IKEA+Sonos

  • Keskustelun aloittaja jjo
  • Aloituspäivämäärä

jjo

Käyttäjä
Liittynyt
1.11.2006
Viestejä
3 468
Kaupunki
Vantaa
Uusin IKEA+Sonos -kajari näyttä olevan saatavilla:

Jos jollain sattuu olemaan jo kokemuksia, niin kiinnostaisi kuulla.

Symfonisk-sarja on ollut kyllä hintaansä nähdä varsin kelvollinen tähän asti.
 
Vaikuttaa kyllä mielenkiintoiselta tuotteelta.
 
Törmäsin tähän kun takkahuoneeseen pitäs musat suunnitella jotenkin järkevästi. Onkohan tästä vielä kellään kokemuksia tai käyny edes Ikeassa kuuntelemassa?
 
Broidilla on noita muutamia. Toimii synkassa sonoksen vehkeiden kanssa, käytössä samat softat ja siis ihan sonos, ainoastaan eri verkkareissa. Ei mitään hifiä, mutta hyviä laitteita kuitenkin.
 
Joo nyt ei ihan hifiä olla katselemassakaan kun ei tuonne takkahuoneeseen järkevästi mitään sovi ja pari olemassa olevaa settiä saa jo riiittää. Semmosta perus OK ääntä wifistä Spottarin Connectilla ja laite saisi hävitä tuonne tosi pienee huoneeseen. Pitänee käydä Kuopiossa joku viikonloppu istumassa Ikeassa 😁. Kaikkee sitä...
 
Juu, perus ok:ta tarjolla. Kyllähän sen about tietää mitä saa, kun tuollaisen ostaa. Se on sitten eri asia jaksaako sitä kuunnella :D Mutta joo, ihan laadukkaan oloisia vehkeitä luokassaan.
 
Juu, perus ok:ta tarjolla. Kyllähän sen about tietää mitä saa, kun tuollaisen ostaa. Se on sitten eri asia jaksaako sitä kuunnella :D Mutta joo, ihan laadukkaan oloisia vehkeitä luokassaan.
No siis mä kuuntelen ainakin sitä halvinta mielelläni joka päivä kotitoimistolla töiden taustalla. Mun mielestä se on satasen purkiksi erinomainen. Siksi tuo taulumallinenkin oikeastaan kiinnosti.
 
Darkon ajatukset picture framesta. Kaippa se pitää lähteä lauantaina savon puolelle käväsemään, jos pääsee rajan yli...
 
Tämä tuli laitettua taustamusiikille takkahuoneeseen. Loudnessin pitää päällä niin ainakin tässä toimii mainiosti. Ilman loudnessia meni middle vähän purkkimaiseksi(?). Ei aina kaiken tartte olla hifiä.
IMG_20210930_083316.jpg
 
  • Tykkää
Reaktiot: jjo
Vanha ketju, mutta en nopeasti löytänyt muita ketjuja näistä. Onko muut näitä hommaillut?

Eilen itse kävin IKEAssa ostamassa tällaisen Symfonisk Picture Framen. Ostin ensihätään vain yhden koska ajattelin että katsoo mitä siitä mieltä on ja jaksaako kuunnella. Virittelin sen käyttöön, kuuntelin varmaankin noin tunnin ja lähdin jo samantien sitten uudelleen IKEAan ostamaan myös keittiöön toisen mokoman koska siitä tuli suoraan niin positiiviset vibat.

Kuuntelin eilen käytännössä illasta yöhön asti koko ajan Spotifystä musiikkia noiden kautta ja tänään aamusta asti taustalla soinut Spotify eikä äänenlaatu ainakaan itseäni häiritse lainkaan, päinvastoin, äänenlaatu on todella miellyttävä ja näillä tekee mieli kuunnella musiikkia - ja eikö se kaiuttimen tarkoitus olekin että niillä musiikkia haluaa kuunnella?

Alapäätä näissä tuntuu olevan kohtalaisen paljon mutta myönnettäköön että en ole vielä miettinyt sen suuremmin sijoittamista huoneessa tai ajanut edes sitä mikä lie kalibrointi olikaan ilmeisesti mahdollista tehdä. Käytännössä tökkäsin taulut olkkariin matalan kirjahyllyn päälle ja keittiössä oleva kaiutin on keittiön nurkassa seinää vasten. Koetin ensin pistää seinälle mutta seinä näytti "liian tyhjältä" jos otan pari muuta taulua vierestä pois mutta kunhan tässä kerkeän funtsimaan sisustuksellisesti minne nämä lykkään niin sittenhän sen paremmin ajan kanssa näkee ja kuulee mitä mieltä näistä pitkässä juoksussa on. Ensikokemukset on todellakin vahvasti positiivisen puolella sillä tällaisilla saa musiikin soimaan hyvän kuuloisesti ja visuaalisesti miellyttävällä tapaa.

Ensitestinä pärähti kappaleena Omnimarin Sadizm ja olin kyllä hämmästynyt miten paljon tästä irtosi bassoa. Myöhemmin illasta sitten kuuntelin muitakin testiraitoja laidasta laitaan genren osalta jotta saa vähän käsitystä. Testiraitoja oli artisteilta Ava Max, Birdy, Nightwish, Britney Spears, Katy Perryn unpluggedia, Kornin unpluggedia, Chisua, Indicaa, Izzyä, Minelliä, HIMiä, Rise Againstia ja mitä lie muita. Kaikki kuulosti sellaiselta että ei häirinnyt kuunnella taustamusiikkina tämän kautta.

Täysiä albumeitakin kerkesi kuuntelemaan illasta useamman. Ainakin Shamrain - Deeper into the night, Ana Johnsson - The Way I am, Vorna - Ei Valo minua seuraa, Selena Gomez & The Scene - A year without rain ja kokonaan tai lähes kokonaan meni myös Assassin's Creed III:n soundtrack. Jokainen näistä oli sellaista että kyllä niitä mielellään kuunteli eli ainakin itselle tämä tuntuu olevan asiallinen kaiutin :)
 
Minulta on mennyt tämä ketju ihan ohi, mutta onko tuo Ikea+Sonos joku DML-tyyppinen kaiutin? Aloitin DIY-osiossa ketjun, jossa esittelen yhtä tuollaista tekelettäni. Jos huomaamaton "taustamusakaiutin" kiinnostaa, kannattaa harkita tuollaista exciteriä esim. työpöytään kiinnitettynä tai omalla taulun kaltaisella paneenilla.
 
Tuolla sisällä on ihan normaalit kaiuttimet ja tuo pinta on ihan vain läpi päästävää kangasta, tai näin käsitän.

https://www.audiosciencereview.com/...e-frame-speaker-teardown-by-sonos-jpg.142766/ löytyy kuva kaiuttimesta ilman sitä näkyvää tauluelementtiä.

Tänään koetin saisiko tuohon vinyylin langattomasti menemään (tämän takia varmaan vinyylin rakastajat teilaavat miut :D) ja onnistuihan se AirPlayllä.

Virittelin vinyylisoitin -> ProJect MaiA S2 -> Zoom H4n joka toimii Audio Interfacena USB:llä -> iPad Mini -> AirChord.

Eli vinyyli kun pärähtää soimaan -> äänet menee normaalisti Project MaiA:lle phono in liitäntään. Siitä sitten pienestä 3.5 mm plugista takaa lähtee äänet Zoom H4n:n inputteihin. Zoom H4n on pistetty USB-hubiin joka on kiinni iPad Minissä ja Zoomin asetuksista on valittu että se vekotin toimii audio interfacena. iPad tunnistaa sen audio interfacen sisääntulon signaalin ihan normaalisti ja AirChord tunnistaa tuon audio interfacen. Sinne menee äänet -> sieltä sitten äänet valitaan AirPlaytä käyttäen Symfoniskille ja hyvin käy ja kukkuu :)
 
Tänään koetin saisiko tuohon vinyylin langattomasti menemään (tämän takia varmaan vinyylin rakastajat teilaavat miut :D) ja onnistuihan se AirPlayllä.
Hyvä että onnistui. Sonos-ekosysteemissä on muuten mahdollista striimata johonkin komponenttiin miniplugilla/rca-liittimillä liitettyä linjatasoista lähdettä, mutta en ole nykylaitteista niin perillä että osaisin sanoa mistä tuo line-in nykyään löytyy :D
 
Hyvä että onnistui. Sonos-ekosysteemissä on muuten mahdollista striimata johonkin komponenttiin miniplugilla/rca-liittimillä liitettyä linjatasoista lähdettä, mutta en ole nykylaitteista niin perillä että osaisin sanoa mistä tuo line-in nykyään löytyy :D
Joo, itsekin mietin että olisi kiva saada Sonoksen omaan ekosysteemiin vinyylisoitin, cd-soitin tai vaikkapa kasettisoitin mutta ongelmaksi tulee sen hinta sillä vaihtoehdot tuntui olevan Sonoksen Amp, Sonoksen Five tai Sonoksen Port. Jos kiinnostaa säätää niin Raspberry pi, audio interface ja muut viritelmät onnistuu myös mitä tutkaillut. Käytännössä tuo AirPlay tuli merkittävästi edullisemmaksi kun Zoom H4n ja adapterit löytyi jo valmiiksi kotoa. Ei tosin kovin nätti viritelmä, eli joskus kiva olisi saada siistimmäksi :D

Toki eihän nuokaan mitään ongelmia ole jos rikastuisi vain tarpeeksi :p
 
  • Tykkää
Reaktiot: jjo
Back
Ylös