IEM custom - kuulokkeet mittojen mukaan

tosikko

Käyttäjä
Liittynyt
14.8.2008
Viestejä
490
Alkuun hieman tarinaa miten tähän on tultu. Customoidut IEM kuulokkeet on mulla ennen ollut kroonisen persaukisuuden vuoksi saavuttamattomissa, ja siten jääneet vaan kaappihifistin märiksi päiväuniksi. :D Eri kokoisten ja eri materiaaleista tehtyjen sovitintulppien ja universaalien kuulokemallien kanssa on tähän saakka pärjäilty. Muutamaa eri kuulokevalmistajaa ja mallia on vuosien varrella kokeiltu, mutta sopivien sovitintulppien löytäminen ei vaan aina ole kovin helppoa. Esimerkkinä vaikka tapaus jossa korvakäytävät sattuu olemaan hieman erikokoisia, kuten jalkaterätkin tuppaa joillain olemaan. Myös kustannuksia pidemmän päälle tulee, riippuen millaisia tulppia käyttää - ne kun on mallista riippuen aika lyhytikäisiä, ja niiden "varaosahinnoittelu" ei aina lompakkoa miellytä. Samoin sovitintulppien kikkailu korvaan alkaa jossain vaiheessa kyllästyttää, ainakin jos sitä kesken kuuntelun joutuu ulkopuolisten häiriöiden tms. vuoksi usein/turhaan tekemään. Tässä tulee myös hygienia ongelmaksi, jos kuulokkeita käyttää esim. työympäristössä jossa kädet ei välttämättä aina ole puhtaat, ja lika siirtyy sormista korvakäytävään.

Onneksi vihdoin löytyi pari firmaa jotka tekee liki mistä vaan IEM kuulokemerkeistä/-malleista custom remoldit kohtuulliseen hintaan. Käytännössä homma menee niiden kanssa samoin kuin muillakin custom IEM valmistajilla, eli ensin teetetään valokset korvakäytävistä ja lähetetään ne tehtaalle - paitsi että nyt mukaan pitää lähettää myös kuulokkeet, tai edes niiden osat. Eli ei olisi kannattanut heittää Shuren 530:siä roskiin kun kaapelit taas katkesi... ;) (juu tiedän, Shurella kahden vuoden takuu, kokemusta on...)

Varteenotettavia vaihtoehtoja remoldin tekijöiksi löysin kaksi, joko Unique Melody Kiinassa tai Fisher Hearing USA:ssa. Muitakin varmaan on, mutta näistä kahdesta löytyi mukavasti juttua Head-fi.org:ista, ja hinnat oli apaut kipukynnyksen alapuolella. Päädyin Unique Melodyyn useiden positiivisten kommenttien perusteella, lisää juttua aiheesta tuolla -> Head-fi - Unique Melody Remold Appreciation and Impressions Thread. Remoldin hinta oli 159$ palautuspostikuluineen (Fedex). Lisähintaan saisi lisättyä mm. useamman driverin jos tarvetta.

Kuulokkeina ebaystä sopuhintaan hankittu ja äärimmäisen nautinnollisen äänimaailman tuottaviksi todettu Ultimate Ears Triplefi 10 pari. Tällä kertaa epävirallisen jälleenmyyjän vuoksi menetetty takuukaan tässä häirinnyt, takuuhan menee kuitenkin kun kuulokkeet puretaan ja osat menee custom valuun. Ko. malli on muutenkin hiukka hankalan mallinen IEM kuuloke, koska ne on fyysisesti isokokoiset (ulkonevat) eivätkä mahdu esim. prätkäkypärän kanssa kätettäviksi (ainakaan mulla).

Valoksia varten mulla on jo pari vuotta kaapissa ollut tee-se-itse sarja, jossa tarvittavat materiaalit ja ohjeet. Homma on kuitenkin sen verta riskaabelia, etten ole uskaltanut ottaa riskiä että kuulokkeet epäonnistuu sen vuoksi, joten jäi käyttämättä tälläkin kertaa. Customien tekijöiden palveluun kuuluu normaalisti maksuton remold, jos kuulokkeet ei sovikaan kunnolla, eivät ole tiiviit tai painavat johonkin jne. Valtameren taakse kuulokkeiden lähettely moneen kertaan ei kuitenkaan oikeen innosta, joten tiettyä varmuutta kunnon valoksiin oli saatava ongelmat välttääkseen. Valokset teetin lopulta Mehiläisessä, jossa kuulontutkija (audionomi) teki ne n. 30€ hintaan (muistin varainen hintatieto). Ohjeet printtasin Ultimate Earsin sivuilta varulta mukaan, koska oletin että saatan olla hieman eri tyyppinen asiakas kuin mitä hänen luonaan normaalisti käy kuulokojeita sovittelemassa. UE:n (ja muiden custom valmistajien) ohjeiden mukaan valokset tulisi ottaa suu auki, eli etuhampaiden väliin palikka jota puremalla leuka pysyy paikoillaan ja sopivassa aukiasennossa. Suun auki olo muuttaa hieman korvakäytävän muotoa, ja näin saadaan paremmin/tiiviimmin istuvat muotit. UE:n sivuilla onkin kehoitettu vaihtamaan valosten ottaja jos tämä tapa ei ole hänelle tuttu.... ;) Oheet täällä: http://www.ultimateears.com/_ultimateears/support/audiologist_instructions.php

No siinähän kävi kuten arvasin, että suu auki otetuista valoksista ei oltu kuultukaan, vaikka "näitä hommia oltiin jo 16 vuotta tehty"... :D No printtiä pöytään ja selittämään mistä on kyse. Homma ei oikeen tuottanut tulosta, eli "biteblock"ia ei ollut tarjolla, eikä sellaista kuulemma tarvittu. Riittää kuulemma kun ei pure hampaitaan yhteen. Ajattelin kuitenkin että jospa nyt edes jotain saataisiin, niin ei muuta kuin suu kiinni (siis minulta) ja toimeen. Hoitaja työnsi pumpulitupot korviin sopivalle syvyydelle, tupoissa piuha kiinni jolla niiden pois saantia saadaan avitettua. Sitten mössö ruiskulla perään. Siis pumpulin perään, ei "perään", stanan pervot. :D Pidin (tai ainakin yritin) leukaani aika normaalissa suukiinni -asennossa, jossa mulla ei ole legot yhdessä. Koska tökötin kuivumisaika oli n. 5 minuuttia, niin koitin pitää vaan naamavärkin mahd. rentona että valokset ei epäonnistu. Puhua ei saa, koska korvakäytävän muoto muuttuu, ja valokset mitä suuremmalla todennäköisyydellä epäonnistuu. Tai no, valokset varmasti näyttää ihan hyvältä, mutta lopulliset kuulokkeet ei sitten istu kunnolla. Tärkeää on myös se että valokset otetaan tarpeeksi syvältä korvakäytävästä, kts. ohjeet edellä. Tämä on ehkä se suurin syy miksen ole ottanut niitä itse, oikea syvyys lienee hankala toteuttaa kun kokemusta toimenpiteestä ei ole. Pelkona vielä tärykalvon kanssa tumpeloidessa syntyvä kuulovaurio....

No valokset saatiin, tulos näytti ottajankin mielestä hyvältä.
molds.jpg


Seuraavaksi valokset ja kuulokkeet pakettiin ja itellan avulla Kiinaan. Värivalinnat ja muut erityistoiveet mukaan. Dualboren halusin, muistelin head-fi:stä lukemani perusteella että jos ei sitä mainitse niin kuulokkeet tulee ilman, ja diskantien kanssa tulee eroa alkuperäiseen. Samoin kaapeliksi otin Westonen ES sarjaa, josta tuli 53$ lisää kuluja. Tuossa olisi hieman säästänyt kun olisi hankkinut kaapelin itse ja lähettänyt kuulokkeiden mukana. Aikaa kuulokkeita odotellessa meni reilusti, välissä vielä sopivasti kiinalaisten uusivuosi sotkemassa. Lopulta sain mailin että paketti lähetty, aikaa meni yhteensä reilu kuukausi.

uecustom.jpg


Istuvuus on onneksi pirun hyvä (pientä pelkoa oli sen suhteen..), kuulokkeita ei juuri huomaa korvissa. Puhuessa kuitenkin niiden tiiveys välillä pettää, eli lähtevät joskus paikoiltaan. Luulen että tässä olisi se biteblock saattanut vaikuttaa. Riittää kuitenkin kun tökkää kuuloketta sormalla hiukka, niin se istuu taas hyvin. Normaalisti tästä ei ole mitään haittaa, mutta jos jostain systä haluaa jonkun kanssa jutella kun napit on korvissa, niin on syytä varautua tökkäämään niitä hieman takaisin. ;) Saundi on todella hyvä, bassot tarkat (IEM:ssä tiiveys vaikuttaa), ja diskanttikin kirkas ja kohdillaan. Mukana tuli jonkinlainen mittauspöytäkirjakin, tiedä sitten onko sillä oikeasti mitään merkitystä. No näyttää sentää erilaiselta kuin muilla head.fi postattujen kuvien mukaan. ;)

remolds.jpg


Summa summarum, olen erittäin tyytyväinen remoldiin, eikä hintakaan päässyt kipuamaan UE:llä teettettyjen customien tasolle. Suosittelen jos jollain on tarvetta saada oma IEM napit customoitua, eikä haittaa vaikka olisivat hieman uloisesti kärsineetkin. Lähettivät muuten kuulokeiden alkuperäiset kuoretkin takaisin. :D
 

Seba

Käyttäjä
Liittynyt
29.10.2006
Viestejä
550
Kaupunki
Espoo
Tosi hyvä juttu tästäkin kuulokehifismin puolesta. En oo aiemmin ollut yhtään kiinnostunut IEM:stä, mutta tällaiset oman korvan mukaan tehdyt voisivatkin olla aika asialliset.
 

punssi

Käyttäjä
Liittynyt
31.7.2006
Viestejä
3 316
Puhuessa kuitenkin niiden tiiveys välillä pettää, eli lähtevät joskus paikoiltaan. Luulen että tässä olisi se biteblock saattanut vaikuttaa. Riittää kuitenkin kun tökkää kuuloketta sormalla hiukka, niin se istuu taas hyvin. Normaalisti tästä ei ole mitään haittaa, mutta jos jostain systä haluaa jonkun kanssa jutella kun napit on korvissa, niin on syytä varautua tökkäämään niitä hieman takaisin.
Omani ovat pelkät äänenvaimentimet mutta silloin joskus kun nuo valokset otettiin, laitettiin pulikka legojen väliin juuri tuosta syystä että istuvuus on varmasti tiivistä ja vaimennus varmasti oikeanlaista. Pulikka luuaitojen välissä kuulemma suurentaa kuulorööriä tai jotain sinnepäin.
 

tosikko

Käyttäjä
Liittynyt
14.8.2008
Viestejä
490
punssi sanoi:
Omani ovat pelkät äänenvaimentimet mutta silloin joskus kun nuo valokset otettiin, laitettiin pulikka legojen väliin juuri tuosta syystä että istuvuus on varmasti tiivistä ja vaimennus varmasti oikeanlaista. Pulikka luuaitojen välissä kuulemma suurentaa kuulorööriä tai jotain sinnepäin.

Pientä päivitystä tähän. Mulla on myös pelkkinä kuulosuojaimina mittojen mukaan tehdyt silikoniset tulpat, ja ne ei kyllä menetä istuvuuttaan vaikka puhuisi enemmänkin. Pehmeämpi materiaali antaan varmaan enempi periksi, valoksina niissä kuitenkin käytetty samoja kuin noiden UE customointiin käytettyjä (UM tekee myös kuulon suojaukseen sopivia tulppia).

Nyt kun kuulokkeidenkin kanssa on tunteja tullut enemmän, niin en ole enää huomannut että lähtisivät paikoiltaan vaikka puhuisi - tai laulaisi kappaleen mukana. ;) Saattaa olla että korvakäytävät vaativat noihin hieman tottumusta, tai sitten alussa en vaan joka kerta saanut niitä paikalleen kunnolla. Ensimmäiset paikalleen laitot kun oli hiukka hankalia ennen kuin keksi sen oikean tavan ne asettaa. Pienellä edestä taaksepäin pyöräyttävällä liikellä saa net tosi helposti paikoilleen korvaan, ja tuntuvat pysyvänkin hyvin paikoillaan.

Fiilikset noilla kuunnellessa on vieläkin ihan katossa, vanhat tutut kappaleet on saanut paljon lisää soittoaikaa ja niistä löytyy yhä uusia ulottuvuuksia. Erottelu, selkeys ja toiston luonnollisuus on mahtava, näille tulee varmasti paljon tunteja lisää jatkossakin.

Kuitenkin jos seuraavat valokset joutuu joskus tulevaisuudessa tekemään, niin ehdottomasti minäkin otan ne suu auki palikka legojen välissä. Hyvinhän nämäkin nyt istuu, mutta riskiä siitä että sen vuoksi saisi huonomman istuvuuden ei mielestäni kannata ottaa.
 

Martamm

Käyttäjä
Liittynyt
17.1.2008
Viestejä
164
Kirjoitit Tosikko, että nuo Ultimatet tuottaa äärimmäisen nautinnollisen äänimaailman, mutta eikö
stereokuva kuitenkin jää hyvistä (avoimista) kuulokkeista jälkeen ? Olen ymmärtänyt, että kun
korvanlehden vaikutus jää pois, ei kuulokkeiden tasolle (hyvistä kaiuttimista puhumattakaan) päästä
stereokuvan kolmiulotteisuuden suhteen.

Toivottavasti olen väärässä, koska hyville ääntäeristäville in-ear -napeille olisi kyllä käyttöä, mutta ei
nykyisten kuulokkeiden (Sony MDR-SA3000) stereokuvasta tinkien. Kuulokevahvistimessani (Corda
Swing) on crossfeed, vaikuttaakohan se korvanappien stereokuvaan (parantavasti) enemmän kuin
kuulokkeilla ?
 

JL

Käyttäjä
Liittynyt
8.3.2009
Viestejä
82
Hyvältä näyttää. Itselläni on www.kuomed.fi tekemät tulpat 15db vaimennuksella johon olen hommannut adapterit jotka tulevat tuon vaimennintulpan tilalle. Luurina työhommissa tällähetkellä Shuren E4.
Tällä ei menetetä tuota monikäyttöisyyttä eli käy kumpaankin hommaan (vaimentamiseen jos ei ole tiskin takana tai normi kulmat ja kuunteluun jos bändillä IEM) mutta eihän tuo ulkonäkö hurrausta aiheuta. Itse kuuloke on siis selvästi ulkona korvasta ja adapterirengas tipahtaa silloin tällöin pois paikaltaan jos jokin ottaa korvaan kiinni.

Millaisia tarjouksia sait kotimaisista firmoista jotka olisivat tehneet saman homman?? Nopeasti kuvittelisin että samalla hintaa olisi irronnut ilman odottelua ja postituksia??

Itse pelkäsin että soundi huononee kun ääni kulkee tuossa minulla koko muotin läpi korvaan mutta istuvuus on niin hyvä ja päässä pitäminen niin mukavaa että en kyllä muista äänenlaadun muuttuneen lainkaan.

Jos rahapussi olisi pohjaton lähtisi UltimateEarssille muotit menemään, tuota http://www.ultimateears.com/_ultimateears/store/custom/ue10pro.php on ainakin muutamilla teknikoilla. Myös tämän firman tuotteet ovat herättäneet mielenkiintoa http://www.jhaudio.com/store/index.php?main_page=index&cPath=1
 

tosikko

Käyttäjä
Liittynyt
14.8.2008
Viestejä
490
JL sanoi:
Millaisia tarjouksia sait kotimaisista firmoista jotka olisivat tehneet saman homman?? Nopeasti kuvittelisin että samalla hintaa olisi irronnut ilman odottelua ja postituksia??

Ne hinnat mitä aiemmin sain kun olin pelkkiä custom kuulosuojaimia tilaamassa, meni jo reilusti yli tuon UM:n 160 taalan (= n. 119€). En kuitenkaan tiedä ihan tarkaan miten paljon kuulokkeiden kustomointi Suomessa maksaa, mutta kun kuulontutkijalta kyselin aiheesta valumalleja otettaessa niin kyllä niidenkin perusteella oltiin oman rahapussin kannalta huonommassa hintaluokassa. Jos jollain on tarkempia/tuoreempia tietoja niin kertokaa ihmeessä, joskin tässä lienee eroja mitä kautta tilaukset hoitaa (siis jos esim. työnantaja vaikuttaa hintoihin, kuten mulla korvatulpissa). Näiden perusteella kuitenkin jätin kotimaiset toimijat pois, ja en usko että ajallisestikaan eroja juuri tulee, kun omassa Kiinan tilauksessa kiinalainen uusivuosi sattui juuri oman tilauksen kohdalle, ja tuolloinhan homma pysähtyy apaut kahdeksi viikkoa kuitenkin. Postituksen joutuu tekemään kotimaassakin, koska ainakaan omalla paikkakunnallani ei custom tehtaita ole.

JL sanoi:
Jos rahapussi olisi pohjaton lähtisi UltimateEarssille muotit menemään, tuota http://www.ultimateears.com/_ultimateears/store/custom/ue10pro.php on ainakin muutamilla teknikoilla.

Juuri tähän halusin alunperin Unique Melodyn palvelua verratakin, kun UE:n omat custom hinnat on aika kovat. Nyt sain UE Triplefi 10 n. 150 taalaan ebaystä (syystä että näitä myytiin alkuvuodesta jenkeissä hetken aikaa huimalla 99$ tarjouksella). Tuohon päälle valujen otto ja lähetys Kiinaan (+ UM customointi johon kuuluu Fedexillä palautus 159$), niin ollaan vieläkin selvästi alle vastaavien Ultimate Earsin omien custom IEM kuulokkeiden. Ihan samaa mallia ei kuitenkaan taida UE:ltä löytyä, niin että heidän customissa olisi juuri samat driveritkin kuin Triplefi 10:n Universal Fit mallissa, joten vertailu ei ole ehkä ihan realistinen. Ja kuten aiemmin mainitsin, mikä hyvänsä kuulokemerkki/-malli käy, esim Etymoticit saa tuolla customoitua - ja nykyisinhän IEM löytyy jo Gradonkin valikoimista.

Martamm sanoi:
Kirjoitit Tosikko, että nuo Ultimatet tuottaa äärimmäisen nautinnollisen äänimaailman, mutta eikö
stereokuva kuitenkin jää hyvistä (avoimista) kuulokkeista jälkeen ?

Kuulokevahvistimessani (Corda
Swing) on crossfeed, vaikuttaakohan se korvanappien stereokuvaan (parantavasti) enemmän kuin
kuulokkeilla ?
.

En ole kokenut sterokuvaa suppeaksi, päin vastoin. Oma kokemuspohja ns. normikuulokkeista ei kuitenkan ole niin laaja että osaisin tarkkoja analyysejä IEM vs. normikuuloke tekemään, omaan makuun ne on kuitenkin selvästi paremmat kuin omat ulkoiset mallini. Juttuni lähtökohta oli enempi se miten paljon käyttömukavuutta ja helppoutta custom IEM tuo vs. universal IEM sovitintulppineen. Palstalla on tietääkseni muita IEM käyttäjiä (ainakin universalien), joilla katavampi kokemus myös perinteisistä kuulokkeista, he osaisivat varmaan kertoa paremmin niiden eroista vs. IEM.

Mulla on matkamallina Meier-Audion crossfeedillä oleva kuulokevahvistin (Corda3 Move), ja joskus käytän crossfeediä, joskus en - riippunen tapauksesta. Paljon tulee kuunneltua siis ilmankin.
 

tosikko

Käyttäjä
Liittynyt
14.8.2008
Viestejä
490
Unohtui alkuperäisestä viestistä, eli UM:ltä saa remoldissa kuulokeiden mukaan kotelon ja puhdistustyökalun (pieni harja jossa varren toisessa päässä teräslankalenkki).

kotelo1.jpg


kotelo2.jpg


Vaikka kotelo onkin aika jämäkkä, saa sen silti sormien välissä puristettua aika hyvin kasaan, eli ei pärjää jämäkkyydessään Shuren tai UE:n omille koteloille. Lisäksi se on hieman niitä suurempi, puolet tuosta koosta käytännössä riittäisi. Toisaalta kuulokkeet on niin kovaa ainetta ettei niitä taskussakaan rikki saa.
 

tosikko

Käyttäjä
Liittynyt
14.8.2008
Viestejä
490
JL sanoi:
Millaisia tarjouksia sait kotimaisista firmoista jotka olisivat tehneet saman homman?? Nopeasti kuvittelisin että samalla hintaa olisi irronnut ilman odottelua ja postituksia??

Tähän hintavertailuun sain kaverilta sen verta päivitystä, että ainakin EARfoon, Elac ja Fonic on kaikki yli 200€ (pelkät suojainmallit), joten jos vielä alkavat customoimaan asiakkaan omista kuulokekomponenteista niin en usko että kovin halvaksi tulee. Unique Melodyn customointihinta olisi noiden hintojen perusteella arvioituna luokkaa puolet näistä "kotimaista" toimittajista, mutta itse en siis ole ko. firmoista asiaa sen tarkemmin kysynyt. Vaikea kuitenkin uskoa että satasella tekisivät...
 

tosikko

Käyttäjä
Liittynyt
14.8.2008
Viestejä
490
Jokos muilla palstalaisilla on kokemusta custom tulpista? 8)
 

Topias

Käyttäjä
Liittynyt
2.3.2010
Viestejä
2
Muutama kysymystä noista teettämistäsi tulpista:

Kirjoittelit, että käytät moottoripyöräillessä noita. Ilmeisesti sopivat kypärän alle hyvin, eikä lähde pois kypärää laitettaessa (toki riippuu korvista ja kypäristää yms., mutta miten sinulla)?

Hurjasti tekisi mieleni itselleni hommata samanlaiset, mutta eniten mietityttää tuo kova materiaali. Tuntuisi noin äkkiseltään, että kova muovi ei olisi järin mukava (vaikka olisikin tehty oman korvan mukaan). Tuntuu myös, että kova palikka saattaisi pompata korvasta helpommin pois esim. hymyilyn tai lauleskelun (siellä prätkäkypärän sisällä tietysti;) takia. Pysyykö ne korvissa ja pysyykö fitti, soundi ja äänieristys hyvänä, vaikka naama vähän liikkuisikin? Itsekin mainitsit noista silikonisuojaimista ja niiden pysyvyydestä. Ei sinulla olisi sattumoisin tietoa, että tekeekö mikään paikka pehmeitä custom-tulppia (esim. juuri noille Ultimate Ears Triplefi 10:lle)? Miten vertaisit custom-tulppien äänieristystä kuulokkeiden mukana tulleisiin tulppiin? Itselleni äänieristyksellä on iso merkitys, koska käyttöä olisi paljon juuri siellä prätkäkypärän sisällä, jonne ulkopuolista meteliä tietysti tulee aika kovasti (varsinkin omasta moposta ;)).

Ainiin, semmoinen vielä, että miten päin kuulokkeita pidetään? Tai siis, että lähteekö johto ylös, vai alaspäin noiden customien kanssa, eli kiertääkö johto korvan takaa vai ei?
 

tosikko

Käyttäjä
Liittynyt
14.8.2008
Viestejä
490
Juu riippuu toki jonkun verran kypärästä miten kuulokkeet saa korvissaan pysymään, ja kypärää päähän kiskottaessa on huomioitava ne kuulokkeet ja piuhat. Omat kypärät menee päähän ongelmitta tulppien kanssa, mutta muistelen itsekin joskus sovittaneeni sellaista kypärämallia (oiskos ollut joku Shoei) jossa meinasi päähän laittaessa korvat irrota päästä, vaikka muuten koko oli sopiva. Kypärähupun käyttö helpottaa asiaa, pitää korvanlehdet paremmin päätä vasten joten tulpat ja kaapelit pysyy varmemmin paikoillaan.

Kuten tuolla eka viestissä kirjoitin, pitäisi isojen IEM custom valmistajien ohjeiden mukaan valokset ottaa ns. biteblockin kanssa, eli suu auki ja n. 1" palikkaa purren etuhampaiden välissä. Mulle sellaista ei Mehiläisestä tarjottu, vaikka sitä kyselin, joten omat on sitten ilman tuota tehty. Korvista nuo ei kyllä itsestään putoa, sen verta hyvin istuu, mutta fitin saa auki jos taivutan päätäni/niskojani reilusti taaksepäin, mutta tuo on onneksi sen verta luonnoton asento kuunnellessa (tai prätkällä ajaessa) en ei siitä haittaa ole ollut. Istuvat takaisin sitten kun pään kääntää takaisin normaaliin asentoon. Kypärä päässä pysyvät tietty paremmin, ainakin jos potan malli on sellainen että se puristaa sopivasti kuulokkeiden kohdalta. Syödessä sama homma, eli tietty määrä alaleuan liikettä saa jossain vaiheessa tiiveyden auki. Tiedä sitten olisiko sen biteblockin kanssa saanut sellaiset jotka pysyy vielä paremmin päässä, todennäköisesti, koska mm. Ultimate Ears tekee esiintyville artisteille valokset juurikin niin. Kannattaa ehkä ottaa joku siihen sopiva palikka (vaikka viinipullon korkki) mukaan kun valoksia lähtee teettämään.

Äänineristys noissa on todella hyvä, istuvat sen verta hyvin korvaan. Pehmeistä customeista ei ole muuta tietoa kuin että joku jenkkifirma teki joskus sellaisia custom sovitteita joihin tökättiin modaamattomat IEM kuulokkeet kiinni. Eli omien korvien mukaiset "adapterit" vakiotulpan jatkoksi.

Customien kaapelit tulee etupuolelta yläviiston ja kierretään taaksepäin korvanlehden taakse, josta kiristetään niskan paikkeilla yhteen. Tällä saadaan microphonics eliminoitua, eikä kaapelit ole tiellä. Googlen kuvahakuun "IEM custom" hakusanaksi, niin homma selviää aika hyvin.
 

Topias

Käyttäjä
Liittynyt
2.3.2010
Viestejä
2
Kiitoksia vastauksesta!

Juu, jonkunlaista kypärähuppua pitää pitää näiden ropelien kanssa joka tapauksessa ;) Eli eiköhän ne customit toimisi myös itselläni.

Näinkin kuvan noista mainitsemistasi pehmeistä customeista, varmaan ihan toimivat, mutta ei kypärän alla. Ja tuosta johdon paikasta kyselin juuri tuon kaapelikohinan takia. Kiva kuulla, että homma toimii.

Kuulostaa kyllä oikein hyvältä. Pitäsköhän sitä sijottaa ;)
 
Ylös