Ideoita hyvän äänentoiston viemisestä suurille massoille

go_sub_3

Käyttäjä
Liittynyt
7.1.2008
Viestejä
181
Kaupunki
Turku
Lueskelin tässä menneellä viikolla hifilehdyköitä eräässä kirjakaupassa. Eräässä englantilaisessa ja toisessa ruotsalaisessa lehdessä oli huolestuneet artikkelit hifin tilasta. Miten saataisiin jälleen useammat ihmiset nauttimaan hyvästä musiikintoistosta? Huolta herätti massojen siirtyminen ipod maailmaan, jossa ei ole muita toistimia kuin nappikuulokkeet. Hifiliikkeiden profiloituminen elintasoliikkeiksi ja sitä kautta etääntyminen tavallisesta kadunmiehestä. Mustienpörssien ja markantalojen anti hifilaittesiin opastamisessa. Ongelmia oli monia, mutta entä ratkaisuja?

Luulisi olevan erityisesti liikkeiden ja maahatuojien intresseissä, että yhä useammat oppisivat arvostamaan hyvää toistoa. Kuka kauppias on valmis viemään muutaman setin, jotka ovat kuluttajan ulottuvissa ihmisten pariin? Antamaan musiikillisia elämyksiä kauppakeskuksissa, esitellen äänentoiston ilosanomaa. Kuvitelkaa miten paljon ihmisiä tavoittaisi Foorumissa, Sellossa tai Jumbossa. Esitellään siellä radio-ohjattavia ja vaikka mitä. Miksei hifiä? Kuinka moni nykyään edes tietää mitä hyvä toisto on ja miten se puhuttelee? Entä levy-yhtiöt, eikö tämä palvelisi myös heitä? Ihmiset jotka innostuvat hyvästä toistosta, ostaisivat jälleen niitä CD levyjä ja vinyyliä.

Nyt harmaat solut liikkeelle ja ideoita kehiin! Vai onko suuri enemmistö niin itsekästä ja muista piittaamatonta, ettei hyvän asian jakaminen kiinnosta?
 

Jyrki_P

Hifiharrastaja
Liittynyt
2.8.2006
Viestejä
8 792
Kaupunki
Lahti
No esim. tämä Hifiharrastajat ry on tehnyt jo lyhyen historiansa aikana paljon asian eteen. Jos kasvu jatkuu tätä vauhtia, kyse on pian merkittävästä tekijästä alalla. Sosiaalisen kanssakäymisen lisääminen alalla on avain laajempaan suosioon.
 
Ylös