idols

  • Keskustelun aloittaja pma
  • Aloituspäivämäärä

pma

Hifiharrastaja
Liittynyt
7.10.2006
Viestejä
662
Kaupunki
Rauma
kyllä koop lauloi taas ihanasti,se ensimmäinen (u2:n kipale) oli tosi mahtava.en tie onko muut seurannut.
t.päivi
 
On katsottu, tokihan sitä nyt kartalla pitää pysyä :). Olen seurannut Idolsin jokaisen kauden, koska pidän ohjelman formaatista, tuomareiden kommenteista ja draaman kaaresta, jossa tähdet nousevat miltei kirjaimellisesti tyhjästä - aina tulee yllätyksiä ja onnistumisia. Mielenkiinto kuitenkin kohdistuu lähes täysin itse ohjelmaan, ei oikeastaan juuri lainkaan enää sitten sen tuloksiin: en ole ostanut ja tuskin tulenkaan ostamaan yhtään Idols-artistin äänitettä. Tämänvuotisen kisan voittajaksi veikkaan Anna Puustjärveä. Kakkoseksi tulee Pete Parkkonen (jännä nimi, mitähän muuten täyskaima Zenkkareiden rumpusatsin takaa tuumii...)
Tai voi se mennä päinvastoinkin.

Koop lauloi kyllä hyvin hänkin kunhan pääsi alun hämmennyksen jälkeen vauhtiin ja omalle äänialueelleen. Parkkosen Posteljooni-tulkinta oli kuitenkin ainut, jonka aikana ruuvasin töllötintä suuremmalle. Biisivalinta osui nappiin, sillä kappale on haasteellinen laulettava mutta kuulostaa tosi hienolta, jos siinä onnistuu. Niin lumoavaa artistinalkua ei tämänvuotisissa mittelöissä kuitenkaan ole mukana, että olisi tarvinnut kertaakaan vetää televisioääntä stereoiden kautta.

Oletin, että Kalle tippuisi. Jätkähän lauloi ihan keskitasoiseen ruotsinlaiva-karaoke-tyyliin. Näytti kuitenkin siltä, että tumma paksu tukka ja kauniinsutjakka mallipoikaolemus vetosivat äänestäjäkunnan rakenteeseen enemmän kuin vahvaääninen hieman varttuneempi lady.
 
Kyllähän tuota tulee seurattua. Meiltä löytyy noita aikaisempien vuosien osallistujien levyjäkin, lähinnä kyllä tyttären valikoimista (Antti teitty ja Hannakin).

Itse olen tänä vuonna nuo alkujaksot jotenkin onnistunut väistelemään. Perhe katselee ja kuuntelee, mutta hommaa on itsellä ollut sen verran ettei ole ehtinyt keskittyyn. Eilen istahdin alas ja katselin koko ohjelman läpi. Yllätyin, sillä mielestäni aikaisempina vuosina taso ei ole ollut näin kova tässä vaiheessa kisaa. Tästä sakista saadaan kyllä pari kunnon levymyyntilistan kärkikastin artistia vielä kevään myynteihin ja saattaapa nuo Pete ja Anna levytellä pidempäänkin, jos vain löytävät itselleen oikean tyylin musiikillisesti.

Muutoin kyllä yhdyn noihin Meno-Einon kommentteihin. Kyllä tämän ohjelmasarjan suola on tuossa formaatissa. Kohtuullisen viihdyttävää sunnuntai-illan draamaa :)
 
En varmasti ole oikea ihminen arvostelemaan toisten laulutaitoa ,mutta ei tonne jatkoon ole ainakaan äänestetty äänellisten avujen takia. Se Kalle on kyllä ihme heebo, on aina vaakalaudalla ja ihan syystä mutta silti vaan jatkoon ei voi käsittää!! Koop korjaa aina loppua kohden mutta alku on aina joko mumisemista tai sitten esim Queenin biisissä kauheaa huutoa! okei biisit ovat olleet vaikeita mutta kuitenkin.
 
niko79 sanoi:
En varmasti ole oikea ihminen arvostelemaan toisten laulutaitoa ,mutta ei tonne jatkoon ole ainakaan äänestetty äänellisten avujen takia. Se Kalle on kyllä ihme heebo, on aina vaakalaudalla ja ihan syystä mutta silti vaan jatkoon ei voi käsittää!!

Aivan sama laulutaidoille, riittää kun on tarpeeksi ihq teinityttöjen mielestä...
 
Joo. Täytyy kyllä sanoa, että eilen ehdottomasti väärä kilpailija joutui lähtemään :mad: Tyttö osas ihan oikeesti laulaa, tulkita ja esiintyä, mitä ei valitettavasti voida sanoa monesta muusta jatkoon päässeestä.
 
Kerran melkein jo vitsailin täällä että kaikkea sitä musiikiksi kutsutaan, kun katsoo idolsia telkusta. Onneksi jätin vitsit murjomatta - täällähän seurataan ko. sarjaa? Ikiomaa alikkiani lainaten "mitä p-skaa?".
 
jacqueline.lacan sanoi:
Kerran melkein jo vitsailin täällä että kaikkea sitä musiikiksi kutsutaan, kun katsoo idolsia telkusta. Onneksi jätin vitsit murjomatta - täällähän seurataan ko. sarjaa? Ikiomaa alikkiani lainaten "mitä p-skaa?".
Miljoona kärpästä ei ole väärässä p-ska on hyvää!!
Kyllä noiden jälkeen kun laittaa originaali vedot soimaan, niin on taas musa kohdillaan.=))
 
Kyllä suurin osa noista finalisteista osaa laulaa.
 
Minustakin varsin esiintymis- ja laulutaitoista porukkaa mukana tänä vuonna.
 
Hevimees sanoi:
Aivan sama laulutaidoille, riittää kun on tarpeeksi ihq teinityttöjen mielestä...

Niinpä. Muistaakseni muuan Antti Tuisku ei häikäissyt porukassa laulutaidollaan, mutta on tehnyt silti kelpo uran alallaan.
 
Vaimon duuni kaveri on mukana kisassa. Oli käynyt duunipaikalla ennen näitä ns. finaaleja (vai olisko ollut aiemmin) ja kertonut odottaneensa kilpailun edetessä saavansa harjoitusta esiintymiseen ammattilaisten opastamana. Ennen lavalle menoa oli yleensä briiffauksen tapainen hetki ja sitten vain kameroiden eteen. Tähän nähden nämä Idols kandidaatit ovat kyllä olleet hyviä esiintyjiä.
 
Ihailen varauksettomasti sitä, että nuoret asialleen omistautuneet ihmiset laittavat itsensä likoon kaiken kansan töllisteltäväksi ja arvosteltavaksi. Kyllä siinä täytyy oikeasti tietää mitä haluaa ja mihin joutuu. Jokainen finalisti on parhaimmillaan yli keskiverto-baarikaraoketason. Toisaalta, kun rima alittuu - ja niin kävi mainituille artisteille eilenkin - sitä miettii itsekin, että ei helevata, tuohan laulaa huonommin kuin minä, miten se noin määkii, eihän sen rahkeet voi riittää. Ohjelma sallii katsojan valita, asettuuko artistin yläpuolelle vai kenties rinnalle. Ainakin ohjelmakauden kuluessa nämä valitut tyypit saavat sitten maistaa palan sitä unelmaansa, ennen kuin he päätyvät ison levyfirman staili-mainstream-imago-soittolistakelpoisuus-mankeliin ja heistä tulee keskinkertaisuuksia, joiden avulla sessiomuusikot maksavat asuntolainojaan. Tai sitten he päätyvät uransa kannalta todellisille "tähtipaikoille" kuten Töysän kunnanvaltuustoon. Sinne meni Jani Wickholm, josta olen ihmetellyt, mihin jäi se karsinnoissa rokannut "Jay Wiima" ja mistä tilalle ponnahti se väsähtäneen oloinen hitaasti artikuloiva b-rivin iskelmäprinssi. Potentiaali ja todellisuus eivät aina kohtaa.

Entä muistaako kukaan enää Ilkka Jääskeläistä, josta Sony BMG halusi eroon lupaamalla peräti yhden päivän aikaa uuden levyn tekoon. Koska kiltti (ja uskovainen) mies oli liian tylsä myytäväksi, hänet heitettiin pihalle. Ari Koivusen tähtihetki oli tv-finaaleissa esitetty Billy Joelin Piano Man, ensilevy oli uran kirkas kulminaatio ja siitä eteenpäin homma on ollut alamäkeä. Koivusen kakkoslevyä näki jo Anttilan alelaarissa. Hevi-Arin mielestä kakkoslevy tehtiin liian nopeasti (levy-yhtiön piällysmies, tv-kameroidenkin edessä hyvin viihtyvä Valtanen tasoitteli artistin kommenttia väittämällä sitä normaaliksi väsymiseksi levynteon jälkeen. Höpöhöpö, nuori, innostunut, terve mies ei väsy). Tottakai Koivusen levy tehtiin nopeasti, koska Sony BMG haluaa rahastaa Koivusella äkkiä markkinan loppuun ennen uuden Idols-voittajan lanseeraamista. Hoppu tuli, koska kisa painoi jo päälle, kun levy julkaistiin. Koivunen saanee kohta mennä. Anna Abreussa on levy-yhtiön kannalta enemmän potentiaalia, koska hän näyttää nätiltä kuvissa Koivusta useamman vuoden, on tasaisempi, vaarattomampi ja nuhteettomampi, siis helpompi myydä.

Mutta Katri Ylanderin soisin edelleen pärjäävän tai ainakin selviävän suhtkoht ehjänä kaikesta.

Kuuntelin tuossa päivä pari sitten radiosta Beyonce Knowlesin uunituoretta singleä "If I Were A Boy" - harvinaista soittolistabiisiltä, että se laittaa oikein keskittymään - ja funtsin, että tässäpä on poplaulajan mallia, tällainen daami jos jostain saataisiin suomalaiskisoihin - tai ylipäätään Suomeen - hän pyyhkisi koko muulla porukalla pöytää mennen tullen. Miten joku laulaa noin kovaa, aidon kuuloisesti ja silti oikein. Ei se kaikki voi olla pelkästään sliipatun tuotannon ansiota. Ei tää niin helppoa oo tää laulaminen, totesi Spede-vainaakin pronominirokissaan :D
 
Komppaan rva Lacanin kommenttia. Ei vaan voi ymmärtää tuota skeidaa. Tai mikäs siinä, jos vaan tytöt ja pojat itsekin tajuavat että ovat samalla tasolla näiden "BB-tähtien" kanssa. Itse kuuntelen vaikka mielummin lähikapakassa karaokea, toimii ainakin tekosyynä vetää lärvit.
 
Eniten tässä käy artisteja sääliksi, tällä teollisuudella ei ole ainakaan heidän etu mielessä. Tuli vain mieleen kun aikaa sitten luin erään tähtösen kommentointia, että mitäs nyt? Hän halusi yhtä levy-yhtiö toista ja lopputuloksen voi katsastaa musiikkikanavilta. Karvas kalkki juotavana jos tätä kautta haluaa uraa tehdä.
Toisaalta idols etsii esiintyjiä ei musikantteja. Ne ovat eri asia.
 
jacqueline.lacan sanoi:
Eniten tässä käy artisteja sääliksi, tällä teollisuudella ei ole ainakaan heidän etu mielessä. Tuli vain mieleen kun aikaa sitten luin erään tähtösen kommentointia, että mitäs nyt? Hän halusi yhtä levy-yhtiö toista ja lopputuloksen voi katsastaa musiikkikanavilta. Karvas kalkki juotavana jos tätä kautta haluaa uraa tehdä.
Toisaalta idols etsii esiintyjiä ei musikantteja. Ne ovat eri asia.

Marionettejahan nuo on, eivät varsinaisia muusikoita.
 
Meno-Eino sanoi:
Ihailen varauksettomasti sitä, että nuoret asialleen omistautuneet ihmiset laittavat itsensä likoon kaiken kansan töllisteltäväksi ja arvosteltavaksi.

Niin, todella ihailtava ilmiö tämä 2000-luvun nuorten (ja toki hiukan vanhempienkin) yletön narsismi, tosi-teeveineen ja galtsuineen.
 
Musti sotakoira sanoi:
Niin, todella ihailtava ilmiö tämä 2000-luvun nuorten (ja toki hiukan vanhempienkin) yletön narsismi, tosi-teeveineen ja galtsuineen.

No mielipiteensä kullakin. Ei kuitenkaan pitäisi lyödä noita kaikkia tosi-tv-virityksiä yhteen ja samaan läjään, vivahde- ja värieroja on paitsi ohjelmissa myös niiden esiintyjissä. Itse pystyin seuraamaan esim. Big Brotheria tänä vuonna 15 minuuttia. Mietin mikä (muu kuin raha) saa ihmiset vapaaehtoisesti kököttämään samassa kämpässä 3 kk. Sen vartin aikana kuuntelin niiden juttuja, joissa maailma haisi kiimalle ja oli pääosin karvainen, soikion muotoinen. Oivalsin, että eihän näillä ole muuta mahdollisuutta elämässään kuin Big Brother! :D Sen yhden tytsyn mielestä Suomen talvisota käytiin 1900-1917 ja toinen säkenöi, että maailmankuuluja tiedustelupalveluja ovat 112, 020202 ja 118...oujee, pisa-tutkimukset ja niin pois päin.

Tottakai myös nyt puheena olevan ohjelman tuloksena syntyy sekalaista tähtikaartia, parempia ja huonompia idoleita, oikeasti jotakin osaavia ja wannabe-julkkiksia. Kuitenkin aikaisempien kausien Hanna Pakarinen ja mainittu Ylander osoittavat, että menestyksestä on mahdollista selvitä myös suhteellisen täyspäisenä.
 
Joo se on totta, että ei tuolla vielä tänä vuonna mitään todellisia superlahjakkuuksia ole, mutta mistäs sitä tietää, mitä noista vielä joku päivä tulee. Nuoria ihmisiä ja asialleen omistautuneita. Jenkkiversio on näyttäny, että sieltä voi nousta ihan älyttömän koviakin artisteja.

Lacan on oikeessa siinä, että tuolla ei haeta muusikkoja vaan esiintyjiä. Toivoisin vaan, että muusikkosnobbailu jätettäisiin sillä perusteella täältä pois :)
 
Eräs toveri Basisti sanoi aika hyvin, että muusikko-status ei ole jotain, minkä voi itse itselleen määritellä, vaan se on toisilta muusikoilta ansaittu arvonimi.
 
Back
Ylös