kohdillaan noissa, mutta luotettavuudesta olen antanut itseni ymmärtää, että eivät ehkä ole niitä kestävimpiä pelejä nuo? Tämä saattaa toki liittyä, vain johonkin tiettyyn malliin, tai sitten kaikkiin malleihin, tai sitten puhun ihan puuta heinää, koska omaa kokemusta noista ei ole. :)

Mutta asiasta jotain ja enemmän tietävät, toki korjaavat, jos puhun palturia.
 
J

Jigsaw

Mulla on tuo CD-300. - Hyvä peli. Lisäksi viritin on varsin hyvä vrt. Alpinen CDA-9815 tai 9835 soittimiin. Pitäs hommata itseasiassa toinen Naka toiseenkin autoon..=)
 

MakeS

Kaupallinen toimija
Liittynyt
17.4.2007
Viestejä
143
Kaupunki
Joensuu
Tämän päivän laadusta mitään tietoa mutta omistin 700:n joku vuosi taaksepäin ja lienee äänenlaadultaan paras verme mitä olen omistanut (muitakin hyviä on ollut ODR, P9 jne). Nykyinen Alpinen F1 on luotettavuudeltaan ja myös äänenlaadultaan vähintäinkin samanveroinen mutta siltikin joku siitä teki varsin haluttavan laitteen.. Volumenuppi oli kuuma kun hellankoukku tunnin session jälkeen
ja välillä levynluku reistasi mutta ääni oli kyllä vaivan arvoinen!

Alpinen CDA-9815 tai 9835 soittimiin
Lieneevät muuten *****ät soittimet mitä Alpine on koskaan valmistanut! Kaikkien muiden vajaavaisuuksien lisäksi tuo glidetouch teki säätämisen yhdeksi *******! Luojan kiitos luopuivat siitä samointein..

edit. olivat 9835 ja 9855

Make
 
J

Jigsaw

Muuten, 9835 oli vika alpine ilman sitä glidetouchia.. Itse pidin 9815:sta parempana, 9835 luki mp3 levyjä paljon huonommin kuin edeltäjänsä..

Uudet alpinet lieneekin jo aika rimpuloita?
 

Wille

Käyttäjä
Liittynyt
18.11.2009
Viestejä
8
CDA-9853r ja CDA-9855r oli ne glidetouch mallit, erona niissä oli 9855:sessa Bio-lite näyttö ja 4v-linjalähdöt ja "ominaisuutena" prossun yliohjautuminen joita ei 9853 mallista löytynyt.

Itellä ollut toi 9853 yhes autossa pari vuotta ja ei mulla ainakaan se liukunappi aiheuttanut minkäänlaista ahdistusta, oli tosin eka alpinen mankka, joten käyttöliittymäkin oli muuten outo ja siinä sitä opetellessa pääsi glidetouchin:kin kanssa sinuiksi. Reilu kuukaus sitte laitoin tilalle 9886r + PXA-H100, ehkä melkeen tulee liukua ikäväkin, aikamoinen joulukuusikin tuo uusi. No 9853 palvelee vielä toisessa autossa niin ehkä sen vielä takaisinkin vaihtaa. >:D

9815 ja 9835 oli ihan norminapillisia soittimia iliman liukua
 
M

Matti Lehtinen

Ja näin kääntyi thread Alpineen. :D

No juu. Mulla oli Alpinen 7000 - sarjan lippulaiva, aikoinaan, minkä osti itseasiassa Elfström, multa pois. Oli liian "vaikea" ja "kirkas" soundi mulle = En vain osannut käyttää ja säätää. :)

Nykyään voisin seuraavaan autooni ostaa helposti Nakamichin, tai vaikka Mcintoshin soittimen, mutta taidan pidättyä näissä Pioneereissa, kun kerran löydän tarvittavat nappulat helposti.
 
J

Jigsaw

Naka on oikeesti hyvä peli. - Juuri sellainen simppeli, nuppivolume, ei liikaa nappuloita ym. Vastaavia ei enää paljoa ole:(

Mäkkärin autosoitin on märkä päiväuni. Ja ne päätteet..
 

silmaauki

Hifiharrastaja
Liittynyt
1.8.2006
Viestejä
17 615
Kaupunki
Tois pual jokke
Mä kadun edelleen sitä kun muutama kuukausi sitten Saksass Ebayssa oli toi Mäkkäri 700 eurolla myynissä (buy it now). Se kun maksaa euroopassa jotain 1400...

Kallista?
Joo.
 

TeKu

Käyttäjä
Liittynyt
28.5.2009
Viestejä
85
Nakamichin kehitys on pysähtynyt kuin seinään. Samat mallit olleet kohta kymmenen vuotta tuolla nettisivuilla.
Luotettavuudestaan eivät myöskään aivan täyttä kymppiä ansaitse ja nuo halvimmat ovat oikeasti aivan eri maata kuin kalleimmat. ;)
 
Ylös