IEM- In ear monitorit

coolmeester

Käyttäjä
Liittynyt
24.5.2008
Viestejä
626
Kaupunki
Hki
Onko monella täällä in ear -nappeja? Kokemuksia?

Itse ostin Shure SE530:t ja sandisk sansa clip 8gb:n, odotukset on kovat. Ovatko äänellisesti yhtä hyviä kuin tavalliset kuulokkeet? Itse ajattelin autolla ajelun aikana ja muutenkin reissunpäällä noita käyttää.
 
Omien kokemusten mukaan korvakäytäväkuulokkeilla ainakin ääni muodostuu helposti todella kuivakkaaksi, johtuen toki kaikenlaisten huonekaikujen puutteesta. Tavallisiin kuulokkeisiin nähden ääni on varmasti paremmin esillä, koska ulkoa tulevan äänen vaimennus on suhteellisen voimakasta. Bassoa luulisi ainakin irtoavan tarpeeksi.
 
Itselläni on Etymoticin ER-4:t. Ehkäpä tuo Jahvetin kuvaus kuivakkuudesta on kohdallaan. Ääni on vähän tylsä. Sinällään mitään ei ikäänkuin puutu, mutta ei se kauheasti saa jalkaa vipattamaan.

Itse en enää käytä noita kovinkaan usein. Joskus reissatessa nuo tulee otettua mukaan. Autolla ajaessa en kyllä suosittele moisia käyttämään.
 
Itselläni on Etymotic ER6i:t, joihin olen olut varsin tyytyväinen. Ostin kuulokkeet, koska haluan kuunnella musiikkia äänekkäässä bussissa työmatkalla. Tuohon käyttöön nuo sopivat erinomaisesti hyvän vaimennuksen ansiosta.

Sinällään äänenlaatu ei ole kovin kummoinen. Turhan kuiva ja ohut. Esim. Senheiserin PX100-luurit ovat äänenlaadultaan selkeästi miellyttävämmät kuunnella. Eipä noita Etymoticeja ole sitten tullutkaan työmatkojen ulkopuolella juurikaan käytettyä.

Autolla ajaessa ei tulisi kyllä mieleenkään noita käyttää.
 
coolmeester sanoi:
Onko monella täällä in ear -nappeja? Kokemuksia?

Itse ostin Shure SE530:t ja sandisk sansa clip 8gb:n, odotukset on kovat. Ovatko äänellisesti yhtä hyviä kuin tavalliset kuulokkeet? Itse ajattelin autolla ajelun aikana ja muutenkin reissunpäällä noita käyttää.

Minulla on nuo Shuren SE530:t ja varsin pätevät kuulokkeet ovat jos lähde ja etenkin vahvistin on tehtävänsä tasalla, vaativat paljon vahvistimelta toimiakseen kunnolla. (itselläni esim erillinen kuulokevahvistin tietokonekäytossä). Omistan myos vanhempaa sarjaa Shuren ec4:t ja ero noihin on aika iso. ec4:siin ehkä sopii tuo kuivuus ja ohuus, mutta SE530:iä en kyllä ohuiksi menisi kuvailemaan, bassopää on ainakin riittävän tukeva.

Jos kotona kuuntelen kuulokkeilla, niin valinta on kyllä Sennheiserin HD600:set, mutta eivät nuo SE530:t kovin kauas jää ja matkakäytossä ovat kyllä parhaat kuulokkeet mitä minulla on ollut.
 
Täältä löytyy Head-Directin RE2 -kuulokkeet, jotka ovat vielä testipenkissä.

Alustavasti voi todeta, että hyvin analyyttinen ja kuivahko ääni.

Ärsyttävin piirre minusta in-ear -kuulokkeissa on oman hengityksen ja kävelyäänien voimistuminen.
 
Ultimate Earsin Super.Fi Pro 5 päänappeina 'on the road' Ipodin kanssa, hyllyssä pölyttymässä halvempia akg:ita, kosseja.

Ite en kyllä käyttäis autolla ajaessa, mutta pyörä ja kävelymatkat näiden kanssa taittuu :). Huomattavan tunkkaisuuden sain poistettua vasta siirtymällä halvoista akg:ista näihin UE:hin. Kivathan nää on.
 
Kulttuuri sanoi:
Ultimate Earsin Super.Fi Pro 5 päänappeina 'on the road' Ipodin kanssa, hyllyssä pölyttymässä halvempia akg:ita, kosseja.

Ite en kyllä käyttäis autolla ajaessa, mutta pyörä ja kävelymatkat näiden kanssa taittuu :). Huomattavan tunkkaisuuden sain poistettua vasta siirtymällä halvoista akg:ista näihin UE:hin. Kivathan nää on.

Itselläni on ollut samaiset napit. Ja ihan mukavan yleispätevät kapineet olivatkin. Eivät vaatineet mitään erikoisempaa vahvistusta ja toimivat 1G Shufflen perässä oikein hyvin. Eihän se ääni mitään tajuntaa räjäyttävää ole, mutta vaimentaa tehokkaasti junan/bussin/kaupungin hälyn.

En kyllä mitään luureja käyttäisi fillaroidessakaan. Kuuloaisti siinä puuhassa on ainakin itsellä lähes yhtä tärkeä kuin näkökin. Olisin luurit päässä ollut varmaan auton alla monta kertaa.
 
Mielestäni korvalappustereoiden kuunteleminen autossa on ollut kiellettyä. Muistanko oikein?

Ei mikään laki kiellä ajamasta korvalappustereot tai nappikuulokkeet päässä. On kuitenkin huomattavasti turvallisempaa kuunnella musiikkia auton kaiuttimista. Tällöin on mahdollisuus kuulla myös auton ulkopuolelta kantautuvia ääniä esim. hälytysajoneuvot.

Monissa työkoneissa on äänenvoimakkuudesta johtuen hyvä käyttää kuulosuojaimia. Ja voihan kuurokin ajaa autoa tietyillä edellytyksillä.

Tuollaisen bongasin Poliisin netti sivuilta. Eli kukaan tai mikään ei kiellä, mutta itse en ainakaan IEM:t päässä ajaisi, kaikki muu tausta melu peittyy ja se ei voi olla hyväksi havainnointi kyvylle... Ja isot luurit (vaikka HD650) päässä kukaan ei kehtaa autoa ajaa, lähelläkään mitää kaupunkia ;)
 
Täältä löytyy myös nuo Etymoticin ER-6i:t. Erona "iittömään" malliin hieman korostetumpi bassotoisto, eli enemmän mukavaan kuunteluun kuin tarkempaan monitorointiin tarkoitettu.

Aikaisemmin oli kannettavan soittimen perässä Senkun PX100:set ja Kossin PortaProt, mutta siirtyminen tuollaisiin "tulppiin" oli aika luonnollinen valinta kun Hkissä asustaa ja julkisilla kulkee (=kova taustamelu niin kulkuvälineissä kuin kaupungilla, ei saa musiikista tarpeeksi selvää jotta pystyisi sitä oikeasti kuuntelemaan).

Ovathan nuo ehkä hieman kuivakat eivätkä erityisen eläväiset kun vertaa vaikka Kosseihin, mutta nyt kuuluu musiikki vivahteineen ympäristöstä huolimatta, ja sille annan suuremman arvon. Eikä se ääni siis huonoa ole, mukavan neutraali ainakin omaan korvaani.

Rasittavia piirteitä kuitenkin löytyy, esim. kävellessä askelten tömiseminen korvissa tai häiriöäänet kun johdot hankaavat vaikkapa takkiin. Kesällä tuo varmastikin pienempi ongelma :) Mutta onhan tämä mukavaa kun tuolla kaupungin hälinässä kulkee ja voi silti rauhassa kuunnella hyvää musiikkia omissa maailmoissaan. En tällaisia nyt ehkä kuitenkaan pyöräillessä tms. käyttäisi, sen verran paljon eristävät että alkaa tuo liikenneturvallisuus varmasti vaarantua, niin oma kuin muidenkin :p
 
Kappas, joku muukin on tuon keksinyt. Itse pitän Etyjäkin tuolla tavalla "ylösalaisin" ja vielä lisäksi mä aina kiristän semmoisella puolentoistasentin mittaisella kutistesukan pätkällä johdot niskan taakse. Tällä tavoin ei vaivaa tuo hankausääni.
 
Lepi sanoi:
Juu. Noissa Super.fi 5 Pro:issa kulkee johtojen sisällä muutaman sentin matkalla jotain rautalankaa, jotta johdot saa muotoiltua omien korvien taakse sopiviksi. Varmaan samantyylinen muotoiltava ratkaisu muissakin korvien taakse tarkotetuissa malleissa.

Joo niin oli vakioletkuissa, ne oli mun mielestä kyllä tosi huono ratkaisu. Se letku roikku millon missäkin kulmassa kylmällä ilmalla.

Uudemmissa ue:n letkuissa ei ole samaa ongelmaa, ovat paljon elastisemmat ja paremmat muutenkin ;). Hyvä ratkaisu kyllä mielestäni tuo, että voidaan johtoa vaihtaa ihan tälläisissä pienemmänkin skaalan kuulokkeissa :)
 
Noniin, shuret ja sandisk sansa on saapuneet. Hyviä ovat molemmat.

Sansan flaccitoisto ja soundi kyllä plussaa, mutta akunkesto ainakin flacceja soittaessa pieni pettymys. Laitoin kuulokkeet sisäänajautumaan työpäivän ajaksi ja oli akku loppu kun tulin.
 

Liitteet

  • Shure.jpg
    Shure.jpg
    55,8 KB · Katsottu: 4
Back
Ylös